Įkraunama...
Įkraunama...

Siamai, Orientalai, Seišeliai-Rytų katės (16 tema)

QUOTE(dzokonda @ 2012 11 28, 19:19)
wink.gif Na katyte ne mano veisymo ir liza Simpson pazistu tik tiek kad paprase ideti foto katytes (pati dar neismoko). Tai padejau zmogui !
Kad neitin draugiskai  priimant naujoka-cia jau ne NEW  blush2.gif Bet reikia pripazinti kad katyte grazi biggrin.gif  O ir ekspertu  ivertinimai SUPER ! Geriausia 4 kategorijos kate !!!
Tokia grazuole  gaila ir sterelizuoti wub.gif
Sekmes !! drinks_cheers.gif

Dzokonda tikrai galvojau, kad kate tavo veisimo 4u.gif
Jei ne tai dabar beveik bijau klausti kieno, bo tuoj busiu apkaltinta, kad domiuosi tik "kieno veisimo ir pagal tai vertinsiu kate" doh.gif

As parodoje nebuvau o pagal nuotraukas neskubu vertinti, nes puikiai žinau kad gero fotografo rankose (arba būna gerai valdančio fotošopą biggrin.gif) net vidutinė katė atrodys super-duper-puper ir atvirkščiai gera katė prasto fotografo rankose atrodys baisi.

Kitas dalykas, kad pas mus labai jau lietuviai nemėgsta susitarimų laikytis.
Aš parašiau savo BLOGĄ patirtį, po manęs Živilė parašė savo BLOGĄ patirtį. Manau, kad čia atsirastų daugiau kas galėtų pasidalinti savo BLOGA patirtimi apie susitarimų nesilaikymą.
Kiekvienas veisėjas, kuris bando apsaugoti savo veislę nuo totalaus dauginimo ir paliekantis veisime TIK GERIAUSIUS anksčiau ar vėliau susiduria su nesąžiningais pirkėjais įsigyjančiais kates ne veisimui. Ir kaip bebūtų gaila, net sutartys nuo to dažniausiai neapsaugo. verysad.gif

Tačiau atsiranda "DEJA VU" ("Jau matyta") efektas. Pradedi atpažinti tipažus, elgsenos modelius ir situacijas.

Ir labai dažnai žmogus sudalyvavęs parodoje ir išgirdęs daug pagiriamųjų žodžių ten (jis dar nežino, kad paroda toks dalykas, kur visi visus giria lotuliukas.gif ) staiga užsimano tą savo nu nerealiai gražią katę sukergti.... Visai pamiršęs, kad pirko ją be šios teisės. doh.gif

Ir labai keista, kad kažkodėl kai kurios naujokės vos pasirodžiusios forume pradeda šūkauti apie tai, kaip čia jų niekas nemyli. blink.gif Dažniausiai tai įvyksta po "NEPATOGIŲ" klausimų. Arba kai visai netyčia būna bakstelėjama į "skaudžią vietą" smile.gif Va tada lengviausia pašūkauti kokie visi aplink blogi o mes baltos ir pūkuotos. Kaip sakoma geriausia gynyba-puolimas.
Papildyta:

Beje, aš labai gerai atsimenu kai su pirmąja savo peterbalde, kuri Lietuvoje parodoje laimėjo Best of Best II vietą nuvažiavome i Lenkiją ir pakliuvome pas teisėją, kuri yra ir veislės autorė. Ir ji mums pasakė: " jei norite važinėti į parodas tai ir ĮSIGYKITE PARODINĮ GYVŪNĄ. Šitai katei duodu titulą (CACIB) su sąlyga, kad Jūs jos daugiau po parodas nevežiosite"
Patikėkit buvau šakės kaip įsižeidusi lotuliukas.gif Taigi, čia mano katė, kuri LT laimėjo BOB II, ką čia šita sena tarka nusimano, atsirado mat paaiškins... lotuliukas.gif

Iki kol nenuvažiavau į Peterburgą ir nepervažiavau kažkur 20 veislynų.... Ir tada aš pamačiau KAIP ATRODO PARODINĖ KATĖ. Pamačiau gyvai, o ne paveiksliukuose ar standarto skaityme. Ir va tik tada pradėjau suvokti ką Mironova turėjo omenyje mano "laimėtoją" katę išvadinusia netgi ne pačiu geriausiu "breed materialu" blink.gif

Taigi, parodos ir net laimėjimai jose dar toli gražu ne viskas.

