QUOTE(dzokonda @ 2012 11 28, 19:19)
Na katyte ne mano veisymo ir liza Simpson pazistu tik tiek kad paprase ideti foto katytes (pati dar neismoko). Tai padejau zmogui !
Kad neitin draugiskai priimant naujoka-cia jau ne NEW Bet reikia pripazinti kad katyte grazi O ir ekspertu ivertinimai SUPER ! Geriausia 4 kategorijos kate !!!
Tokia grazuole gaila ir sterelizuoti
Sekmes !!
Kad neitin draugiskai priimant naujoka-cia jau ne NEW Bet reikia pripazinti kad katyte grazi O ir ekspertu ivertinimai SUPER ! Geriausia 4 kategorijos kate !!!
Tokia grazuole gaila ir sterelizuoti
Sekmes !!
Dzokonda tikrai galvojau, kad kate tavo veisimo
Jei ne tai dabar beveik bijau klausti kieno, bo tuoj busiu apkaltinta, kad domiuosi tik "kieno veisimo ir pagal tai vertinsiu kate"
As parodoje nebuvau o pagal nuotraukas neskubu vertinti, nes puikiai žinau kad gero fotografo rankose (arba būna gerai valdančio fotošopą ) net vidutinė katė atrodys super-duper-puper ir atvirkščiai gera katė prasto fotografo rankose atrodys baisi.
Kitas dalykas, kad pas mus labai jau lietuviai nemėgsta susitarimų laikytis.
Aš parašiau savo BLOGĄ patirtį, po manęs Živilė parašė savo BLOGĄ patirtį. Manau, kad čia atsirastų daugiau kas galėtų pasidalinti savo BLOGA patirtimi apie susitarimų nesilaikymą.
Kiekvienas veisėjas, kuris bando apsaugoti savo veislę nuo totalaus dauginimo ir paliekantis veisime TIK GERIAUSIUS anksčiau ar vėliau susiduria su nesąžiningais pirkėjais įsigyjančiais kates ne veisimui. Ir kaip bebūtų gaila, net sutartys nuo to dažniausiai neapsaugo.
Tačiau atsiranda "DEJA VU" ("Jau matyta") efektas. Pradedi atpažinti tipažus, elgsenos modelius ir situacijas.
Ir labai dažnai žmogus sudalyvavęs parodoje ir išgirdęs daug pagiriamųjų žodžių ten (jis dar nežino, kad paroda toks dalykas, kur visi visus giria ) staiga užsimano tą savo nu nerealiai gražią katę sukergti.... Visai pamiršęs, kad pirko ją be šios teisės.
Ir labai keista, kad kažkodėl kai kurios naujokės vos pasirodžiusios forume pradeda šūkauti apie tai, kaip čia jų niekas nemyli. Dažniausiai tai įvyksta po "NEPATOGIŲ" klausimų. Arba kai visai netyčia būna bakstelėjama į "skaudžią vietą" Va tada lengviausia pašūkauti kokie visi aplink blogi o mes baltos ir pūkuotos. Kaip sakoma geriausia gynyba-puolimas.
Papildyta:
Beje, aš labai gerai atsimenu kai su pirmąja savo peterbalde, kuri Lietuvoje parodoje laimėjo Best of Best II vietą nuvažiavome i Lenkiją ir pakliuvome pas teisėją, kuri yra ir veislės autorė. Ir ji mums pasakė: " jei norite važinėti į parodas tai ir ĮSIGYKITE PARODINĮ GYVŪNĄ. Šitai katei duodu titulą (CACIB) su sąlyga, kad Jūs jos daugiau po parodas nevežiosite"
Patikėkit buvau šakės kaip įsižeidusi Taigi, čia mano katė, kuri LT laimėjo BOB II, ką čia šita sena tarka nusimano, atsirado mat paaiškins...
Iki kol nenuvažiavau į Peterburgą ir nepervažiavau kažkur 20 veislynų.... Ir tada aš pamačiau KAIP ATRODO PARODINĖ KATĖ. Pamačiau gyvai, o ne paveiksliukuose ar standarto skaityme. Ir va tik tada pradėjau suvokti ką Mironova turėjo omenyje mano "laimėtoją" katę išvadinusia netgi ne pačiu geriausiu "breed materialu"
Taigi, parodos ir net laimėjimai jose dar toli gražu ne viskas.
O naujokės, kurioms jų katės atrodo super-duper-puper ir jei forume negaunate tokio paties "paaikčiojimo" kuris būna Jūsų draugams (pirmus kartus matantiems orikus) atėjus į svečius tai susimąstykite kad gal vistik priežastis ne "senbuvių nedraugiškumas" ... Nes geros katės VISADA būna pagiriamos
O norit nudžiuginsiu? Šiaip tai nei vienas save gerbiantis veisėjas neparduos katės veisimui žmogui "iš gatvės". Ty beveik neįmanoma įsigyti show klasės PIRMĄJĄ savo gyvenime katę, na nebent ji bus bendrasavininkystės variante.
Tačiau antrąja jau yra įmanoma Vistiek orikams/siamams/petrikams po vieną perdaug liūdna
QUOTE(Tatjana D. @ 2012 11 28, 23:24)
Tiek daug ivairiu klausimu kyla,o paklausti kartais nera pas ka,arba nezino ,nera informacijos,nezinome kur ieskoti ir t.t.
