Įkraunama...
Įkraunama...

Siamai, Orientalai, Seišeliai-Rytų katės (16 tema)

QUOTE(Karinuks @ 2013 09 23, 15:47)
Laba dienele,

Pandai sekasi gerai, mums taip pat  bigsmile.gif

Turiu vieną klausimėlį, kaip prižiūrite dantis?
ieškojau informacijos šiuo klausimu, tai radau, kad valo dantis, bet nežinau ar Pandai kada buvo valomi - ar pasiduotų man, jei norėčiau valyti  g.gif

kitas variantas - spec maistas, stambesnis jis, kad kandant dantukai nusivalytų. Ar naudojat tokį kas?

dar lyg spec skaniukų yra?  g.gif  Ar yra?

Ir dar suskaičiau, kad pvz vištienos kakliukus duoda, juos kramtydamas katinas puikiai dantukus nusivalo. Bet šitoje vietoje man iškilo kitas klausimas: jei šeriamas katinas sausu pašaru, tai žali (termiškai neapdoroti) produktai netinka?

Labai lauksiu atsakymų  4u.gif  nenoriu apleisti.... o žinių trūksta...  ax.gif

Aš siūlyčiau vištienos kakliukus duoti, tik ar valgys? Galima pradžiai kakliuką suminkštinti (t.y. su mėsos plaktuku padaužyti), paskui kai pripras valgyt galima duoti tokį koks yra.
Dėl maišymo su sausu maistu, manau nebėda, juk kakliuką užteks duoti 1-2 kartus per savaitę 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(tindiriuška @ 2013 09 19, 20:06)
sveiki,
gal galit papasakot apie orientalų spalvas ir jų madas smile.gif kiek žiūrinėju įvairius veislynus, tai Vakarų Europoje beveik nėra juodos spalvos orientalų. tuo tarpu  Rytinėj jie atrodo visai paklausūs. ar tai atgyvenus spalva, ir jau nelabai ką dominanti, ar tiesiog spalvos regionais pasiskirsčiusios? ar kažkokia kita priežastis?

Mano nuomone, mada yra tik tarp pet klasės, t.y. namams perkamų gyvūnų. Daugeliui juodi ar šokoladiniai kažkodėl yra gražiausi biggrin.gif Va jums ir mada biggrin.gif
O kas dėl veisėjų, ir jų gyvūnų, tai yra vieni dirba su tam tikra spalva, kiti vengia kai kurių spalvų ar raštų kombinacijų, dar kiti išvis nežiūri į spalvą, o renkasi gyvūną pagal tipą ir jo protėvius 4u.gif

Va pas mane visai netikėtai (spalvos atžvilgiu) prieš gerą pusmetį apsigyveno juoda vežliukė, nors namie jau buvo šokoladinė vėžlė blush2.gif

user posted image
Atsakyti
Ačiū 4u.gif

Aš tą maisto maišymo baimę atsinešiau iš šuniukų temos. Pabandysiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(tindiriuška @ 2013 09 19, 20:06)
sveiki,
gal galit papasakot apie orientalų spalvas ir jų madas smile.gif kiek žiūrinėju įvairius veislynus, tai Vakarų Europoje beveik nėra juodos spalvos orientalų. tuo tarpu  Rytinėj jie atrodo visai paklausūs. ar tai atgyvenus spalva, ir jau nelabai ką dominanti, ar tiesiog spalvos regionais pasiskirsčiusios? ar kažkokia kita priežastis?

Man asmeniškai spalva yra paskutinėje vietoje pirmiausia aš žiūriu tipą ir kilmės dokumentus, tada jos ir giminių sveikata, tada charakteris ir tada jau spalva smile.gif

0 šiaip tie kurie perka namams jie ir renkasi spalvą ir dažnai be reikalo...Pas mane yra nemažai istorijų kai atvažiavo pasikalbėti dėl juodo, o nusipirko vėžlinę, arba patiko viena spalva, bet dėl to kad turi mažą vaiką pasiūliau rinktis meiliausią katuką vadoje nors ir spalva nebuvo pirmas jų pasirinkimas. Manau svarbiausia klausyti veisėjo ką jis pasakoja apie kačiuką ir jo charakterį jei rinksitės namams, o jei veisimui tai tada patarčiau vadovautis mano pirmiau nurodytais vertinimais.

