Įkraunama...
Įkraunama...

Siamai, Orientalai, Seišeliai-Rytų katės (16 tema)

QUOTE(Whatever? @ 2012 11 15, 01:26)

As dvejoju siek tiek, nes baugu del vaiko blush2.gif Turim 2 vaikus, mazajam 2 metai...Ar ne per anksti? Baisu, kad nenuskriaustu katinuko, o sis gindamasis nesuzeistu vaiko....Girdejau, kad sios veisles katinai labai mieli ir draugiski...

Toj mes jums parodisime ir tai irodisime !!! geresnius uz orikus nesu macius!
Cia foto mano pazistamos veisejos, va taip pas ja nuo kudikystes auga jos 2 mergaites!! thumbup.gif wub.gif
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
Papildyta:
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
Sveikesni vaikai kai auga su gyvunais!!! drinks_cheers.gif
Atsakyti
Sveikos merginos,

As gal nepasireikšiu del "tarpinio" varianto doh.gif nes visos puikiai žinote dėl ko kyla tokie "skandalai", o mano padėtyje nestuke.gif dabar apskritai lysti į diskusijas ir nervintis negalima tongue.gif
Čia manau dažniausiai yra klausimas gyvūno tipo ir kainos santykis, bei konkurencija. Tikiu, kad kai kuriems veisėjams obidna kai "tarpinis" variantas yra pagal tipą daug geresnis už jų "grynakraujį" variantą smile.gif
Beje, "tarpinis" tai čia nu baisiai įdomus įšsireiškimas. Anot Lietuviu kalbos zodyno >> tarpinis tai "esantis tarp vienas į kitą pereinančių reiškinių, turintis bendrų ypatybių su vienu ir kitu, pereinamasis, pereiginis: Mopedas – tai tarpinė mašina tarp dviračio ir motociklo" lotuliukas.gif
Beje, Brigita ne tik Baltarusai, bet ir Rusai bei Amerikiečiai peterbaldu veisėjai daro genetinius tyrimus (aš pati siunčiau keletą pavyzdžių vienai veisėjai į JAV) dėl plikumo geno nebuvimo pas tiesiaplaukius peterbaldus, taip, kad ko gero Natalija labai teisingai bus išsireiškusi. Jei šiandien dienai tiesiaplaukiai peterbaldai daugumoje naudojami tik peterbaldų veisimui ir tik keliose sistemose jie traktuojami kaip sia/osh tai žiū' ateis diena.... smile.gif)))))
Juk toje pačioje Fife dar prieš porą metų peterbaldų išvis nenorėjo pripažinti o šiandien jau welcome.

Na o problema kaip minėjau liks veisėjų suvokime apie tipą, tinkamumą veisimui ir kaina. (Bet šita problema yra bendra VISOSE VEISLĖSE.)

Taigi, dėl kainos turiu savo nuomonę. Mane pavyzdžiui labai nervuoja kai pagal tipą totalų š... parduoda kaip super duper puper orientalą veisimui už sąlyginai didelius pinigus doh.gif ir netgi kartais yra garsiai aiškinama, kad "mes neveisiama ekstremalių orientalų, nes jie nesveiki etc" doh.gif (tik kažkodėl jei pas tą patį veisėją paskui gimsta kažkas "labiau ekstremalaus" pradedama Ach'inti ir Och'auti kaip nuostabu ir gražu ir veisėjas pradeda aiškinti kaip jis stengėsi "parinkti kraujus" lotuliukas.gif )

Pirkėjai "pasikabina" ant gražių makaronų ir jaučiasi nusipirkę už daug nu laaaabai krūtą orientalą doh.gif

Kitas niuansas veisimui ar ne. Aš pavyzdžiui niekada neparduosiu NE veisimui kačiuko už "brangiai", nes AŠ NUSPRENDŽIU, kad šitas gyvūnas NĖRA VERTAS toliau skleisti mano veislyno vardo. Ir man nesvarbu, kad pagal tipą jis/ji yra geresnis už kitur LT parduotą "veisimui" ir "už brangiai" smile.gif))
Veisėjas todėl ir yra veisėjas, kad jo kokybės kartelė būtų iškelta aukštai ! Kad jis norėtų gerinti ir gerinti veislę o ne daryti pinigus turėdamas vieną seną katiną (dažnai madingos pvz juodos spalvos) ir keletą kačių ir vis daugindamas ir daugindamas tuos pačius JOKIUS orientalus.

