Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo paieškos, patarimai

taip, nesu teisusis. ir isnpektoriai, taip, tikrai visokiausi, ir tikrai kai kurie parsidavėliai ir pan, bet žinau porą atvejų, kai žmogus laimėjo, nepasidavė, ėjo per teismus ir laimėjo. taip, tai ne mano patirtis, bet...
apie išradingumą nekalbėsiu, ne ta vieta, kad skelbti tam tikrus dalykus.
aplamai tai kalba buvo apie tai, kad tos pašalpos (ar vadinkit jas kaip tik norit) mokamos tikrai didžiai daliai be reikalo. turim darbuotojų, kurie nenori formintis, nes jiems birža nustos mokėti doh.gif
aš tik manau, kad teisinga būtų, kad tas pašalpas mokėtų, jei nerandi darbo pvz per pusę metų ar pan, o ne taip...bet čia nei mano balsas lems ką, nei ką, tik išsakiau nustebimą dėl tokio dalyko ir tiek. neinu į biržą, neprašau nieko, o kam reikia, tas eina... ir nereikia čia pulti šitaip išsijuosus, ne tokia tema aplamai čia išvis 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Teka @ 2012 11 25, 10:44)
aš tik manau, kad teisinga būtų, kad tas pašalpas mokėtų, jei nerandi darbo pvz per pusę metų ar pan

bet jums jau rašomas kelintas komentaras vis apie tai, kad taip ir yra, bet jūs vis tiek savo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(_alba @ 2012 11 25, 10:52)
bet jums jau rašomas kelintas komentaras vis apie tai, kad taip ir yra, bet jūs vis tiek savo  doh.gif

gal neatidžiai skaitau, bet nemačiau, kad į biržą kreipiamasi po pusės metų, kai nerandi darbą, skaičiau, kad birža moka pusę metų...
Atsakyti
Aš jūsų komentarą suprantu, kad teisinga būtų, kad tas pašalpas mokėtų, jei nerandi darbo pvz per pusę metų, jog tą pusę metų esi LDB, darbo ieškai ir tau LDB moka mirksiukas.gif

O jeigu turima omeny, kad pusę metų ieškotis, būti bedarbiu, bet nebūti registruotam LDB - tai atleiskit įdiotiškesnio dalyko neįsivaizduoju doh.gif blink.gif
Tai jūs tada tokiam žmogui siūlytumėte būti visiškai soc. nedraustam? Tą laikotarpį pačiam mokėtis 77 Lt, turėti nutrūkusį stažą, darbo ir socialinius įgūdžius, neturėti jokių garantijų ir pan.? blink.gif
Kuo tas žmogus kaltas, jeigu pvz. jis neranda darbo, nes jo nėra (maža gyvenamoji vieta, persikvalifikavimui šansų nėra, nes pirma reikia rasti darbdavį, o su dabartine kvalifikacija galimybės labai menkos) ir pan.?
Ir LDB moka ne už ačiū (tas taip pat čia minėta buvo), reikia per 36 mėn. turėti bent 24 mėn. darbo stažą. Taip kad, jeigu bedarbis ir gauna tą išmoką iš LDB, vadinasi jis ją yra pilnai užsitarnavęs, nes per pastaruosius mažiausiai 24 mėn (ar ilgiau, kiek jis turi stažo iki įstojimo į LDB) jis nuo savo algos mokėjo visas įmokas mirksiukas.gif

O kad žmogus nesutinka oficialiai įsidarbinti, nes birža aišku nebemokės - tai čia kita problema. Būtų normali pasiūlyta alga tikrai, mano nuomone, bent 98% eitų dirbti, liktų tie procentai, kurie yra tinginiai, ir geriau pasitenkins keliais šimtais Lt, bet nedirbs, negu stengsis, tobulės, užsidirbs... bet reikės tokiu atveju dirbti smile.gif
Atsakyti
Dirbau maždaug metus didelėje įmonėje saugumo technikos inžiniere. Ir bent toje įmonėje paprastas darbuotojas nieko nelaimėtų prieš tą įstaigą.Didžioji dalis inspektorių nupirkti.Nebuvo tokio atvejo,kad darbuotojas pasiskundęs kažką išloštų 4u.gif Net susižalojęs darbuotojas darbo metu (kai netgi darbdavys kaltas,nes neaprūpinęs visom reikiamom saugumo priemonėm),nieko nepeša ir lieka pats kaltas. Ir dar daug daug niuansų.Paprastas žmogus prieš būtent tos įmonės politiką nič nieko nelaimėsi.
Mažose įmonėlėse kiek kitaip.Tikrai gali darbdavį "į vietą padėti". Irgi teko padirbėt.Darbdavys pažinčių jokių neturi,tai ir nelabai šakotis gali.Tokiais atvejais daug ką išpeši.Tik ar likus dirbt po visų konfliktų normaliai galima dirbti? Nežinau tiesą sakant ar aplamai verta gaišt savo brangų gyvenimo laiką besipešiojant dėl kelių šimtų ar aplamai kažkokių įsitikinimų? Gal geriau rasti kitą darbą per tą laiką.
Tiesą sakant kai pabuvojus "toje virtuvėje",sąžiningai sakau,neprasidėčiau su VDI ir dar labiau teismų sistema. Nebent milijonai kišenes drąsko ar yra įtakingas tėvelis/vyras. Tikrai neverta kankintis.