O naujokės, kurioms jų katės atrodo super-duper-puper ir jei forume negaunate tokio paties "paaikčiojimo" kuris būna Jūsų draugams (pirmus kartus matantiems orikus) atėjus į svečius tai susimąstykite kad gal vistik priežastis ne "senbuvių nedraugiškumas" ... 4u.gif Nes geros katės VISADA būna pagiriamos 4u.gif

O norit nudžiuginsiu? Šiaip tai nei vienas save gerbiantis veisėjas neparduos katės veisimui žmogui "iš gatvės". Ty beveik neįmanoma įsigyti show klasės PIRMĄJĄ savo gyvenime katę, na nebent ji bus bendrasavininkystės variante.
Tačiau antrąja jau yra įmanoma wink.gif Vistiek orikams/siamams/petrikams po vieną perdaug liūdna smile.gif

QUOTE(Tatjana D. @ 2012 11 28, 23:24)
Tiek daug ivairiu klausimu kyla,o paklausti kartais nera pas ka,arba nezino ,nera informacijos,nezinome kur ieskoti ir t.t.

Tai klauskit. 4u.gif
Kažkaip labai retai matau naujokų klausimus. Dažniausiai tik pretenzijas ir nepasitenkinimus bei skaitymus tarp eilučių tai KAS NET NEPARAŠYTA !!!!

QUOTE(liza simpson @ 2012 11 28, 17:18)
Kate nusivedziau i paroda tik tam kad ja ivertintu teisejas(man atrodo kad kai pirmam kartui labai gerai sekesi) Del veisimo ir t.t. manau tai tiktai mano ir jos buvusios seimininkes susitarimo rekalas,kurio nebutina aiskinti kitems.Keista kad dauguma zmoniu siame forume vadina save orentalu myletojais,bet kazkodel giria ir myli tik savo ir pazistamu veiseju kaciukus.Gal jums reiketu truputi pakeisti forumo pavadinima?! Pvz.Siamai,Orentalai,Seiseliai-Rytu kates(tik veisejams!kitu prasom nesivarginti jusu kaciukas nevertas musu demesio !!!!!!!!!!!)  schmoll.gif

Liza simpson, aš Jūsų nepažįstu. Tekstą rašiau galvodama, kad tai Džokondos veisimo katė parduota ne veisimui. Ir netgi NETAIKIAU JUMS ASMENIŠKAI (perskaitykite dar kartą).
Kad Jūsų katė nebuvo išgirta taip kaip Jums norėjosi normalu. Idėkite normalias nuotraukas, kur matosi jos snukis en fas, kūnas su profiliu. Nuotraukas pagal kurias galima vertinti gyvūną. ir GIRTI JĮ JEI JIS TO VERTAS.
Aš kaip minėjau parodoje nebuvau. Gyvai Jūsų katės nemačiau. Teisėjai, kurie ten teisėjavo man neimponuoja (taigi jų nuomonė irgi nelabai).
Būčiau mačiusi katę gyvai, reikščiau savo nuomonę. Nuotrauka yra JOKIA. Pažiūrėkite kritiškai į šią nuotrauką ir pamirškite, kad tai Jūsų katė. Ką galite pasakyti iš jos???
Tiesus profilis, bet nelabai ilgas snukis. Geras smakras. IR VISKAS.
Nesimato nei ausų, nei jų pastatymo, nei kūno, proporcijų, netgi spalva yra nelabai aiški. Lyg tai spottedas, lyg tai prastas tikingas.
Na ir ką galima sakyti ? Jei būčiau iš karto surašiusi tai ką dabar surašiau, būtų įsižeidimo šimtą kartų daugiau ir aš būčiau apkaltinta "naujokų nemėgimu" ir "vertinimu pagal nuotraukas". Taigi, aš patylėjau. Kitos veisėjos irgi patylėjo. Ir vistiek yra blogai lotuliukas.gif