Atsimenu vieną merginą čia forume, kuri apsilankė vos ne pas visus veisėjus rinkdamąsi kačiuką ir vietomis stebėdavosi, kad o kodėl ten šitas kačiukas buvo "toks pigus". Ogi todėl, kad veisėjo suvokime šitas kačiukas yra lyginamas su NORIMU GAUTI REZULTATU o ne su aplinkui veisiamais sia/osh. (beje reziumė ta mergina nusipirko š... už brangiai iš moters kuri turėjo ma'rods pirmą vadą ir jai jos kačiukai atrodė nu tiesiog tobuli lotuliukas.gif )

Beje, kaina ne veisimui yra labai "flexible" lanksti jei naujieji šeimininkai patinka veisėjui ir staiga gyvūnas gali tapti nebeparduodamu kai jie nepatinka smile.gif
Aš esu ne vieną kartą nepardavusi savo kačiukų. Pas mane intuicija (ir "deja vu") per tiek metų išsivystė labai stipriai, kad atpažinti tam tikrus tipažus.
Gaila, kad tai ateina per nemalonias patirtis sad.gif
Atsakyti
Man labai patiko tai,ka as cia paskaiciau,aciu tau 4u.gif
Atsakyti

Jei renkatės gyvūną namams žiūrėkite kur linksta Jūsų širdis.
Pvz Zosytės variantas. Man paskambino šeima, kurie norėjo katytės namas (ne veisimui), ne plikos ir galinčios gyventi su vaikais. Aš pasiūliau Zosytę ir Wasabi.
user posted image
user posted image

Šiaip namie Wasabi yra nachalų nachalas, zavadila ir lendanti prie visų, vagianti vaikui iš burnos dešreles ir pan.
Tačiau atvažiavus žmonėms ji NET NEPASIRODĖ iš guoliuko, o tuo tarpu Zoska vykdė "parodomąją programą" kokia ji yra nuostabi, nepakartojama ir žavinga smile.gif)))) Pradžioje trumpai ir greitai apžavėjo žmoną (jos daug žavėti nereikėjo, nes katė buvo jos idėja) taigi ji apsiėmė sužavėti "sunkiąją artileriją"-ty skeptiškai nusiteikusį vyrą lotuliukas.gif
Išsiglostė jam į smakrą, lindo po rankomis, žiūrėjo į akis, murkė į ausį, laižė nosį ir reziumė užmigo jam ant kelių. Na ten reikėjo turėti akmeninę širdį, kad "nepasirašyt" ant tokios meilės įrodymų smile.gif)))))
Katė PATI PASIRINKO !
Už kelių dienų atvažiavo kiti žmonės tai Zosytė atsipūtusi šildėsi virtuvėje ant palangės ir net nesirodė smile.gif

Taip, kad net jei Jums veisėjas aiškina, kad šitas gyvūnas yra be galo nuostabus smile.gif)))) bet Jums nelinksta širdis prie jo, o ir kačiukas nesistengia Jums patikti tai geriau važiuokite kitur. ne JŪSŲ šitas gyvūnas, JUSIŠKIS dar kažkur laukia.

