Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo paieškos, patarimai

QUOTE(Paranoia @ 2013 01 09, 15:07)
Tom asistentėm ir administratorėm kartais tikrai kosminiai reikalavimai pateikiami. Pvz, du metai patirties, raštvedybos išmanymas, anglų, rusų, lenkų kalbų puikus mokėjimas (spėju, dar ir lietuvių). Arba anglų ir vokiečių/prancūzų laisvai šnekėti. Dar kartais alga būna parašyta - 1500 arba max 2000.  Čia tik man atrodo, kad mažokai kaip už tokius reikalavimus?

Dar man patinka, kai parašo "žinoti kalbas". Tai kaip suprast žinoti? Žinau tai aš daug kalbų, bet moku kelias tiktai.  blink.gif

Turėkite omenyje, kad į administratorės darbo skelbimą būna virš 500 CV. O jei neįrašyta patirtis, tuomet gali būti ir tūkstantis (kartą turėjom tokį atvejį). Reikalavimai sumažina kandidatų skaičių. Dar nereikia pamiršti, kad administratorė yra įmonės veidas. Jei ji nemokės rengti dokumentų arba paskambinus įmonės partneriams iš užsienio nesusikalbės, nuo to kentės tik įmonė. Dabar mažai tokių įmonių, kuriose dirbtų anekdotinė sekretorė, kuri kava vaišina ir į skambučius atsakinėja.
Atsakyti
QUOTE(cvvilnius @ 2013 01 09, 16:23)
Reikia darbais domėtis ne baigus studijas (kai darbų pasiūla praktiškai mažiausia), o pavasarį. Ir dabar laikas ieškotis. Buvusiam studentui reikia turėti omenyje, kad darbo paieška užtrunka apie pusę metų, todėl rūpintis reikia pradėti ne tada, kada gauni diplomą, o anksčiau.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Po mokslų baigimo nedarbas išauga, nes visi studentai pradeda ieškotis darbo, padidėja konkurencija doh.gif Pati dėl tos priežasties ir pradėjau ieškotis anksčiau, užtrukai gerą mėnesį, "dirbau" ieškodama kasdien po kelias valandas, nuolat tikrinau skelbimus, siuntinėjau cv, motyvacinius, prie to dar diplominį rašiau.
Atsakyti
QUOTE(xiuke @ 2013 01 09, 14:43)
kaip ir mamoms po vaiku auginimo doh.gif

Va va.. vis kirba mintis pabandyt paeksperimentuot ir is CV tiesiog vaiko prieziuros atostogas isbraukt. Idomu pasikeistu manim besidominciu darbdaviu skaicius? g.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sticho @ 2013 01 09, 18:30)
Va va.. vis kirba mintis pabandyt paeksperimentuot ir is CV tiesiog vaiko prieziuros atostogas isbraukt. Idomu pasikeistu manim besidominciu darbdaviu skaicius?  g.gif  biggrin.gif  biggrin.gif

idomu , ka pasakytu jei tuscia grafa butu kur darbo patirtis, bent pas mane ji tokia...beto kaip man aiskino DB, tai kvalifikacija prarandama jau po 3metu, jei nedirbama toj srity, as va turiu aukstojo diploma, bet kas is jož...nieko gero, kaip suprantu, kvalifikacija prarasta verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(cvvilnius @ 2013 01 09, 15:23)
O tu į CV įrašius, kad indų plovėja dirbai? Jei taip, tik trink, nes darbdaviai pirmiausia darbo patirties eilute žiūri, paskui visa kita. Ir motyvacinis turi būti nepriekaištingas.

Neįrašiau apie šią patirtį. O kaip parašyti motyvacinį, kai neturi praktiškai nieko: nei kalbą nors vieną geri moki, nei kursų nepabaigus...?
Atsakyti
QUOTE(cvvilnius @ 2013 01 09, 15:23)
Kas ieško tas randa. Tik nereikia paskutinę minutę ieškoti. Tikrai labai daug skelbimų (bent jau pas mus), kur studentus priima. Aišku, atlyginimas ne stebuklingas, bet padirbus metus galima gi darbą keisti į geresnį. Reikia darbais domėtis ne baigus studijas (kai darbų pasiūla praktiškai mažiausia), o pavasarį. Ir dabar laikas ieškotis. Buvusiam studentui reikia turėti omenyje, kad darbo paieška užtrunka apie pusę metų, todėl rūpintis reikia pradėti ne tada, kada gauni diplomą, o anksčiau.

Situacija susiklostė tokia, kad po studijų iš karto neieškojau darbo, nes tiesiog asmeniniai reikalai iškilo apie kuriuos nlb noriu kalbėt. O dabar jau laiko atgal nebeatsuksiu, todėl vat turiu sėdėt ir ieškot dabar. Ir matau situaciją, kad tikrai sudėtinga susirasti darbą baigusiems studijas be patirties.
Atsakyti
QUOTE(Paranoia @ 2013 01 09, 18:46)
Situacija susiklostė tokia, kad po studijų iš karto neieškojau darbo, nes tiesiog asmeniniai reikalai iškilo apie kuriuos nlb noriu kalbėt. O dabar jau laiko atgal nebeatsuksiu, todėl vat turiu sėdėt ir ieškot dabar. Ir matau situaciją, kad tikrai sudėtinga susirasti darbą baigusiems studijas be patirties.

