Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo paieškos, patarimai

QUOTE(Paranoia @ 2013 02 13, 00:23)
Aš manau, kad apie visą galima klausti  g.gif Aš gal šiaip pradėčiau nuo klausimų apie patį darbą, pobūdį, o jau paskui apie sutarties detales pasiteiraučiau. Ir, aišku, visada paklausiu, kada bus aišku rezultatai, jei patys prieš tai nepasako.

Kalbesiu apie konkrecia situacija. Paskutinis pokalbis vyko beveik valanda, per kuria buvo papasakota daugmaz ir apie darbo pobudi, tai kaip ir neisivaizduoju, ko daugiau teirautis, nes smulkmenu nedirbant konkrecioj imonej nezinai, galvos neskauda ir klausimu nera. Apie sutarties detales neklausiu, nes pokalbis pirminis, kol kas sutarties nesiulo. Apie rezultatus velgi neklausiau, nes leido suprast, kad paskambins dar kartlei gana aiskiai (kaip tik siandien sulaukiau patvirtinimo, kad dalyvausiu antram etape).
beje, kalbejot apie egzaminavimus. per si pokalbi buvo prasyta pakalbeti anglu ir rusu kalbomis. Piktintis, kad tai vyko be ispejimo, tikrai nesugalvociau, nes tai kaip tik, mano nuomone, yra galimybe parodyt, ka gali.
Siuo metu auginu vaika, rudeni ieskojaus darbo, nusivyliau, buvau metusi paieskas dabar vel bandau savo jegas. Buvo labai skaudu, nes praktiskai visada mane kviecias 2-3 pokalbiui, bet darba kazkodel gaunu ne as. Per daug vilciu dejau ir delto toks nusivylimas buvo. Svarbiausia, nieks tiesiai sviesiai nepasako, kokios priezastys. Kainos (algos ta prasme biggrin.gif) tikrai dideles neuzsisaukiu, patirties nedaug, bet turiu.
Atsakyti
QUOTE(atire @ 2013 02 13, 00:44)
Kainos (algos ta prasme biggrin.gif) tikrai dideles neuzsisaukiu,

o man visada pats kebliausias klausimas budavo del algos, kokios noreciau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(xiuke @ 2013 02 13, 01:24)
o man visada pats kebliausias klausimas budavo del algos, kokios noreciau doh.gif

Klausimas keblus, bet jo neisvengsi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(atire @ 2013 02 13, 01:55)
Klausimas keblus, bet jo neisvengsi biggrin.gif

o kokios dabar dazniausiai uzsiprasoma?
Atsakyti
QUOTE(xiuke @ 2013 02 13, 00:05)
o kokios dabar dazniausiai uzsiprasoma?

Labai, manau, priklauso nuo pozicijos, į kurią pretenduojama.
Atsakyti
QUOTE(Paranoia @ 2013 02 13, 01:59)
Labai, manau, priklauso nuo pozicijos, į kurią pretenduojama.

ir nuo pozicijos, ir nuo patirties ax.gif
peržvelgus dabartinius skelbimus tai visi 90 proc reikalauja patirties kaip minimum metai-du, tai pagalvojau kad į naują sritį įlyst be šansų.ačiū D, turiu administratorės, juristės darbo patirties, tai čia ir apsistosiu ties ta sritim...
Atsakyti
QUOTE(Kadija @ 2013 02 12, 15:53)
Tikrai taip, nera is ko rinktis. Manau, kad prie to yra prisideje ir patys darbdaviai (nevisi, aisku).  Asmeniskai pazistu vadybininku, kurie tiesiog sutverti tokiam darbui, turi ilgamete patirti, o pasitrauke is sios srities, nes darbdaviai nelinke moketi padoriu atlyginimu, o reikalavimai didziuliai. Ne visi nori dirbti kaip vergai. O imones, beje, ypatingai dideles, pelnai milziniski. LT verslas retai kada nori dalintis tuo. Juokinga, kai cia kvalifikuotas zmogus uzdirba tiek, kiek Vokietijoje dirbdamas pvz. nekvalifikuotu kroveju...

Asmeniškai esame darę atrankų, kur vadybininkai gali ir 3k - 5k uždirbti. Aišku, jei dirba ne Lietuvos rinkoje. Nemanau, kad toks atlyginimas mažas...
Atsakyti
Kai reikia ko pasiteirauti, ir įmonė didesnė klausiu kokia yra darbuotojų motyvavimo skatinimo programa, kokios galimybės tobulėjimui ar karjerai, dėl kokių priežasčių išėjo buvęs darbuotojas, kokių asmeninių savybių reikia šiam darbui. Bet šie klausimai susiformavo ne po pirmojo pokalbio, kuo daugiau vaikštai patirties didėja biggrin.gif ir jau darbdavių klausimai kartojasi.
Visuose darbuose kur dirbau ar kanditavau manęs klausė ką veikia vyras biggrin.gif nors nesuprantu kam jiems ta info g.gif ir ištryniau adresą, pirmoje įmonėje tai iš kart užkliuvo, sako gyvenate ... mmm biggrin.gif
Atsakyti
taip, manęs visur irgi klausia-kur dirba vyras.paskutiniam pokalbyje tai net supykau, nes neužteko srities nurodyti, sako prašom tiksliai įvardinti įmonę doh.gif
Atsakyti
QUOTE(braske09 @ 2013 02 13, 10:18)
taip, manęs visur irgi klausia-kur dirba vyras.paskutiniam pokalbyje tai net supykau, nes neužteko srities nurodyti, sako prašom tiksliai įvardinti įmonę doh.gif

aš manau, klausia dėl konkurencijos, jei panaši įmonė gali nutekint info, klientus ir t.t. gal apsidraudžia g.gif arba mąsto kaip apie būsimą klientą, gal pritrauks biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nikoleta: 13 vasario 2013 - 10:23
QUOTE(braske09 @ 2013 02 13, 10:18)

įvardinote? g.gif
Atsakyti
Kadangi labai norėjau to darbo - taip, pasakiau, bet jei būčiau tokiam pokalby, kur pasakojau, kur jauti kad "darbas ne tau", turbūt atsakyčiau, kad tai turbūt niekuo nesisieja su mano būsimu darbu g.gif
Atsakyti