Įkraunama...
Įkraunama...

Siamai, Orientalai, Seišeliai-Rytų katės (16 tema)

Sveiki, reikia Jūsų patarimo!
Esu čia visiška naujokė, todėl iškart atsiprašau jei prigrybausiu... Prisijungiau tik todėl, kad reikia Jūsų patarimo. Noriu įsigyti katę, daug skaičiau... dar daugiau mąsčiau, ištisai klausiau savęs ar tikrai, gal praeis-nepraeina:). Noriu orientalo, arba peterbold'o „Peterbald varietta“. Esame pakankamai judrūs, namus pasiekiame tik po darbo, ar katei nebus labai liūdna vienai leisti laiką iki vakaro? kiek skaičiau šios veislės mėgsta draugiją. Nenoriu kankinti gyvūno, bet nebegaliu be jo kankintis ir aš.
Įtariu patarsite įsigyti du, na bet negaliu to daryti kol neturėjau jokių santykių net su vienu biggrin.gif
Dėkoju už patarimus, o katės kačiukus veda pavasarį, kada jų bus pasirinkimas, bandžiau ieškoti, radau tik vieną mergaite, berniuko nenoriu. Reikia paprasto naminio padarėlio, o dokumentai reikalingi tam, kad žinočiau su kuo gyvenu...
Čia ne į temą, bet apie "be dokumentų" teta nusipirko cverg šnaucerį, grynaveislį - be dok., nuvedė į kirpyklą triminguoti (jų kailis pešamas), nupešė... šunelis visas šašuotas, niekas negali prisiliest, jam skauda. Matyt "grinaveislis be dok. turėjo būti tik kerpamas. Toks mano supratimas-pagrindimas.
Dar kartą sakau ačiū tiems, kure nepatingėsite ką nors naudingo ar įdomaus parašyti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kalbinta @ 2014 01 31, 13:11)
sveiki,labai nedrasiai pradejau dometis orientalu katineliais,labai man jie patinka,po truputi ruosiu seima naujam gyventojui.Tik  namuose jau yra keturkojis-labradoru veisles kalyte,jei 7metai,bijau kad gali nesusidraugauti,patarkit kas su tuo susidure ar man teks palaidot minti apie nauja seimos nari. verysad.gif

Sveiki!
aš savo kates vežuosi pas tėvus kur irgi yra labrikas. Vienai ilgiau laiko prireikė, kitai mažiau, bet kiek gali apsiprasti per savaitgali, tai rezultatas superinis. Viskas manau priklauso nuo šuns, kaip ji sureauos į kates. Mūsiškiui katės tai draugės smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Lyra_Ly @ 2014 02 03, 23:34)
Sveiki, reikia Jūsų patarimo!
Esu čia visiška naujokė, todėl iškart atsiprašau jei prigrybausiu... Prisijungiau tik todėl, kad reikia Jūsų patarimo. Noriu įsigyti katę, daug skaičiau... dar daugiau mąsčiau, ištisai klausiau savęs ar tikrai, gal praeis-nepraeina:). Noriu orientalo, arba peterbold'o „Peterbald varietta“. Esame pakankamai judrūs, namus pasiekiame tik po darbo, ar katei nebus labai liūdna vienai leisti laiką iki vakaro? kiek skaičiau šios veislės mėgsta draugiją. Nenoriu kankinti gyvūno, bet nebegaliu be jo kankintis ir aš.
Įtariu patarsite įsigyti du, na bet negaliu to daryti kol neturėjau jokių santykių net su vienu  biggrin.gif
Dėkoju už patarimus, o katės kačiukus veda pavasarį, kada jų bus pasirinkimas, bandžiau ieškoti, radau tik vieną mergaite, berniuko nenoriu. Reikia paprasto naminio padarėlio, o dokumentai reikalingi tam, kad žinočiau su kuo gyvenu...
Čia ne į temą, bet apie "be dokumentų" teta nusipirko cverg šnaucerį, grynaveislį - be dok., nuvedė į kirpyklą triminguoti (jų kailis pešamas), nupešė... šunelis visas šašuotas, niekas negali prisiliest, jam skauda. Matyt "grinaveislis be dok. turėjo būti tik kerpamas. Toks mano supratimas-pagrindimas.
Dar kartą sakau ačiū tiems, kure nepatingėsite ką nors naudingo ar įdomaus parašyti  smile.gif