Taip kad mielos brangios mylimos gerbiamos naujokės, kreipiuosi į tas, kurios čia jaučiasi "skriaudžiamos". KAIP ŠAUKSI TAIP ATSILIEPS. Ateikit gražiai ir mandagiai. Prisistatykit, supažindinkite su savimi (ty įdomiau Jūsų katinai/katės). Parodykite juos. Paskui pasimokykite kaip reikia teisingai rodyti orientalus (jei nežinote paklauskite) ir gausite ir patarimus ir pagalbą ir pagyrimus viską.
O ne deklaruokite čia baisiai "atviros širdies" tačiau už šito labai greit išlendančių bjaurių minčių/žodžių.

P.S. Mūsų tema aš sakyčiau, kad yra labai mandagi ir subtili smile.gif va nueikite į pvz sfinksų temą lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(asčiukas @ 2012 11 28, 22:09)
Nesipykite, visiems cia vietos uzteks. Kad kiek ateini, tai vis kazi kokie pykciai. Įdedu savo berniuką, kuris nė kiek ne prastesnis už kai kuriuos kastruotus kycius, kurie neša laurus kastrato ringe. Tikrai daznai nueinu į parodas ir galiu palyginti katinus, kurie tikrai nusipelno laurų. As jau senokai duomiuosi ir myliu tą veislę, todėl manau, kad šis forumas yra ne tik veisėjų, bet ir tų kurie žavisi ta veisle. Gi yra žmonių, kurie labai norėtų ir dievina orientalus, bet dėl tam tikrų priežasčių negali įsigyti kačiuko. Aš tikiu, kad maniškis tikrai gerai gyvena, yra mylimas, o už tai dalinasi savo meile ir su mumis.
user posted image

Asčiukas, o man Jūsų katinas patinka. thumbup.gif Tikrai labai gražus siamas. Jau ne pirmą nuotrauką matau ir atsimenu kažkada domėjausi kieno jis veisimo biggrin.gif Įdomu juk pas ką gimsta tokie geri katinai.

Tik va nepritariu tam ką parašėte antrame savo poste. Man net idomu pasidare ir kas gi ten nepageidaujami?
As pvz kai kuriu veislynu pavadinimu net nezinojau blush2.gif (gerai, kad ne aš sukūriau temą biggrin.gif) Šiaip siamų orientalų tema 50psl pasiekia ne taip jau ir greitai, tai patikėkite ne visada viskas yra atsimenama kas buvo prieš pusmetį doh.gif

Na iš tikrųjų yra toks jausmas, kad skaitoma tai kas neparašyta 4u.gif
O jei taip skaityti ir neieškoti tekstuose priekabių a?

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nereali: 29 lapkričio 2012 - 01:04
na čia visų citatų nedėliosiu, bet pabandysiu išreikšti savo nuomonę tam tikrais klausimais.
iš karto pasakau, kad visada už savo žodžius atsakau ir jei norite gyvai apie tai pasikalbėti, visada prašom mirksiukas.gif

Kiekvieną kartą kalbėdama apie kačiukus/parodas/kastravimą ir etc stengiuosi pabrėžti, kad reikia saugoti veislę, kad jos neištiktų toks pats likimas kaip kornvalio reksų, britų trumpaplaukių ir kt. (man atrodo nereikia pasakoti, ko galima įsigyti per skelbimus).

