Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo paieškos, patarimai

QUOTE(Teka @ 2013 01 10, 07:36)
o kurioj jūs vietoj tas auginimo atostogas įrašote?  pas mane tokių buvo dvejos, bet nei vienų nebuvau įrašius. juk būnant vaiko auginimo atostogose, stažas nenutrūksta, todėl yra tiesiog įrašas, jog dirbu ir tiek smile.gif gal aš blogai darau?

QUOTE(braske09 @ 2013 01 10, 07:52)
ir aš taip pat, tik aš vieną vaikutį auginu.tą laikotarpį pripliusavau kaip darbą įmonėje.kažkaip nepagalvojau kad atskira skiltim galima išskirti "vaiko priežiūros atostogos" g.gif

drinks_cheers.gif
Ir nemanau, kad būtų naudinga tai padaryti smile.gif Geriau jau į pokalbį nuėjus esant reikalui apie tai pasakyti, negu, kad perskaitytų CV, jog porą metų buvau atitrukus nuo darbo smile.gif
Atsakyti
Na nežinau dėl tų motinystės atostogų g.gif Aš 4 metus vaikus auginu. Kažkaip nelogiška man nepaminėti to. Jau geriau tegul nekviečia iš viso į pokalbį,nei nuvažiavus praspiria.
Atsakyti
QUOTE(indrusita @ 2013 01 10, 08:56)
drinks_cheers.gif
Ir nemanau, kad būtų naudinga tai padaryti smile.gif Geriau jau į pokalbį nuėjus esant reikalui apie tai pasakyti, negu, kad perskaitytų CV, jog porą metų buvau atitrukus nuo darbo smile.gif

drinks_cheers.gif va būtent

QUOTE(Alekto @ 2013 01 10, 09:12)
Na nežinau dėl tų motinystės atostogų g.gif Aš 4 metus vaikus auginu. Kažkaip nelogiška man nepaminėti to. Jau geriau tegul nekviečia iš viso į pokalbį,nei nuvažiavus praspiria.

na tai jūsų ir nekvies ax.gif manau. o kokia jūsų specialybė? juk atėjus į pokalbį bent jau turėtumėt galimybę pasakyt, jog auginot vaikus, bet tuo metu tobulinot savo profesines žinias, sekėt naujoves ir pan (bent jau finansininko darbą dirbant, tai įmanoma daryt, jūsų atveju nežinau, ką jūs dirbat/dirbot) ir nebūtina, manau, sakyt, jog vaikus auginot 4 metus, nes profesijos srityje tai tikrai didelis minusas. čia mano grynai nuomone
Atsakyti
QUOTE(indrusita @ 2013 01 10, 08:56)
drinks_cheers.gif

Tai kad as 2 metus dirbusi, o 3 metus ant atostogu sedejusi - tai skirtumas darbines patirties yra: kur tik 2 metai, o kur jau 5 butu.. prie darbo patirties ir esu paminejusi, kad tokiu tokiu laikotarpiu nedirbau 4u.gif aisku, galima butu nemineti ir bandyti eit - bet pokalbio metui vistiek viskas isaisketu. O paskui ir galvos, kad slepiu kazka.. geriau jau tegu zino visa realia situacija. O beje vienam pokalbyje kai buvau, tai 2 metu net nelabai skaite kaip darbine patirti - mazai.. g.gif
Papildyta:
QUOTE(Teka @ 2013 01 10, 09:18)
ir nebūtina, manau, sakyt, jog vaikus auginot 4 metus, nes profesijos srityje tai tikrai didelis minusas. čia mano grynai nuomone

Grynai mano nuomone darbdaviai labiau bijo, kad tie mazi vaikai sirgs ir tu neisi i darba, o ne, kad buvai atitrukes nuo profesijos ta laikotarpi..
Atsakyti
QUOTE(sticho @ 2013 01 10, 09:28)
Grynai mano nuomone darbdaviai labiau bijo, kad tie mazi vaikai sirgs ir tu neisi i darba, o ne, kad buvai atitrukes nuo profesijos ta laikotarpi..

