Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo paieškos, patarimai

QUOTE(barda @ 2012 12 29, 14:27)
Puikiai jus suprantu. Aš nusipirkau raminančios arbatos žolelių. Bet prie ko priveda tokia situacija!! Ir būk tu žmogau optimistas.
Dar vienas dalykas - ar darbdavys gali per darbo pokalbį klausti: "Kada planuojate vaikų turėti? Ar planuojate? Kiek? Kuriam čia penkmetyje?" maždaug atsistok pasirodyk ar dar nesilauki.... Baisu. Taip norėtųsi atsakyti, kad čia ne jūsų reikalas, o tik mano ir mano vyro. Paskutinį kartą atsakiau kad neplanuoju artimiausią penkmetį tai tikrai. Pasakiau tai, ką jie norėjo išgirsti.

Taip, teko ir man tokius labai abstrakčius klausimus išgirsti.Ateinu į pokalbį, atsisėdu:
1. klausimas -kokio norite atlyginimo? (mano akys išsipučia biggrin.gif pirmiausia paprašiau paaškinti plačiau apie darbo specifiką, darbo laiką viršvalandžius ir t.t...kad galima maždaug susidaryt įspūdį, kokio galėtum prašyt )
2 klausimas. Matau turite vaikelį, kada planuojate antrą?
Mano atsakymas: Aš ir vyras dar tikrai neplanuojame, bet ką galvoja Dievulis- neiašku lotuliukas.gif
Čia ėjau į pokalbį tik pradėjus ieškoti darbo. Ačiū D, pasiieškojau info apie šitą įmonę, pasirodo jau ant bankroto ribos...o reikalavimai kokie doh.gif Vienas iš jų -ateinam į darbą 5-6 val ryto, išeinam apie 21 val, už viršvalandžius niekas nemoka doh.gif doh.gif doh.gif sirgti negali, šeimyninio gyvenimo turėt NEGALI doh.gif tai čia nepasityčiojimas???
Atsakyti
QUOTE(braske09 @ 2012 12 29, 14:39)
Taip, teko ir man tokius labai abstrakčius klausimus išgirsti.Ateinu į pokalbį, atsisėdu:
1. klausimas -kokio norite atlyginimo? (mano akys išsipučia  biggrin.gif  pirmiausia paprašiau paaškinti plačiau apie darbo specifiką, darbo laiką viršvalandžius ir t.t...kad galima maždaug susidaryt įspūdį, kokio galėtum prašyt )
2 klausimas. Matau turite vaikelį, kada planuojate antrą?
Mano atsakymas: Aš ir vyras dar tikrai neplanuojame, bet ką galvoja Dievulis- neiašku lotuliukas.gif
Čia ėjau į pokalbį tik pradėjus ieškoti darbo. Ačiū D, pasiieškojau info apie šitą įmonę, pasirodo jau ant bankroto ribos...o reikalavimai kokie doh.gif Vienas iš jų -ateinam į darbą 5-6 val ryto, išeinam apie 21 val, už viršvalandžius niekas nemoka doh.gif  doh.gif  doh.gif sirgti negali, šeimyninio gyvenimo turėt NEGALI doh.gif tai čia nepasityčiojimas???

Aš iš viso nesuprantu kaip galima šito klausti, ko jei tikisi iš to? Atsakymo, kad planuoju vaikus kai bus 80 metų ir jau netiksiu dirbti jokioj darbovietėj?? :DDD
Man tai per žiaurus klausimas, iš karto susinervinu kai šito paklausia.
O ir iš viso, kai toks nedarbas Lietuvoj, tai išsidirbinėja ką tik nori. Žinau atvejų, kad reikia raštišką pasižadėjimą rašyt kad kažkiek metų tikrai nepastosi. Arba pasirašant darbo sutartį kartu duoda pasirašyti ir prašymą atleisti iš darbo be datos. Ir moterys su viskuo sutinka, kad tik darbą gautų.
Atsakyti
QUOTE(barda @ 2012 12 29, 14:45)
pasirašant darbo sutartį kartu duoda pasirašyti ir prašymą atleisti iš darbo be datos. Ir moterys su viskuo sutinka, kad tik darbą gautų.

