Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo paieškos, patarimai

beja, kiek buvau pokalbiuose, visada į mane kreipiasi "tu" smile.gif na gal jaunai atrodau, BET esu ištekėjusi, turiu šeimą, man 28 metai, ir vistiek nenusipelnau to "JŪS" biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(braske09 @ 2013 02 11, 15:18)
beja, kiek buvau pokalbiuose, visada į mane kreipiasi "tu" smile.gif na gal jaunai atrodau, BET esu ištekėjusi, turiu šeimą, man 28 metai, ir vistiek nenusipelnau to "JŪS" biggrin.gif

joooo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(cvvilnius @ 2013 02 11, 14:45)

Jeigu daug pasikviečia darbuotojų pokalbiams, tai patikėk, visas CV detales sunku atsiminti. O šiaip tai gali būti, kad tos "anketos" keliauja į duomenų bazę, todėl norisi visus procesus "standartizuoti".

Tai tegul atsispauzdina CV, toks jausmas, kad darbuotojai turi nertis is kailio del darbo, o darbdavys kaip karalius... Kam tada praso siusti CV ir gaisti laika, jei ju neskaito, neatsimena, kvieciasi kruva zmoniu- reiskia neturi kriteriju kokio darbuotojo jiems reikia?
O del tu duomenu baziu.. as asmeniskai nesu niekada buvusi "prisiminta", kai neva tai pasilieka mano duomenis. Ir nepazistu ne vieno, ka prisimine.. O ir po keliu metu ta informacija jau pasenusi, zmogus gali buti igyjes nauju gebejimu, kvalifikaciju, pakeites gyvenamaja vieta, darbo pobudi ir t.t.
Papildyta:
QUOTE(braske09 @ 2013 02 11, 15:18)

biggrin.gif taip iprasta LT, tujinti...
reiskia jaunai atrodot ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Kadija @ 2013 02 11, 16:14)
O del tu duomenu baziu.. as asmeniskai nesu niekada buvusi "prisiminta", kai neva tai pasilieka mano duomenis. Ir nepazistu ne vieno, ka prisimine..  O ir po keliu metu ta informacija jau pasenusi, zmogus gali buti igyjes nauju gebejimu, kvalifikaciju, pakeites gyvenamaja vieta, darbo pobudi ir t.t.

Būtent. Man jau sunku būtų ir suskaičiuoti į kiek duomenų bazių esu įtraukta. Ir tikrai žinau, kad kai vieną kartą dalyvavau darbo pokalbį ir po jo, atseit, mane įtraukė į duomenų bazę, po kurio laiko vėl ieškojo žmogaus į tą pačią poziciją ir manęs tada tikrai "neprisiminė". Čia yra tik būdas gražiai pasakyt "viso gero".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paranoia: 11 vasario 2013 - 16:36
Dėl to kreipinio "tu". Keista pamatyti, kad visgi tai gana įprasta. Nes kaip tik paskutinėje atrankoje man tas užkliuvo (neįžeidė ar ką, bet labai keista buvo, kad kreipiasi "tu" iš karto). Rodos, iki tol kituose pokalbiuose kiek yra tekę gyvenime būt, anksčiau visada sakydavo "jūs". Nu bet gal nepamenu visų tiksliai g.gif Viena žinau, aš jai būčiau darbdavio vietoje, į nepažįstamą žmogų visvien kreipčiausi "jūs", tai tiesiog elementarus mandagumas. Net universitete dėstytojai mūsų, studentų, netudijndavo.
Atsakyti
QUOTE(legacy @ 2013 02 11, 17:16)
Dėl to kreipinio "tu". Keista pamatyti, kad visgi tai gana įprasta. Nes kaip tik paskutinėje atrankoje man tas užkliuvo (neįžeidė ar ką, bet labai keista buvo, kad kreipiasi "tu" iš karto). Rodos, iki tol kituose pokalbiuose kiek yra tekę gyvenime būt, anksčiau visada sakydavo "jūs". Nu bet gal nepamenu visų tiksliai  g.gif Viena žinau, aš jai būčiau darbdavio vietoje, į nepažįstamą žmogų visvien kreipčiausi "jūs", tai tiesiog elementarus mandagumas. Net universitete dėstytojai mūsų, studentų, netudijndavo.

