QUOTE(Paranoia @ 2013 01 09, 15:07)
Tom asistentėm ir administratorėm kartais tikrai kosminiai reikalavimai pateikiami. Pvz, du metai patirties, raštvedybos išmanymas, anglų, rusų, lenkų kalbų puikus mokėjimas (spėju, dar ir lietuvių). Arba anglų ir vokiečių/prancūzų laisvai šnekėti. Dar kartais alga būna parašyta - 1500 arba max 2000. Čia tik man atrodo, kad mažokai kaip už tokius reikalavimus?
Dar man patinka, kai parašo "žinoti kalbas". Tai kaip suprast žinoti? Žinau tai aš daug kalbų, bet moku kelias tiktai.
Dar man patinka, kai parašo "žinoti kalbas". Tai kaip suprast žinoti? Žinau tai aš daug kalbų, bet moku kelias tiktai.
Turėkite omenyje, kad į administratorės darbo skelbimą būna virš 500 CV. O jei neįrašyta patirtis, tuomet gali būti ir tūkstantis (kartą turėjom tokį atvejį). Reikalavimai sumažina kandidatų skaičių. Dar nereikia pamiršti, kad administratorė yra įmonės veidas. Jei ji nemokės rengti dokumentų arba paskambinus įmonės partneriams iš užsienio nesusikalbės, nuo to kentės tik įmonė. Dabar mažai tokių įmonių, kuriose dirbtų anekdotinė sekretorė, kuri kava vaišina ir į skambučius atsakinėja.