Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo paieškos, patarimai

QUOTE(Teka @ 2012 11 23, 08:16)
pirma, jūs nerašėt pirmai, kad tai kabutėse. antra, yra darbo inspekcija, kad taip neatleistų. trečia, sistema tikrai negera, nes gauna pašalpas tikrai ne tie, kuriems tikrai jų reikia  mirksiukas.gif

geros dienos 4u.gif

Su tom darbo inspekcijom irgi galit prisizaisti - buna, ka imone tada suranda tau nuobaudu, ivairiu prasizengimu, ir tu nieko nebeirodyti...
Atsakyti
gal dar duosit patarimą smile.gif :
Prieš keletą metų dirbau vietoje geroje įmonėje-darbas pagal specialybę, tik baigusi mokslus- super, alga, irgi kaip žmogui be patirties visai nieko. Žodžiu viskas patiko...dirbau su vienu kolega (direktorės brolis), kuris manęs nemėgo, bet taip ryškiai nemėgo, kad tiesiogiai tai parodydavo (pats labai sunkaus charakterio žmogus, niekas kolektyve su juo neusikalbėdavo). Kokiais "gražiais" žodeliais mane vadindavo net neminėsiu...sunku buvo dirbti, nes kasdien gryždavau verkdama, išsiliedavo ant manęs ir pan. Na žodžiu stūmiau taip dienas ir tiek...Po kurio laiko įvyko įmonės vakarėlis ir mano "mylimiausias" kolega padauginęs alkoholio pradėjo lysti prie manęs, prisipažino meilėj ir pasiūlė į svečius doh.gif doh.gif žodžiu pasakė kad turiu su juo permiegot :oh aš jį pasiunčiau ant trijų raidžių ir kitą dieną parašiau pareiškimą, kad išeinu iš darbo.
Pokalbyje manęs tikrai klaus, kodėl išėjau iš šito darbo...Ką man sakyt?Tiesos negi sakysi... doh.gif
Atsakyti
Sakykite teisybe jog netenkina darbovietes mikroklimatas (juk taip ir yra), o smulkiau galite ir nedestyti.
Atsakyti
QUOTE(Teka @ 2012 11 23, 07:16)
pirma, jūs nerašėt pirmai, kad tai kabutėse. antra, yra darbo inspekcija, kad taip neatleistų.

mazai dar gyvenimo matet, kad taip komentuojat.
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2012 11 23, 15:48)

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Teka @ 2012 11 23, 08:16)
pirma, jūs nerašėt pirmai, kad tai kabutėse. antra, yra darbo inspekcija, kad taip neatleistų. trečia, sistema tikrai negera, nes gauna pašalpas tikrai ne tie, kuriems tikrai jų reikia  mirksiukas.gif

geros dienos 4u.gif

tuscios kalbos. is gero gyvenimo zmones patys neina is darbo. jeigu eina, vadinas yra priezastis. rimta.
Atsakyti
QUOTE(Gytis` @ 2012 11 23, 15:38)
Sakykite teisybe jog netenkina darbovietes mikroklimatas (juk taip ir yra), o smulkiau galite ir nedestyti.

gaila, kad kai kuriuose pokalbiuose nepasitenkina vienu atsakymu, pradeda smulkiau klausinėt, kas kaip ir kodėl.

QUOTE(Leksa @ 2012 11 23, 15:48)

tikrai mažai. dirbu tik 15 metų. buvo absoliučiai visokiausių situacijų, iš darbo niekur neprivertė išeiti savo noru. bet matomai per mažas darbo stažas cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Teka @ 2012 11 24, 10:24)
bet matomai per mažas darbo stažas cool.gif

ne stazas mazas, bet tiesiog nesusiduret su tokiais. As susiduriau. Ir dabar, jei pati buciau darbdave ir noreciau, tai be problemu sugebeciau darbuotoja "savo noru" isgrust lauk.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Leksa: 24 lapkričio 2012 - 21:51
QUOTE(Leksa @ 2012 11 24, 21:18)
ne stazas mazas, bet tiesiog nesusiduret su tokiasi. As susiduriau. Ir dabar, jei pati buciau darbdave ir noreciau, tai be problemu sugebeciau darbuotoja "savo noru" isgrust lauk.

iš tikrųjų tai esu buvus ir kitoj barikadų pusėj ir tikrai nėra taip jau paprasta žmogų išgrūst, ypač, jei jis gerai žino savo teises. o ir aplamai ne apie tai diskusija buvo, aš paprasčiausiai parašiau, kad nesuprantu, kaip galiam tik išėjus iš darbo savo noru iškart stot į biržą pašalpai gaut. mano nuomone, turėtų būt duodamas bent jau kažkoks laikotarpis, per kurį žmogui nepavykstant susirast darbo, būtų skiriama pašalpa, nes dabar labai daug tokių, kuriems nenaudinga net dirbt, nes pašalpas tai moka. tik tiek, apie tai kalbėjau.
nenoriu nei pyktis nei ką, tik išsakiau savo nuomonę 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Teka @ 2012 11 24, 21:50)
nes dabar labai daug tokių, kuriems nenaudinga net dirbt, nes pašalpas tai moka.