Kai parsivežiau pirmą katiną ir nuėjau su juo į parodas man tada atrodė, kad jis pats geriausias, nuostabiausias ir puikiausias, bet smalsumo vedina pradėjau tyrinėjimus internete kokia ta veislė yra ir kas iš ko sudėta....deja, savo liūdesiui, supratau, kad norint pasiekti daugiau reikia gerokai geresnio katino/katės. Tikrai taip - katiną pirkau nebrangiai išleidau kokius dešimt kartų daugiau už jo parodas negu, kad galėjau kažką iš to gauti materialaus. Bet aš susiradau naujų draugų, gavau labai daug informacijos, mokiausi ir gilinausi. Ir manęs čia niekas neskriaudė, nors tuo metu forumas tik kūrėsi. Buvom mes čia gal trys ar keturios trenktos dėl orientalų per visą Lietuvą.

Dabar laikai pasikeitė veisėjai ko gero jau visi ant abiejų rankų pirštų nebetelpa ir ne visi elgiasi gerai. Visos stengiamės padėti naujokui kačių pasaulyje vienos iš mūsų sutaria su vienais naujokais geriau, kitos su kitais - bet galutiniam rezultate, mes skambiname viena kitai ir sakom: o tu žinai vat yra taip ir taip.

Nuoširdžiai galiu pasakyti iš savo pusės, man labai pikta kai tu žmogui atiduodi savo energiją, laiką, savo žinias - tikiesi, kad jis pasisems išmoks ir pasielgs teisingai, o tada gauni kaip šlapiu skuduru per veidą, tai tada ir pasakai riebų žodį. Už tai atsiprašau.

Jei kalbėti apie kačiukų pardavimus, tai aš nematau konkurencijos Lietuvoje. Žiūrint per verslumo prizmę, kiekvienas pasidalina savo rinkos dalimi, tokie patys principai galioja ir čia (tik dalinasi tai visos veislės kartu sudėjus prieš daugintojus). Aš net nesinervinu dėl konkurencijos Lietuvoje per parodas, nes man ji be galo smagi įdomi, tik kad aš jos nedažnai sulaukiu tiesą sakant.

Kad ir dabar Kaune, paskutinėje parodoje - nebuvo nė vieno mano katino parodoje nei mano vardu, nei mano veisimo. O aš padėjau kitiems veisėjams versdama iš anglų kalbos ar išstatydama gyvūną, nes savininkai jaudinasi. Ir nuoširdžiai stengiausi parodyti iš gražiosios pusės.
Priėjau prie vaikinuko, kurio rankos drebėjo kaip nežinau kas ir ramiai sakau, tu nerviniesi, duok man katę aš ją išstatysiu. Ir katė mano rankose nurimo, išsitempė ir parodė save. MAN RŪPI VEISLĖ IR TIK JI.
Aš suvokiu, kad tiek aš, tiek ir kiti veisėjai reprezentuoja Lietuvą, tuo pačiu ir mane prezentuoja ir aš juos, todėl padėti jiems, mano supratimu, yra mano pareiga.

Man labai liūdna, kai žmonės nueina į daugintojo kelią.....

Gal kas nors manęs nemėgsta, pyksta, apkalba ir pavydi, bet kai reikia padėti, aš visada pasiruošus, nes tai darau dėl Orientalų ir jų gerovės.

Žinot, čia kur tas šokoladinis orientalas dingo...aš skambinėjau, rašinėjau telefonu radusiems ir ieškantiems ir žmonės, o jie buvo tokie nustebę mano rūpesčiu, o aš nustebus dėl jų nustebimo. Gera mano bičiulė kornišus tai tiesiogine to žodžio prasme gelbėja iš blogų žmonių, perka, moka pinigus, tada kastruoja ir ieško naujų gerų namų....jei gerai pamenu per visus šiuos metus ne kartą buvo darytos akcijos per forumą, kad susimesti pinigais prie kastracijos kokiai nors katytei ir padėti surasti naujus namus.

Aš jau net nekalbu apie tai, kad studijuoji ligas, genetines problemas, susirašinėji su pusę pasaulio orientalistų, jungiesi į projektus ir darai tai už dyką NES RŪPI VEISLĖ.

