Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo paieškos, patarimai

sveiki visi:)
na ka siemet baigsiu magistra, liko tik darbo rasymas...
reikia pradeti darbo ieskotis, tik nuo ko pradeti...
na lyg cv i dauguma imoniu issiunciau, bet snipstas...ka daryt, kaip susirasti darba pagal spec....
galvoju gal bandyti eiti per imones ir klausineti, bet be proto bijau, o beto patirtis menka lb... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo garbane perliuke: 30 sausio 2013 - 20:00
QUOTE(rajuke @ 2013 01 30, 16:58)
Na taip ir galvojau, kad neišdegs taip lengvai iš čia pasprukti. Dar norėjau pasiteirauti,   kokiais būdais Jus darbo pokalbiuose tikrino kaip mokate kalbas? Na man yra tekę tik vieną kartą spręsti anglų kalbos užduotis. Svarsčiau, ar darbdavys turi pranešti iš anksto, kad pokalbis bus pvz. rusų kalba, ar anglų, o ne gimtąja lietuvių... wink.gif

kadangi dirbu sferoje,kur kalbų mokėjimas yra prioritetas,tai dažnai dalis pokalbio (vieną kartą ir visas ) vyko kita kalba.Gimtosios kalbos netikrino-pasitikėjo tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Larissa: 30 sausio 2013 - 22:12
QUOTE(Weronika24 @ 2013 01 30, 16:56)
Labi,

Jungiuosi į jūsų gretas ir aš ax.gif Beveik mėnesiukas kaip esu išėjusi iš darbo.Po biški siuntinėju cv.Ale žiūriu reikalavimai kokie....be magistro praktiškai nebandyk net isidarbint biggrin.gif kai ilgą laiką neteko ieškotis darbo tai dabar paskaičius reikalavimus akys ant kaktos išoko... doh.gif

Nemačiau nė vieno skelbimo, kuriame magistro reikalautų...
Atsakyti
QUOTE(cvvilnius @ 2013 01 31, 09:53)

drinks_cheers.gif Skelbimuose tik nurodytas koks išsilavinimas(aukštasis/aukštesnysis) ir kokioje srityje reikalingas/pageidautinas unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Digse @ 2013 01 30, 09:21)
Aš tai išvis nesuprantu, kam tuos vaikus į cv rašyti, kuo tai susiję su darbine veikla g.gif

Niekaip. Bet per vieną pokalbį buvo manęs tiesiai paklausta, kodėl į CV neįrašyti vaikai, nes suprask šito darbo su šeima nesuderini, ir kaip suprantu, net nebūčiau buvus pakviesta į pokalbį.
Atsakyti
QUOTE(Pabaiga @ 2013 01 31, 11:16)
Niekaip. Bet per vieną pokalbį buvo manęs tiesiai paklausta, kodėl į CV neįrašyti vaikai, nes suprask šito darbo su šeima nesuderini, ir kaip suprantu, net nebūčiau buvus pakviesta į pokalbį.

galėjai pasakyti, tai kodėl prie darbo reikalavimų nebuvo parašyta, kad su vaikais nekandidatuoti? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(garbane perliuke @ 2013 01 30, 20:00)
galvoju gal bandyti eiti per imones ir klausineti[B], bet be proto bijau, o beto patirtis menka lb... doh.gif

būtų įdomi kitų patirtis ar nuomonė šiuo klausimu.
Pati šiuo metu ieškau darbo, teko ir savo nuožiūra eiti į įmonę su klausimu ar nereikalingi darbuotojai, o jei bus reikalingi tai CV palikau. Iš aplinkinių ar pažįstamu, apie CV nešiojimą į įmones, sulaukiau įvairių vertinimų. Darbo biržos konsultantė, tai tiesiog už tai,kad nesiuntinėti , bet vaikščioti ir pačiai nešioti savo CV, iš pažįstamos sulaukiau tokios kaip ir pašaipos, kad niekas į tave nežiūri ir visai dzin įmonei, kad pas ją ateini (ji iš tokių nešiotojų net prisižvengia savo darbe). Gal kas turit, kaip iš darbdavio pusės, nuomonę apie tai? O gal tas kas taip susirado?
Papildyta:
QUOTE(Digse @ 2013 01 31, 10:25)
galėjai pasakyti, tai kodėl prie darbo reikalavimų nebuvo parašyta, kad su vaikais nekandidatuoti? biggrin.gif

atsakiau, kad CV nėra atskiros grafos šeimyninei padėčiai aprašyti.
Atsakyti
QUOTE(Digse @ 2013 01 30, 10:21)
Aš tai išvis nesuprantu, kam tuos vaikus į cv rašyti, kuo tai susiję su darbine veikla g.gif

Visi puikiai žino, kad šiais laikais vaikai, o ypač mažamečiai labai dažnai serga, o kam tenka dažniausiai juo slaugyti, greičiausiai mamytėm, o jei tokia mamytė turi dar ne vieną vaiką doh.gif . Darbdaviui teks išleisti darbuotoją slaugon, rasti kas ją pavaduos, plius tokia darbuotoja leks 5 val. pro duris metus visus nenudirbtus darbus, nes nei vienai nepatinka kai jos vaikiukas lieka paskutinis darželyje. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(cvvilnius @ 2013 01 31, 09:53)

www.vtd.lt kategorijai virš A 13 magistras dažniausiai įrašomas į būtinas sąlygas smile.gif, nematau tai ne nėra, priklausomai ko norima ir kur ieškoma. Jei mano balutėje nėra, tai nereiškia kad vandenyne neplaukioja smile.gif.
Atsakyti
QUOTE(cvvilnius @ 2013 01 31, 08:53)

Esu mačiusi ne kartą (nekalbu apie valstybės tarnybą). Keista, kad dirbate tokioje srityje, ir to nematėte/nežinote.
Atsakyti
QUOTE(renax @ 2013 01 31, 11:40)
www.vtd.lt kategorijai virš A 13 magistras dažniausiai įrašomas į būtinas sąlygas smile.gif, nematau tai ne nėra, priklausomai ko norima ir kur ieškoma. Jei mano balutėje nėra, tai nereiškia kad vandenyne neplaukioja smile.gif.

Čia skelbimai į valstybės tarnybą. o ten visai kitokie reikalavimai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Digse @ 2013 01 31, 11:25)

lotuliukas.gif
Aš į cv neiirašius kad turiu vaikų.Jai paklausia ramiu veidu turiu du.o į klausimą kaip su nedabirgumu sakau kad dalinames su vyru kuriam eiti:DKažkaip niekad neprašoviau taip atsakydama.
Atsakyti