Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo paieškos, patarimai

Patarkite del rekomendaciju. Noriu siusti cv, skelbime nurodyta butinos rekomendacijos. Manau kad cv nurodyti reiktu - kad yra rekomendacijos is buvusiu darbovieciu. Ir jei tik pakvies i pokalbi - pateikti kontaktus buvusiu vadovu mane rekomenduoti? Ar is karto cv nurodyti sia info?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mazojiR: 31 sausio 2013 - 13:59
QUOTE(mazojiR @ 2013 01 31, 13:58)
Patarkite del rekomendaciju. Noriu siusti cv, skelbime nurodyta butinos rekomendacijos.  Manau kad cv nurodyti reiktu - kad yra rekomendacijos is buvusiu darbovieciu. Ir jei tik pakvies i pokalbi - pateikti kontaktus buvusiu vadovu mane rekomenduoti? Ar is karto cv nurodyti sia info?

Jei jau toks reikalavimas-turbūt CV iškart nurodyčiau rekomenduojančius asmenis ir jų kontaktus rolleyes.gif Taip manau užsidėtumėt sau pliusiuką. Darbdavys jau galės pasidomėti ar bent jau susidarys įspūdį.O jei tik nurodysit "yra rekomendacijos" - tai nemanau kad kvies į pokalbį - vien tik tam, kad sužinotų kontaktus wink.gif
Atsakyti
QUOTE(braske09 @ 2013 01 31, 15:22)
Jei jau toks reikalavimas-turbūt CV iškart nurodyčiau rekomenduojančius asmenis ir jų kontaktus rolleyes.gif Taip manau užsidėtumėt sau pliusiuką. Darbdavys jau galės pasidomėti ar bent jau susidarys įspūdį.O jei tik nurodysit "yra rekomendacijos" - tai nemanau kad kvies į pokalbį - vien tik tam, kad sužinotų kontaktus wink.gif

Ar as rasiau, kad mane turi kviesti i pokalbi vien del rekomendaciju? Skelbime rekomendacijos nera prioritetenis aspektas, tik paminetas.

Idomu dabar tik skambina i buvusias rekomendacijas ar dar tenka nesti parasytas su visais rekvizitais?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mazojiR: 31 sausio 2013 - 14:58
QUOTE(mazojiR @ 2013 01 31, 15:56)
Ar as rasiau, kad mane turi kviesti i pokalbi vien del rekomendaciju? Skelbime rekomendacijos nera prioritetenis aspektas, tik paminetas.
Idomu dabar tik skambina i buvusias rekomendacijas ar dar tenka nesti parasytas su visais rekvizitais?

Aš įrašiau telefonus vadovų į cv iš kart.Paisiskambins pasiklausinės.O dėl rašytinių tai kai klausiau savo vadovo sakė praktiškai visada skambinasi rašytinių retai reikia.
Atsakyti
Truputeli ne i tema, bet ar atsakote i skelbima jeigu iesko idarbinimo agentura?
Atsakyti
QUOTE(Weronika24 @ 2013 01 31, 15:36)
Aš įrašiau telefonus vadovų į cv iš kart.Paisiskambins pasiklausinės.O dėl rašytinių tai kai klausiau savo vadovo sakė praktiškai visada skambinasi rašytinių retai reikia.

O jeigu rekomendacija iš užsienio? Kažin skambinasi ar ne?wink.gif
Atsakyti
QUOTE(sticho @ 2013 01 31, 16:43)
Truputeli ne i tema, bet ar atsakote i skelbima jeigu iesko idarbinimo agentura?

turit omeny - darbuotojo nuomai?
Pvz. mano darboviete kelis kartus patikejo idarbinimo agenturai - ideti skelbima, perfiltruoti gautus cv, atlikti pirminius pokalbius ir jau mums pateikti 3 geriausius kanditatus.
Tai pat esam ir nuomave (biuro darbuotojus). Man net pasirode siuo atveju geriau, nes papildomu darbu nelabai uzkrauti gali.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mazojiR: 01 vasario 2013 - 09:18
QUOTE(mazojiR @ 2013 02 01, 09:18)
turit omeny - darbuotojo nuomai?
Pvz. mano darboviete kelis kartus patikejo idarbinimo agenturai - ideti skelbima, perfiltruoti gautus cv, atlikti pirminius pokalbius ir jau mums pateikti 3 geriausius kanditatus.
Tai pat esam ir nuomave (biuro darbuotojus).  Man net pasirode siuo atveju geriau, nes papildomu darbu nelabai uzkrauti gali.