Tad manau, kad tikrai galime pasakyti kartų žodį, kai mums sako: va nusipirkom neveisimui, bet čia parodoje sudalyvausim, tą padarysim, gal giminei kačiukų padarysim. O kas nors paklausė, kodėl veisėjas pardavė tą katiną/katę ne veisimui? Ar kas nors pasidomėjo?
Aš tikrai nesakau, kad Jūs kažką darysite (kergsit ir kačiukus gimdysit), tiesiog atsistokite į kitą medalio pusę ir pagalvokite kaip mes jaučiamės....

na ir pabaigai noriu pakviesti visas, kas tik nori klausti patarimų ir kitų klausimų viešai ar privačiai, aš visada pasistengsiu padėti. Nes net ir mažas mano patarimas galbūt padės dar vienam orientalui smile.gif

mano el paštas čia: monoceros.cattery@gmail.com

Jei norite toliau diskutuoti plačiuoju mano pasisakymu irgi lauksiu komentarų thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Monoceros Devi @ 2012 11 29, 04:36)

Jei norite toliau diskutuoti plačiuoju mano pasisakymu irgi lauksiu komentarų  thumbup.gif

Brigita!! thumbup.gif kur teisybe-ten teisybe!!! drinks_cheers.gif
nei pridursi nei atimsi !!!! ka cia dar pridiskutuosi g.gif be tavo pagalbos negaleciau net i paroda uzsireginti !! blush2.gif vargo su manim turejai bigsmile.gif
Aciukas!! 4u.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Whatever? @ 2012 11 28, 22:42)
Nors po "neatsakingos seimininkes" epiteto  prizadejau sau nesireiksti sitoje temoje, ja paskaitau. Idomu, aktualu, grazu...
bet dabar parasysiu, kad su mano paryskintu sakiniu sutinku...Ne taip kategoriskai, bet pritariu....
Isties kartais atrodo, kad svarbu ne kate, bet konkurencija - is kur ji pirkta.

Man įdomu kodėl gi jus įsižeidėte?

Kaip faina, tema kokia atgijusi thumbup.gif Visada skaitau, grožiuosi, tik, kad neparašau blush2.gif

Man, maniškis, pats gražiausias ir nuostabiausias, tad tų pagyrų ir pasiseilėjimų man nereikia mirksiukas.gif Parodau kartais, nes tikiuosi, kad yra žmonių kuriems jį įdomu pamatyti biggrin.gif

Prie to pačio, kad jau prisiruošiau parašyti, paklausiu...kaip dažnai reikėtų maudyti katiną? Suprantu, kad kiekvieną skirtingai...bet gal yra kokios rekomendacijos. Maniškis kažkaip visai "nesiriebina", bet vyrui atrodo, kad išmaudytas jis jausis laimingesnis lotuliukas.gif
Atsakyti
[quote=asčiukas,2012 11 28, 23:09] Įdedu savo berniuką, kuris nė kiek ne prastesnis už kai kuriuos kastruotus kycius, kurie neša laurus kastrato ringe. quote]
koksai gilus zvilgsnis smile.gif Mylim visus kacius, manau kad tik neatsakingi seimininkai gal sukelia erzeli, 'daugintojai' ir nesilaikantys sutarciu ir man nepatinka, nors tikrai nesu veiseja, tik augintoja ir myletoja blush2.gif Manau tuo uzsiimti turi teise tik oficialus veislynai. Tokia mano nuomone, prasau nepykt mirksiukas.gif
Atsakyti
Beje, labai patiko Dzokondos ikeltos foto su kudikeliu ir kaciukais, net vyrui parodziiau, patiko. Manau butu geriausias atsakymas tiems, kas dazniausiai klausia kai laukiesi:'o ka su katinais darysi?' arba tiems, kurie domisi, kaip siamai/orientalai sutaria su vaikais.
Atsakyti
As tai is viso nesuprantu, kam kastruota katina tampyt po parodas ir kelt jam diskomforta. Katinas nuo to tikrai nebus nei grazesnis, nei laimingesnis.
Atsakyti
O tai kastruotas, tai jau nurasytas? Zmones domisi, parodose ivertinamas, nevardinsiu visu aplinkybiu, cia manau kiekvieno seimininko reikalas. Galvojau ir namini katina paimt, kad Marseliui konkurencija butu smile.gif Nematau cia nieko blogo, kuo daugiau tuo linksmiau smile.gif Jei jau katinui labai blogai butu, niekas jo netampytu.
Atsakyti
QUOTE(kar @ 2012 11 29, 10:53)
Man įdomu kodėl gi jus įsižeidėte?

