Įkraunama...
Įkraunama...

Siamai, Orientalai, Seišeliai-Rytų katės (16 tema)

QUOTE(Nereali @ 2012 11 15, 15:28)
taip, kad ko gero Natalija labai teisingai bus išsireiškusi.

ax.gif Labai bijojau ,kad gausiu pylos is peterboldu veiseju, nes gal netinkamai pavadinau.... blush2.gif As tai kaip visados-savo zodziais pavarau kad ajskiau butu mirksiukas.gif
Aciu,kad neuzpikai !! peterboldu veisejai niemiega ir ta veisle tikrai labai istobulejo!!! Seile varva kai matau tobula petrika!!! doh.gif thumbup.gif Nors savo meile kolkas laikau tik rytu kates wub.gif

Papildyta:
QUOTE(Jolkutė @ 2012 11 15, 23:50)
Na Indre, tu čia iš širdies pavarei  thumbup.gif  Tikrai miela gražu skaityti drinks_cheers.gif
Papildyta:

man Indres pavarimai taip pat labai patinka!! ira is ko pasimokinti drinks_cheers.gif thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Nereali @ 2012 11 15, 22:31)
Džokonda ko negiri  anūkėlio??? Juk visada labai mėgsti tai daryti  tongue.gif

Na paskutiniu laiku..kazin ko nebepagirciau ar pasveikinciau ( ar cia ar FB )-visi pagirimai lieka nepastebeti ir be atsako.....tai pamaniau kad mano pagyrimus jau niekas ir nebelaukia lotuliukas.gif Svarbu, kad kiti pastebi!!! mirksiukas.gif Ipac veisejai is kitu saliu!!! O kitaip ir negalejio buti!! ax.gif
Juk nuostabus vaikai, wub.gif wub.gif wub.gif Stebiu visus anukus ir zaviuosi!! malonu, kad Argo liniya tesiasi savo anukose ir kaciukai tikrai verti demesioi ir tesia savo darba svietur!!! Vis del to isitikinau, kad geri kraujai veza!!!!! tongue.gif manau nei tu nei Gita nepasigailejote, kad pasirinkote katyciau veisymui is mano veislyno!! mirksiukas.gif
Sekmes ir toliau!!! drinks_cheers.gif
Atsakyti
Parodisiu as jums dar Argo vaikus is jos paskutines vados !!!! sakyciau cia pries iseinant jos triumfas buvo su vokieciu Hidcote James!!
ax.gif
Adoro*LT Ceaser (gyvena Ukrainoje)
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
Papildyta:
Ir mano Celestina blush2.gif Liko testi veisyma musu veislyne ax.gif
user posted image
user posted image
Atsakyti
Cezariukas gana audrinagi pradejo savo parodine karjera!!! tongue.gif
4.5 men vaikis buvo gerai ievrtinatas palej CFA sistema ringose!!!!
user posted image
Caesar in final Anna Bondarenko ring
user posted image
Caesar in final Walter Hutzler ring
user posted image
Caesar in final Nancy Dodds ring
user posted image
Caesar in final O.Korotonozhkina ring
user posted image
Na begalo smagu, kad vaikai nepasisiukslina svietur blush2.gif
Atsakyti
Natalija,o kur gi kitos tavo veislyno pagimdytos zvaigzdutes?Juk turi ju ne viena -grazuole Anabele ,kurios pirmas dalyvavimas parodoje sukele furora? biggrin.gif ,o Adoniukas ?Rasyk apie visus ir foto prasom negaileti biggrin.gif
Atsakyti
Kokios naudingos diskusijos pas mus temoje. Nereali - super postai 4u.gif
Monoceros, o kur tituliniame mano veislynas BAST WHISPER, kuriame, beje turime nemažai grazių mazylių. Štai keletas mano vaikiukų:
Chihuahua (pramintas taip dėl savo šunisko įkyrumo, smulkumo, jis man kažkodėl priminė mažą chihuahua šuniuką):
user posted image
user posted image
Cinzano (prabangaus grozio ir saldaus charakterio:)
user posted image
user posted image
Zavuole mergytė Cini-Mini:
user posted image
Zavuolė baltakojinė ir baltaūsė bikolorinė Choko-co:
user posted image
Ir didžiūnas mano galiūnas Collolo:
user posted image