ir to ir to bijo, tiksliau nenori smile.gif o šiaip pvz cv jie nematytų, kad mano vaikai neserga, arba, kad juos yra kam žiūrėti, nematytų, ką aš dariau, kai buvau vaiko auginimo atostogose. viską šitą puikiai galima papasakot per pokalbį ir jei, jiems tiksi, jie tave pasirinks, jei ne - nepasirinks. bet bent jau turėsi šansą papasakot, kaip viskas yra ir tai neatrodys taip sausai blogai, kaip kad perskaičius cv, kad turi mažus vaikus ar išvis ilgai nedirbai.
Atsakyti
QUOTE(Teka @ 2013 01 10, 09:31)
ir to ir to bijo, tiksliau nenori smile.gif o šiaip pvz cv jie nematytų, kad  mano vaikai neserga, arba, kad juos yra kam žiūrėti, nematytų, ką aš dariau, kai buvau vaiko auginimo atostogose. viską šitą puikiai galima papasakot per pokalbį ir jei, jiems tiksi, jie tave pasirinks, jei ne - nepasirinks. bet bent jau turėsi šansą papasakot, kaip viskas yra ir tai neatrodys taip sausai blogai, kaip kad perskaičius cv, kad turi mažus vaikus ar išvis ilgai nedirbai.

Va kiek yra zmoniu su skirtingom nuomonem, tiek yra ir skirtingu darbdaviu - ant kokio pataikysi - vienam gal nepatiks kad slapukauji, kitas gal paskambins zinodamas realia situacija.. vaiku po lapu nepaslepsi biggrin.gif o ka veikei ir mokinais budamas atostogose - gali surasyti ir motyvaciniam, yra ir kursu skiltis.. mirksiukas.gif .. tiesiog ir sakau, kad jauciu pabandysiu pasiuntineti CV isvis nenurodziusi vaiko prieziuros atostogu ir pamatysiu kaip keistusi visa situacija 4u.gif .. tik kazkaip pati esu uz atviruma - tad tiesiog nelabai noriu slapukauti ir pokalbio metu pradet issisukinet..
Atsakyti
QUOTE(Teka @ 2013 01 10, 09:18)
na tai jūsų ir nekvies ax.gif manau. o kokia jūsų specialybė? juk atėjus į pokalbį bent jau turėtumėt galimybę pasakyt, jog auginot vaikus, bet tuo metu tobulinot savo profesines žinias, sekėt naujoves ir pan (bent jau finansininko darbą dirbant, tai įmanoma daryt, jūsų atveju nežinau, ką jūs dirbat/dirbot) ir nebūtina, manau, sakyt, jog vaikus auginot 4 metus, nes profesijos srityje tai tikrai didelis minusas. čia mano grynai nuomone

O aš kažkodėl įsitikinus,kad iš kart pakvies biggrin.gif (o tas šventas naivumas biggrin.gif ) Paskutinius metus prieš išeidama į dekretą dirbau saugumo technikos inžiniere (čia statybų srityje).Tačiau mano patirtis darbinė tuo neapsiriboja. Mano privalumas pagrindinis, jog grandiozinių objektų statybose, priežiūroje dalyvavau.

Meluot, jog per tuos ketverius metus tobulinausi, oi ne schmoll.gif net nelogiška. Nes įstatymų daug, jie kinta, tobulėja ir pan.

Vienintelė problema, kad darbo skelbimų labai jau mažai tokiai specialybei. Bet dar turiu viltį, jog į seną darbovietę grįšiu biggrin.gif Tiesiog noriu susirast dar vieną galimybę dirbti kitur, kad turėčiau bent jau piniginį reikalą palyginti ir eoti dirbt ten, kur daugiau moka ax.gif
Atsakyti
QUOTE(sticho @ 2013 01 10, 09:55)
Va kiek yra zmoniu su skirtingom nuomonem, tiek yra ir skirtingu darbdaviu - ant kokio pataikysi - vienam gal nepatiks kad slapukauji, kitas gal paskambins zinodamas realia situacija.. vaiku po lapu nepaslepsi  biggrin.gif  o ka veikei ir mokinais budamas atostogose - gali surasyti ir motyvaciniam, yra ir kursu skiltis..  mirksiukas.gif .. tiesiog ir sakau, kad jauciu pabandysiu pasiuntineti CV isvis nenurodziusi vaiko prieziuros atostogu ir pamatysiu kaip keistusi visa situacija  4u.gif .. tik kazkaip pati esu uz atviruma - tad tiesiog nelabai noriu slapukauti ir pokalbio metu pradet issisukinet..