Šitas reikalas jau labai senai gyvuoja. Darbinaus prieš berods 8 metus,ta davė pasirašyt atleidimą iš kart. Paklausus paaiškino,kad neva seniau darbininkai,kurie dirbdavo komandiruotėse Rusijoj, po atostogų prapuldavo (užgerdavo ir pan.). Tai neva,kad nereiktų vargt su ieškojimu asmens. Paskui kiek pamenu sunaikino tuos visus prašymus prieš patikrinimą kažkokį.

Aš po biškį kaupiuos darbo paieškoms unsure.gif kai paskaitau,kiek laiko vargstat su paieška,tai pradeda lyst mintis,kad reiktų nelaukt, o imt ir dabar CV pradėt siūst g.gif
Atsakyti
QUOTE(barda @ 2012 12 29, 14:27)
"Kada planuojate vaikų turėti? Ar planuojate? Kiek? Kuriam čia penkmetyje?"

Taip norėtųsi atsakyti, kad čia ne jūsų reikalas, o tik mano ir mano vyro.

na, kaip cia pasakius g.gif is esmens, tai darbdavio reikalas ar priimta darbuotoja dirbs pas ji kelis men. ir iseis vaiku augint ar dirbs kelis metus. Bet... na, kazin ar teisiskai darbdavys turi toke teise klausti g.gif

QUOTE(barda @ 2012 12 29, 14:45)
Aš iš viso nesuprantu kaip galima šito klausti, ko jei tikisi iš to?

as esu isgirdus "geresni" klausima doh.gif
Darbdavys klause ar turim vaiku. Sakiau, kad ne. Paskui paklause kiek metu kartu gyvenam. Pasakiau. Zinot ko paklause... tai negalit tureeeeet??? blink.gif doh.gif Nu, dievazi, koks jo reikalas.
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2012 12 29, 15:03)
Darbdavys klause ar turim vaiku. Sakiau, kad ne. Paskui paklause kiek metu kartu gyvenam. Pasakiau. Zinot ko paklause... tai negalit tureeeeet???  blink.gif  doh.gif Nu, dievazi, koks jo reikalas.

Kai pasiskaitau tokias istorijas, atrodo kad visiškai jokios pagarbos žmogui nėra ant šio svieto. Bent jau aš niekad nedrįsčiau svetimo žmogaus taip klausti ir vos ne lįst į miegamąjį.
Atsakyti
QUOTE(Paranoia @ 2012 12 29, 15:22)
Kai pasiskaitau tokias istorijas, atrodo kad visiškai jokios pagarbos žmogui nėra ant šio svieto. Bent jau aš niekad nedrįsčiau svetimo žmogaus taip klausti ir vos ne lįst į miegamąjį.

Būtent. Taigi pasitelktų elementarią logiką - kone kiekviena moteris anksčiau ar vėliau susilaukia vaikų (aišku neskaitant tam tikrų išimčių). tai yra normalu ir visiškai natūraliai suprantama. O dabar toks jausmas, kad darbdaviai "kovoja" su motinyste.
Atsakyti
QUOTE(Paranoia @ 2012 12 29, 15:22)
Kai pasiskaitau tokias istorijas, atrodo kad visiškai jokios pagarbos žmogui nėra ant šio svieto.

tikra tiesa. Bet as pas toki, kuris manes negerbia dirbti irgi nenoriu. Istorijos tesinys - ir as pasielgiau nepagarbiai biggrin.gif Jis dar kazko paklause, as atsakiau, paskui jis jau pradejo suokt, kad jam tinku, bet as pagalvojau g.gif pagalvojau g.gif atsistojau ir pasakiau kazka tokio: "gal as tinku jums, bet jus netinkat man, atleiskit, kad sutrugdziau jusu laika, jus sutrugdet manaji, viso jums gero", paemiau is jo panoses savo CV (nenorejau, kad mano duomenis turetu), atsisveikinau ir isejau cool.gif
Jei butu labai reikeje pinigu, nebuciau isdrisus taip pasielgt ir buciau emusis to darbo, bet... laimei man geriau pasiseke.
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2012 12 29, 15:03)