Man buvo neseniai istorija. Skambina moteris ir pirmas jos sakinys:"Pas Jus yra mano katinas" Aš lengvai žagtelėjau blink.gif ir jau mintyse pradėjau dėlioti kaip aš čia aiškinsiu, kad nusišnekat, čia kačiukas kuris pas mane gimė ir tt.
kai ji pradėjo varyti tiradą apie tai, kad pamatė šito kačiuko nuotrauką internete ir suprato, kad JIS YRA JOS smile.gif
user posted image
dabar tik klausimas kaip jį pasiimti lotuliukas.gif

Dabar ši moteris man skambina kas kelias savaites tam, kad papasakoti, jog Kiškiukas (iš Vituko tapo Kiškiuku) pakeitė jos gyvenimą, kad jis jai siųstas iš aukščiau ir kad ji apskritai negalėjo įsivaizduoti jog egzistuoja TOKIE gyvūnai. wub.gif

Va ką reiškia kai gyvūnas atitinka šeimininką. 4u.gif

Atsakyti

QUOTE(Whatever? @ 2012 11 14, 23:26)
Aciu visoms uz pagalba 4u.gif Dziaugiuosi radus sita tema...Visos tokios draugiskos cia - be galo malonu....
o jau Monoceros Devi katinukai kokie grazus wub.gif
Ir Dzemas...Jo vardas toks?
Mintis isigyti orientaliuka jau seniai kilo mano vyrui... smile.gif Tada pradejau lauktis mazojo ir atidejom naujo gyventojo pirkimo klausima..
As dvejoju siek tiek, nes baugu del vaiko blush2.gif Turim 2 vaikus, mazajam 2 metai...Ar ne per anksti? Baisu, kad nenuskriaustu katinuko, o sis gindamasis nesuzeistu vaiko....Girdejau, kad sios veisles katinai labai mieli ir draugiski...
Dar norejau paklausti, ar daznai pasitaiko zmoniu, alergisku sios veisles katems?
Nepateisinu  tu zmoniu, kurie "bando", o paskui atiduoda.Jei jau priimsime nauja gyventoja - jis iskart taps seimos nariu be jokiu islygu...Todel as linkusi palaukti dar kazkiek, o vyras ir vyresnioji dukra labai nori dabar smile.gif

O čia iš tiesų yra labai svarbus momentas VAIKAI.
1. nerasite nei vieno normalaus veisėjo, kuris parduos "mums reikia kačiuko vaikams". Kačiuką perka suaugusieji, jie apmokės jo maistą, kraiką, veterinarines išlaidas ir dažniausiai patys ir valys tualetą. Kačiukas NE ŽAISLAS.

Antras labai svarbus aspektas yra ar pas veisėją yra vaikų ar ne. Aš atsimenu kai dar neturėjau sūnaus atvyko pas mane moteris apžiūrėti kačiukų su trimis mažais vaikais (na visų pirma ji net nepasakė, kad ateis su vaikais ir man pirmai buvo didelis šokas TIEK vaikų lotuliukas.gif ) Bet dar didesnis šokas buvo mano katėms ir kačiukams. Jų tiesiog kambaryje NELIKO !!! (poto vieną kačiuką traukiau užstrigusį iš už spintos doh.gif )
katėms vaikai yra kažkas žiauriai nesuvokiamo. Visų pirma jų aukštas cypavimo diapazonas doh.gif antra neprognozuojamas elgesys, trečia vaikas yra kažkoks toks kaip žmogus tik kažkoks labai mažas lotuliukas.gif .
Taigi, jei įsigysite kačiuką iš veislyno, kur katės nepripratusios prie vaikų, gali būti didelė rizika dėl sveikatos ir psichologinių dalykų, nes kačiukui šiaip nauja aplinka yra didžiulis stresas, o čia dar nauja aplinka su tokiais mažais, nesuvokiamais padarais lotuliukas.gif
Čia aišku nėra taisyklė, bet...
Veislyne kur kačiukai auga kartu su vaiku, kačiukai būna daug labiau linkę nusileisti (ty mažiau linkę dominuoti) ir gerookai mažesnė tikimybė, kad kačiukas kad ir gindamasis įdrėks vaikui, įkas ir tt.
Aš juokiuosi, kad pas mus vaikas yra didysis socializatorius smile.gif)))) Kai kada ir šiknon gaunantis už savo akcijas atrakcijas (pvz katinų maudymus doh.gif arba sukišimus visų į stalčius ar spinteles. Dabar naujas bajeris yra užsidaryti kačių parodiniame narve, kur jis telpa keturlinkas pasiimant dar didelį žaislą liūtą ir kiek pavyksta sugaudyt kačiukų doh.gif ir sėdėti ten valandomis rėkiant "duokit man sūrio lazdelę/dešrelę/ kibiną/ sūrelį" na o paskui visiems kartu tai valgant doh.gif )

