Paskaitau ir aš šią temą,kuri,dėja,pasidarė aktuali ir man .... Palinkėčiau nenusiminti neturinčioms patirties: darbas kaip ir meilė-atsiranda netikėtai ir kartais visai ne ten,kur ieškojai Aš pirmą savo darbą susiradau atsitiktinai per skelbimą laikraštyje,o antra darboviete tapo įmonė,kurioje studijų metų atlikinėjau praktiką.Dėja ji užsidarė,tai tenka ir man siuntinėti CV....Turint 12 metų patirtį,puikiai mokant 2 užsienio kalbas,maniau,kad didelių problemų neturėsiu,bet....Per 3 mėnesius esu buvusi jau ne vienam pokalbyje,o teigiamo rezultato kol kas nėra,nors anot biržoje kabančių plakatų ,esu iš tos kategorijos,kuri turi daugiausiai šansų įsidarbinti
Sveiki
ačiū, kas padėjot atsakyt į klausimus, išsiunčiau atsakymus, labai norėčiau kad pakviestų nors jau į pokalbį
Beje, kalbant apie pardavėjos darbą...Kažkada bevaikščiodama po miestą, užėjau į įmonės administraciją, tiesiog pasikalbėti dėl darbo. Ten jie skirsto darbuotojus po prekybos centrus.Pagalvojau jei administracijos vietos nebūtų, tai eisiu nors ir salės darbuotoja dirbti, atsibodo namuose tupėti ...Užėjau pas personalo direktorę, moteriškė pagyvenusi bet laaabai maloni Pasiteiravau dėl darbo-pasiskaitė mano CV ir sako"na jūs turbūt čia juokaujate kad norite dirbti salės darbuotoja.Joks protingas darbdavys nepriimtų Jūsų su tokiu išsilavinimu, turim sočiai kandidatų ir su žemesniu išsilavinimu....".
Išvada: tai negaliu dirbt net pardavėja??? Išsilavinimas mano-turiu neuniversitetinį teisės bakalaurą ir kitais metais turėsiu universitetinį bakalaurą
Dabar kai pagalvoju, kiek CV siunčiau dėl pardavėjos, konsultantės darbo- net į pokalbį nepakvietė...taip išeina, kad per didelis išsilavinimas, o pagal savo išsilavinimą negaliu darbo rast
ačiū, kas padėjot atsakyt į klausimus, išsiunčiau atsakymus, labai norėčiau kad pakviestų nors jau į pokalbį
Beje, kalbant apie pardavėjos darbą...Kažkada bevaikščiodama po miestą, užėjau į įmonės administraciją, tiesiog pasikalbėti dėl darbo. Ten jie skirsto darbuotojus po prekybos centrus.Pagalvojau jei administracijos vietos nebūtų, tai eisiu nors ir salės darbuotoja dirbti, atsibodo namuose tupėti ...Užėjau pas personalo direktorę, moteriškė pagyvenusi bet laaabai maloni Pasiteiravau dėl darbo-pasiskaitė mano CV ir sako"na jūs turbūt čia juokaujate kad norite dirbti salės darbuotoja.Joks protingas darbdavys nepriimtų Jūsų su tokiu išsilavinimu, turim sočiai kandidatų ir su žemesniu išsilavinimu....".
Išvada: tai negaliu dirbt net pardavėja??? Išsilavinimas mano-turiu neuniversitetinį teisės bakalaurą ir kitais metais turėsiu universitetinį bakalaurą
Dabar kai pagalvoju, kiek CV siunčiau dėl pardavėjos, konsultantės darbo- net į pokalbį nepakvietė...taip išeina, kad per didelis išsilavinimas, o pagal savo išsilavinimą negaliu darbo rast
QUOTE(braske09 @ 2013 01 22, 07:10)
Sveiki
Paprastiem darbam nepriima, nes tokie darbuotojai kaip taisyklė greičiau pabėga. Juk būdama pardavėja ieškositės darbo pagal specialybę? Ir neliksit ten amžinai. Darbdavys nori, kad darbuotojas kuo ilgiau dirbtų.
Ir be to, teisininkų šiek tiek darbdaviai bijo. Jiems nepasakysi, kad bus taip, nesvarbu, kad darbo teisei prieštarauja, nes būna tokių darbuotojų, kurie paskui per teismus užtąso, o jei žinai teisę, tai padaryti dar lengviau. Šiaip jūsų vietoj ieškočiau administratorės darbo. Turit nemažai šioje vietoje privalumų. Įvairius dokumentus spėju mokat rengti, reiktų šiek tiek savarankiškai pasigilinti ir gerai anglų mokėti. Ir motyvacinį gerą pasirašyti.