Tai klauskit.
Kažkaip labai retai matau naujokų klausimus. Dažniausiai tik pretenzijas ir nepasitenkinimus bei skaitymus tarp eilučių tai KAS NET NEPARAŠYTA !!!!
QUOTE(liza simpson @ 2012 11 28, 17:18)
Kate nusivedziau i paroda tik tam kad ja ivertintu teisejas(man atrodo kad kai pirmam kartui labai gerai sekesi) Del veisimo ir t.t. manau tai tiktai mano ir jos buvusios seimininkes susitarimo rekalas,kurio nebutina aiskinti kitems.Keista kad dauguma zmoniu siame forume vadina save orentalu myletojais,bet kazkodel giria ir myli tik savo ir pazistamu veiseju kaciukus.Gal jums reiketu truputi pakeisti forumo pavadinima?! Pvz.Siamai,Orentalai,Seiseliai-Rytu kates(tik veisejams!kitu prasom nesivarginti jusu kaciukas nevertas musu demesio !!!!!!!!!!!)
Liza simpson, aš Jūsų nepažįstu. Tekstą rašiau galvodama, kad tai Džokondos veisimo katė parduota ne veisimui. Ir netgi NETAIKIAU JUMS ASMENIŠKAI (perskaitykite dar kartą).
Kad Jūsų katė nebuvo išgirta taip kaip Jums norėjosi normalu. Idėkite normalias nuotraukas, kur matosi jos snukis en fas, kūnas su profiliu. Nuotraukas pagal kurias galima vertinti gyvūną. ir GIRTI JĮ JEI JIS TO VERTAS.
Aš kaip minėjau parodoje nebuvau. Gyvai Jūsų katės nemačiau. Teisėjai, kurie ten teisėjavo man neimponuoja (taigi jų nuomonė irgi nelabai).
Būčiau mačiusi katę gyvai, reikščiau savo nuomonę. Nuotrauka yra JOKIA. Pažiūrėkite kritiškai į šią nuotrauką ir pamirškite, kad tai Jūsų katė. Ką galite pasakyti iš jos???
Tiesus profilis, bet nelabai ilgas snukis. Geras smakras. IR VISKAS.
Nesimato nei ausų, nei jų pastatymo, nei kūno, proporcijų, netgi spalva yra nelabai aiški. Lyg tai spottedas, lyg tai prastas tikingas.
Na ir ką galima sakyti ? Jei būčiau iš karto surašiusi tai ką dabar surašiau, būtų įsižeidimo šimtą kartų daugiau ir aš būčiau apkaltinta "naujokų nemėgimu" ir "vertinimu pagal nuotraukas". Taigi, aš patylėjau. Kitos veisėjos irgi patylėjo. Ir vistiek yra blogai
Taip kad mielos brangios mylimos gerbiamos naujokės, kreipiuosi į tas, kurios čia jaučiasi "skriaudžiamos". KAIP ŠAUKSI TAIP ATSILIEPS. Ateikit gražiai ir mandagiai. Prisistatykit, supažindinkite su savimi (ty įdomiau Jūsų katinai/katės). Parodykite juos. Paskui pasimokykite kaip reikia teisingai rodyti orientalus (jei nežinote paklauskite) ir gausite ir patarimus ir pagalbą ir pagyrimus viską.
O ne deklaruokite čia baisiai "atviros širdies" tačiau už šito labai greit išlendančių bjaurių minčių/žodžių.
P.S. Mūsų tema aš sakyčiau, kad yra labai mandagi ir subtili va nueikite į pvz sfinksų temą
Papildyta:
QUOTE(asčiukas @ 2012 11 28, 22:09)
Nesipykite, visiems cia vietos uzteks. Kad kiek ateini, tai vis kazi kokie pykciai. Įdedu savo berniuką, kuris nė kiek ne prastesnis už kai kuriuos kastruotus kycius, kurie neša laurus kastrato ringe. Tikrai daznai nueinu į parodas ir galiu palyginti katinus, kurie tikrai nusipelno laurų. As jau senokai duomiuosi ir myliu tą veislę, todėl manau, kad šis forumas yra ne tik veisėjų, bet ir tų kurie žavisi ta veisle. Gi yra žmonių, kurie labai norėtų ir dievina orientalus, bet dėl tam tikrų priežasčių negali įsigyti kačiuko. Aš tikiu, kad maniškis tikrai gerai gyvena, yra mylimas, o už tai dalinasi savo meile ir su mumis.
Asčiukas, o man Jūsų katinas patinka. Tikrai labai gražus siamas. Jau ne pirmą nuotrauką matau ir atsimenu kažkada domėjausi kieno jis veisimo Įdomu juk pas ką gimsta tokie geri katinai.
Tik va nepritariu tam ką parašėte antrame savo poste. Man net idomu pasidare ir kas gi ten nepageidaujami?
As pvz kai kuriu veislynu pavadinimu net nezinojau (gerai, kad ne aš sukūriau temą ) Šiaip siamų orientalų tema 50psl pasiekia ne taip jau ir greitai, tai patikėkite ne visada viskas yra atsimenama kas buvo prieš pusmetį
Na iš tikrųjų yra toks jausmas, kad skaitoma tai kas neparašyta
O jei taip skaityti ir neieškoti tekstuose priekabių a?