Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo paieškos, patarimai

QUOTE(braske09 @ 2012 12 06, 08:11)
1.Na aišku reikia proto ribose biggrin.gif ta prasme mano atveju buvo kad aš torėjau tos darbo patirties, man tas darbas lb patiko, aš jam taip ir pasakojau-o ne kokia aš graži ir potinga biggrin.gif juk reikia ir mokėt save pateikti mirksiukas.gif
2.Vieną dieną užtaikiau ant tokio direktoriaus...

1. drinks_cheers.gif
2.Visokių pasitaiko, bet čia jau tikrai ant nesveiko pataikėt blink.gif blink.gif

Dar patarimas ieškantiems darbo: jei skelbime nėra nurodytas tel.tai darbdaviai tikrai nepatenkinti būna kai ima patys kandidatai skambinėtis. atrodo,kad bet kokia kaina bando save pateikti, kad tik gautų darbą. ir kaip taisyklė - kad skambinėja tie,kurie mažiausiai atitinka reikalavimus. O jei skelbime nurodytas tel.,tai galit drasiai skambinti, nes darbdavys bus nusiteikęs,kad skambinės įvairūs kandidatai. tik mokėkit save pateikti mirksiukas.gif
Atsakyti
Pasidarė įdomu, ko kokiais dar būdais ieškote darbo, neskaitant skelbimų peržiūros? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Teisybes_ieskotoja @ 2012 12 06, 14:13)
Pasidarė įdomu, ko kokiais dar būdais ieškote darbo, neskaitant skelbimų peržiūros? ax.gif

Aš tai per skelbimus ieškodavau ax.gif
Kiti neša tiesiogiai CV į įmones darbdaviams. tačiau aš neturėdavau nei tiek drąsos nei noro lotuliukas.gif
Ir šiaip dabar dažniausiai per skelbimus ir ieškosi visi darbuotojų ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Teisybes_ieskotoja @ 2012 12 05, 18:25)
Norėčiau jūsų paklausti, ką sakyti paskambinus darbdaviui?  blush2.gif Pavyzdžiui noriu paskambinti pagal darbo skelbimą, tačiau net nenutuokiu ką pasakyti. Na pradžia lyg ir aiški, laba diena, skambinu dėl tokio ir tokio darbo, ar dar ieškote darbuotojų. Pasako taip. Ir kas toliau? Čia turiu omenyje jei patys nepradeda sakyti kad ateikite į pokalbį. Vat nežinau ką sakyti po TAIP, jei pašnekovas užtyla biggrin.gif hihihi.gif

Tikslintis dėl darbo. Tik jokiu būdu neklausti koks darbo pobūdis, kokie reikalavimai ir pan. (tiesiogiai klausimai) Nes tada susidaro įspūdis, kad kandidatas net darbo skelbimo neskaitęs. Dar netinka kai klausia ar gavote mano CV (tokiems paprastai atsakau, kad gavau ir net netikrinu), ar gerai viskas mano CV, ar skaitėte mano CV ir pan. Dar nervina, kai apsimetinėja, jog kompas sugedo ir negali CV atsiųsti. Galima skambinti ir sakyti, kad skaičiau skelbimą, ten parašyta tas ir tas ar tą ir tą turėjote omenyje ir kaip išsivysto pokalbis. Padeda, kai įsivaizduoji jog jau esi darbo pokalbyje ir tavęs klausia gal turėtumėte klausimų.

