QUOTE(Teka @ 2013 02 01, 17:09)
aš vengiu agentūrų...nesu nei karto gavus darbo nei aš, nei kas iš mano pažįstamų, besidarbinančių per agentūras. tik tais atvejais, kai kalbėdavau su vadovais, gaudavau darbą. agentūros toks jausmas, kad tik kviečia tam, kad parodyt, jog dirba kažką, o ne šiaip sėdi.
ir dar klausimas, jei esu buvus kokioj agentūroj, jie parašo, kad pasirinko kitą kandidatą, bla bla bla, pasako, kad turės mano cv savo duomenų bazėje... kaip dažnai jie tą mano cv žiūrės? ar visgi niekad ir nežiūrės, nes gaus pakankamai naujų? įdomu kaip ten viskas vyksta
agentūros ieško darbuotojų pagal savo klientų nurodytus reikalavimus. jei tos įmonės vadovas nori kandidato su būten tokia patirtimi, tai negali agentūra pateikti žmogaus, kurie neatitinka nustatytų reikalavimų.
o tai,kad turi jūsų CV duomenų bazėj - tik pliusas. nes kai reikės vėl į tą poziciją darbuotojo jie ir peržiūrės savo duomenų bazes visų pirmiausia. o jei neras ten - tik tuomet dės skelbimus ar kreipsis į agentūras.
QUOTE(dreamless @ 2013 02 02, 18:54)
Aš kiek susidūriau tai įmonės nelabai skaito praktikos darbo patirtimi. Manau vis dar vyrauja nuomonė, kad praktika dažnai būna tik formaliai atlikta. Aš būtent darbo irgi ieškau neturėdama darbo patirties, tai tuose pokalbiuose paklausia apie praktiką, bet po to seka klausimas, kur nors dar esate dirbusi, bet čia gal dėl to, kad aš praktiką valstybinėje įmonėje atlikinėjau, nežinau...
Situacija tokia,kad valstybinio sektoriaus darbuotojų nenori priimti kitos įmonės į savo kolektyvą. tiesiog yra nusistovėjęs požiūris,kad valstybinėse įmonėse atidirbai nuo 8 iki 5 ir laisvas. ir čia nesvarbu kiek laiko ir pastangų įdėjai.
Deja, niekas praktikos nelaiko darbo patirtimi. šiuo metu tokia situacija,kad praktiškai niekas nenori darbuotojų be patirties. nes darbdaviai nori žmogaus, kuris atėjęs į darbą iškart sėstų į darbo vietą ir pradėtų jam pinigus uždirbinėti. niekas nenori investuoti į darbuotojo apmokymus.
QUOTE(Pabaiga @ 2013 02 04, 14:37)
Yra įmonių, kurios apmoka kuro išlaidas, draudimą ir nusidėvėjimą.
Man visuomet kyla klausimas, ką daryti, jei mašina sugestų ar per didelius šalčius neužsikurtų?
Manau,kad šie klausimai turėtų būti aptarti susitikimo metu. gal kiekviena įmonė pagal savo galimybes siūlo sprendimą.