rodos SM ir skaiciau, kad perkaitimas gali sukelti persileidima, tad nesciosioms nepatariama per daug lepintis saulute
as jau tris vasaras balta kaip suris...pirmas nestumas,paskui maitinau pienu,dabar vel nescia,tai galit isivaizduot buvau klaikiai balta tai as visdelto issitepiau dirbtiniu idegiu,tai biski i zmogu panasi
QUOTE(jbs @ 2007 06 07, 16:58)
Kaip tik labiau turėtum pasisaugoti, nes pirmi trys mėnesiai itin rizikingi. Ir dar kalbama apie porą valandėlių 15-20 minučių gal ir nepakenks, jei tos mintės bus ne vidurdienį
Jus aisku darykit kaip norit ir tikekit kuo norit, bet saulute nekenkia O tai kaip yra ten kur istisus metus karsta ir sauleta - gimsta ir ten vaikuciai As 7 menesi eidavau dar i darba, o ten gaudavosi geros 15-20 min pestute kur jokio pavesio. Buvo vasara, taigis lauke apie 30-40°. O dar ir siaip i lauka iseidavau, tai bent gera valanda per diena ant saules praleisdavau... Plius kaip rasiau jau viena savaite buvau pajury, degindavausi kasdiena, o likusia vasara savaitgaliaias nulekdavom prie ezero ir niekad nesedejau apsirengusi Ir tokiu kaip as cia pilna Va kai jau yra vaikai tada degintis nebeiseina, nes reikia su jais po skeciu sedeti
QUOTE(vija23 @ 2007 06 08, 10:36)
Jus aisku darykit kaip norit ir tikekit kuo norit, bet saulute nekenkia O tai kaip yra ten kur istisus metus karsta ir sauleta - gimsta ir ten vaikuciai As 7 menesi eidavau dar i darba, o ten gaudavosi geros 15-20 min pestute kur jokio pavesio. Buvo vasara, taigis lauke apie 30-40°. O dar ir siaip i lauka iseidavau, tai bent gera valanda per diena ant saules praleisdavau... Plius kaip rasiau jau viena savaite buvau pajury, degindavausi kasdiena, o likusia vasara savaitgaliaias nulekdavom prie ezero ir niekad nesedejau apsirengusi Ir tokiu kaip as cia pilna Va kai jau yra vaikai tada degintis nebeiseina, nes reikia su jais po skeciu sedeti
visiskai pritariu, aisku jei kyla spaudimas ir darosi bloga, tai jau negerai, bet juk kiekviena jauciame kas jai geriausia o kremus nuo saules butina naudoti, su kuo didesniu spf.
QUOTE(Catrin @ 2007 05 15, 19:22)
O as cia sugalvojau nusipirkti toki sulankstoma sketi nuo saules, sakiau imsiu ji i papludimi...bet kokios kainos nezmoniskos, dabar svarstau, ka cia daryti, nes saulyteje buti norisi, bet saugiai
tai kad Jyske sulankstomu sketuku nuo 5 iki 20 litu buna, bent jau praejusia vasara buvo. ne beda cia. tokie nedideli, kompaktiski, vienvieciai
Na va, savaitgalį praleidau Palangoje prie jūros. Turiu didelį skėti tai po juo ir gulinėjau, bet ne tik po skėčiu sėdėjau, ir stovėjau, veiduką degindama, ir po jūra braidžiojau, ir vis pilvuką, su vandenuku atgaivindavau, po to baltu rankšluostuku pridengdavau, tai taip praledau po 5 valandas per dieną. Aš mėgstu saulę, tik deginausi, kur kas atsargiau, nei anksčiau.
QUOTE(cuoliukė @ 2007 06 11, 10:27)
Na va, savaitgalį praleidau Palangoje prie jūros. Turiu didelį skėti tai po juo ir gulinėjau, bet ne tik po skėčiu sėdėjau, ir stovėjau, veiduką degindama, ir po jūra braidžiojau, ir vis pilvuką, su vandenuku atgaivindavau, po to baltu rankšluostuku pridengdavau, tai taip praledau po 5 valandas per dieną. Aš mėgstu saulę, tik deginausi, kur kas atsargiau, nei anksčiau.
oho,netrumpai as negaliu dabar karsty ilgai buti,o be to gine ispejo,kad daznai meto pigmentinem demem,tai liepe buti atsargiai
perskaiciau visus pasisakymus sia tema ir noreciau parasyti savo nuomone. As pries 3,5 metu pati dirbau soliariume. Kad galeciau dirbti si darba turejau isklausyti kursus apie tai, kaip taisyklingai degintis ir t.t. Sie kursai pagal higienos normas yra privalomi soliariumo darbuotojoms. Ir ka sau manot, ta gydytoja, kuri specializuojasi siame dalyke, liepe jokiu budu neleisti degintis soliariume Tiesiog prase, kad itikintumem nesideginti. Bet patiketik, kai pradejau dirbti buvo labai sunku atkalbeti nuo deginimosi. Jos tiesiog siusdavo, o mes tik gero joms noredavom Tat draudiskai visom patariu nesideginti soliariume. Dabar pati esu ir tikrai nezadu degintis nei sauleje, o ypac soliariume. Saules vasara mes ir taip pakankamai gauname
as "pries" soliariuma nestumo metu,manes i ji net su pagaliu nenugintu,tikrai nerizikuociau savo brangaus zmogucio sveikata del savo malonumo-grazios rusvos odos,nors seip gyvenime nesu pries soliarumus,bet nepiknaudziauju
As ne pries idegi nestumo metu, o pries soliariuma ir pries nesaikinga kaitinimasi saulutej. Idegi siais laikais galima pasiekti ir saugiu budu Kam rizikuoti?