na tikrai taip, visi su skirtingom nuomonėm ir norais biggrin.gif o tas ale slapukavimas...kažkur prie patarimų apie cv rašymą gal net g.gif esu skaičius, kad geriau tokių dalykų nenurodyt, ta prasme vengt nurodyt tai, kas galėtų pakenkti bent jau būt pakviestai į pokalbį. galėtų cvvilnius ateit ir patart, kaip šioje vietoje geriau elgtis būtų smile.gif

Atsakyti
QUOTE(xiuke @ 2013 01 09, 18:59)
idomu , ka pasakytu jei tuscia grafa butu kur darbo patirtis, bent pas mane ji tokia...beto kaip man aiskino DB, tai kvalifikacija prarandama jau po 3metu, jei nedirbama toj srity, as va turiu aukstojo diploma, bet kas is jož...nieko gero, kaip suprantu, kvalifikacija  prarasta verysad.gif

man ir DB aiskino,kad ziuri paskutinius 3 metus ka tu veikei, o jei i tuos 3 metus ipuole 2 metai motinystes atostogu, tai sakutes faktiskai. pagal juos ax.gif
QUOTE(kaubojey @ 2013 01 09, 22:58)
Dar apie kompensaciją, tai jeigu ją gauni, privalai toje įmonėje išdirbti pusę metų, jei ankščiau nutrauki sutartį, tai nelabai kas. Taip sakė DB. O ne visuose darbuose galima iškentėti pusę metų, kad ir koks tau jis viliojantis iš pradžių atrodytų  rolleyes.gif.
Na ir dar.
O ką jūs atsakytumėte į tokius klausimus:
1.Kodėl pasirinkote mūsų įmonę?
2.Sugebėti parduoti, tai...
3.Kodėl mes turime pasirinkti tave?

Ne visada puse metu subsidijuoja. DB nusprendzia kiek subsidijuoti. Bet nepamirskite,kad tas supsidijavimas tik viena karta DB buna. Jei darbdavys nutraukia sutarti, tai su kitu darbdaviu del subsidijavimo jau DB nesnekes del Jusu.

1. Pasiskaityti rpies tai reikia ka jie veikia, ka nuveike gero ir pan. Vizija gal turi kompanijos, misija ir pan ir tada pvz" Susidomejau, nes esate stipri imone savo rinkoje. Jusu imones vizija atitinka mano mastyma, todel manau,kad galeciau savo ziniomis ir kompetencija padeti kompanijai siekti tolimesniu uzsibreztu tikslu". Kazka pan ax.gif
2. Segebeti parduoti, tai pirmiausia paciam tiketi parduodamu produktu ir is anksto nusistatyti,kad :nera blogo produkto ar paslaugos, yra tik blogas pardavejas". Padeti klientui ne tik nusipirkti, bet ir po produkto ar paslaugos isigyjimo is manes zinoti,kad bet kada gales kreiptis su klausimais, tai uzmezgamas rysys ir pasitikejimas tolimesniam bendradarbiavimui.
3.Turetumete rinktis mane ne tik del mano patirties ar charakterio savybiu tinkanciu siam darbui, bet ir del to,kad as visada domiuosi naujovem savo darbineje sferoje, stengiuosi tobuleti ir plesti akirati, kad mano atliekamas darbas atitiktu visus Jusu ir mano lukescius.

Nu kazkas panasaus... Sekmes 4u.gif
QUOTE(Teka @ 2013 01 10, 10:31)
ir to ir to bijo, tiksliau nenori smile.gif o šiaip pvz cv jie nematytų, kad  mano vaikai neserga, arba, kad juos yra kam žiūrėti, nematytų, ką aš dariau, kai buvau vaiko auginimo atostogose. viską šitą puikiai galima papasakot per pokalbį ir jei, jiems tiksi, jie tave pasirinks, jei ne - nepasirinks. bet bent jau turėsi šansą papasakot, kaip viskas yra ir tai neatrodys taip sausai blogai, kaip kad perskaičius cv, kad turi mažus vaikus ar išvis ilgai nedirbai.