Darbdavys klause ar turim vaiku. Sakiau, kad ne. Paskui paklause kiek metu kartu gyvenam. Pasakiau. Zinot ko paklause... tai negalit tureeeeet???  blink.gif  doh.gif Nu, dievazi, koks jo reikalas.

doh.gif doh.gif doh.gif
na tikiuosi kad mano kalėdinis noras-susirasti darbą greitu metu išsipildys rolleyes.gif
Tiesiog sėdžiu ir net nebežinau ko griebtis-skelbimų nėra, CV, elektorniniai laiškai išsiuntinėta į visas įmones, kur ir neieško darbuotojų. Tokia beviltiška situacija...sėdėti ir laukti?! Noro dirbti yra daug bet nėra kur verysad.gif
kažkada peržiūrinėjau ir kitų miestų skelbimus.Užkliuvo vienas, kur reikalinga virtuvėj pagalbininkė - plauti indus, grindis, tvarkyti daržoves ir pan. Pagalvojau, jei būtų mano mieste, eičiau unsure.gif Žiūriu, reikalavimas: privaloma 1 metų patirtis!!!va čia tai viršūnė doh.gif
Atsakyti
Dažniausiai 1-2 metų patirties reikalauja kad ir visai paprastuose darbuose, kur ateitum ir per kelias savaites laisvai viską išmoktum, įsivažiuotum ir gerai dirbtum. Bet, matyt, nori apsidrausti nuo visiškai "žalių" varlinėtojų.
Aš šiaip esu rašius skelbimams, kurie reikalauja 1 metų patirties, pagrįsdama, kad ją turiu dėl praktikų ir visokios popaskaitinės veiklos, pakvietė į pokalbius, bet po to - nieko. Garantuoju, kad patirties trūkumas buvo didžiausias minusas.
Atsakyti
QUOTE(Paranoia @ 2012 12 29, 16:37)
Dažniausiai 1-2 metų patirties reikalauja kad ir visai paprastuose darbuose, kur ateitum ir per kelias savaites laisvai viską išmoktum, įsivažiuotum ir gerai dirbtum. Bet, matyt, nori apsidrausti nuo visiškai "žalių" varlinėtojų.
Aš šiaip esu rašius skelbimams, kurie reikalauja 1 metų patirties, pagrįsdama, kad ją turiu dėl praktikų ir visokios popaskaitinės veiklos, pakvietė į pokalbius, bet po to - nieko. Garantuoju, kad patirties trūkumas buvo didžiausias minusas.

Nu bet tai kaip ir iš kur turėti tos patirties, jei studijavai tuo metu, ar vis dar studijuoji?
Man ir biržoj dėl to nieko nemoka, nes per pastaruosius 3 metus nesu išdirbus 18 mėn., o nedirbau nes mokiausi. O į magistrą stojau nes niekur darbo po bakalauro neradau. Žodžiu.
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2012 12 29, 16:54)
........... ir pasakiau kazka tokio: "gal as tinku jums, bet jus netinkat man, atleiskit, kad sutrugdziau jusu laika, jus sutrugdet manaji, viso jums gero", paemiau is jo panoses savo CV (nenorejau, kad mano duomenis turetu), atsisveikinau ir isejau  cool.gif

Kokia Jus šaunuolė thumbup.gif žaviuosi tokiais žmonėmis, kurie žino savo vertę clap.gif

Nepraraskime vilties ir viskas bus gerai te reikia kantrybės smile.gif
Atsakyti
QUOTE(braske09 @ 2012 12 29, 16:09)
reikalinga virtuvėj pagalbininkė

reikalavimas: privaloma 1 metų patirtis!!!va čia tai viršūnė doh.gif

na, jei as buciau darbdave, tai kai kuriems darbams irgi noreciau zmogaus su patirtim, kad ateitu ir dirbtu, o ne sedet prie jo ir mokyt reiketu, bet... blink.gif pagalbininkei virtuvej? Gi kiekviena moka ir grindis isplaut, ir indus, ir bulves nuskust. Truputi nesamone tas reikalavimas.
Atsakyti