Ir mano mylima ilgakūnė lieknuolė manekenė Bon-Bon:
user posted image
user posted image
Atsakyti
Nuostabus mazyliai wub.gif .
Norejau atkreipti demesi,kad tituliniame nera ir Natalijos veislyno pavadinimo .
Atsakyti
QUOTE(Monoceros Devi @ 2012 11 16, 00:36)
Aš apskritai nemanau, kad pas mus turi būti konkurencija, mūsų per mažai.

ne mus ir turėjau omenyje smile.gif
O iš esmės sia/osh veisėjus ir peterbaldų veisėjus. Nors tiesą sakant gana dažnai jie persipynė (kad ir aš pvz. ir tuos turiu ir tuos)

Teisingai pastebėjai - peterboldų veisėjai. Per mažai mes žinome genetikoje ir nesame apgynę daktaro laipsnį, kad profesionaliai apie tai kalbėti. tik veisėjų pagalba atsirado bambino, munchkin ir t.t. veislės. Kol nėra priimta tokios taisyklės, tai manau ir vadinkime viską savo vardais. IMHO plikumo genas vis tiek kažkur sėdi genetikoje ir jis gali išlysti nors ir po 10  kartų, o kas tada?

Nustebsi, bet aš irgi būsiu prie tų aktyvių peterbaldų veisėjų lotuliukas.gif
Taip, daktaro laipsnio neturiu (ir nesiruošiu gauti), bet pvz Dr.Inna Šustrova jį turi ir būtent genetikoje.
Taigi, aš labiau būčiau linkusi pasitikėti genetikos tyrimais ir Šustrovos nuomone, o ne tavo Brigita, IMXO smile.gif
Va todėl, kad nebūtų klykaujama o vdrug vidurį vasaros sniegas pradės snigti ty o vdrug po 10 kartų nupliks katinas ir yra daromi TYRIMAI doh.gif
Vieni jau buvo padaryti Rusijoje ir buvo patvirtinta, kad tiesaus plauko peterbaldai NETURI plikumo/nuplikimo geno, bet buvo pradėta rėkauti, kad Rusijoje tyrimai nupirkti ir kad 100 kačių dar ne rodiklis doh.gif
Taigi, dabar tyrimai daromi Amerikoje ir vėl iš naujo renkami mėginiai.

Jau kas kas o vargšai petrikai atsimušinėjo nuo pačių "briediškiausių" teorijų, pradedant 42laipsniais kūno temperatūra, baigiant totaliais plikų kačiukų "išmirimais" ir kaip bebūtų gaila nemažai tų paskalų paskleidė būtent sia/osh veisėjai. doh.gif

Iš vienos pusės aš juos suprantu. Jei pas peterbaldą praktiškai nėra sia/osh (išskyrus WCH Radma von Jagerhof) arba yra tik senieji sia/osh ir toks "veisėjas" daugina dažniausiai labai gerai plikus, bet pagal tipą baisius "petrodonus". Tai aišku, kad pas jį tiesiaplaukiai petrikai bus baisūs, ale plikieji irgi bus ne ką geriau biggrin.gif
Bet tokių "džiaugsmų" pas sia/osh irgi užtenka.
Va pvz GRYNAKRAUJIS SU KILMĖS DOKUMENTAIS siamo veislės kačiukas
user posted image

Su KILMĖS DOKUMENTAIS ORIENTALAS:
user posted image
kitas
user posted image
Cia greit pagooglinus smile.gif beje parodyti kačiukai ne iš Rusijos o iš tų šalių kur petrikų dar nėra arba jei ir yra tai tikrai žinau, kad dar pastarieji neturėję vaikų smile.gif)))))))
Tačiau, kai tiesiaplaukis petrikas gimsta pagal tipą ekstremalesnis/geresnis nei šalia turima "grynų gryniausių" sia/osh vada.... doh.gif Tai ir kyla klausimas kas čia yra tikresnis orientalas biggrin.gif

Aš dabar kai pasižiūriu į savo Ali (iš Natašos pirmas katinas), tai mane apima panika, kodėl aš tam katinui leidau vieną kartą susikergti biggrin.gif Gerai, kad tai buvo tik vienas kartas, tai buvo pirmas mano katinas ir aš iš to pasimokiau. Žinau, kad jo vienintelis vaikas yra kastratas ir ramu smile.gif

Na tu Ali ir pirkai kaip pet'a už labai nedidelę kainą.
Ir buvo susitarimas su Nataška, kad sukergsi kokį kartą, kad maistui užsidirbtų smile.gif)))))) Aš gi atsimenu tuos susitarimus.
Tai Nataška paskui ant tavęs dar labai pyko, kad tu tasei jį po parodas ir darei jai gėdą rodydama tikrai ne patį geriausią jos veislyno kačiuką.