Neisizeidziau... Tiesiog pasimokiau, kad SM geriau reikstis kuo maziau smile.gif Arba nesireiksti visai biggrin.gif
Jei tikrai idomu, tai apie 4-5 sios temos puslapi galite rasti info smile.gif
Nesiplesiu daugiau sita tema...

Tik noriu parasyti, kad supratau esmini skirtuma..
Veisejams rupi tik veisle....

Augintojams - tik katinas...
IR tik tas vienas vienintelis, nepriklausomai, ar jis kazkam atrodo negrazus, negeras, netobulas ir t.t. mirksiukas.gif Gal veisejams sunku suprasti, kad ne del nuopelnu parodose zmones laiko katinus smile.gif
Vaikai irgi toli grazu ne visi grazus ir tobuli kitu akimis...Bet ar tevai juos del to myli maziau?

Del nesaziningu zmoniu, nesilaikanciu susitarimo, tikrai nepateisinama.
Deja, nuo to apsisaugoti sunku... Labai liudna..

Gal kas galite parasyti, kur rasti sifravimus tu kodu (NOM BIS; WCF ir pan.) ? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Whatever?: 29 lapkričio 2012 - 10:53
QUOTE(princeless @ 2012 11 29, 12:47)
O tai kastruotas, tai jau nurasytas? Zmones domisi, parodose ivertinamas, nevardinsiu visu aplinkybiu, cia manau kiekvieno seimininko reikalas. Galvojau ir namini katina paimt, kad Marseliui konkurencija butu  smile.gif Nematau cia nieko blogo, kuo daugiau tuo linksmiau  smile.gif Jei jau katinui labai blogai butu, niekas jo netampytu.

Nesupratau savokos "nurasytas" reiksmes g.gif
Veislynams taip, kuo daugiau ivertinimu, tuo geriau. Bet paprastam pilieciui, kuris pirko katina tik graziai draugystei, kokia nauda ir malonumas is to, kad uzuot jo mylimas katinas siltai ir ramiai gulejes ant peciaus, bus tapomas po parodas, stresinamas, keliamas jam pavojus persalt, uzskrest ligomis. Netikiu, kad katinui maloniau parodose, nei siltuose namuose.
Atsakyti
Na parodoj seimininkas irgi salia, dalyvaujam savo noru, niekas nevercia, supazindinam zmones su veisle, populiarinam ja, atsakom i lankytoju klausimus, isklausom, kad "Cia ne siamas, as zinau, kaip siamai atrodo." biggrin.gif beje, kvailas klausimas: kam tuomet kastratu ringai ir kastratu varzymosi klases jei ne kastratams? g.gif
Atsakyti
QUOTE(princeless @ 2012 11 29, 13:07)
Na parodoj seimininkas irgi salia, dalyvaujam savo noru, niekas nevercia, supazindinam zmones su veisle, populiarinam ja, atsakom i lankytoju klausimus, isklausom, kad "Cia ne siamas, as zinau, kaip siamai atrodo." biggrin.gif  beje, kvailas klausimas: kam tuomet kastratu ringai ir kastratu varzymosi klases jei ne kastratams?  g.gif

As manau, kad veisejai, turintys "naujausios laidos" ekstremalios isvaizdos katinus gali daug issamiau supazindint zmones su veisle, negu zmogelis, turintis viena ar du kastratus, kurie dazniausiai (neskaitant retu isimciu) pagal isvaizda yra tik vidutiniokai, o ir tokiu vidutinioku seimininkai ne ka "nuraukia" apie veisle, kad galetu daugiau papasakot, negu jos tobulinimu uzsiimantis profesionalas...
Atsakyti