QUOTE(Monoceros Devi @ 2012 11 16, 00:36)
Aš apskritai nemanau, kad pas mus turi būti konkurencija, mūsų per mažai.
ne mus ir turėjau omenyje
O iš esmės sia/osh veisėjus ir peterbaldų veisėjus. Nors tiesą sakant gana dažnai jie persipynė (kad ir aš pvz. ir tuos turiu ir tuos)
Teisingai pastebėjai - peterboldų veisėjai. Per mažai mes žinome genetikoje ir nesame apgynę daktaro laipsnį, kad profesionaliai apie tai kalbėti. tik veisėjų pagalba atsirado bambino, munchkin ir t.t. veislės. Kol nėra priimta tokios taisyklės, tai manau ir vadinkime viską savo vardais. IMHO plikumo genas vis tiek kažkur sėdi genetikoje ir jis gali išlysti nors ir po 10 kartų, o kas tada?
Nustebsi, bet aš irgi būsiu prie tų aktyvių peterbaldų veisėjų
Taip, daktaro laipsnio neturiu (ir nesiruošiu gauti), bet pvz Dr.Inna Šustrova jį turi ir būtent genetikoje.
Taigi, aš labiau būčiau linkusi pasitikėti genetikos tyrimais ir Šustrovos nuomone, o ne tavo Brigita, IMXO
Va todėl, kad nebūtų klykaujama o vdrug vidurį vasaros sniegas pradės snigti ty o vdrug po 10 kartų nupliks katinas ir yra daromi TYRIMAI
Vieni jau buvo padaryti Rusijoje ir buvo patvirtinta, kad tiesaus plauko peterbaldai NETURI plikumo/nuplikimo geno, bet buvo pradėta rėkauti, kad Rusijoje tyrimai nupirkti ir kad 100 kačių dar ne rodiklis
Taigi, dabar tyrimai daromi Amerikoje ir vėl iš naujo renkami mėginiai.
Jau kas kas o vargšai petrikai atsimušinėjo nuo pačių "briediškiausių" teorijų, pradedant 42laipsniais kūno temperatūra, baigiant totaliais plikų kačiukų "išmirimais" ir kaip bebūtų gaila nemažai tų paskalų paskleidė būtent sia/osh veisėjai.
Iš vienos pusės aš juos suprantu. Jei pas peterbaldą praktiškai nėra sia/osh (išskyrus WCH Radma von Jagerhof) arba yra tik senieji sia/osh ir toks "veisėjas" daugina dažniausiai labai gerai plikus, bet pagal tipą baisius "petrodonus". Tai aišku, kad pas jį tiesiaplaukiai petrikai bus baisūs, ale plikieji irgi bus ne ką geriau
Bet tokių "džiaugsmų" pas sia/osh irgi užtenka.
Va pvz GRYNAKRAUJIS SU KILMĖS DOKUMENTAIS siamo veislės kačiukas
Su KILMĖS DOKUMENTAIS ORIENTALAS:
kitas
Cia greit pagooglinus
beje parodyti kačiukai ne iš Rusijos o iš tų šalių kur petrikų dar nėra arba jei ir yra tai tikrai žinau, kad dar pastarieji neturėję vaikų
)))))))
Tačiau, kai tiesiaplaukis petrikas gimsta pagal tipą ekstremalesnis/geresnis nei šalia turima "grynų gryniausių" sia/osh vada....
Tai ir kyla klausimas kas čia yra tikresnis orientalas
Aš dabar kai pasižiūriu į savo Ali (iš Natašos pirmas katinas), tai mane apima panika, kodėl aš tam katinui leidau vieną kartą susikergti
Gerai, kad tai buvo tik vienas kartas, tai buvo pirmas mano katinas ir aš iš to pasimokiau. Žinau, kad jo vienintelis vaikas yra kastratas ir ramu
Na tu Ali ir pirkai kaip pet'a už labai nedidelę kainą.
Ir buvo susitarimas su Nataška, kad sukergsi kokį kartą, kad maistui užsidirbtų
)))))) Aš gi atsimenu tuos susitarimus.
Tai Nataška paskui ant tavęs dar labai pyko, kad tu tasei jį po parodas ir darei jai gėdą rodydama tikrai ne patį geriausią jos veislyno kačiuką.
Juk dėl to veisėjai ir nuleidžia kainą ant pet'ų, kad jie būtų namų numylėtiniai, džiugintų žmones, bet nebūtų rodomi parodose ir nedarytų veislynui "antireklamos".
P.S. beje, aname poste juodą spalvą paminėjau tik dėl to, kad tai skaitoma "madinga" spalva (kaip ir sidabrinis marmuras pvz, bet tuo metu pamiršau apie tai
) :. Nieko asmeniško neturėjau omenyje.
Papildyta:QUOTE(dzokonda @ 2012 11 16, 17:51)
sakyciau
cia pries iseinant jos triumfas buvo su vokieciu Hidcote James!!
Tu ką nori pasakyti, kad Argo numirė ???
Nuo ko ????????
Jeigu staiga tapai kažkam blogu, tave dergia ir spjaudo už nugaros, vadinasi tam žmogui esi daug gero padaręs !!!! (F.Ranevskaya)