Juk dėl to veisėjai ir nuleidžia kainą ant pet'ų, kad jie būtų namų numylėtiniai, džiugintų žmones, bet nebūtų rodomi parodose ir nedarytų veislynui "antireklamos".

P.S. beje, aname poste juodą spalvą paminėjau tik dėl to, kad tai skaitoma "madinga" spalva (kaip ir sidabrinis marmuras pvz, bet tuo metu pamiršau apie tai biggrin.gif) :. Nieko asmeniško neturėjau omenyje.
Papildyta:
QUOTE(dzokonda @ 2012 11 16, 17:51)
sakyciau cia pries iseinant jos triumfas buvo su vokieciu Hidcote James!!
ax.gif

Tu ką nori pasakyti, kad Argo numirė ??? blink.gif blink.gif Nuo ko ????????
Atsakyti
Nereali,nenumire Argo,o tik baige savo karjera veisime smile.gif .Natalija skubedama matyt ne taip issireiske.
Atsakyti
QUOTE(Nereali @ 2012 11 16, 22:42)

Papildyta:
Tu ką nori pasakyti, kad Argo numirė ???  blink.gif  blink.gif  Nuo ko ????????

Oi, gal ne taip baisiai visgi...aš kažkaip perskaičiuosi pagalvojau, kad Argo išėjo iš veismo programos, bet ne iš mūsų pasaulio verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(dzokonda @ 2012 11 16, 15:21)
(..) Vis del to isitikinau, kad geri  kraujai veza!!!!!  tongue.gif manau nei tu nei Gita nepasigailejote, kad pasirinkote katyciau veisymui  is mano veislyno!! mirksiukas.gif
Sekmes ir toliau!!! drinks_cheers.gif

Na, geri kraujai turi savybę "Lipti" arba "Nelipti". lotuliukas.gif Taip, kad vien tik kraujų nusipirkimu veisėjo darbas nesibaigia. Esu mačiusi tokiųųų dvarniaaaaaškų pas afigienus tėvus doh.gif
KRAUJAI YRA TIK MOLIS !!!! O ką "nulipdysi" priklausys nuo daugelio niuansų.

O dėl Arfos. Natalija tu pati žinai, aš norėjau ARGO.
Šiaip Arfa turi keletą gerų savybių:
- gimdo lengvai
- turi daug ir riebaus pieno (jai galima patikėti net svetimus kačiukus)
- ačiū dievui beveik neperduoda savęs

Minusai:
- nekenčia plikų kačių- ji yra labai stipriai sužalojusi pora mano plikšių. Randai tokie, kur neišnyksta sad.gif
- ji ne šou ir nors buvo tuo metu geriausia vadoje, ji tik eilinė breedinė (?) katė. Aš net jos nuotraukų beveik neturiu, nes šiaip ji nelabai kuo turi pasigirti (išskyrus pedigree Argo liniją)

Aš kol kas ją kergiau tik su Ikrančiku, tai dar nežinau kurio dėka (o gal tiesiog imbreedingo ant Aliyaro) kai kurie kačiukai labai įdomūs. (Ikrančikas labai save perduoda- pastebėjau ant petrikų vadų.)
Nelabai turiu su kuo daugiau kergti. Su "tarpiniais variantais" nebent thumbup.gif Arba laukti kol Venikas uzaugs ir daryt petrikus smile.gif

P.S. Dabar pamačiau Tatjanos postą, kad Argo sveika gyva (pfiu ! pfiu pfiu na dabar ilgai gyvens). Tai gal tu man ja duok vadai su Ikranciku? Labai idomu ant tiesioginio imbreedingo kas gausis.
Ar ji jau sterilizuota?
Papildyta:
QUOTE(spicy @ 2012 11 16, 20:06)
Kokios naudingos diskusijos pas mus temoje. Nereali - super postai 4u.gif
Monoceros, o kur tituliniame mano veislynas BAST WHISPER, kuriame, beje turime nemažai grazių mazylių. Štai keletas mano vaikiukų:
Chihuahua (pramintas taip dėl savo šunisko įkyrumo, smulkumo, jis man kažkodėl priminė mažą chihuahua šuniuką):
user posted image
user posted image
Cinzano (prabangaus grozio ir saldaus charakterio:)
user posted image
user posted image