Sveika smile.gif
niekur nenusišnekėjai ir mąstai viską labai teisngai 4u.gif
Žinoma mes patarsim įsigyti du smile.gif Bet manau nebūtina tai daryti iš karto, bet jei yra galimybė, tada geriau pirkt du. Jei galimybės iškart nėra, tada bent jau metų bėgyje patartina įtaisyti draugą.
Tik vienas pastebėjimas, nėra skirtumo berniukas ar mergytė jei jis/ji bus sterilizuotas 4u.gif
O katės vedasi kačiukus neprilausimai nuo sezoniškumo mirksiukas.gif

Papildyta:
O mes dar čia nesirodėm blush2.gif
Mano gauja bigsmile.gif
user posted image
Atsakyti
Ačiū už mintis kuriomis dalinatės! 4u.gif Pastaruoju metu, katinukų tema, pradedu ir baigiu darbo dieną... Apie jokį veisimą net kalbų negali būti, ar galėtų taip mąstyti žmogus nelaikęs niekada katino. rolleyes.gif Sakau, noriu katytės, tik todėl kad man mergaitės atrodo turėtų būti meilesnės, ar aš klystu? Ar šiose veislėse aplamai yra kokių nors vyriškų-moteriškų charakterio įpatimų?
Sakote ateity du, ex aš dar truputį atsargiai mąstau apie vieną ir tik todėl, kad žinau kas yra atsakomybe priš gyvūnaą smile.gif. Jūsų šeimyna -nuostabi! thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Lyra_Ly @ 2014 02 04, 09:10)
Ačiū už mintis kuriomis dalinatės!  4u.gif Pastaruoju metu, katinukų tema, pradedu ir baigiu darbo dieną... Apie jokį veisimą net kalbų negali būti, ar galėtų taip mąstyti žmogus nelaikęs niekada katino. rolleyes.gif  Sakau, noriu katytės, tik todėl kad man mergaitės atrodo turėtų būti meilesnės, ar aš klystu? Ar šiose veislėse aplamai yra kokių nors vyriškų-moteriškų charakterio įpatimų?
Sakote ateity du, ex aš dar truputį atsargiai mąstau apie vieną ir tik todėl, kad žinau kas yra atsakomybe priš gyvūnaą smile.gif. Jūsų šeimyna -nuostabi!  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

tikrai nera jokio charakterio skirtumo tarp mergaiciu ir berniuku, juk kaip ir zmones taip ir kates, kiekvienas turi savo individualu charakteri, todel siulau nesirinkti vien tik pagal lyti smile.gif

p.s. berniukai dazniausiai buna didesni, nei mergaites
Atsakyti
Laba diena, kaimynėlės,

esu iš "Mūsų katinėlių" temos..dažnai paskaitau Jūsų temukę, bet vis nesiryžtu ką leptelti.. Bet ši nuotrauka visus saugiklius išmušė

QUOTE(Jolkutė @ 2014 02 04, 02:45)
Mano gauja  bigsmile.gif
user posted image

Angeliukų ir velniūkščių rinkinys.. Na o kas neišsirinks- tai ir "maišytų" ras.. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilkra: 04 vasario 2014 - 09:09
Lyra Ly as ir esu toje stadijoje,kad protas kovoja su noru ir taip jau metai laiko,bet noras tureti orientaliuka ne kiek neisbleso,tad ko gero turesim nauja seimos nari.Jolkute labai grazi seimynele, ar turite laisvu katyciu,nors gal ir berniukas gerai,vis tiek sterilizuotume.Ir dar noriu paklaust ax.gif ar vezates savo kacius automobiliu,kaip reguoja.
Atsakyti
Sveikos dar kartą šiandien smile.gif, jei kas iš profesionalesnių protų, ta tema rašysite, prašau dar parašykite kaip ten būna su peterbold'ų nuplikimu, skaičiau, kad gali katytė iki 2m. nuplikti. Pilkos nenoriu, na gal jos ir gražios, bet ne visiems gi su mersais važinėti patinka biggrin.gif . Na - plikos -nenoriu, o kaip žinoti, kad taip neatsitiks? Gal tada orientuotis tik į orentalus?
Beja domina ir alergijos klausimas, bet manau čia jau kita tema... Užsiregistravau Antakalnio p-koje tyrimui, "dėl šventos ramybės" tiesiog noriu apsidrausti nuo visų galimų atsitiktinumų.
Atsakyti
QUOTE(Lyra_Ly @ 2014 02 04, 18:20)
Sveikos dar kartą šiandien  smile.gif, jei kas iš profesionalesnių protų, ta tema rašysite, prašau dar parašykite kaip ten būna su peterbold'ų nuplikimu, skaičiau, kad gali katytė iki 2m. nuplikti. Pilkos nenoriu, na gal jos ir gražios, bet ne visiems gi su mersais važinėti patinka  biggrin.gif . Na - plikos -nenoriu, o kaip žinoti, kad taip neatsitiks? Gal tada orientuotis tik į orentalus?
Beja domina ir alergijos klausimas, bet manau čia jau kita tema... Užsiregistravau Antakalnio p-koje tyrimui, "dėl šventos ramybės" tiesiog noriu apsidrausti nuo visų galimų atsitiktinumų.

