QUOTE(Paranoia @ 2013 01 13, 20:07)
Aš vat praeitą ketvirtadienį buvau "pokalby", į kurį buvo sukviesta kokia 30 žmonių ir visiems duotas parašyti testas. Užtruko apie 40 min. Ir pasakė, kad iš tų 30 atsirinks 3 ir vėliau su jais bendraus. Ir aš garantuoju, kad visiems likusiems bus, kaip mano mama sako, "nė privieta, nė atvieta". Bet negi sunku, kad ir tuos 27 (o gal ir mažiau) paštų surašyt į BCC laukelį ir parašyt "Ačiū už dalyvavimą. Deja, jūsų kandidatūros tolesniems etapams nepasirinkome". O man, pvz, dėl to testo reikėjo į kitą miestą važiuoti. Bet feedback'o iš to - 0.
Ir kai pagalvoji - mokslai baigti, egzaminų laikyta ir laikyta, baigiamieji darbai apginti - o čia dar vienas egzaminas vos ne.
Vakar per TV mačiau laidą "Negaliu tylėti" - apie darbą, užmokestį ir mokesčius tema buvo. Viena dalyvė sakė, kad žmonės tingi dirbti, nes gyvena iš soc. bedarbio pašalpų ir gyvena kaip našta visuomenei. Atsiprašau, bet kaip galima taip sakyti, kai tikrai manau ne vienas buvęs studentas (kaip aš) studijų metais neturi sukaupęs 18 mėnesių darbinės patirties ir negauna nei vieno cento, kad ir kaip ilgai darbo biržoj būtų prastovėjęs. Aš tos pašalpos noriu mažiausiai - man reikia darbo, reikia save realizuoti kaip žmogui, laikas juk eina, jo nebesugrąžinsi, o geriausi metai eina veltui (man 25). Bet kai išgirsti tokią nuomonę kad bedarbiai gyvena iš pašalpų ir jiems gerai, tai gal ir yra tokia dalis žmonių, bet yra ir tie, kuriems nei darbo yra nei iš viso jokių pajamų iš niekur. Dėkoju dar Dievui, kad vyras turi darbą. Bet pačios suprantat...