Ne nuoma, bet jeigu firma darbuotojo iesko per idarbinimo agentura.. as kazkada ejau tokia atranka i omniteli ir kai agentura man dave simtus testu padaryti konsultanto vietai, tai kazkaip po to karto idarbinimo agenturu skelbimus tiesiog praleidziu.. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(garbane perliuke @ 2013 01 30, 21:00)
sveiki visi:)
na ka siemet baigsiu magistra, liko tik darbo rasymas...
reikia pradeti darbo ieskotis, tik nuo ko pradeti...
na lyg cv i dauguma imoniu issiunciau, bet snipstas...ka daryt, kaip susirasti darba pagal spec....
galvoju gal bandyti eiti per imones ir klausineti, bet be proto bijau, o beto patirtis menka lb... doh.gif

kaip suprantu darbo patirties neturit... tokiu atveju man labai patraukliai atrodo praktikos imonese, taip igaunama patirtis, o kartais ir pasilieka perspektyvu praktikanta tolimesniam darbui. 4u.gif
O padarius idfirbi - lengviau ieskotis darbo wink.gif
Papildyta:
QUOTE(sticho @ 2013 02 01, 11:28)
Ne nuoma, bet jeigu firma darbuotojo iesko per idarbinimo agentura.. as kazkada ejau tokia atranka i omniteli ir kai agentura man dave simtus testu padaryti konsultanto vietai, tai kazkaip po to karto idarbinimo agenturu skelbimus tiesiog praleidziu..  ax.gif

testus duoda spresti ne tik idarbinimo agenturos wink.gif
Atsakyti
QUOTE(dabej @ 2013 02 01, 13:52)

drinks_cheers.gif
Pvz mes niekada testų neduodam spręsti schmoll.gif nebent klientas nori, kad pvz kandidatas labai gerai anglų kalbą mokėtų, tai tokiu atveju duodam jiems anglų k. testą padaryti. taip,kad čia viskas nuo įmonės ir nuo pozicijos priklauso smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dabej @ 2013 02 01, 12:52)

Zinoma ne tik.. bet tikriausiai ne tokiais kiekiais - kai apie tave nori zinoti daugiau, nei tu pats zinai.. vat ir teiraujuosi ar kreipiates? kokia patirtis? gal as cia taip pataikiau?
Atsakyti
QUOTE(sticho @ 2013 02 01, 10:28)
Ne nuoma, bet jeigu firma darbuotojo iesko per idarbinimo agentura.. as kazkada ejau tokia atranka i omniteli ir kai agentura man dave simtus testu padaryti konsultanto vietai, tai kazkaip po to karto idarbinimo agenturu skelbimus tiesiog praleidziu..  ax.gif

aš vengiu agentūrų...nesu nei karto gavus darbo nei aš, nei kas iš mano pažįstamų, besidarbinančių per agentūras. tik tais atvejais, kai kalbėdavau su vadovais, gaudavau darbą. agentūros toks jausmas, kad tik kviečia tam, kad parodyt, jog dirba kažką, o ne šiaip sėdi.
ir dar klausimas, jei esu buvus kokioj agentūroj, jie parašo, kad pasirinko kitą kandidatą, bla bla bla, pasako, kad turės mano cv savo duomenų bazėje... kaip dažnai jie tą mano cv žiūrės? ar visgi niekad ir nežiūrės, nes gaus pakankamai naujų? įdomu kaip ten viskas vyksta
Atsakyti