Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo paieškos, patarimai

QUOTE(miau @ 2013 01 13, 20:38)
Tai kad ir atranka į darbą kartais primena vos ne prezidento rinkimus  doh.gif

Pritariu 100 proc., kartą taip buvau nustebus darbdaviais, kad...... toliau jau nėra ką kalbėti.
Teko dalyvauti Saugos ir sveikatos darbe darbdavių kursuose ( kaip laisvas klausytojas), pertraukos metu išgirdau ne iš vieno dalyvio klausimą, o kas tas pirminis instruktažas..... Jei būsimas darbdavys nežino tokio dalyko.... o manau priimant į darbą darbuotojams jie kelią kuo aukščiausius reikalavavimus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Paranoia @ 2013 01 13, 20:07)
Aš vat praeitą ketvirtadienį buvau "pokalby", į kurį buvo sukviesta kokia 30 žmonių ir visiems duotas parašyti testas. Užtruko apie 40 min. Ir pasakė, kad iš tų 30 atsirinks 3 ir vėliau su jais bendraus. Ir aš garantuoju, kad visiems likusiems bus, kaip mano mama sako, "nė privieta, nė atvieta". Bet negi sunku, kad ir tuos 27 (o gal ir mažiau) paštų surašyt į BCC laukelį ir parašyt "Ačiū už dalyvavimą. Deja, jūsų kandidatūros tolesniems etapams nepasirinkome". O man, pvz, dėl to testo reikėjo į kitą miestą važiuoti. Bet feedback'o iš to - 0.

Ir kai pagalvoji - mokslai baigti, egzaminų laikyta ir laikyta, baigiamieji darbai apginti - o čia dar vienas egzaminas vos ne.

Vakar per TV mačiau laidą "Negaliu tylėti" - apie darbą, užmokestį ir mokesčius tema buvo. Viena dalyvė sakė, kad žmonės tingi dirbti, nes gyvena iš soc. bedarbio pašalpų ir gyvena kaip našta visuomenei. Atsiprašau, bet kaip galima taip sakyti, kai tikrai manau ne vienas buvęs studentas (kaip aš) studijų metais neturi sukaupęs 18 mėnesių darbinės patirties ir negauna nei vieno cento, kad ir kaip ilgai darbo biržoj būtų prastovėjęs. Aš tos pašalpos noriu mažiausiai - man reikia darbo, reikia save realizuoti kaip žmogui, laikas juk eina, jo nebesugrąžinsi, o geriausi metai eina veltui (man 25). Bet kai išgirsti tokią nuomonę kad bedarbiai gyvena iš pašalpų ir jiems gerai, tai gal ir yra tokia dalis žmonių, bet yra ir tie, kuriems nei darbo yra nei iš viso jokių pajamų iš niekur. Dėkoju dar Dievui, kad vyras turi darbą. Bet pačios suprantat...
Atsakyti
QUOTE(barda @ 2013 01 14, 07:33)
Ir kai pagalvoji - mokslai baigti, egzaminų laikyta ir laikyta, baigiamieji darbai apginti - o čia dar vienas egzaminas vos ne.

Vakar per TV mačiau laidą "Negaliu tylėti" - apie darbą, užmokestį ir mokesčius tema buvo. Viena dalyvė sakė, kad žmonės tingi dirbti, nes gyvena iš soc. bedarbio pašalpų ir gyvena kaip našta visuomenei. Atsiprašau, bet kaip galima taip sakyti, kai tikrai manau ne vienas buvęs studentas (kaip aš) studijų metais neturi sukaupęs 18 mėnesių darbinės patirties ir negauna nei vieno cento, kad ir kaip ilgai darbo biržoj būtų prastovėjęs. Aš tos pašalpos noriu mažiausiai - man reikia darbo, reikia save realizuoti kaip žmogui, laikas juk eina, jo nebesugrąžinsi, o geriausi metai eina veltui (man 25). Bet kai išgirsti tokią nuomonę kad bedarbiai gyvena iš pašalpų ir jiems gerai, tai gal ir yra tokia dalis žmonių, bet yra ir tie, kuriems nei darbo yra nei iš viso jokių pajamų iš niekur. Dėkoju dar Dievui, kad vyras turi darbą. Bet pačios suprantat...

pikta išgirdus tokią nuomonę... verysad.gif
turbūt ji čia turėjo omeny tuos visus "butelį apsikabinusius" piliečius g.gif

atrodo ta darbo birža milijonus ten moka ir visą gyvenimą doh.gif siaubas kažkoks, darbo jie net nesiruošia ieškoti, kiekvienąkart atėjus manęs klausia "kaip sekasi darbo ieškotis?" biggrin.gif aš ir atsakau, jei būtų gerai, pas jus nesilankyčiau rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(barda @ 2013 01 12, 15:52)
Maketavimo sritis. Man irgi labai panašu į išnaudojimą, bet kadangi viltis durnių motina tai darau viską ką liepia, kas belieka.