nu ir kiek tas pašalpas moka? 3 men. po to mazina !!! po 6 men isvis ima siulyti bele kokius darbus !!! ir galiausiai mokejima nutraukia mirksiukas.gif

Atsakyti
iš tikrųjų tai esu buvus ir kitoj barikadų pusėj ir tikrai nėra taip jau paprasta žmogų išgrūst, ypač, jei jis gerai žino savo teises. o ir aplamai ne apie tai diskusija buvo, aš paprasčiausiai parašiau, kad nesuprantu, kaip galiam tik išėjus iš darbo savo noru iškart stot į biržą pašalpai gaut. mano nuomone, turėtų būt duodamas bent jau kažkoks laikotarpis, per kurį žmogui nepavykstant susirast darbo, būtų skiriama pašalpa, nes dabar labai daug tokių, kuriems nenaudinga net dirbt, nes pašalpas tai moka. tik tiek, apie tai kalbėjau.
nenoriu nei pyktis nei ką, tik išsakiau savo nuomonę 4u.gif

1. Kaip jus su tokia patirtim, ir vistiek nesuprantat- tai ne PASALPA, o nedarbo ismoka, kuri yra mokama tam, kuris turi- darbo staza, ir tikrai ne visa amzinybe..o tik 6 men. O as pvz. kita darba radau tik po 18 cool.gif
2. tikrai matyt neteko vaikscioti pas darbo inspektorius- jie ten dar labiau bijo visko negu kai kuriu imoniu vargsai darbuotojai, tik deda varneles ir viskas
3. ir matyt neteko teistis- o as teisiausi- ir patikekit, kai teisiesi su tikrai itakingais zmonemis, tau net teisejas pasako " ar jus zinote su kuo teisiates?", kai teisiniai rastai vaiksto atbulinemis datomis, kai elementariai klastoja dokumentus, kai teisejas perskaito viena nutarti- o tu rastu gauni kita, ir buna praejes laikas ja apskusti- schmoll.gif ...O vadovai- labai garsios asmenybes, ir per TV deklaruojantys labai skambius sukius, nes net savo laiku buvo partiju ir frakciju vadai cool.gif
P.s. mano stazas- beveik 30 m., visa laika uzsidirbdavau sau viska pati, bet kvaila kalbeti, kad tik darbdavys gali skaiciuoti savo islaidas, investicijas ir t.t.
Darbo jega- lygiai tokia pati preke- ir darbuotojas irgi skaiciuoja, ir tikrai as juos visai suprantu- jei jam neapsimoka, jis ir nedirba....jis jau tikrai neturi is ko primoketi, kad i darba nuvaziuoti ir t.t. cool.gif
Atsakyti
*ir tikrai nėra taip jau paprasta žmogų išgrūst, ypač, jei jis gerai žino savo teises.

** nesuprantu, kaip galiam tik išėjus iš darbo savo noru iškart stot į biržą pašalpai gaut.

*matyt, nesat pakankamai isradinga mirksiukas.gif as noredama tikrai sugebeciau/rasciau uz ka/sugalvociau, kaip 2 grieztus "ipilt", o tada jau zmogelis ne savo noru iseitu, o butu ismestas. Tik nepasakosiu kaip ir uz ka imanoma tai padaryt praktiskai kiekvienam, o pasistengus ir kiekvienam, kad paskui kas pries kitus to nepanaudotu.

**o jus domejoties kokio dydzio tai pasalpa? Man tikrai butu idomu suzinoti g.gif Kai bedarbe buvau pries daugiau nei 10 metu, tai suma buvo ganetinai juokinga, net buvo saskaitoms neuzteko.

QUOTE(rudenssniegas @ 2012 11 25, 08:40)
o nedarbo ismoka, kuri yra mokama tam, kuris turi- darbo staza, ir tikrai ne visa amzinybe..o tik 6 men. O as pvz. kita darba radau tik po 18  cool.gif

nezinau kiek dabar duoda pasalpos, bet tikrai ne tiek, kad butui apsimoket ir dar pavalgyt liktu schmoll.gif Nebent jei as klystu (netgi noreciau cia klysti). Ir netikiu, kad kazkas siaip sau be priezasties darba palieka ir bedarbiu gretas papildo. Kartais zmogus priverciamas "savo noru", o kartais tokias salygas padaro darbe, kad paciam begt ir rekt norisi. Bet kas nesusidure su psichologiniu smurtu ar seksualiniu priekabiavimu, tas tik skambiais zodziais apie istatymus ir inspekcijas kalbes. Darbo stazas (kad ir 15 metu), tai dar ne gyvenimo patirtis, nes patirtis patirciai nelygu. As dar neturiu 15 metu stazo (siek tiek truksta), bet ko gero patyriau jau viska, isskyrus bylinejimasi su darbdaviu verysad.gif
Atsakyti