Sveiki
Jau kuris laikas ieškau darbo ir susidūriau su ne visai standartine situacija. Gal galėtumėt patarti kaip elgtis?
Darbdavio skelbime nurodyta, kad turiu pateikti: prašymą dalyvauti konkurse, asmens ir išsilavinimo dokumentų kopijas, CV, motyvacinį laišką ir rekomendacijas. Labai sunerimau dėl savo duomenų saugumo. Anksčiau pakakdavo CV ir motyvacinį išsiųsti. O jei, pvz, nepriims, ir voliosis mano paso kopija prie konteinerio?...
Ir kaip tuos dokumentus pateikti geriau - siųsti el paštu, ar nunešti?
Papildyta:
Beje, sveikinu visas jau radusias darbą.
QUOTE(domisodo @ 2013 01 23, 16:28)
Sveiki
Jau kuris laikas ieškau darbo ir susidūriau su ne visai standartine situacija. Gal galėtumėt patarti kaip elgtis?
Darbdavio skelbime nurodyta, kad turiu pateikti: prašymą dalyvauti konkurse, asmens ir išsilavinimo dokumentų kopijas, CV, motyvacinį laišką ir rekomendacijas. Labai sunerimau dėl savo duomenų saugumo. Anksčiau pakakdavo CV ir motyvacinį išsiųsti. O jei, pvz, nepriims, ir voliosis mano paso kopija prie konteinerio?...
Tai gal į valstybinę įmonę bandote? tokiu atveju viskas normalu, nes tokiu principu vyksta konkursai man neteko girdėti,kad kandidatuojant į paprastą įmonę prašytų tokių duomenų
Tikriausiai kad i valstybinę, nes kitaip tai manyčiau daug nori
Aš kiek dalyvavau pokalbių, nė karto net neprašė asmens dokumentą parodyti.
Sveikos
sveikinuos ir tikiuosi priimsit i savo bureli...
po paskutiniuju savaiciu ivykiu supratau,kad pribrendo. po daugiau nei 3 metu pertraukos supratau,kad viskas, reikia keistis, reikia naujo darbo
begu skaityt,kaip jus cia gyvenat
sveikinuos ir tikiuosi priimsit i savo bureli...
po paskutiniuju savaiciu ivykiu supratau,kad pribrendo. po daugiau nei 3 metu pertraukos supratau,kad viskas, reikia keistis, reikia naujo darbo
begu skaityt,kaip jus cia gyvenat
na,tikrai situacija nepakito per trejus metus...
toms,kurios augina vaikucius... turiu pavyzdi is serijos,kai nenori su vaikais ar besilaukianciu... pasakojo kazkas,kad nusprende darbdavys nebepriimt moteru,nes is eiles kelios pastojo ir teko vis nauju ieskot. tai nutare priimt tik vyrus. ir se jums - paradoksai gyvenimo - prieme vyra ir jis isejo tevystes atostogu.....
na,o as cia su tokiu klausimu... nezinau ar kas gales man padeti, galbut cvvilnius as esu uzsienyje, trys metai su trupuciu. ar yra bent menkiausi sansai rast darba LT? kazkaip zmones randa...bet net nelabai isivaizduoju,kaip susibendrauti taip su darbdaviu...
be to, toks kaip mitas sklando,jog geriau is uzsienio grizus LT darbo net neieskot...ar tiesa?
toms,kurios augina vaikucius... turiu pavyzdi is serijos,kai nenori su vaikais ar besilaukianciu... pasakojo kazkas,kad nusprende darbdavys nebepriimt moteru,nes is eiles kelios pastojo ir teko vis nauju ieskot. tai nutare priimt tik vyrus. ir se jums - paradoksai gyvenimo - prieme vyra ir jis isejo tevystes atostogu.....
na,o as cia su tokiu klausimu... nezinau ar kas gales man padeti, galbut cvvilnius as esu uzsienyje, trys metai su trupuciu. ar yra bent menkiausi sansai rast darba LT? kazkaip zmones randa...bet net nelabai isivaizduoju,kaip susibendrauti taip su darbdaviu...
be to, toks kaip mitas sklando,jog geriau is uzsienio grizus LT darbo net neieskot...ar tiesa?
QUOTE(CrazySun @ 2013 01 24, 06:32)
Situacija tai prajuokino
Į klausimą ir aš pabandysiu atsakyti Situacija LT tokia, kad šiai dienai darbdaviai visai išpindėję - nori,kad ateitų darbuotojas turintis kelių metų patirtį toje srityje, o atlyginimo normalaus mokėti nenori.
Darbą šansų rasti visuomet yra. tačiau čia irgi viskas priklauso nuo buvusios patirties ir kokio darbo dabar ieškotum. vis gi 3metai - didelis laiko tarpas.
