QUOTE(Uodegyte @ 2013 02 09, 00:24)
vyras susilaužęs pirštus iš darbdavio negavo nieko ,nė algos nes kelias savaites nedirbo ,nei už sveikatą,eina į darbą ,piršto nesulenkdamas,o darbdaviui nusispjaut ,nes valgyt reikia,o kur dar ir mokesčiai pareina,iš vokelių mes nė kiek neturtėjam.
darbo nežino kur rast ,kad gerai mokėtų,o vokelių neimt ,vadinasi skursti.
beda su darbais gerai ta kad is karto aukso kalno niekas nemokes- ir mano vyro darbe is karto gauna 900 vyriskiai i rankas- kol mokiniai- kai ismoksta pakelia- nes gauna kategorija- bet kada kategorijos pasikelti negali- buna egzaminai... alga kai jau auksciauisa kategorija (auksciau tik brigadininkas 3500 i rankas)bet norint TOKIA alga gauti jau pradirbes buni N metu- reikia moketi - bet ir tokia alga be "broko- o jei padaromas gamybos brokas kaiminusuoja... maza nepasirodo... mane nervas ima kai vyro gimines mane eda- va vyro tokia alga ka negali sutaupyt- tu gi seimininke./.. blyn as jau ir tortus namie pati kepu kad pigiau butu (teko mokintis o tai 70lt i darzeli tortas man per brangu- o "maksiminiu" jie neleidzia nest) atrodo va tiek uzdirba-bet pieno neturejau vaika misinuku maitinau - plius vemdavo- tai to misinio kartais pokelis per 1.5 dienos baigdavosi- nusuka nosyte- nevalgo- atsala- lauk nes pasildytas- vemia... o ir misinuka brangesni tik valge vaikiukas- dabar kai 2.7 metuku- lafa tuteli valgo kai valgo... o kur sauskelnes? 120lt per menesi, (dabar jau mazinam- ens sisiu daro i WC- bet buna nespeja) o kur vitaminai? skaiciavau vaikai pikovit naudoja- nebrangus- bet 2 leliam ju uztenka 3-4 dienoms (4 jau neuztenka) 10lt pokiukas... o kai suserga? va nuejau druska tik nupirkti 30lt- ta menesi is viso paskaiciavau visokio plauko vaistams israsytiems gydytojos (aisku hemeopatiniams ) isleidau 320lt... pamazupamazu susideda- druskyte 30 lasiukai 28, islamos(vieninteliai kuriuos is pradziu ciulpe) is viso saujom per diena... nu trumpiau is ko taupyt? buvom atostogoms susitaupe 1100 tai kai luzo masina... maza nepasirode asi teko keisti tai net neuzteko atostogoms sutaupytu pinigeliu suplojom uz asi ten sankaba padrejo viso 2800lt... tai ne tik kad atostoginius suvalge, taciau ir paskola emem nes nebuvo is kur pinigu paimt...tai gerai kad dave- tai tas 2 paskolas vos pratempem...... ir kai man komentuoja su maghistrais nedirbi...- prasta seimininke sutaupyt nemoki... as gatava susprogt
ai o del rankos- MB ikiso kur nereik ranka irgi patempimas- ir trukes kaulas- nuvaziavo i ligonine- tiesiai sviesiai paklause- biuletenio reik- vyras ne (kur jam reiks jeigul sitiem nuima valstybe ) tai israse tempaliuka liepe bintu elastiniu susibintuoti ir parase ilgiausia pazyma kad sveikas ir dirbti gali... darbe mokini skyre vyrui tai juokais kalbejo - mano kaire ranka- 2 menesius gijo skilimas ir patempimas- is karto perspejo- nejudinsit sugis maziau nei per menesi- judinsit per pora gal ir ilgiau- kur tau darbe nejudinsi???
QUOTE(xiuke @ 2013 02 09, 02:06)
* taip, kartais stebiuosi, kaip taip anksti paiimami vaikai (as viena is ju , nes nedirbu), atrodo, kad dirbanciuju darbas tokiu laiku baigiasi...o penktadieni, tai vos neprivaloma pasiimti dar anksciau...man nieko tokio, as juk nedirbu, o kaip dirbantiems
**kazkaip isgyvena, nezinau net ka valgo, ir pan...mes ir sumokam mokescius ir paskui visa menesi egzistuojam,
nezinau vat liko 700lt nuo sausio 20dienos, po mokesciu sumokejimo, ir ka? sedejimas namie, kadangi visi apsirgo namiskiai, vaistu pirkimas is tu paciu, misinukas (nes baigiau maitinti, nebeturiu ), sauskelnes nepirktos, maisto atsargos kasmenesines nenupirktos, dar ir katyte turim, kuras-zodziu, sedziu ir paskaiciuoju kiek dienai, juokinga ir verkt noris, apie pramogas nesneku...bet kadangi mano vyro dekinga specialybe, jis eina chalturinti (liaudiskai tariant), bet va be licenzijos , valstybei butu nusikaltimas, bet musu seimai kapeika, nes kitaip tie 700lt neissigelbejimas (nors tai dideli pinigai), bet menesi uz tiek nepragyvenam..., zodziu gyvenimas nuo algos lig algos, smagu...