čia pvz kol mažiukas buvo (dabar tiesiog nuotraukų nepridaryta smile.gif )
user posted image
user posted image
user posted image
Varna mūsų mylimiausia auklė. Katė išmokiusi vaiką ropoti, o vėliau atidaryti duris thumbup.gif
user posted image

kačių gimdymo dėžėje po šildomąja lempa
user posted image

Trečias svarbus niuansas. Jei pas veisėjus yra vaikų ir pas Jus yra mažų vaikų atsižvelkite į veisėjo pasiūlymus. Ty normalus veisėjas pasakys: "va šitas, šitas ir šitas kačiukas gali gyventi su vaikais. O va šitam geriau į šeimą be vaikų".
Net toje pačioje vadoje yra labai skirtingo charakterio kačiukai.
Kai kuriuos vaikas tąso, tampo, nešioja ir kai tik paleidžia tie apsisuka ir vėl trinasi į vaiką. Vadinasi KAČIUKUI PATINKA tokie žaidimai.
Kitas stengiasi IŠVENGTI vaiko glamonių, taip, greičiausiai jis/ji nekąs, nedrėks, bet jam nemalonu ir jis stengsis pabėgti. Taigi, jei tokį kuriam nemalonu pasiimsite pas save į šeimą, jam pastoviai bus stresas ir reziume, kažkada kantrybė trūks ir iš tiesų kačiukas pradės gintis.
Kačiukas kuriam patinka žaisti su vaikais Jūsų namuose bus laimingas, miegos vaiko lovoje, lakstys kartu su juo, "padės" dėlioti lego ar puzzle, atiminės iš vaiko burnos maistą lotuliukas.gif nu vienu žodžiu suteiks šeimai daug daugiau džiaugsmo.

na ir pabaigai perspėjimas: jei turite vaikų tai NIEKADA NIEKADA NIEKADA neimkite kačiuko iš tokio veislyno, kuriame katė mama "gina" savo kačiukus nuo žmonių !!!!!!!!!!!!! Stabilios psichikos katė NIEKADA NEGINS KAČIUKŲ NUO ŽMOGAUS !!!!! jei katė gina kačiukus nuo žmogaus šnypšdama, bandydama įdrėksti ir panašiai tai rodo, kad katė nepasitiki žmogumi ir šitą nepasitikėjimą ji įskiepys savo vaikams, taigi Jūs įsigysite potencialiai agresyvų kačiuką.
Atsakyti
Kaip malonu skaityti nerealios postus...net ir nesirenkant kačiuko. Nors tiesa pasakius visada žiūrinėju mažius ir mintyse išsirenku savąjį lotuliukas.gif Na gal kada nors...

Mūsiškis neralus vaikų draugas. Žaidžia kartu slėpynių, ar gaudo vieni kitus. Man keista, kad katinas gali būti va toks - draugas žaidimuose. Nėra nei karto įdrėskęs, nors kartais ir būtų už ką. Apskritai jis toooks švelnus... biggrin.gif

P.S. mane pamatę visi kačiai išsislapstė doh.gif Mamytę kačiukų nebent galėjau paiimti, nes ta plaukus ėmėsi taršyti lotuliukas.gif Nereali nebijojai atiduoti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kar: 15 lapkričio 2012 - 16:35
Nereali, be galo dėkinga už tokius informatyvius postus 4u.gif . Esu tylus skaitytojas kačių temose, svajoju apie katinėli ir klausimų daug, bet kai vienur pešasi, kitur pešasi, tiesiog baisu ir žodį įterpt.
Jei dar iš savo varpinės paprotintumėte potencialius pirkėjus kaip reikia elgtis atėjus rinktis kačiuko, kad nei kačių, nei šeimininkų neišgąsdinti.
Atsakyti
QUOTE(kar @ 2012 11 15, 16:24)
P.S. mane pamatę visi kačiai išsislapstė  doh.gif  Mamytę kačiukų nebent galėjau paiimti, nes ta plaukus ėmėsi taršyti  lotuliukas.gif  Nereali nebijojai atiduoti?

