Man irgi labai nepatinka įdarbinimo agentūros. Kadangi darbo patirties neturiu, jos mane iš karto atmeta.
O jei siunčiu tiesiai įmonei, kur kas dažniau manim susidomi, nes perskaito motyvacinį laišką, patinka parodytas entuziazmas. O agentūros prafiltruoja pirma labai staigiai, tikiu, kad motyvacinių net neskaito, jei pamato, kad patirties nėra. Tai nesinori gaišti laiko rašant motyvacinius įdarbinimo agentūroms.
QUOTE(dabej @ 2013 02 01, 13:52)
kaip suprantu darbo patirties neturit... tokiu atveju man labai patraukliai atrodo praktikos imonese, taip igaunama patirtis, o kartais ir pasilieka perspektyvu praktikanta tolimesniam darbui.
O padarius idfirbi - lengviau ieskotis darbo
O padarius idfirbi - lengviau ieskotis darbo
Aš kiek susidūriau tai įmonės nelabai skaito praktikos darbo patirtimi. Manau vis dar vyrauja nuomonė, kad praktika dažnai būna tik formaliai atlikta. Aš būtent darbo irgi ieškau neturėdama darbo patirties, tai tuose pokalbiuose paklausia apie praktiką, bet po to seka klausimas, kur nors dar esate dirbusi, bet čia gal dėl to, kad aš praktiką valstybinėje įmonėje atlikinėjau, nežinau Beje, kai ieškojau praktikos (reikėjo atlikti ją valstybinėje institucijoje) ten kur mane šiaip taip sutiko mane priimti iškarto pasakė, kad praktikos galime priimti, bet laisvų darbo vietų pas mus nėra Aplamai gaunasi užburtas ratas darbo patirties neturi, neturi darbo, o neturi darbo tai ir neturi darbo patirties.
Atleiskit, kad taip įsivažiavau tik šiandien mane sunervino vienas žmogus, kuris pasakė, kad reikia eiti dirbti už "dyką" (taip žmogus pavadino minimumą ), o aš CV su motyvaciniais siuntinėju, net ten kur siūlo minimumą ar net dirbti siūlo nepilnu etatu (vis patirtis). Žmogus , kuris nesusidūrė, ką reiškia ieškoti darbo kapitalizmo laikas niekaip nesuprato, kad manęs be patirties nieks nenori Va pasiguodžiau tai gal ant širdies šiek tiek palengvės
QUOTE(dreamless @ 2013 02 02, 19:54)
Žmogus , kuris nesusidūrė, ką reiškia ieškoti darbo kapitalizmo laikas niekaip nesuprato, kad manęs be patirties nieks nenori Va pasiguodžiau tai gal ant širdies šiek tiek palengvės
svetimo skausmo nebuna, ir tinka sis posakis daugelyje situaciju...kas turi darba, neuzjaus neturincio, kitas pasisaipys, kad nesugebi susirasti, kitas , kad tik uz minimuma dirbi...tie zmones...
QUOTE(xiuke @ 2013 02 02, 18:30)
svetimo skausmo nebuna, ir tinka sis posakis daugelyje situaciju...kas turi darba, neuzjaus neturincio, kitas pasisaipys, kad nesugebi susirasti, kitas , kad tik uz minimuma dirbi...tie zmones...
labai teisingai
aš buvau beveik 100 % tikra, kad darbą susirast nėra sunku..... Tačiau jau metus laiko matau, kaip tai beprasmiška..... nes mano vyras ieško darbo. Jis turi aukštąjį, dirba kompiuteriu ir t.t. tačiau jo profesija LT visiškai netinkama- jūrų biologas.
Šiandien sumąsčiau paieškot info apie vieną kompaniją, ir tuo pačiu atsidarė ši tema google. Suintrigavo, paskaičiau ir supratau, kad laaabai nemaža dalis žmonių išgyvena tą patį- tuos jausmus, kurie aplanko būnant bedarbiu. Bet kai matau savo brangųjį, kuris iš visų jėgų stengiasi neparodyti kaip prastai jaučiasi.... o man norisi jam kažkuo padėt..... žiauru.... cv siunčiam jau nežiūrint ar atitinka poreikius. Norisi tiesiog, kad dirbtų.....
