Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo paieškos, patarimai

QUOTE(mazojiR @ 2013 02 04, 13:02)
Kaip ziurit i tai kur busimieji darbdaviai pageidauja, kod kanditadas turetu automobili ir naudotu darbo tikslais?

Yra įmonių, kurios apmoka kuro išlaidas, draudimą ir nusidėvėjimą.
Man visuomet kyla klausimas, ką daryti, jei mašina sugestų ar per didelius šalčius neužsikurtų?
Atsakyti

pupsikele, keista, kad vyras darbo neranda.. yra juk fizinio darbo, nekvalifikuoto darbo... juk yra zmoniu kertanciu mediena miskuose, vairuotoju- ekspeditoriu darbas . Tokiuose darbuose ir lietuviu kalbos praktiskai nereikia ir ne minimumas mokamas... Bet gal "negarbe"... gal per daug sunku... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Teka @ 2013 02 01, 17:09)
aš vengiu agentūrų...nesu nei karto gavus darbo nei aš, nei kas iš mano pažįstamų, besidarbinančių per agentūras. tik tais atvejais, kai kalbėdavau su vadovais, gaudavau darbą. agentūros toks jausmas, kad tik kviečia tam, kad parodyt, jog dirba kažką, o ne šiaip sėdi.
ir dar klausimas, jei esu buvus kokioj agentūroj, jie parašo, kad pasirinko kitą kandidatą, bla bla bla, pasako, kad turės mano cv savo duomenų bazėje... kaip dažnai jie tą mano cv žiūrės? ar visgi niekad ir nežiūrės, nes gaus pakankamai naujų? įdomu kaip ten viskas vyksta

agentūros ieško darbuotojų pagal savo klientų nurodytus reikalavimus. jei tos įmonės vadovas nori kandidato su būten tokia patirtimi, tai negali agentūra pateikti žmogaus, kurie neatitinka nustatytų reikalavimų.
o tai,kad turi jūsų CV duomenų bazėj - tik pliusas. nes kai reikės vėl į tą poziciją darbuotojo jie ir peržiūrės savo duomenų bazes visų pirmiausia. o jei neras ten - tik tuomet dės skelbimus ar kreipsis į agentūras.

QUOTE(dreamless @ 2013 02 02, 18:54)
Aš kiek susidūriau tai įmonės nelabai skaito praktikos darbo patirtimi. Manau vis dar vyrauja nuomonė, kad praktika dažnai būna tik formaliai atlikta. Aš būtent darbo irgi ieškau neturėdama darbo patirties, tai tuose pokalbiuose paklausia apie praktiką, bet po to seka klausimas, kur nors dar esate dirbusi, bet čia gal dėl to, kad aš praktiką valstybinėje įmonėje atlikinėjau, nežinau...

Situacija tokia,kad valstybinio sektoriaus darbuotojų nenori priimti kitos įmonės į savo kolektyvą. tiesiog yra nusistovėjęs požiūris,kad valstybinėse įmonėse atidirbai nuo 8 iki 5 ir laisvas. ir čia nesvarbu kiek laiko ir pastangų įdėjai.
Deja, niekas praktikos nelaiko darbo patirtimi. šiuo metu tokia situacija,kad praktiškai niekas nenori darbuotojų be patirties. nes darbdaviai nori žmogaus, kuris atėjęs į darbą iškart sėstų į darbo vietą ir pradėtų jam pinigus uždirbinėti. niekas nenori investuoti į darbuotojo apmokymus.

QUOTE(Pabaiga @ 2013 02 04, 14:37)
Yra įmonių, kurios apmoka kuro išlaidas, draudimą ir nusidėvėjimą.
Man visuomet kyla klausimas, ką daryti, jei mašina sugestų ar per didelius šalčius neužsikurtų?

Manau,kad šie klausimai turėtų būti aptarti susitikimo metu. gal kiekviena įmonė pagal savo galimybes siūlo sprendimą.
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2013 02 04, 14:23)
Dirbau su savo auto. Kompensavo visiškai kurą. Plius viską tvarkydavo nemokamai ax.gif

Tai Jums tada labai pasiseke. Nes esu dirbusi keliose darbovietese, kur auto savo naudojau. Na kura darbo reikmem kompensavo. Auto nuoma mokejo tik viena, kita padidino procenta nuo pardavimu atliktu vietoj mokejimo uz auto nuoma. Irgi gerai. bet tikrai niekas man auto netvarke ir net nesiule to daryti. Mazdaug, tavo reikalas ax.gif

Per idarbinimo agenturas darba esu gavusi pora kartu. Gal ta mano sfera darbo tokia intensyvesne. Nes faktiskai visa laika dirbau pardavimo vadybininke. Aisku, esu dirbusi ir verslo skyriaus asistente, bet ten grynai administracinis filialo darbas ant mano kupros buvo. teko buti ir pardavimu projektu vadove, bet ten tas pats pardavimu vadybininkas, tik kazkodel skambiai pavadino pareigas lotuliukas.gif

Toliau tesiu darbo paieskas. Sunkiai sekasi, kai tam mieste, kuriame as noriu dirbti iesko tik visokiu suvirintoju, autosaltkalviu ir siuveju doh.gif Gal persikvalifikuoti reikia? g.gif Arba keisti miesta, bet artimiausias uz 80 km g.gif