Maketuotojų kitaip nepatikrinsi. Juk darbų pavyzdžių galima internete prisigaudyti. O šiaip siūlyčiau ant visų darbų dėti watermark'us, tuomet jiems jokios naudos nebus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(barda @ 2013 01 14, 07:33)

Netaikykim kiekvienam asmeniškai. Šiaip iš darbininkų pusės tikrai sunku rasti darbuotojų. Geri darbuotojai turi darbus ir tikrai nesiruošia jų keisti, taip ir susidaro įspūdis, kad ieškant darbo kreipiasi stikliuko ir pašalpų mėgėjai. O kad darbo biržoje žmonės renkasi pašalpų, tai faktas. tik bėda, kad darbo birža nemato toliau savo kiemo. Kartais kiek susiduriu su jų darbuotojais, tai nusišauk vietoj. doh.gif Duoda skelbimus prieš mėnesį skelbtus, dalina telefonus iš duomenų bazės (nors skelbime jų nėra), liepia surašyti visokius nereikalingus faktus...
Atsakyti
QUOTE(cvvilnius @ 2013 01 14, 08:49)
Netaikykim kiekvienam asmeniškai. Šiaip iš darbininkų pusės tikrai sunku rasti darbuotojų. Geri darbuotojai turi darbus ir tikrai nesiruošia jų keisti, taip ir susidaro įspūdis, kad ieškant darbo kreipiasi stikliuko ir pašalpų mėgėjai. O kad darbo biržoje žmonės renkasi pašalpų, tai faktas. tik bėda, kad darbo birža nemato toliau savo kiemo. Kartais kiek susiduriu su jų darbuotojais, tai nusišauk vietoj.  doh.gif  Duoda skelbimus prieš mėnesį skelbtus, dalina telefonus iš duomenų bazės (nors skelbime jų nėra), liepia surašyti visokius nereikalingus faktus...

O kaip įrodyti, kad nori dirbti ir esi geras darbuotojas, kai čia toks užburtas ratas...

O paskui susiformuoja nuomonė - kad lietuviai pikti žmonės. Visokių dienų būna, stengiuosi nuramint save, nesinervinti bet kaip gyventi?? Nuolatinis laukimas, kad GAL paskambins, GAL pakvies į antrą, trečia ir ketvirtą pokalbį ir GAL tada priims. Kiekvienas telefono skambutis karščiu nudiegia, kai vis tikiesi kad GAL čia dėl darbo skambina.
Man tiesiog visas gyvenimas stovi vietoje. Atsideda "vėlesniam laikui".
Atsakyti
Suprantu apie ką šnekate. Bet aš kažkaip stengiuosi galvot, kad vis tiek tas darbas atsiras anksčiau ar vėliau, o dabar reikia naudotis ir malonumais: va, išeinu pasivaikščiot su ausinukais po šaltą žiemą ir muzika kažkaip įkvepia, mėgaujuos kavos puodeliu ryte neskubėdama, skaitau storą knygą apie Indiją, žiūriu filmus iš geriausių imdp filmų sąrašo, domiuosi apie tolimesnių studijų galimybes. Aišku, skaudu, kad laikas eina, o darbo nėra ir niekam manęs nereikia. Bet jei jau tas laikas eina, tuomet pasistengsiu jį praleisti maloniai rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paranoia: 14 sausio 2013 - 09:26
QUOTE(Paranoia @ 2013 01 14, 09:25)
Suprantu apie ką šnekate. Bet aš kažkaip stengiuosi galvot, kad vis tiek tas darbas atsiras anksčiau ar vėliau, o dabar reikia naudotis ir malonumais: va, išeinu pasivaikščiot su ausinukais po šaltą žiemą ir muzika kažkaip įkvepia, mėgaujuos kavos puodeliu ryte neskubėdama, skaitau storą knygą apie Indiją, žiūriu filmus iš geriausių imdp filmų sąrašo, domiuosi apie tolimesnių studijų galimybes. Aišku, skaudu, kad laikas eina, o darbo nėra ir niekam manęs nereikia. Bet  jei jau tas laikas eina, tuomet pasistengsiu jį praleisti maloniai  rolleyes.gif