Man labai patiko, kai per tv per anonsą viena žymi persona pasakė- brangūs valdininkai, jei tik norit, kad lietuviai išvažiuotų, tik pasakykit iki kada ir kur.... ten rodos, kalba buvo apie žemes ir jų mokesčius....
tai kai pradedu mąstyt pasiduodama liūdesiui- ant nosies gimdymas, butą nuomojam, jis šaltas, o mokesčiai nemaži, beieškant kito, atsiranda visokių niuansų, verčiančių pasilikt šiame..... vyras be darbo.... pažinčių nėra....
ui, koks gyvenimas gražus
kartais norisi apie tai išsikalbėt taip stipriai....
perskaičiusi Jūsų postus, matau, kad mes darom taip pat, kaip ir kiti beieškantys, cv, motyvaciniai laiškai- na ką dar bedaryt. Visi pažįstami žino apie mūsų padėtį, kad jei ką sužinotų, kad praneštų..... nebežinau, kiek įmanoma tverti....
QUOTE(pupsikele @ 2013 02 04, 01:42)
tai kai pradedu mąstyt pasiduodama liūdesiui- ant nosies gimdymas, butą nuomojam, jis šaltas, o mokesčiai nemaži, beieškant kito, atsiranda visokių niuansų, verčiančių pasilikt šiame..... vyras be darbo.... pažinčių nėra....
ui, koks gyvenimas gražus
žinai dar kai moteris nedirba -kitaip, bet kai vyras neranda, jie sunkiau perneša...jaučiuosi ir aškartais nereikalinga, neparnešanti nė kapeikos, vyras mus visas išlaiko , nuomuojamas butas, gyvenimas nuo atlyginimo iki atlyginimo, daiktų, rūbų neprisipirksi, pašalpų, vaiko pinigai nepriklauso...žodzžiu kartais tikrai būna sunku išgyventi, ką čia gyventi, tik egzistuoji žmogus, aš jau savęs net nebežiūriu, tik mergaites , kad gražiau papuošt, skanesnį kasnį...dar tėvai mano padeda, nors tiek, nors ir nepatogu
QUOTE(xiuke @ 2013 02 04, 00:14)
žinai dar kai moteris nedirba -kitaip, bet kai vyras neranda, jie sunkiau perneša...
vat aš puikiai tai suprantu.... pati pamenu, kai po studijų, apie metus ieškojau darbo.... ir visur tik priimdavo laikinai. Bet kažkaip stebuklingai radau
o po tiek metų, vėl tenka tai patirti bet matau, kad čia rimčiau ir skaudžiau....vyrui būti išlaikytiniu- kažkas stipriai žeminančio.... vyras nesijaučia vyru....
tai ir pamaniau dabar, o gal... čia tiek liaudies renkasi- gal turit patarimų?
nekalbant lietuviškai, kur galima būtų bandyt darbintis?
QUOTE(pupsikele @ 2013 02 04, 00:47)
tai ir pamaniau dabar, o gal... čia tiek liaudies renkasi- gal turit patarimų?
O kokiom kalbom kalba? jei gerai kalba angliškai, manau nesudėtinga įsidarbinti skambučių centruose. Bet nežinau, ar patiks toks darbas. Čia tik idėja.
taip, jis jau dalyvavo pokalbiuose.... nes ten siųst CV buvo pirmiausi patarimai, kuriuos išgirdom ačiū
QUOTE(pupsikele @ 2013 02 03, 23:42)
aš buvau beveik 100 % tikra, kad darbą susirast nėra sunku..... Tačiau jau metus laiko matau, kaip tai beprasmiška..... nes mano vyras ieško darbo. Jis turi aukštąjį, dirba kompiuteriu ir t.t.
arba jūsų vyras tinginys arba jis per daug tikisi. Nes per metus laiko galima susirasti darbą tam, kad išlaikyti savo šeimą. Ir susirasti bet kokį darbą, kad ir kvalifikacijos nereikalaujančio darbą. Ir, toli gražu ne už 850 lt.
QUOTE(pupsikele @ 2013 02 04, 00:47)
Tai jei metus nedirba, per tiek laiko gal galėjo lietuviškai išmokti be abejo mažai šansų susirasti darbą nemokant net valstybinės kalbos
Kaip ziurit i tai kur busimieji darbdaviai pageidauja, kod kanditadas turetu automobili ir naudotu darbo tikslais?
QUOTE(mazojiR @ 2013 02 04, 13:02)
Kaip ziurit i tai kur busimieji darbdaviai pageidauja, kod kanditadas turetu automobili ir naudotu darbo tikslais?
Dirbau su savo auto. Kompensavo visiškai kurą. Plius viską tvarkydavo nemokamai