Nu man irgi po to kai išeini iš universiteto, kai visi dėstytojai, kad ir kokį laipsnį jie turėtų, kreipiasi į studentus "jūs", nes tai yra universiteto etikos kodeksas, keista, kai nueini pas darbdavį ir ten vėl "tu".
Man didelių problemų nekelia. Bet aš irgi kreipčiausi visada "jūs" į žmogų, kurio nepažįstu. Man gal šiek tiek keistą atmosferą sukuria, kai aš keipiuosi į žmogų "jūs", o jis į mane "tu". lotuliukas.gif Nu, jei būčiau darbdavys ir matyčiau, kad jaunas studentas ar šiaip jaunas žmogus, kad smagiau būtų kreiptis "tu", tai ir paklausčiau, ar nieko prieš tas studentas, kad jį tujinsiu. Elementarus mandagumas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paranoia: 11 vasario 2013 - 17:29
Kazkaip neatsimenu,kad kas pokalbio metu i mane "tu" kreipiasis butu g.gif

Buvau siandien darbo pokalbyje. Uztrukau gera pusvalandi. Pasnekejom, susipazinom. Labiau iesko vaikino, bet labai susidomejo mano CV, tai pasikviete ir manau,kad visai neblogai man ten sekesi. Gavau uzduoti paskaityti ir paversti angliska ir rusiska teksta. Sake penktadieni arba paskambins, arba ne ax.gif Tai laukiu biggrin.gif
Taip pat siandien teko kalbeti telefonu del kandidatavimo i darbo vieta viena. Sudominau labai direktoriu, tai prase butinai atsiusti CV. Pirma karta taip tenka bendrauti telefonu del darbo. Kaip pirmam pokalbyje kad butu biggrin.gif

Nei vienas nesidomejo seimynine padetimi. Tik pirmame pokalbyje idomiai issireiske direktorius,kad moterys paprastai vengia komandiruociu savaitiniu i uzsieni, tai del to vyruko iesko. Bet pasakiau,kad man tas nera didele problema, jei kas ko. ax.gif
Atsakyti
Aukse, viskas skamba neblogai, gal ir pasiseks! smile.gif
Atsakyti
o kaip jus reaguojate kai ateinate i darbo pokalbi ir tau pradeda uzdavineti kokius nors klausimus apie tavo zinias igytas universitete ar kitoj mokymo istaigoj, vos ne kaip surengtu koki ale egzamina? smile.gif
ir is viso ar taip darydamas darbdavys neturetu informuoti kandidato?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo garbane perliuke: 11 vasario 2013 - 23:42
QUOTE(garbane perliuke @ 2013 02 11, 23:30)
o kaip jus reaguojate kai ateinate i darbo pokalbi ir tau pradeda uzdavineti kokius nors klausimus apie tavo zinias igytas universitete ar kitoj mokymo istaigoj, vos ne kaip surengtu koki ale egzamina? smile.gif

Yra buvę, kad paklausia tipo "o vat, prigausiu, ko tos tavo studijos vertos". Bet visada pasisekdavo atsakymą žinoti.
Atsakyti
QUOTE(Paranoia @ 2013 02 11, 21:37)
Aukse, viskas skamba neblogai, gal ir pasiseks! smile.gif

Tikiuos ax.gif

QUOTE(garbane perliuke @ 2013 02 12, 00:30)

Buna buna biggrin.gif O ispeti neprivalo, manau. Ir kad cia tik tiek egzaminuotu. Nes kaip uzklausia pvz, kur tavo vyras dirba, arba kaip tu ten dirbai,kad imone bankrutavo, ko pasekoje ieskojau kito darbo, tai jau zinot blink.gif O nelabai gilinasi,kad imone buvo didele,daug filialu, daug darbuotoju ir viena penktadieni bac ir pasake,kad pirmadieni jau galit neiti i darba cool.gif
Atsakyti
QUOTE(cvvilnius @ 2013 02 11, 14:45)
Dėl to, kad gaus gerą darbuotoją. Atlyginimas čia ir taip aišku, kad bus mažesnis, nes pareigos ir atsakomybė dažniausiai skiriasi.

4u.gif

QUOTE(Paranoia @ 2013 02 11, 15:07)
Nu man iki to irgi nėra buvę. Geriausia, kai pokalbio metu tie darbuotojai, sėdintys prie kompų, užmeta kokias savo replikas  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif Į mane, aišku, kreipėsi pokalbiu metu visada "tu". Nu gal čia normalu, nežinau. Bet man tiesiog buvo keista.

doh.gif nu jooo
Atsakyti