Įkraunama...
Įkraunama...

Saulės poveikis nėštukei!

QUOTE(Akytė @ 2006 05 14, 14:22)
mano giminej kai pairtis-4 menesiai, prie ezeriuko ant saules pabuvo ilgiau ir teko atsisveikinti su lialiuku...patarciau pakenteti nei po to gailetis.

Kaip liudna unsure.gif jau viena vasarele atkentet manau galima ax.gif , jeigu labai norisi, tai kojytes galima is po skecio iskist ir padegint, o pilvuka laikyt pridengus ax.gif
Atsakyti
Man ir norėtusį truputėlį odelę patamsint, bet šiaip labai nekenčiu karščio tai tikrai neišbūčiau nei 10 min ant saulutės. Tai teks vaikščiot baltai... Ir manau tai daug naudingiau, kam rizikuoti vaikučio sveikata.
Atsakyti
Jei daug vaiksciosi trumais drabuzeliais, tai ir taip nudegs ir veidukas ir kaklas bei rankos. Tik, kaip ten yra su tom pigmentinem demem? Labai daug kur raso, kad nestukei ju atsiranda tiek nuo soliarumo tiek nuo saules? Ar buvo kam taip atsitike? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Garbanele @ 2006 05 20, 21:05)
Jei daug vaiksciosi trumais drabuzeliais, tai ir taip nudegs ir veidukas ir kaklas bei rankos. Tik, kaip ten yra su tom pigmentinem demem? Labai daug kur raso, kad nestukei ju atsiranda tiek nuo soliarumo tiek nuo saules? Ar buvo kam taip atsitike?  g.gif

isivaizuokit, man tu demiu ant veido atsirado dar net nepradejus degintis, o isnaikit jas problema.
as galvoju rytais islist po valandele, bent su palaidinuke ant petneseliu ir sortais, ir pasildyt rankas kojas smile.gif nors gali ir netekti, nes tikrai panasu, kad vasaros nebus... blink.gif
Atsakyti
Hmm, as kaip ir jau buvau ipratusi prie Pietu saules, bet dabar ginekologo patarimu vengiu tiesioginiu saules spinduliu. Manau, kad mums, nestuke.gif daug naudingiau yra plaukioti, nei guleti kaitrioje sauleje bigsmile.gif Laukiu nesulaukiu rugpjucio atostogu - vaziuosim prie juros drinks_cheers.gif O kol kas tenkinuosi sporto klubo baseinu. Plaukymas - pats tinkamiausias sportas nesciosioms - iki pat paskutiniu nestumo savaiciu. Tik kol dar pilvuko ner plaukiodama stiprini raumenukus, o veliau - jau treciaji trimestra - juos atpalaiduoji 4u.gif Sekmes visoms atostogautojoms smile.gif
P.S. Tikiuosi, kad sia vasara Vidurziemio juros pakrantese neuztiksim meduzu... pernai negaledama plaukioti juroj del tu nemaloniu gyvuneliu per 3 sav 4 kg priaugau lotuliukas.gif
Atsakyti
Dabar as kaip tik susiduriu su sia "problema". Esu astuntame menesyje, bet labai daznai megaujuosi saulute. Nusipirkau 44 dydzio istisa maudoma ( optimiste bandziau ilisti i 38, bet kur tau!!! doh.gif ) ir gulineju papludimyje po skeciu thumbup.gif . Pilvuko ir krutines deginti nerizikuoju nestuke.gif , nemanau, kad tai gerai. Bet visa kita...Aisku, is po skecio islendu tik tada, kai maudytis i jura su vyru einame ( temp. vandens 25C). Del visokiausiu ten demiu visai nepergyvenu. Arba as ju nepastebiu, arba ju visai nera ( kad tik neprisisnekeciau...)...kad ir po skeciu, bet per savaite pasimate labai grazus rusvas idegis ax.gif Kazkaip labai nesmagu buvo ziureti i ta blysku veida, reikalbaujanti pudros. O dabar thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
To Smillte: Jei jus Pietuose atostogaujat, tai ir po skeciu guledami idegsi - cia pas mus saulute su vejeliu zeme ridinejasi. Parvaziuosi namolio negriuke - anyta nepazins ; ) Sekmes.
Atsakyti
mergytes nestuke.gif gal galit smulkiau papasakot kas nutinkai susyla vaisiaus vandenys g.gif kazkur buvau skaicius bet nebeprisimenu...
Atsakyti
Na kadangi si vasara nusimato salta tai perkaitimai mums manau negresia smile.gif tongue.gif O siaip manau kai bus karsta tai geriau jau pasisaugoti, negu veliau gailetis...
Atsakyti
Saules poveikio nestuke.gif vienareiksmiai apibudinti neimanoma, nes jis visas skirtingai veikia. Kaip sako , kas per daug, tas nesveika - tai galioja visoms nestuke.gif , o daugiau tai reikia save labai stebeti ir viskas bus ok. Nors gali kai kurios pasekmes buvimo sauluteje islysti staiga, kai jau po visko - man taip nutiko su "nesciosios kauke" - taip daug kur apibudinamos pigmentines demes ant veido verysad.gif Tik pora dieneliu po pusvalandi pasidziaugiau saulute prie juros ir "pasipuosiau" tamsiai rudais skruostais, nosim ir antakiu sritim. Nepadeda nei balinancios kaukes, nei naturalios priemones. Kosmetologe rekomendavo dabar nekankinti odos,o pagimdzius po keliu menesiu imtis aktyvios terapijos, jei savaime neisnyks.....

O del krutines deginimo sauleje, tai net rekomenduojama tokiu budu grudinti krutine maitinimui krutimi. Tik rytineje sauluteje, o ne per pati saules aktyvuma smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Portuke: 10 birželio 2006 - 21:43
Prisipazinsiu, labai prakaituoti pradejau, kai pastojau. Tai tikriausiai hormonai veikia. O kai bus silta arba karsta bijau net pagalvoti.... Kaip kitoms nestukems? Ar prakaituojat? g.gif
Atsakyti
Garbanelei: as irgi l. prakaitavau - tda dar nezinojau, kad laukiuosi: pabundu nakti visa slapia, nesuprantu, kas daros... paskui praejo. NOrs man dar tik 11-ta nestumo savaite, tai dar viskam laiko yr... Ar Tu ir diena prakaituoji? - turetu buti l. nemalonu, ypac darbe... dabar galvoju, gal kokiu arbateliu buna nuo prakaitavimo. Tu paklausk vaistinej, manau, iseitis turetu buti. Sekmes.
Atsakyti