įmanoma, bet tik tai žemiausio lygmens verysad.gif . Tačiau poto labai sunku vėl stotis būna. Aišku galima lankyt visokius papildomus kursus, bet jie kainuoja, o kai nėra pinigų tada ir lieka tik sėdėti vietoje verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Shantalė @ 2013 01 09, 18:24)
Neįrašiau apie šią patirtį. O kaip parašyti motyvacinį, kai neturi praktiškai nieko: nei kalbą nors vieną geri moki, nei kursų nepabaigus...?

Tai eikit savanoriauti kur nors. Gal galima savanoriauti organizuojant kokį renginį, konferenciją? bigsmile.gif Pvz, ten kokie login kiekvienais metais ieško savanorių ir ten puiki vieta ne tik įgaut patirties kažkokios, žinių, bet ir pažinčių užmegzti neblogų. Arba neseniai mačiau skelbimą, kur ieško savanorio ryšiams su visuomene kažkokia organizacija, padedanti jaunimui. Ir šiaip manau esant be patirties yra gerai pasitelkti savo rašymo sugebėjimus kurpiant motyvacinius. biggrin.gif
Aišku, čia jau labiau tinka, jei gyvenate didesniam mieste.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paranoia: 09 sausio 2013 - 18:58
QUOTE(Paranoia @ 2013 01 09, 15:52)
Tą kompensaciją galima gauti tik jei darbiniesi konkrečiai pagal specialybę. Taip ir turi būti parašyta įdarbinimo dokumentuose, kad jei esi diplomuota finansininkė, tai buhaltere dirbti negali. Taip ir turi būti parašyta "finansininkė". Nu ir pan. O jei apskritai nori nuo kokios vadybininkės pradėt, tai iš viso be šansų gaut kompensaciją.

Dar apie kompensaciją, tai jeigu ją gauni, privalai toje įmonėje išdirbti pusę metų, jei ankščiau nutrauki sutartį, tai nelabai kas. Taip sakė DB. O ne visuose darbuose galima iškentėti pusę metų, kad ir koks tau jis viliojantis iš pradžių atrodytų rolleyes.gif.

Na ir dar.
O ką jūs atsakytumėte į tokius klausimus:
Kodėl pasirinkote mūsų įmonę?
Sugebėti parduoti, tai...
Kodėl mes turime pasirinkti tave?
Atsakyti
QUOTE(kaubojey @ 2013 01 09, 21:58)
Na ir dar.
O ką jūs atsakytumėte į tokius klausimus:
Kodėl pasirinkote mūsų įmonę?
Sugebėti parduoti, tai...
Kodėl mes turime pasirinkti tave?

Čia jau labai individualūs atsakymai gali būti. Ir nemanau, kad gali būti kažkoks vienas teisingas atsakymas.
Kodėl pasirinkau įmonę, tai reikia žinot, kas per įmonė, ką jie veikia, į kokią vietą kandidatuoji ir ko pati tikiesi iš to darbo.
Sugebėti parduoti tai vėl klausimas, ar pardavinėji vieną kažkokią prekę ar prekių asortimentą. Jei vieną, tai gal atsakyčiau, jog stengčiausi paaiškinti tos prekės privalumus lyginant su tos prekės pakaitalais ar alternatyviomis prekėmis toje kategorijoje. O jei yra asortimentas, tuomet pirma reikia išsiaiškinti, kokie poreikiai pirkėjo ir išsiaiškinus pasiūlyti tuos poreikius tenkinančią prekę.
O paskutinis klausimas tai mano labai nemėgstamas yra. Nežinau, gal blogai darau, bet sakau, kad nemėgstu save iškelt prieš kitus žmones, savo konkurentus, nes nežinau ir kas jie ir šiaip to nemėgstu daryti. Bet įvertinus, ko jie tikisi, manau, kad atitinku reikalavimus ir susidoročiau su darbu, o ilgalaikėj pespektyvoj įsisavinus įmonės veiklą, darbo procesus ir pan, manau, kad galėčiau užimti svarbią vietą ir atnešti naujovių ir energijos generuojant idėjas ir jas įgyvendinant. Ir dar pasakau, kad manau, jog tikrai esu verta, kad jie duotų man šansą. biggrin.gif
Nu va kiek prirašiau. bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paranoia: 09 sausio 2013 - 23:18
QUOTE(sticho @ 2013 01 09, 16:30)
Va va.. vis kirba mintis pabandyt paeksperimentuot ir is CV tiesiog vaiko prieziuros atostogas isbraukt. Idomu pasikeistu manim besidominciu darbdaviu skaicius?  g.gif  biggrin.gif  biggrin.gif

o kurioj jūs vietoj tas auginimo atostogas įrašote? pas mane tokių buvo dvejos, bet nei vienų nebuvau įrašius. juk būnant vaiko auginimo atostogose, stažas nenutrūksta, todėl yra tiesiog įrašas, jog dirbu ir tiek smile.gif gal aš blogai darau?
Atsakyti
QUOTE(Teka @ 2013 01 10, 07:36)
o kurioj jūs vietoj tas auginimo atostogas įrašote?  pas mane tokių buvo dvejos, bet nei vienų nebuvau įrašius. juk būnant vaiko auginimo atostogose, stažas nenutrūksta, todėl yra tiesiog įrašas, jog dirbu ir tiek smile.gif gal aš blogai darau?

ir aš taip pat, tik aš vieną vaikutį auginu.tą laikotarpį pripliusavau kaip darbą įmonėje.kažkaip nepagalvojau kad atskira skiltim galima išskirti "vaiko priežiūros atostogos" g.gif
Atsakyti