Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo paieškos, patarimai

QUOTE(Milledi* @ 2013 01 18, 12:36)
Bet tas CV įkėlimas į cv.lt ir kitus puslapius naudingas. Pas mus būna tikrai sutiacijų,kad niekas nekandidatuoja į reikiamą pociziją. va tuomet ir ieškom per duomenų bazes rolleyes.gif

Galiu sutikti. Bent jau iš mūsų CVZona portalų, kasdien sulaukiam darbdavių skambučių, kviečiančių kandidatus pokalbiams (sumaišo, nes kandidatų numeris viršuje, o mūsų apačioje). Ir nepasakyčiau, kad draudimas skambina.
Atsakyti
Labos 4u.gif
nusiunčiau į vieną didelę įmonę CV su prisistatymo laišku, tai gavau atsakymą, kad iki pirmadienio pateikti užpildytą atrankos anketą.(Bent jau ne neigiamas atsakymas... )Dabar suprantu, kad anketą turiu užpildyt idealiai, kad pakviestų į pokalbį, bet...15 klausimų, ir toookie, kad galvelę gerai reikia pasukt smile.gif na, bent jau man.

a) kas Jus darbe labiausia motyvuoja? (3 dalykus išvardint)
b ) kas jums labiausia nepatiko buvusiame darbe? g.gif suktas čia...gal kas pagelbėsit biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo braske09: 18 sausio 2013 - 20:46
QUOTE(braske09 @ 2013 01 18, 20:45)
b ) kas jums labiausia nepatiko buvusiame darbe? g.gif  suktas čia...gal kas pagelbėsit biggrin.gif

Rašyčiau ką nors apie ribotas galimybes tobulėti.
Atsakyti
QUOTE(liusė @ 2013 01 19, 20:54)
Rašyčiau ką nors apie ribotas galimybes tobulėti.

Vat čia ir daugelis pastringa. Po to dažnai seka klausimas, o kas jums trukdo šiame darbe tobulėti? Arba įsivažiuosite į rutiną, o paskui ieškosite vėl naujos įmonės? Tobulėjimas dažniausiai vartojama frazė, todėl nieko ji nereiškia.
Atsakyti
QUOTE(cvvilnius @ 2013 01 21, 09:43)
Vat čia ir daugelis pastringa. Po to dažnai seka klausimas, o kas jums trukdo šiame darbe tobulėti? Arba įsivažiuosite į rutiną, o paskui ieškosite vėl naujos įmonės? Tobulėjimas dažniausiai vartojama frazė, todėl nieko ji nereiškia.

o kaip reiktų atsakyt? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Alexandra83 @ 2013 01 18, 13:25)
Jei kažkuriam puslapy savo cv esat įrašiusi, tai ir skambina. Kiek pati pastebėjau, tai kur nors įkėlus cv jau kitą dieną gali sulaukti skambučių iš tokių "geidžiamų" darbų kaip draudimas, ko nors platinimas, platintojų paieška. O kas labiausiai erzina, kad kai kurie net nepasako normaliai, kas per darbas tenai.

tikrai taip, ne vieno tokio skambucio esu sulaukus, nors i tokias "imones" net nesizvalgau cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Teka @ 2013 01 21, 09:52)
o kaip reiktų atsakyt? smile.gif

Geriausia rašyti tiesą, aišku labai sušveltinta forma. Gali būti vadovas kaltas, tai tuomet rašau, kad nori rasti įmonę, kurioje vadovo ir tavo matoma įmonės kryptis sutaptų, ko nėra šioje įmonėje, galima rašyti apie norimas įgyvendinti idėjas.
Kai surašo standartines frazes, tai jos nieko nereiškia. Nes po to tokių laiškų darbdaviai N gauna. Labai tikrai imponuoja nuoširdūs laiškai ir atsakymai. Sunku atsakyti į klausimą ką rašyti, nes kiekvieno situacija skirtinga, skirtingos ir įmonės. Kas tinka vienam, netiks kitam. Gali būti, kad įmonėje netobulėji, bet tuomet pagrįsti reikia gerai.
Atsakyti
Sveikutės, labai dažnai, keletą metų vis įsijungiu paskaitinėti forumą, tai dėl darbo patarimų, tai dėl tų pačių odos problemų, ir t.t. biggrin.gif

Na ir nusprendžiau, galų gale pati čia pasireikšti...

Šiuo metu, prisijungiu prie jūsų gretų, darbo paieška.
Darbą , kaip ir turiu, bet... ten yra daug bet, darbdavys jau įspėtas kad išeisiu, viskas gerai, draugiškai, bent jau iš mano pusės taip atrodo smile.gif

Pradėjau CV siuntinėti jau nuo gruodžio vidurio, skambučio nesulaukiau nė vieno iki sausio antros savaitės, matyt per švenčių šurmulius nelabai jiems įdomu buvo.

Patirties turiu metus, ir tokios gan neblogos sakyčiau, tai va, teko pabuvot trejuose pokalbiuose.