Čia tik mano nuomonė 4u.gif Atleiskit,jei kažkam nepatinka 4u.gif
Atsakyti
mieloji, darbus žmonės dėl įvairių priežasčių keičia - pvz persikrausčiau į kitą miestą, o išėjau iį darbo savo noru dėl šios priežasties, tai pagal jus gal neturiu teisės net į DB įstoti? Ir pašalpai neturiu teisės nors 6 metus dirbau ir mokesčius mokėjau? turbūt valstybinėj įmonėj sėdit, pinigus už dyką gaunas ir nesąmones šnekat..
Atsakyti
nesėdžiu valstybinėj įstaigoj. ir aplamai seniai noriu baigt šitą diskusiją-puolimą, nes forume būt kitokios nuomonės, nei dauguma, yra pavojinga - suvalgys gyvą. ne to į šią temą užėjau, taigi baigiu beprasmes kalbas 4u.gif
Atsakyti
Norėčiau jūsų paklausti, ką sakyti paskambinus darbdaviui? blush2.gif Pavyzdžiui noriu paskambinti pagal darbo skelbimą, tačiau net nenutuokiu ką pasakyti. Na pradžia lyg ir aiški, laba diena, skambinu dėl tokio ir tokio darbo, ar dar ieškote darbuotojų. Pasako taip. Ir kas toliau? Čia turiu omenyje jei patys nepradeda sakyti kad ateikite į pokalbį. Vat nežinau ką sakyti po TAIP, jei pašnekovas užtyla biggrin.gif hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Teisybes_ieskotoja @ 2012 12 05, 18:25)
Norėčiau jūsų paklausti, ką sakyti paskambinus darbdaviui?  blush2.gif Pavyzdžiui noriu paskambinti pagal darbo skelbimą, tačiau net nenutuokiu ką pasakyti. Na pradžia lyg ir aiški, laba diena, skambinu dėl tokio ir tokio darbo, ar dar ieškote darbuotojų. Pasako taip. Ir kas toliau? Čia turiu omenyje jei patys nepradeda sakyti kad ateikite į pokalbį. Vat nežinau ką sakyti po TAIP, jei pašnekovas užtyla biggrin.gif hihihi.gif

aš tada pradedu klausinėti-kokios darbo valandos, gal galite plačiau papasakoti apie darbo pobūdį, nuo kada jums reikalingas darbuotojas-jei visus kriterijus atitinki-pradedi save siūlyti (kaip aš darydavau biggrin.gif )- na esu tokį darbą dirbusi, turiu tokios darbo patirties, išmanau, puikiai sekėsi ir panašiai. Taip kalbėjau vieno pokalbio telefonu metu, į kurį labai norėjau įsidarbint ax.gif Gyriau visaip save, galiausiai direktorius pasakė kad atsiųskite savo CV ir galbūt pakviesime į pokalbį doh.gif aišku į pokalbį net nepakvietė unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Teisybes_ieskotoja @ 2012 12 05, 19:25)
Norėčiau jūsų paklausti, ką sakyti paskambinus darbdaviui?  blush2.gif Pavyzdžiui noriu paskambinti pagal darbo skelbimą, tačiau net nenutuokiu ką pasakyti. Na pradžia lyg ir aiški, laba diena, skambinu dėl tokio ir tokio darbo, ar dar ieškote darbuotojų. Pasako taip. Ir kas toliau? Čia turiu omenyje jei patys nepradeda sakyti kad ateikite į pokalbį. Vat nežinau ką sakyti po TAIP, jei pašnekovas užtyla biggrin.gif hihihi.gif