Bet tikrai yra veisėjų kuria nusprendžia NEDIRBTI su tam tikromis spalvomis, o ne tai kad kažkurias labiau mėgsta...
Atsakyti
Parkeliavo siandien pas mus katyte Dina,vietoj juodos parsivezem raina(gal katininkai kitaip ivardija sia spalva blush2.gif ) juoduke nepareiske noro vaziuot doh.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(buterfly @ 2013 10 02, 16:21)
Parkeliavo siandien pas mus katyte Dina,vietoj juodos parsivezem raina(gal katininkai kitaip ivardija sia spalva blush2.gif  ) juoduke nepareiske noro vaziuot doh.gif
user posted image

O man ši katytė gražiausia iš likusių vadoje 4u.gif Vadinam visaip ir rainiukėm irgi. O šiaip tabikais tokio rašto katinus mes vadinam biggrin.gif
Sveikinu dar kartą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolkutė @ 2013 10 02, 19:25)
O man ši katytė gražiausia iš likusių vadoje  4u.gif  Vadinam visaip ir rainiukėm irgi. O šiaip tabikais tokio rašto katinus mes vadinam  biggrin.gif
Sveikinu dar kartą  4u.gif

dabar zinosiu smile.gif
aciu 4u.gif
Atsakyti
Man asmeniškai šokoladinis tabby yra super spalva smile.gif
va mano veisimo vaikas koks gražus wink.gif

QUOTE(Monoceros Devi @ 2013 07 01, 23:06)
o taip auga mūsų Monoceros Icarus smile.gif
user posted image

Atsakyti
QUOTE(Monoceros Devi @ 2013 10 03, 16:44)

Labai grazus,pas maniske demeles nera tokios ryskios smile.gif
Atsakyti

Pamaciau ir wub.gif , net visa tema perverciau del sio katuko smile.gif
Atsakyti

mhm... koks gražus wub.gif

įsimylėjau aš šias kates... wub.gif wub.gif wub.gif
kai pradėjau paiešką šeimos draugo - tai keistai man jos atrodė, dabar akys jau tiek priprato, kad nebematau to kitoniškumo smile.gif

išsprendėm dantų priežiūros (nąsrų kvapų) problemą - valgo RAW... ir katinas laimingesnis, ramesnis, o ir mum patinka.... thumbup.gif viskas nuo kakliuko prasidėjo... biggrin.gif

Atsakyti
Sveikos, katinų mylėtojos,

Šiandien Kauno parodoje pamačiau gyvai Orientalus..oj..nežinau kaip apsakyti, jie turi kažką ypatingo, tiesiog užburia.
Sakykit, kaip jų šnekos, ar nepavargstate nuo jų? Ar neužsimano jie naktimis, žiūrint ramiai filmą, migdant vaiką būtinai "pasišnekėti"? Kiek daug jie apskritai miaukia? Kiek žinau tembras jų žemas, matyt ir decibelų nemažai. Pasidalinkite prašau patirtimis, kaip susigyvenate su ju balsais 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Grethenn @ 2013 10 05, 23:26)
Sveikos, katinų mylėtojos,

Šiandien Kauno parodoje pamačiau gyvai Orientalus..oj..nežinau kaip apsakyti, jie turi kažką ypatingo, tiesiog užburia.
Sakykit, kaip jų šnekos, ar nepavargstate nuo jų? Ar neužsimano jie naktimis, žiūrint ramiai filmą, migdant vaiką būtinai "pasišnekėti"? Kiek daug jie apskritai miaukia? Kiek žinau tembras jų žemas, matyt ir decibelų nemažai. Pasidalinkite prašau patirtimis, kaip susigyvenate su ju balsais  4u.gif

Manau, kad tai priklauso nuo veisėjų iš kurių pirksite kačiuką, kaip jie išauklės taip ir bus. Nors, gal čia geriau pasakys patys, ar vien nuo to priklasuso...
Maniškis tai atkeliavo labai kultūringas. Ryte net tyliai laukdavo už durų kol atsikelsim ir jį įleisim. Dabar išlepinom, pradėjom leist kartu miegot, tai jau braunasi į kambarį, nors kol neatsikeliam tol jokio garso. Kai mažių migdau pietų, tai ir jis šventai poguliuko miega smile.gif Ką aš žinau, man tas kalbėjimas netrukdo. Dabar net neįsivaizduoju, kad gali būti kitaip. Pakalbini, o katinas neatsako...nesąmonė lotuliukas.gif
Atsakyti