Pirmasis mane nustebino vienu dalyku: direktorius pasiūlė kavos/arbatos, pasakiau, kad arbatos, žodžiu, pataisė, padėjo ant stalą ir dar šalia viskio taurę. Tai palikau šito nesupratusi, gal čia koks testas buvo? Žinoma, neliečiau aš jos, bet ir nieko ir neužklausiau biggrin.gif
Na tai buvo pirmasis darbo pokalbis po gerų metų, tai manau kad susimoviau, realiai siūlė tai kas netinka mano buvusiai patirčiai, ne mano sritis, o ir pati, iš to jaudulio daug sykių bandžiau įsiterpt į darbdavio pasakojimą. Daugiau viskas man asmeniškai tiko, tad gan nuliūdau, gavusi el.laišką su atsiprašymu kad netinku. Jis beje, labai oficialus ir anglų kalba... Buvo mintis, kad pasiskambino į buvusią darbovietę pasiklausinėti, o pas mane direktorius - "chytras" žmogus, su kolegom teko dviveidiškumo daug pamatyt smile.gif Tai gal ką pripasakojo, žinodamas kad ieškausi kažko naujo?

Antrasis pokalbis nuteikė nemaloniai. Mano nuomone, buvo per daug asmeninių klausimų ir klausimų pro šalį. Iš tų nemalonių asmeninių, tai kuo dirba mano tėvai, kokiame mieste jie gyvena, ar turi verslą, ar gyvenu viena, ar turiu nuosavą butą ar nuomuojuosi. Klausimai pro šalį: kuriame miesto rajone gyvenu, kaip šiandien čia atvažiavau, ar sutikčiau pasirašyti darbo sutartį 3 metams, nes pas juos toks kriterijus būna... Pas mane darbo sritis tokia, kad man sunku būtų dirbti įmonėje, kuri neturi vardo, ir patirties, o čia dar ėmė pasakot kad nori nauju vardu atsidaryti ir visus darbuotojus ten perkelt, tiesiog... Ir po tokios maišalynės, visgi mane pakvietė "pasibandyt", visisškai pasimetus po tokio keisto ir nemalonaus pokalbio, sutikau, bet kitą dieną paskambinau pasakyti kad neatvyksiu. Ir tada vėl prasidėjo, atkalbinėjimas, siūlymas kitų pareigų, o gal atlyginimą dar pakels, nu žodžiu...

Trečiasis vis dar neaiškus, bet, sužavėjo, tiek įmonė, tiek mane klausinėjusios moteriškės. Nors ir buvo testukas rusų kalbos žinioms patikrint, na aš techninius terminus mano darbui reikalingus žinojau, daugmaž kažką parodžiau. Klausimai buvo kaip ir surašyti kažkokių šablonų, jeigu būčiau perskaičius kokiam cvmarket.lt staipsniuką apie tuos pokalbius šablonus, būčiau pasirodžius geriau. Bet vis dar tikiuosi... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(legacy @ 2013 01 14, 14:12)
Nejuokingai, nes pati kol kas neteku vien dėl to, rimtai smile.gif O kai ir studijavau atrodė "ne lygis" tekėti, nors esam susižadėję ir vyras siūlo eiti į 'zaksą' nors rytoj.

O dėl pardavėjos, padavėjos darbų... Man atrodo, kad net ir ten ne taip paprasta įsidarbinti šiaisi laikais, kai pilna bedarbių ir su patirtim toje srityje. O ir kaip motyvuoti, kad nori šito darbo, kai tikrai taip nėra... Ir kam tiek investuota jėgų gerai mokantis ir visa kita.. O svarbiausiai, aš tikiu, kad tokia patirtis (be tam tikrų įgūdžių įgijimo) niekur neveda - t.y. nebent kažkada pakilsi iki partuotuvės vedėjos geriausiu atveju (man prekybos sritis iš viso svetima ir nenorėčiau dirbti joje), o šiaip, tikėtina, ir priprasi taip dirbti ir liksi ten pat, nes ieškant darbo pagal specialybę ar panašaus, vėlgi, tai, kad dirbai pardavėja, neduos naudos, netgi atvirkščiai manau - gadins gyvenimo aprašymą. Ir žinoma, jei neturėčiau ko valgyti ir stogo virš galvos ar reikėtų pamaitinti alkanus vaikus - dirbčiau bet ką. O kol taip nėra, vis ieškau tinkamesnio sau darbo, nes viltis dar rusena.

Be to, nesijausčiau laiminga ir tikiu, kad dar daugiau stresuočiau, nes dirbau ir suprantu, kad turint darbą gyvenimas nepasidaro nuostabus, dirbant kitos problemos, stresas, o kai esi jautresnis, tai iš viso sunku. Aš, asmeniškai, pardavėja, ko gero net nepadirbčiau dėl to nuolatinio bendravimo su įvairių nuotaikų klientais... Nors šiaip esu gana drąsi ir komunikabili, bet svajoju apie darbą, kur kontaktas su kitais nebūtų pagrindas..