Aga jus kai atvaziavot manasis "socializatorius" buvo pas senelius isveztas. smile.gif)))) uztat grizes kelias dienas praktiskai prasedejo ant grindu ir zaide su kaciukais. Itariu,kad ju buvo labiau pasiilges nei musu smile.gif)))))
Dabar atvaziavus butu kita situacija. Nors beje, Regina (jusiskio sesute) vis dar linkusi laikytis atokiau nuo Viliuko biggrin.gif Itartinas jis jai biggrin.gif
Nors ir vaikui pasirinkimas didelis tai kazkaip jis šito labai nefiksuoja smile.gif

QUOTE(Benicio @ 2012 11 15, 16:51)
Nereali, be galo dėkinga už tokius informatyvius postus  4u.gif . Esu tylus skaitytojas kačių temose, svajoju apie katinėli ir klausimų daug, bet kai vienur pešasi, kitur pešasi, tiesiog baisu ir žodį įterpt.
Jei dar iš savo varpinės paprotintumėte potencialius pirkėjus kaip reikia elgtis atėjus rinktis kačiuko, kad nei kačių, nei šeimininkų neišgąsdinti.

Ačiū už gerus žodžius 4u.gif
Peštis labai normalu kačių veisėjų temose, juk žmonės labai skirtingi ir vienija juos tik vienas dalykas- katės. O dažniausia peštynėse jos būna pamirštos wink.gif

Dėl to į ką kreipti dėmesį man atrodo aš buvau aprašiusi temoje "kaip užauginti GERĄ katę" >>
oj, pastebėjau, kad ši tema jau uždaryta tai kai turėsiu laisvo laiko atnaujinsiu wink.gif
Atsakyti
Pasirodom kokie dideli užaugom biggrin.gif

user posted image

Čia buvo brolis grįžęs - jie rado bendrą kalbą mirksiukas.gif

user posted image

Vat du mažiukai...

user posted image

Atsakyti
QUOTE(kar @ 2012 11 15, 19:57)
user posted image

nereali nuotrauka thumbup.gif thumbup.gif ir pasakyk, kad čia katinas duodasi o ne šuo. thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

Džokonda ko negiri anūkėlio??? Juk visada labai mėgsti tai daryti tongue.gif
Atsakyti
Na Indre, tu čia iš širdies pavarei thumbup.gif Tikrai miela gražu skaityti drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(kar @ 2012 11 15, 19:57)
Pasirodom kokie dideli užaugom  biggrin.gif

user posted image

Gražuolis žaliaakis 4u.gif O žaidžia rimtai, kaip šuo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Nereali @ 2012 11 15, 13:28)
Sveikos merginos,

Tikiu, kad kai kuriems veisėjams obidna kai "tarpinis" variantas yra pagal tipą daug geresnis už jų "grynakraujį" variantą smile.gif

Aš apskritai nemanau, kad pas mus turi būti konkurencija, mūsų per mažai. Mums visiems LT veisėjams dideli konkurentai yra latviai smile.gif ir su jais reikia konkuruoti o ne tarpusavyje. Manęs kai prašo juodo kačiuko, aš sakau, kad neturiu ir siunčiu į kitus veislynus dairytis. Per septynis metus tik vieną juodą katytę turėjau doh.gif Man neabidna dėl "tarpinių" variantų, nes kiekvienas žmogus renkasi pagal savo nuostatas ir taisykles. Aš niekada nekonkuruoju su peterboldais, nes ne veisėjas renkasi ką įsiūlyti pirkėjui. Pirkėjas sprendžia veislę, o veisėjas parduoda arba ne biggrin.gif