Pas mus kai paskambina, tai dažniausiai nori kažko pasiteirauti apie darbą ( sąlygų, vietos, atlygio ir t.t.). Aš manau, kad tas klausimas dažniausiai būna tik pretekstas tolimesniai kalbai ir savęs pasiųlymui į norimą poziciją smile.gif
Papildyta:
QUOTE(braske09 @ 2012 12 05, 21:04)
aš tada pradedu klausinėti-kokios darbo valandos, gal galite plačiau papasakoti apie darbo pobūdį, nuo kada jums reikalingas darbuotojas-jei visus kriterijus atitinki-pradedi save siūlyti (kaip aš darydavau  biggrin.gif  )- na esu tokį darbą dirbusi, turiu tokios darbo patirties, išmanau, puikiai sekėsi ir panašiai. Taip kalbėjau vieno pokalbio  telefonu metu, į kurį labai norėjau įsidarbint ax.gif Gyriau visaip save, galiausiai direktorius pasakė kad atsiųskite savo CV ir galbūt pakviesime į pokalbį doh.gif aišku į pokalbį net nepakvietė unsure.gif

Čia nuo žmogaus priklauso. Pvz. jei skambina ir kalbasi su mūsų darbovietės direktoriumi (jis daro atrankas), tai visiems mums ir taip aišku, kad tas žmogus net nebus pakviestas į pokalbį, nes direktorių erzina visokie klausimai, pasakojimai apie save telefonu ir pan. (na jis ne pats maloniausias žmogus šiaip smile.gif ), tai aš kartais, jei tenka atsiliepti, net pati stengiuosi atsakyti į skambinančiųjų klausimus ir nejungti su juo, kad tik žmogus taip kvailai (pats nežinodamas ) neprarastų galimybės įsidarbinti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(braske09 @ 2012 12 05, 21:04)
aš tada pradedu klausinėti-kokios darbo valandos, gal galite plačiau papasakoti apie darbo pobūdį, nuo kada jums reikalingas darbuotojas-jei visus kriterijus atitinki-pradedi save siūlyti (kaip aš darydavau  biggrin.gif  )- na esu tokį darbą dirbusi, turiu tokios darbo patirties, išmanau, puikiai sekėsi ir panašiai. Taip kalbėjau vieno pokalbio  telefonu metu, į kurį labai norėjau įsidarbint ax.gif Gyriau visaip save, galiausiai direktorius pasakė kad atsiųskite savo CV ir galbūt pakviesime į pokalbį doh.gif aišku į pokalbį net nepakvietė unsure.gif

Bet kaip suprantu nėra labai įžūlu pradėt save siūlyt, papasakot kažką apie save? hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Teisybes_ieskotoja @ 2012 12 05, 20:23)
Bet kaip suprantu nėra labai įžūlu pradėt save siūlyt, papasakot kažką apie save?  hihihi.gif

Na aišku reikia proto ribose biggrin.gif ta prasme mano atveju buvo kad aš torėjau tos darbo patirties, man tas darbas lb patiko, aš jam taip ir pasakojau-o ne kokia aš graži ir potinga biggrin.gif juk reikia ir mokėt save pateikti mirksiukas.gif o šiaip apie atlyginimą kažkaip per pokalbį telefonu niekaip nedrįstu paklausti-esu nusistačius taip-jei pakvies į pokalbį-tada ir pasiteirausiu rolleyes.gif
Ir apskritai-matosi kaip vystosi pats pokalbis telefonu-jei direktorius pats maloniai bendrauja, tai kodėl neparodžius iniaciatyvos ir nepristačius trumpai savęs, o vei tik iš jo pusės " taip" arba "ne" tai tada aišku biggrin.gif

Vieną dieną užtaikiau ant tokio direktoriaus, kad nuotaiką visai dienai sugadino doh.gif išsišaipė iš manęs blink.gif kaip paklausė kokį universitetą baigusi-pasakiau, tada jis atsakė kad mano universitetas ŠŪDAS blink.gif lotuliukas.gif ir teko kažkur 10 min klausyti, kad Lietuvoj yra tik 2 universitetai, kokius jis baigė ir kokius baigė jo žmona doh.gif Nors skelbime apie išsilavinimą nieko neužsiminta, tik reikalauka aukštojo smile.gif
Atsakyti