Atsiprašau už netvarkingą rašliavą.. (pasąmonės srautas kažkoks)

O šiaip jo, gyvenimas tikrai sustojęs, tik laikas kosminiu greičiu lekia, čia baigei mokslus, čia jau žiema..

Gera bent pasikalbėti su likimo draugėmis  4u.gif

nors ir paveluotai komentuoju, bet labai jums pritariu smile.gif paraset tikra teisybe.
as pati esu jautri asmenybe, nors bendrauti su zmonemis ir galiu, drasiai ta darau, bet viduje kankinuosi verysad.gif nezinojau kad bus taip blogai psichologiskai, o isidarbinau butent pardaveja.. jauciuosi moraliskai suzlugdyta, nes ketverius metus gaisau universitete, baigiau mokslus, kurie man kainavo nemazai nervu ir pastangu..ir isidarbinau pardaveja. dar pries darbinantis negalvojau kad bus taip prastai, dziaugiausi gavusi darba..bet pradirbus menesi, atejo visiskas moralinis nuopolis. ne del to , jog manau kad sis darbas prastas. o del to, kad tiek metu stengiausi, o rezultato jokio. tokiame darbe sededama tik gaistu savo laika, uzsimirsta zinios ir igudziai ismokti universitete.. bet pinigu tai reikia unsure.gif
Atsakyti
MrsM, aš dėl to ir nėjau pardavėja dirbti, nes žinojau, kad mane tai žlugdys psichologiškai žinant, kad tos žinios pamažu nuvertėja kasdien ir galiausiai bus prarasta kvalifikacija. Ilgai ieškojau darbo, daug pokalbių buvau, daug kartų man buvo pasakyta "ačiū, bet ne". Bet kažkap vis tiek įsikalbi sau, kad niekur nedingsi - reikia ieškot toliau, siūst CV ir rašyt motyvacinius vis iš naujo ir iš naujo.
Bet dabar jau lyg ir gavau darbo pasiūlymą, tik nežinau, ar gerai ten seksis. g.gif
Atsakyti
Na va, šiandien dalyvavau antrame pokalbyje dėl darbo, šią savaitę sakė praneš, ar papuoliau, daugiau etapų nebus biggrin.gif , pirmame pokalbyje su personalo vadove kalbėjomės beveik 1,5 val. doh.gif , o šiandien su pačia direktore labai trumpai, apie 15 minučių tik g.gif , bijau, kad nebus per trumpai....tiesiog paklausė keteto esminių klausimų, paprašė truputį angliškai pakalbėt ir ačiū...kalbėjau labai nuoširdžiai, nieko negražinau ir nemelavau, išsakiau tikrus lūkesčius ir baimes, jei patikau tokia, kokia esu, turėtų priimt rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(cvvilnius @ 2013 01 21, 10:52)
Geriausia rašyti tiesą, aišku labai sušveltinta forma. Gali būti vadovas kaltas, tai tuomet rašau, kad nori rasti įmonę, kurioje vadovo ir tavo matoma įmonės kryptis sutaptų, ko nėra šioje įmonėje, galima rašyti apie norimas įgyvendinti idėjas.
Kai surašo standartines frazes, tai jos nieko nereiškia. Nes po to tokių laiškų darbdaviai N gauna. Labai tikrai imponuoja nuoširdūs laiškai ir atsakymai. Sunku atsakyti į klausimą ką rašyti, nes kiekvieno situacija skirtinga, skirtingos ir įmonės. Kas tinka vienam, netiks kitam. Gali būti, kad įmonėje netobulėji, bet tuomet pagrįsti reikia gerai.

tai tikslių nurodymų, ką sakyti, nebus? biggrin.gif
dėkui 4u.gif

QUOTE(Paranoia @ 2013 01 21, 15:49)
Bet dabar jau lyg ir gavau darbo pasiūlymą, tik nežinau, ar gerai ten seksis.  g.gif

nepabandęs nežinosi mirksiukas.gif

QUOTE(murka22 @ 2013 01 21, 15:56)
Na va, šiandien dalyvavau antrame pokalbyje dėl darbo, šią savaitę sakė praneš, ar papuoliau, daugiau etapų nebus  biggrin.gif , pirmame pokalbyje su personalo vadove kalbėjomės beveik 1,5 val. doh.gif , o šiandien su pačia direktore labai trumpai, apie 15 minučių tik g.gif , bijau, kad nebus per trumpai....tiesiog paklausė keteto esminių klausimų, paprašė truputį angliškai pakalbėt ir ačiū...kalbėjau labai nuoširdžiai, nieko negražinau ir nemelavau, išsakiau tikrus lūkesčius ir baimes, jei patikau tokia, kokia esu, turėtų priimt  rolleyes.gif

laikom kumščius smile.gif
Atsakyti