tikra tiesa, kad peterbaldai plinka iki 2m, bet ne varietes. Iki kokio lygio nupliks kaciukas, jums pasakys veisejas, gal dar parodys gyvai, t.y. parodys kita panasaus plikumo suagusia kate smile.gif

del alergijos, tai reikia issitirti, kad konkreciai alergija, ar plaukui, ar seilems ar pleiskamons ir t.t.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif Reikia patarimo. Mano orientaliukei labai tersiasi akytes, nuo ko cia gali buti? Nuo maisto? Jau senokai maitinu Nature Protection, bet stipriai terstis pradejo neseniai... Kelis kart per diena pasigavusi isvalau, siaip nei paraudusios, nei ka... tik tokie rudi nezinau kas g.gif
Atsakyti
Na kaip matau daug patarimų jau padalinta, bet galiu pridėti ir savo wink.gif

Net jei esate pradedantis gyvūnų mylėtojas nereikia bijoti visko klausti veisėjo (normalus ir atsakingas veisėjas net ir į kvailus, neprotingus klausimus atsako rimtai).

Protingai supažindintos katės su kitais augintiniais visada susidraugaus (mano trijų metų katinas susidraugavo su 12 metų šuniu).

su savo katėm aš labai dažnai keliauju ir ne tik po Lietuvą ir mes neturime jokių problemų. Visada keliauja boksuose. Dėl jų pačių saugumo.

Gyvūno lytis visai nesvarbi, kiekvienas veisėjas jau puikiai žino kačiukų charakterius. Aš visada patariu kokį kačiuką rinktis, nes žinau, kokie jie yra. Net ir orientalai gali būti ramaus ir išlaikyto charakterio, o kiti būna net ir 4 metų padūkę kaip velniai biggrin.gif
Kadangi renkatės katuką namams, visada įsiklausyti į tai ką sako veisėjas ir kuris katukas jums arčiausiai širdies. PVZ jau ne viena šeima rinkosi katukus pas mane, kurie turi mažus vaikučius ir visada jiems patariu imti kantresnius ramesnius katukus.

visada YRA GERIAU žinoti daugiau negu nežinoti nieko wink.gif

p.s. du orientalai namuose yra jėga wink.gif
Atsakyti
Pagaliau pasitvirtinau, alergijos katės plaukams-nėra, dėl seilių ir kt.nežinau, tikiuosi viskas Ok. 4u.gif
O kaip man susirasti ta vienintelę?! (vistiek noriu mergaitės:)) ir su plaukais, ir tamsios arba rainos. Ir meilios, ir protingos, ir ................. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Prašau, pasisakykite pas ka yra sio metu tokų?
Gal kitos vyrus lengviau renkasi-nezinau g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lyra_Ly @ 2014 02 11, 21:13)
Pagaliau pasitvirtinau, alergijos katės plaukams-nėra, dėl seilių ir kt.nežinau, tikiuosi viskas Ok.  4u.gif
O kaip man susirasti ta vienintelę?!  (vistiek noriu mergaitės:)) ir su plaukais, ir tamsios arba rainos. Ir meilios, ir protingos, ir .................  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif Prašau, pasisakykite pas ka yra sio metu tokų?
Gal kitos vyrus lengviau renkasi-nezinau  g.gif

Aš turiu wink.gif
Atsakyti