INgrida, man per tave reikia mantras kartoti: "aš jau ir taip turiu perdaug katinų, man daugiau jokių nereikia" thumbup.gif
Nu bet žinok jei jie būtų mergos tai mes su Jolka ko gero susimušusios būtumeme smile.gif)))))))))))
NU baisiai gražūs bernai !!!!!!!! Tokie wub.gif wub.gif wub.gif

NU kodėl jei vadoje kažkas super puper anas bus su kiaušiniais doh.gif blyyn kaip gamtoje - kai tik patinas taip apsikaišęs plunksnomis, o patelės pilkos, paprastos lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Nereali @ 2012 11 16, 23:04)
Na, geri kraujai turi savybę "Lipti" arba "Nelipti".  lotuliukas.gif  Taip, kad vien tik kraujų nusipirkimu veisėjo darbas nesibaigia. Esu mačiusi tokiųųų dvarniaaaaaškų pas afigienus tėvus  doh.gif
KRAUJAI YRA TIK MOLIS !!!! O ką "nulipdysi" priklausys nuo daugelio niuansų.

O dėl Arfos. Natalija tu pati žinai, aš norėjau ARGO.
Šiaip Arfa turi keletą  gerų savybių:
- gimdo lengvai
- turi daug ir riebaus pieno (jai galima patikėti net svetimus kačiukus)
- ačiū dievui beveik neperduoda savęs

Minusai:
- nekenčia plikų kačių- ji yra labai stipriai sužalojusi pora mano plikšių. Randai tokie, kur neišnyksta sad.gif
- ji ne šou ir nors buvo tuo metu geriausia vadoje, ji tik eilinė breedinė (?) katė. Aš net jos nuotraukų beveik neturiu, nes šiaip ji nelabai kuo turi pasigirti (išskyrus pedigree Argo liniją) 

Aš kol kas ją kergiau tik su Ikrančiku, tai dar nežinau kurio dėka (o gal tiesiog imbreedingo ant Aliyaro) kai kurie kačiukai labai įdomūs. (Ikrančikas labai save perduoda- pastebėjau ant petrikų vadų.)
Nelabai turiu su kuo daugiau kergti. Su "tarpiniais variantais" nebent  thumbup.gif Arba laukti kol Venikas uzaugs ir daryt petrikus smile.gif
P.S. Dabar pamačiau Tatjanos postą, kad Argo sveika gyva (pfiu ! pfiu pfiu na dabar ilgai gyvens). Tai gal tu man ja duok vadai su Ikranciku? Labai idomu ant tiesioginio imbreedingo kas gausis.
Ar ji jau sterilizuota?
Papildyta:
INgrida, man per tave reikia mantras kartoti: "aš jau ir taip turiu perdaug katinų, man daugiau jokių nereikia"  thumbup.gif
Nu bet žinok jei jie būtų mergos tai mes su Jolka ko gero susimušusios būtumeme smile.gif)))))))))))
NU baisiai gražūs bernai !!!!!!!! Tokie  wub.gif  wub.gif  wub.gif

NU kodėl jei vadoje kažkas super puper anas bus su kiaušiniais doh.gif  blyyn kaip gamtoje - kai tik patinas taip apsikaišęs plunksnomis, o patelės  pilkos, paprastos  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Tai jau taip, sitie du tikrai netiketai superiniai...o su mergom, taip jau buna. Nors pas mane pas "pilka"kate vadoj visi 3 kaciukai tiesiog vow ir 2 is jų tokie superiniai (viena beje buvo mergaitė), kad net šitie prieš juos nublanksta. Bet likimas visuomet krečia išdaigas, vienaip ar kitaip.
Atsakyti
QUOTE(Nereali @ 2012 11 16, 23:42)
Tu ką nori pasakyti, kad Argo numirė ???  blink.gif  blink.gif  Nuo ko ????????

na tai myntys kokios doh.gif
Pries iseinant i pensija.....baigiant veislyni darba..
QUOTE(spicy @ 2012 11 16, 23:56)
Oi, gal ne taip baisiai visgi...aš kažkaip perskaičiuosi pagalvojau, kad Argo išėjo iš veismo programos, bet ne iš mūsų pasaulio verysad.gif

Aciu Dievuj nevisi taip blogai suprato mano pasakima lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Nereali @ 2012 11 17, 00:04)
Ar ji jau sterilizuota?

Pavelavai!!! na jei jos dukra plikus musa-tai manau Argosa tave visai be petriku paliktu ! cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dzokonda: 16 lapkričio 2012 - 23:35