***deja, bet dazniausiai tai ir buna darbdaviu noras, visa save atiduoti darbui...
va su misiniu- sueda KOSMARISKAI DAUG pinigu- kai as is viso neturejau pieno (net verkdavau su pirma litrais net lauk pyliau savo pieno su antru pientrauki net sulauziau ir psss...700 zinot mano sunui iseidavo 600lt per menesi- skaiciavo vyras... dukrai tai bepigu - pienas litrais tekejo- galejau nors 3 ismaitinti iki 2.5 metu turejau daug- su sunum visad apie 10-15ml pritraukdavau- kruties neciulpe daugiau pritraukti nejo...o su 700 tai jei yra darzoviu is kaimo- lengviau pragyventi... jei ne- nu mes pvz norfoje apsiprekiname- einame su grieztu sarasu- be vaiku- perkame akcijines prekes- tai kai grieztai perkam piena po 1.29Lt( 1 proc riebumo) viska pigiausia uzsipirkti savaitei galima uz 130 liuosiai... nes pvz norfos bazeje buna meduoliu po 3.99 kilas - i normalus- akcija... sausainiu yra po 4lt irgi kilas- deze 3 kital tai jos ne savaitei o 2 uzteks... makaronai neblogi yra dideliais pokais... darzoves asmeniskai as perku kioskelyje (ispindejusi) nes jos kokybiskenes ne tik uz norfines bet ir uz maksimines ir kaina ne tokia kosmine- nesakau morkos brangesnes bet obuoliai, kriauses, bananai, vynuoges (nors siu neperkam) ziediniai kopustai brokoliai visa tai pigiau nei parduotuveje... kai nedirbu galiu sau leisti pestute aplandzioti aplinkui ir surasti kur pigiau... bet pvz tikrai kokybiskas darzoviu kioskelis dirba musu rajone tik 3-4 valandas per diena- atsidaro apie 10 uzsidaro apie 1-2 ir viskas... isparduoda uzsidaro. tai reikai "gaudyt" mesa tik cestoje, desra (slapianka) kitoje parduotuveje) dovanos tik akciju metu...trumpiau- net neisivaizduoju ka mums reiktu daryti jei po mokesciu liktu 700- nu jei vyras ir vaikai viska valgytu tai kitas reikalas- bet maniskiai tik mazasis koses valgo- didzioji nuo mazu dienu nepripazysta- vyras taip pat- sriubu tik 2 rusis vaikai valgo- vyras 3... o tai ka valgo
zrazai, balandeliai, cepelinai, kugelis, blynai bulviniai, zemaitciu blynai... nebrangu- kai kas bet kiek laiko sueida...ai ne i tema visai as jau cia...o kur dar vaiku lepinimas- pvz saldainiukai taupantys vaiku dantis 2.50- man kad vaikai laimingi butu sueina per diena visas tas mazas pokiukas metalineje dezuteje...sureliai tie kur vaikai valgo 89cnt (norfoje buna kai akcija 69) dar zele- lepinu taip vaikus- ir sveika- ypac kai naturalus dazikliai- perku norfoje- Kolubo ir kaina nekanda ir normali...trumpiau sukuosi- vaikus palepinu- beda kad jie naminiu pyragu nemegsta
QUOTE(Alekto @ 2013 02 09, 09:15)
Įdomu kaip pasielgtumėt kai kurios, jei rastumėt svajonių darbą, bet "su vokeliais". Atsisakytumėt? Tada jūs didvyrės. Aš sutikčiau
Nors pašalpų neprašau ir tikiuos neprašysiu (jei jau galvojat,kad dėl to
)
Pas mus vienoj darbovietėj legalūs vokeliai buvo
Alga pagrindinė buvo minimumas, o visa kita premija. Užsimano šefas, vieną mėnesį gauni tik algelę be priedų. Ir papūsk į gerą vietą. Kiek geriau buvo, nei "juodi", bet turėdavai kovot dėl kiekvieno savo lito
AS EITCIAU ir imciau- minimumas moteriai plius vokelis
SVAJONE o ne darbas mahno drauge su magistro laipsniu dirba uz minimuma pagal specialybe- ir dar dziaugiasi kad gavo darba... as asmeniskai net nesvaigstu apie didelius pinigus ieskau tik pagal grafika- o kur randu kad rodos grafikas tinka- bac paaiskeja kad reikia iseiti sestadieniais 4 valandoms
kur man vaikus palikti- vyras is karto pasake- dirbsi puiku- bet visi namai vaikai ant taves... as neturiu nei jegu nei noro (nu is tikro uzdirba normaliai bet prie tokiu temperaturu tai kosmariska... gryzta ne tik kad pavalgo ir miegot bet paskui dar para miega per iseigines) ir taip jau 10m priprato...o siaip su mielu noru- uz minimuma eitciau nors ir dabar- jei grafikas atitinka- minimumas plius vokelis is viso svajone