Bendrai paėmus, naivu tikėtis, kad pokalbis telefonu labai padės pakliūti į darbo pokalbį. Galima nebent prisistatyti, kad tave šiek tiek įsimintų. Be to tų skambinančių per dieną būna kartais dešimtys (rekordas buvo 200 per dieną) ir kiekvieno žmogaus kantrybė yra vis kitokia kiekvienam tą patį aiškinti.
Atsakyti
QUOTE(cvvilnius @ 2012 12 06, 15:31)
Tikslintis dėl darbo. Tik jokiu būdu neklausti koks darbo pobūdis, kokie reikalavimai ir pan. (tiesiogiai klausimai) Nes tada susidaro įspūdis, kad kandidatas net darbo skelbimo neskaitęs. Dar netinka kai klausia ar gavote mano CV (tokiems paprastai atsakau, kad gavau ir net netikrinu), ar gerai viskas mano CV, ar skaitėte mano CV ir pan. Dar nervina, kai apsimetinėja, jog kompas sugedo ir negali CV atsiųsti. Galima skambinti ir sakyti, kad skaičiau skelbimą, ten parašyta tas ir tas ar tą ir tą turėjote omenyje ir kaip išsivysto pokalbis. Padeda, kai įsivaizduoji jog jau esi darbo pokalbyje ir tavęs klausia gal turėtumėte klausimų.

Bendrai paėmus, naivu tikėtis, kad pokalbis telefonu labai padės pakliūti į darbo pokalbį. Galima nebent prisistatyti, kad tave šiek tiek įsimintų. Be to tų skambinančių per dieną būna kartais dešimtys (rekordas buvo 200 per dieną) ir kiekvieno žmogaus kantrybė yra vis kitokia kiekvienam tą patį aiškinti.

Dėkui visiems už patarimus 4u.gif

Suprantu, kad nereikia imti ir visur skambinėti, kur nurodomas el paštas, ten siunčiu CV, tačiau yra tokių skelbimų, kur nurodomas tik tel.nr, apie tokius skelbimus turėjau omenyje smile.gif
Atsakyti
norejau paklausti,ar efektyvu pildyti savo cv pvz cvonline.lt puslapy?ar yra is to naudos, ar yra jus kviete del to,kad rado jusu cv kokio darbo skelbimu puslapio duomenu bazej?
Atsakyti
QUOTE(milky @ 2012 12 06, 22:00)
norejau paklausti,ar efektyvu pildyti savo cv pvz cvonline.lt puslapy?ar yra is to naudos, ar yra jus kviete del to,kad rado jusu cv kokio darbo skelbimu puslapio duomenu bazej?

Aš manau, kad efektyvu, todėl kad kai kuriuose puslapiuose darbdavys nenurodo jokių savo duomenų, ir tenka cv siųsti būtent per tą darbo paieškos puslapį smile.gif o ir šiaip pastebėjau gana patogu, nereikia eiti į savo el.paštą, nes cv galima nusiųsti tiesiai iš puslapio smile.gif
O šiaip vieną kartą mane buvo radę, nors neįsivaizduoju kaip, nes mano cv buvo vos ne visų gyvenimo aprašymų pabaigoje biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(milky @ 2012 12 06, 21:00)

kol kas randa tik visokie draudimai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(milky @ 2012 12 06, 21:00)

Pasirodo, efektyvu. Tačiau šis atvejis nutiko ne man, o vyrui. Aš seniai buvau nusivylusi visokiais onlinecv, nes niekada niekas iš ten nesikreipdavo. Tik atrodo, elektroniniam pašte, matydavau, kad mano cv peržiūrėjo. O štai MB dirbo katorginį darbą ir netikėtai gavo skambutį su pasiūlymu. Tą darbą vadina svajonių ir iki šiol neaišku, per kur jį susirado (sakė, kad skelbimuose).
Atsakyti
QUOTE(Teisybes_ieskotoja @ 2012 12 06, 19:59)
Dėkui visiems už patarimus 4u.gif

Suprantu, kad nereikia imti ir visur skambinėti, kur nurodomas el paštas, ten siunčiu CV, tačiau yra tokių skelbimų, kur nurodomas tik tel.nr, apie tokius skelbimus turėjau omenyje  smile.gif

Tada reikia prašytis į darbo pokalbį smile.gif
Atsakyti
Zmones o kur jus dar ziurit darbo skelbimus, apart cvbankas, cvonline ir t.t.?
Atsakyti
QUOTE(sulikand @ 2012 12 07, 09:35)
Zmones o kur jus dar ziurit darbo skelbimus, apart cvbankas, cvonline ir t.t.?

http://www_darbo_lt/darbas/
http://www.ldb.lt/LD...rEmployees.aspx
Atsakyti