QUOTE(braske09 @ 2013 01 18, 21:45)
Labos
nusiunčiau į vieną didelę įmonę CV su prisistatymo laišku, tai gavau atsakymą, kad iki pirmadienio pateikti užpildytą atrankos anketą.(Bent jau ne neigiamas atsakymas... )Dabar suprantu, kad anketą turiu užpildyt idealiai, kad pakviestų į pokalbį, bet...15 klausimų, ir toookie, kad galvelę gerai reikia pasukt na, bent jau man.
a) kas Jus darbe labiausia motyvuoja? (3 dalykus išvardint)
b ) kas jums labiausia nepatiko buvusiame darbe? suktas čia...gal kas pagelbėsit
nusiunčiau į vieną didelę įmonę CV su prisistatymo laišku, tai gavau atsakymą, kad iki pirmadienio pateikti užpildytą atrankos anketą.(Bent jau ne neigiamas atsakymas... )Dabar suprantu, kad anketą turiu užpildyt idealiai, kad pakviestų į pokalbį, bet...15 klausimų, ir toookie, kad galvelę gerai reikia pasukt na, bent jau man.
a) kas Jus darbe labiausia motyvuoja? (3 dalykus išvardint)
b ) kas jums labiausia nepatiko buvusiame darbe? suktas čia...gal kas pagelbėsit
Jei Jūs norite tik kad pakviestu į pokalbį, tai visus šituos klausimus reikia pildyti perskaičius įmonės strategiją ir vizijas ( aišku jei tokios yra, o nepaimtas tik testukas idealaus darbuotuojo paieškai ).
Motyvacija yra variklis," kas Jūs motyvuoja ? ", čia kuro paieškos tam varikliui . Teisingas atsakymas tas, kuris tenkina nurodytą įmonę , tarp kitko nors atrodo, kad pinigus ( atlyginimą ) čia nevertėtų rašyti, bet jis yra lengviausias motyvatorius. Darbuotuojui su motyvacija atlyginimas lengva , bet visada pavojus kad išeistų kitur. Todėl kituose testo atsakynmuose turi atsispindėti lojalumas .
Aš irgi buvau vienam pokalbyje dėl pardavėjos darbo,nors baiginėju magistrą, tačiau man labai aiškiai pasakė kad netiki jog ilgai dirbsiu su savo išsilavinimu pardavėja,aišku aš ir nepaneigiau to
toms, kurios einat į pardavėjas:
studijų metais nekartą teko dirbti pardavėja - konsultantė, galiu patikinti parduotuvė parduotuvei nelygi, neikit į tokias dideles populiarias drabužių parduotuves (Zara, Vero Moda ir t.t.t) bet jei rastumėte darbą kokioj nedidelėj partuoduvytėj, kur žmonių srautas nedidelis (pvz. Senamiestyje, Laisvės alėjoj kokia indų parduotuvė,laikrodžių ir pan...) visai kas kita, skaitydavau knygą per dienas ramiai o tose masinėseparduotuvėse kaip vergas ari, prisėst nė sekundei negalima, stebi iš visų pusių ir tie bjaurūs reikalavimai pastoviai eit lįst klientui į akis
studijų metais nekartą teko dirbti pardavėja - konsultantė, galiu patikinti parduotuvė parduotuvei nelygi, neikit į tokias dideles populiarias drabužių parduotuves (Zara, Vero Moda ir t.t.t) bet jei rastumėte darbą kokioj nedidelėj partuoduvytėj, kur žmonių srautas nedidelis (pvz. Senamiestyje, Laisvės alėjoj kokia indų parduotuvė,laikrodžių ir pan...) visai kas kita, skaitydavau knygą per dienas ramiai o tose masinėseparduotuvėse kaip vergas ari, prisėst nė sekundei negalima, stebi iš visų pusių ir tie bjaurūs reikalavimai pastoviai eit lįst klientui į akis
Na tik jau nereikia, jeigu jau nebūtų kitos išeities, ir tektų lyst į pardavėjas, tada tik į tas didesniasias parduotuves ir lysčiau, valandos tokios pačios, o moka kitaip. Kur va, kaip ir Jūs sakėte, prasėdėtum visą dieną, gautum vos kokį minimumą, ir jeigu moka nuo dar procentą nuo prekybos, ką suprekiausi jeigu srauto ir darbo nėra?
O va, ta pati Zara, gerai moka, ir neminimumą, ir priedus-procentus, kuriuos realu ir uždirbti.
Niekas už sėdėjimą didelių pinigų nemoka, nori didelių pinigų , turi dideliai ir dirbt gi ))
O va, ta pati Zara, gerai moka, ir neminimumą, ir priedus-procentus, kuriuos realu ir uždirbti.