Gal kas gudriu patarimu turite tuo klausimu. Nes butinai turiu susirasti darba iki balandzio menesio unsure.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Po ilgos pertraukos (6mėn) rytoj einu į darbo pokalbį. Iki šiol esu dirbus padavėja ir pardavėja, dirbdavau laisvu laiku nuo paskaitų, dabar esu 4 kurse ir atlikinėju praktiką, tačiau neseniai išsiunčiau vieną CV į vadybininkės darbo vietą, na ir pakvietė mane į pokalbį. Labai baisu man kažko verysad.gif Labiausiai bijau klausimo: Matau mokotė socialinę pedagogiką, tad kodėl nusprendėte dirbti vadybininke, o ne pagal specialybę?
Gal, kuri turi minčių, kaip gražiai atsakyti į šį klausimą?
Atsakyti
QUOTE(Hatorr @ 2013 02 06, 13:07)
Sveikos 4u.gif

Po ilgos pertraukos (6mėn) rytoj einu į darbo pokalbį. Iki šiol esu dirbus padavėja ir pardavėja, dirbdavau laisvu laiku nuo paskaitų, dabar esu 4 kurse ir atlikinėju praktiką, tačiau neseniai išsiunčiau vieną CV į vadybininkės darbo vietą, na ir pakvietė mane į pokalbį. Labai baisu man kažko verysad.gif  Labiausiai bijau klausimo: Matau mokotė socialinę pedagogiką, tad kodėl nusprendėte dirbti vadybininke, o ne pagal specialybę?
Gal, kuri turi minčių, kaip gražiai atsakyti į šį klausimą?

Hm...gal pvz kad noriu išbandyti šią sritį, kuri mane jau senai domina, traukia g.gif

Aš šiandien irgi keliauju į pokalbį smile.gif
Atsakyti
QUOTE(braske09 @ 2013 02 06, 14:17)
Hm...gal pvz kad noriu išbandyti šią sritį, kuri mane jau senai domina, traukia g.gif

Aš šiandien irgi keliauju į pokalbį smile.gif

Aš ir panašiai galvoju atsakyti drinks_cheers.gif

Sėkmės pokalbyje 4u.gif
Atsakyti
Sveiki. O kaip žiūri darbdaviai,kai kandidatuoji į žemesnes pareigas, nei esi visą laiką dirbus? Ką sakyt, kad neatrodytų nekaip. Nes nu jei nerandu darbo tose pareigose, kuriose visada buvau, ieškau jau ir žemiau, tuoj ieškosiu bet kur, kad tik dirbt. Bet jaučiu darbdavio akyse tai neatrodo gerai, ane?
Atsakyti
sveiki ,noriu pasiteirauti.mano vyras dirba pusę etato,o direktorius nori kelti,nes atseit sodra jį spaudžia ,kodėl jis dirba pusę etato,kaip jis už šilumą susimoka,jai gauna 400 lt,ir už šilumą susimoka 400 lt. ,bet iš kur ta sodra žino ,kad mes už šiluma mokam ,juk gal kaime gyvename,o direktorius žino ,kad mes bute gyvenam,savo žmoną įdarbinęs pusę etato kaip buhalterę,tai jos sodra neklibina,mat ji gali dirbti pusei etato,o mano vyras ne .ar žmogus turi teisę dirbti tiek ,ar tai teisėta.
Atsakyti
QUOTE(Uodegyte @ 2013 02 08, 15:25)
sveiki ,noriu pasiteirauti.mano vyras dirba pusę etato,o direktorius nori kelti,nes atseit sodra jį spaudžia ,kodėl jis dirba pusę etato,kaip jis už šilumą susimoka,jai gauna 400 lt,ir už šilumą susimoka 400 lt. ,bet iš kur ta sodra žino ,kad mes už šiluma mokam ,juk gal kaime gyvename,o direktorius žino ,kad mes bute gyvenam,savo žmoną įdarbinęs pusę etato kaip buhalterę,tai jos sodra neklibina,mat ji gali dirbti pusei etato,o mano vyras ne .ar žmogus turi teisę dirbti tiek ,ar tai teisėta.

Neitiketina istorija blush2.gif Jeigu zmogus nori ir sutinka tai gali dirbti ir 2 valandas per diena. blink.gif ydomus faktas, kad uz 0.5 etato moka 400 lt. tai minimumas 500 lt. smile.gif Ir tikrai nemanau, kad Sodrai rupi kas ir kiek laiko dirba per para ir kiek reikia sumoketi uz sildyma... jiems rupi, kad mokesciai butu teisingai sumoketi.... nu gal as klystu mirksiukas.gif

Tai kodel tada niekam nerupi, kai zmogus nedirba tai is kokiu pinigu jis gyvena??? doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lika84: 08 vasario 2013 - 14:56
QUOTE(Uodegyte @ 2013 02 08, 15:25)

Kazkas cia neaiskaus, arba direktorius kazka nusipeza arba Jus nutylite. Taip buti negali. Sioje situacijoje itarciau, kad dokumentuose Jusu vyras dirba 0,5 et. ir uzdirba 400lt, bet realiai imone yra itariama del mokesciu slepimo ir vokeliu.
Nebet VMI iskapsto, kad Jusu (seimos) pajamos keliolika kartu mazesnes uz islaidas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mazojiR: 08 vasario 2013 - 14:58
QUOTE(mazojiR @ 2013 02 08, 14:56)
Kazkas cia neaiskaus, arba direktorius kazka nusipeza arba Jus nutylite. Taip buti negali. Sioje situacijoje itarciau, kad dokumentuose Jusu vyras dirba 0,5 et. ir uzdirba 400lt, bet realiai imone yra itariama del mokesciu slepimo ir vokeliu.
Nebet VMI iskapsto, kad Jusu (seimos) pajamos keliolika kartu mazesnes uz islaidas.

drinks_cheers.gif

čia matomai kvepia ir kompensacijom už šildymą, kitom soc.pašalpom ar pan. nesu tikra kuo, nes tuo nesidomiu, bet tikrai kažkas čia ne taip
Atsakyti