Beje, Brigita ne tik Baltarusai, bet ir Rusai bei Amerikiečiai peterbaldu veisėjai daro genetinius tyrimus (aš pati siunčiau keletą pavyzdžių vienai veisėjai į JAV) dėl plikumo geno nebuvimo pas tiesiaplaukius peterbaldus, taip, kad ko gero Natalija labai teisingai bus išsireiškusi. Jei šiandien dienai tiesiaplaukiai peterbaldai daugumoje naudojami tik peterbaldų veisimui ir tik keliose sistemose jie traktuojami kaip sia/osh tai žiū' ateis diena.... smile.gif)))))
Juk toje pačioje Fife dar prieš porą metų peterbaldų išvis nenorėjo pripažinti o šiandien jau welcome.

Teisingai pastebėjai - peterboldų veisėjai. Per mažai mes žinome genetikoje ir nesame apgynę daktaro laipsnį, kad profesionaliai apie tai kalbėti. tik veisėjų pagalba atsirado bambino, munchkin ir t.t. veislės. Kol nėra priimta tokios taisyklės, tai manau ir vadinkime viską savo vardais. IMHO plikumo genas vis tiek kažkur sėdi genetikoje ir jis gali išlysti nors ir po 10 kartų, o kas tada?

Taigi, dėl kainos turiu savo nuomonę. Mane pavyzdžiui labai nervuoja kai pagal tipą totalų š... parduoda kaip super duper puper orientalą veisimui už sąlyginai didelius pinigus

Pilnai sutinku, selekcinė atranka turi būti didelė. Arba jei parduodi breed tipo katę, tai ir kaina turi būti tinkama. Man asmeniškai labai svarbu, kad jei kačiukas gali važiuoti veisimui į kitą veislyną, tai tikrai dėl jo neturi būti gėda.

Veisėjas todėl ir yra veisėjas, kad jo kokybės kartelė būtų iškelta aukštai ! Kad jis norėtų gerinti ir gerinti veislę o ne daryti pinigus turėdamas vieną seną katiną (dažnai madingos pvz juodos spalvos) ir keletą kačių ir vis daugindamas ir daugindamas tuos pačius JOKIUS orientalus.

Aš dabar kai pasižiūriu į savo Ali (iš Natašos pirmas katinas), tai mane apima panika, kodėl aš tam katinui leidau vieną kartą susikergti biggrin.gif Gerai, kad tai buvo tik vienas kartas, tai buvo pirmas mano katinas ir aš iš to pasimokiau. Žinau, kad jo vienintelis vaikas yra kastratas ir ramu smile.gif
Dabar jau visai viskas kitaip atrodo su atėjusia patirtimi. Ir lygiai taip pat nustembu, kaip tie patys "jokie" tipo atžvilgiu katinai po šiai dienai yra kergiami.

Atsimenu vieną merginą čia forume, kuri apsilankė vos ne pas visus veisėjus rinkdamąsi kačiuką ir vietomis stebėdavosi, kad o kodėl ten šitas kačiukas buvo "toks pigus". Ogi todėl, kad veisėjo suvokime šitas kačiukas yra lyginamas su NORIMU GAUTI REZULTATU o ne su aplinkui veisiamais sia/osh. (beje reziumė ta mergina nusipirko š... už brangiai iš moters kuri turėjo ma'rods pirmą vadą ir jai jos kačiukai atrodė nu tiesiog tobuli  lotuliukas.gif )

Mano žiniomis jai tai tikrai buvo pirma vada. Buvo ir pas mane, tik aš kačiukų neturėjau.

Beje, kaina ne veisimui yra labai "flexible" lanksti jei naujieji šeimininkai patinka veisėjui ir staiga gyvūnas gali tapti nebeparduodamu kai jie nepatinka smile.gif
Aš esu ne vieną kartą nepardavusi savo kačiukų. Pas mane intuicija (ir "deja vu") per tiek metų išsivystė labai stipriai, kad atpažinti tam tikrus tipažus.
Gaila, kad tai ateina per nemalonias patirtis sad.gif

Aš irgi visada stengiuosi klausyti savo intuicijos, kuri irgi išsivystė tik per patirtį....
Atsakyti