Niekas už sėdėjimą didelių pinigų nemoka, nori didelių pinigų , turi dideliai ir dirbt gi ))
Na nežinau...aš čia parašiau grinai iš asmeninės patirties,pvz.: rūbų pardoj 3 mėn. ale bandomasis ir jokių priedų negauni už nieką (minimumas), po prasideda konkurencija, pardavėjos kovoja už kiekvieną klientą,kad mušti į savo kasos numeriuką, taip, užsidirbti galima, bet man labai nepatiko, jaučiausi žemai vertinama ir valdžios ir tas pastovus lindimas klientui į š... o kai dirbau laikrodžių parduotuvėj, pinigų gaudavau labai panašiai, nes pardavus brangų laikrodį, tas procentas išeina kaip visą savaitę pigius rūbelius pardavinėt.tikrai nekišu savo nuomonės, tiesiog pasidalinu savo patirtim, gal įtakos turėjo ir vadovai, nesrūbuose buvo baisi vadovė, o laikrodžiuose labai maloni,protinga moteris.
Tiesa ta, kaip ir sakėte, viskas nuo vadovo priklauso, kuris ir kuruoja tiek personalą, tiek atsiskaitymą su juo
O ir parduotuvės parduotuvėms nelygios, laikrodžiai - tikiu, greitai skaičiukai susirenka, bet ir brangesnės ir paklausios rūbų parduotuvės padeda uždirbti, ne kiekvienas gali leisti sau kelnes už 300 litų, sakykim...
Asmeniškai, kol dar aš paklausi, lakstau po pokalbius, šiandien gavau pakvietimą į pokalbį, kuris visiškai nepagal mano kvalifikaciją ir patirtį... Bet įmonė kur kviečia, ojjj, svajonė ) Matysiu, reik susikaupt, pasitempt, gal pasiseks pagaliau. Noriu kuo greičiau išeiti iš dabartinio darbo.
O ir parduotuvės parduotuvėms nelygios, laikrodžiai - tikiu, greitai skaičiukai susirenka, bet ir brangesnės ir paklausios rūbų parduotuvės padeda uždirbti, ne kiekvienas gali leisti sau kelnes už 300 litų, sakykim...
Asmeniškai, kol dar aš paklausi, lakstau po pokalbius, šiandien gavau pakvietimą į pokalbį, kuris visiškai nepagal mano kvalifikaciją ir patirtį... Bet įmonė kur kviečia, ojjj, svajonė ) Matysiu, reik susikaupt, pasitempt, gal pasiseks pagaliau. Noriu kuo greičiau išeiti iš dabartinio darbo.
Sekmės jums
Sveikos, tikiuosi priimsite mane į savo būrį Aš irgi kurį laiką darbo ieškau ir šnipštas. Pabaigus bakalaurą ir magistrą srityse, kuriose darbo be pažystamų arba labai didelio komunikabilumo (o šie dalykai dažnau susiję) sunkiai rasi. Ekt tie socialiniai mokslai visai ne pagal mano charakterį Tai ir į porą parduotuvių CV siunčiau dėl pardavėjos darbo, bet nepakvietė matyt pamato, kad mokslai baigti ir nuspręndžia, kad greitai pabėgčiau.
Galvoju gal į kokius kursus užsirašyti (apskaitos, dokumentų valdymo ar pan.) gal jie bent dalinai atpirktų darbo patirties trūkumą ir rasti darbą būtų lengviau Kažin ar apsimokėtų , nes vis dėl to pinigus jie kainuoja, o kai nedirbi...
Galvoju gal į kokius kursus užsirašyti (apskaitos, dokumentų valdymo ar pan.) gal jie bent dalinai atpirktų darbo patirties trūkumą ir rasti darbą būtų lengviau Kažin ar apsimokėtų , nes vis dėl to pinigus jie kainuoja, o kai nedirbi...
QUOTE(dreamless @ 2013 01 22, 13:59)
Sveikos, tikiuosi priimsite mane į savo būrį Aš irgi kurį laiką darbo ieškau ir šnipštas. Pabaigus bakalaurą ir magistrą srityse, kuriose darbo be pažystamų arba labai didelio komunikabilumo (o šie dalykai dažnau susiję) sunkiai rasi. Ekt tie socialiniai mokslai visai ne pagal mano charakterį Tai ir į porą parduotuvių CV siunčiau dėl pardavėjos darbo, bet nepakvietė matyt pamato, kad mokslai baigti ir nuspręndžia, kad greitai pabėgčiau.
Šie kursai gali padėti nebent administratorės darbą susirasti. Be dauguma darbdavių nerimtai į juos žiūri.