Dėl to mito.. iš artimų žmonių rato yra tokių, kurie irgi niekaip nesiryžta grįžti į lietuvą, nes už minimumą niekas nenori eiti dirbti. o be patirties - didesnės algos nelabai ir moka
QUOTE(braske09 @ 2013 01 23, 14:24)
Kaip smagu, kad pas mus temoje pradėjo reikalai eiti geryn
o aš vis suku galvą, ką atsakyti, jei manęs paklaustų per pokalbį ar šiaip nunešus kam CV dėl ko išėjau iš priešpaskutinio darbo (mano svajonių darbas ir pagal specialybę ) Ankščiau klausiau jau... Kur prie manęs priekabiavo, dėl to nebeiškenčiau ir išėjau Kaip normaliai darbdaviui atsakyti, kad ir apie mane blogo įspūdžio nepagalvotų ir kad "stumiu" ant buvusio darbdavio?
o aš vis suku galvą, ką atsakyti, jei manęs paklaustų per pokalbį ar šiaip nunešus kam CV dėl ko išėjau iš priešpaskutinio darbo (mano svajonių darbas ir pagal specialybę ) Ankščiau klausiau jau... Kur prie manęs priekabiavo, dėl to nebeiškenčiau ir išėjau Kaip normaliai darbdaviui atsakyti, kad ir apie mane blogo įspūdžio nepagalvotų ir kad "stumiu" ant buvusio darbdavio?
Net nežinau kaip čia geriau. Tiesą tikrai ne visi supras. Gali sakyti, kad išėjai iš darbo dėl asmeninių priežasčių, o jei paklaus kokios, tai galima suktis, kad nenori apie tai kalbėti, nes nebūtų gražu buvusios įmonės atžvilgiu. Kažką tokio.
Papildyta:
QUOTE(CrazySun @ 2013 01 24, 05:32)
Labai priklauso nuo to, ką užsienyje dirbi. Bet dėl susibendravimo tai tik Lietuvoje. Nes jei parašysi, kad esu JK ir ieškau darbo Lietuvoje, tavo CV iškart į šiukšliadėžę keliaus. Gali pabandyti kokius 3 mėnesius grįžti, ieškoti darbo ir jei matysi, kad nesiseka, mauti atgal. Per 3 mėnesius tikrai realu gauti darbą.
Bendrai paėmus, darbdaviai iš užsienio priima tik į kvalifikuotus darbus, kur reikia dirbti su užsienio įmonėmis arba laabai gerai anglų mokėti. O jei darbas nekvalifikuotas, dažniausiai priimti vengia, nes JK visų pirma darbo kultūra ženkliai skiriasi, o antra tokie darbuotojai greitai grįžta į tą pačią JK. Būna kartais ir su grįžusiai problemų dėl alkoholio, kas darbdaviai susidūrę irgi nebenori "emigrantų".
šiandien einu į pokalbį
Aš irgi pagaliau buvau pokalbyje ir panašu, kad kviesis ir į antrą turą... Labai norėčiau to darbo. Ir šiaip, grįžo tikėjimas savo jėgomis šiek tiek, nes jau buvau pradėjusi galvoti, kad viskas negerai su mano ligšioline veikla, mokslais, žodžiu, negeras gyvenimo aprašymas šiais laikais, kai pilna patyrusių, ir kad jau niekas nebeatkreips dėmesio į mane. Bet atkreipia, pasirodo, karts nuo karto, tai tikėsiuos ir bandysiu toliau ir tikiu, kad kažkurį kartą gi ir man pasiseks ir atsirinks mane iš visų
Labai tikiuosi, kad iki vasaros pavyks pagaliau įsidarbinti, nes jei ne... Baisu ir pagalvoti, bent jau man. Tad tikėkimės sėkmingo pavasario visoms
Labai tikiuosi, kad iki vasaros pavyks pagaliau įsidarbinti, nes jei ne... Baisu ir pagalvoti, bent jau man. Tad tikėkimės sėkmingo pavasario visoms
QUOTE(legacy @ 2013 01 24, 11:13)
Aš irgi pagaliau buvau pokalbyje ir panašu, kad kviesis ir į antrą turą...
Iš ko sprendi, kad kviesis į antrą turą?
Va aš ir šiandien iš darbo pokalbio, bet kažin ar pateksiu į antrą etapą, nes man pasirodė, kad jiems reikia žmogaus jau su darbo patirtimi, o ir pokalbis buvo toks trumputis Nors man pasirodė, kad aš matyt buvau viena iš pirmųjų kandidatų kalbintų
Bet vis kažkaip paguodžia tai, kad bent jau kažkas į darbo pokalbį pakvietė. Nes jau buvau nusivylusi visai, tikėjimą praradusi, kad be darbo patirties galima, ką nors rasti. Vis atsirado paskata ir toliau CV siuntinėt, o gal pasiseks
Bet vis kažkaip paguodžia tai, kad bent jau kažkas į darbo pokalbį pakvietė. Nes jau buvau nusivylusi visai, tikėjimą praradusi, kad be darbo patirties galima, ką nors rasti. Vis atsirado paskata ir toliau CV siuntinėt, o gal pasiseks