Aš irgi iš visų jėgų stengiuosi taip galvoti smile.gif Bet kaip sakiau, visokių dienų būna. Ir blogas mintis stengiuosi vyti lauk. Bet čia emocijos užvirė kai pamąsčiau apskritai apie situaciją. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(cvvilnius @ 2013 01 14, 10:49)
Netaikykim kiekvienam asmeniškai. Šiaip iš darbininkų pusės tikrai sunku rasti darbuotojų. Geri darbuotojai turi darbus ir tikrai nesiruošia jų keisti, taip ir susidaro įspūdis, kad ieškant darbo kreipiasi stikliuko ir pašalpų mėgėjai. O kad darbo biržoje žmonės renkasi pašalpų, tai faktas. tik bėda, kad darbo birža nemato toliau savo kiemo. Kartais kiek susiduriu su jų darbuotojais, tai nusišauk vietoj.  doh.gif  Duoda skelbimus prieš mėnesį skelbtus, dalina telefonus iš duomenų bazės (nors skelbime jų nėra), liepia surašyti visokius nereikalingus faktus...

Taip, tokios darbo biržos darbuotojos atsikrato bedarbiais.... kurie labai patiklūs ir nežinantis įstatymų.Man kartą teko gauti darbo pasiūlymą į firmą, kurios net Registrų centre nėra užregistruotos, net iki to teko aiškintis, kad iš biržos neišbrauktų....
Atsakyti
oj kaip pazistamos man visos sitos snekos.. man irgi 25,jau amzius rimtas,o vis nerandu darbo.o taip noriu dirbti...kuo toliau,tuo labiau prarandu vilti ji rasti.dar tokio beviltiskumo nesu gyvenime jautusi.kaip viena mergina sako,reikia maloniai laika isnaudot,bet kartais atsikeliu ir zinau,kad atejusi diena be planu,kaip ir visos sekancios.kancia taip gyventi... sad.gif kartais uzeina tokie verkimo priepuoliai,kad draugas net nuraminti ... negali.jauciuos tokiu nuliu sad.gif galvoju pradeti lankytis pas psichologe,nes baigiu paluzti, bet tai irgi kainuoja, o jau ir taip nasta draugui jauciuos,jis viska apmoka...
Atsakyti
QUOTE(viktner @ 2013 01 14, 09:56)
Taip, tokios darbo biržos darbuotojos atsikrato bedarbiais.... kurie labai patiklūs ir nežinantis įstatymų.Man kartą teko gauti  darbo pasiūlymą į firmą, kurios net Registrų centre nėra užregistruotos, net iki to teko  aiškintis, kad iš biržos neišbrauktų....

Negaliu pasakyti, kad visi darbo biržos darbuotojai blogai dirba. Teko susidurti ir su savo darbą mylinčiais žmonėmis thumbup.gif Bet tokius tik ant rankos pirštų galima suskaičiuoti. Problema didelė yra tame, kad darbo birža duoda kontaktus senų skelbimų. Todėl dauguma įmonių tokiam paskambinusiam pasako, kad ačiū nereikia, jau turim. Ypač greit galima susirasti nekvalifikuotiem darbam. Todėl, net jei ir esi užsiregistravęs darbo biržoje, reikia pačiam ieškoti darbo, o ne tikėtis, kad jis iš dangaus nusileis.
Atsakyti
QUOTE(cvvilnius @ 2013 01 14, 13:57)
Negaliu pasakyti, kad visi darbo biržos darbuotojai blogai dirba. Teko susidurti ir su savo darbą mylinčiais žmonėmis  thumbup.gif  Bet tokius tik ant rankos pirštų galima suskaičiuoti. Problema didelė yra tame, kad darbo birža duoda kontaktus senų skelbimų. Todėl dauguma įmonių tokiam paskambinusiam pasako, kad ačiū nereikia, jau turim. Ypač greit galima susirasti nekvalifikuotiem darbam. Todėl, net jei ir esi užsiregistravęs darbo biržoje, reikia pačiam ieškoti darbo, o ne tikėtis, kad jis iš dangaus nusileis.

Kaip paaiškintumėt iš dangaus nusileis????
Atsakyti