Man tai net keista cia kuria diena buvo. CV bankas pildziau savo CV sistemoje, tai ten apie vaikus arba seimynine padeti nei vienos skilties nereikejo pazymeti.
Pastebejau,kad paskutiniu metu darbdaviai pries idarbindami zmogu pasiskabina jo buvusiai darbovietei paskutinei, ar net paskutinem dviem ir pasikalba su direktorium apie ta zmogu. Ka jis veike, ar pateninti jo dabu buvo ir pan. Todel, jei darbo pokalbio metu ar CV nepaminesite motinystes atostogu, tai gali lengvai ta suzinoti is kitu personu....
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2013 01 10, 10:07)
1. Pasiskaityti rpies tai reikia ka jie veikia, ka nuveike gero ir pan. Vizija gal turi kompanijos, misija ir pan ir tada pvz" Susidomejau, nes esate stipri imone savo rinkoje. Jusu imones vizija atitinka mano mastyma, todel manau,kad galeciau savo ziniomis ir kompetencija padeti kompanijai siekti tolimesniu uzsibreztu tikslu". Kazka pan  ax.gif

3.Turetumete rinktis mane ne tik del mano patirties ar charakterio savybiu tinkanciu siam darbui, bet ir del to,kad as visada domiuosi naujovem savo darbineje sferoje, stengiuosi tobuleti ir plesti akirati, kad mano atliekamas darbas atitiktu visus Jusu ir mano lukescius.
Nu kazkas panasaus... Sekmes  4u.gif

Man tai net keista cia kuria diena buvo. CV bankas pildziau savo CV sistemoje, tai ten apie vaikus arba seimynine padeti nei vienos skilties nereikejo pazymeti.
Pastebejau,kad paskutiniu metu darbdaviai pries idarbindami zmogu pasiskabina jo buvusiai darbovietei paskutinei, ar net paskutinem dviem ir pasikalba su direktorium apie ta zmogu. Ka jis veike, ar pateninti jo dabu buvo ir pan. Todel, jei darbo pokalbio metu ar CV nepaminesite motinystes atostogu, tai gali lengvai ta suzinoti is kitu personu....

1. daug įmonių dabar užslėptos ir eini net nežinodama, į kokią eini. todėl toks klausimas dar labiau išmuša iš vėžių, nes nu tikrai, kodėl būten nori pas juos dirbt? biggrin.gif

3. mintis thumbup.gif nors iš esmės man tie visi tokie klausimai tai vieni nervai doh.gif biggrin.gif

tai va va, nėra kur rašyt tokių dalykų. anksčiau tai dar apie vaikus man rodos buvo, kur įrašyt, dabar ir to nebeliko
o apie tuos skambinimus, tai jo, be abejo gali sužinot, tik tiek, kad bent jau man šioje vietoje truputį lengviau, nes aš jau senokai tose atostogose nebesu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Teka: 10 sausio 2013 - 10:18
QUOTE(*Aukse* @ 2013 01 10, 10:07)
man ir DB aiskino,kad ziuri paskutinius 3 metus ka tu veikei, o jei i tuos 3 metus ipuole 2 metai motinystes atostogu, tai sakutes faktiskai. pagal juos  ax.gif

O jeigu net 3 metus atostogose buvai - tai jau visai tik po zeme sleptis lotuliukas.gif o siaip buvau vienoje pakankamai rimtoje firmoje pokalbyje del darbo - tai ju tiegimu jie labai myli mamytes su vaikuciais.. (bet darbo negavau) thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(sticho @ 2013 01 10, 10:20)
O jeigu net 3 metus atostogose buvai - tai jau visai tik po zeme sleptis  lotuliukas.gif  o siaip buvau vienoje pakankamai rimtoje firmoje pokalbyje del darbo - tai ju tiegimu jie labai myli mamytes su vaikuciais.. (bet darbo negavau)  thumbup.gif

tai va va, mylėt myli, iš tolo kaip sakant biggrin.gif

šiaip tai situacija tragiška darbo rinkoje. aš darbo ieškau jau apie metus, neintensyviai, pasyviai taip. stažas 12 metų, vaikai paauginti...anksčiau kviesdavo ir kviesdavo į pokalbius, dabar net neskambina, galvot pradedu, kad per sena g.gif virš 35m jau...nes kitų minčių neturiu biggrin.gif na arba dar būna mąsto, kad su stažu, tai reiks mokėt daugiau gal g.gif vo tep
Atsakyti