Įkraunama...
Įkraunama...

Siamai, Orientalai, Seišeliai-Rytų katės (16 tema)

Pritariu Apgamelei ir Nerealiai. Beje, pirmiausiai pastebejus orientalu kates (net nepamenu kur pamaciau, parodoj ar internete), pirmiausiai perskaiciau visa prieinama literatura apie sia veisle, tuomet nusprendziau, kad sios veisles atstovas man puikiai tiktu i draugus ir tyliai pasvajodavau, kaip viena toki isigyti, buvau ir veislyna viena issirinkus, bet pasitaike palankesne proga ir tuomet jau ilgai nesvarsciau, isigijau ir tai yra pats geriausias mano sprendimas iki siol thumbup.gif turim dar viena mylima ir mylinti 'vaika'. Veisle ir toliau domiuosi, pasiskaitau ne tik lietuvos forumus, bet ir uzsienio tinklalapius, taip kad liudna, kad uzkliunu kazkam, kas manes nepazysta net? Mielai bendrauju su visais kas nori pabendrauti, gal tik kartais nedristu uzkalbinti... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(kar @ 2012 11 29, 12:34)
Nereikia reikštis, jei nenori išgirsti kitokios nuomones. Skaičiau pasisakymus...nenorėjot suprasti protingų patarimų.
Mes saviškį paiėmėm beveik 4 mėn., o ir tai atrodė tooooks mažas, tooooks trapus. Vyras net svarstė, gal reikėjo ilgiau palikti prie mamos  rolleyes.gif Vat to jūsų skubėjimo ir aš nesuprantu...kodėl?

Veisėjams rūpi veislė, rūpi ir kačiukai. Jei nerūpėtų išdalintų mėnesio kleckus ir galvos nesuktų. O dabar augina, auklėja, maitina, socializuoja, skiepija...kam visa tai? Dėl veislės ar dėl kačiuko?

Kiekvienai pelėdai savas pelėdžiukas gražiausias. O tai kačiukai skirti namams? Jie kam, ne žmonių džiaugsmui?

Kodėl jūs tokia nusistačiusi prieš veisėjus?[COLOR=red]

blink.gif
o kodel jus nemegstat kinu ir zydu tautybes zmoniu?

Cia toks pats kvailas,absurdiskas,niekuo nepagristas klausimas, koki Jus uzdavete man apie veisejus lotuliukas.gif

P.S. I manaji klausima atskymas nebutinas lotuliukas.gif

O as niekur nesakiau, kad esu nusistacius pries veisejus.... Anaiptol
Isvadas pasidarete neteisingas.
Nebuvau ir nesu pries nieka nusiteikus...

Kadangi sulaukiau labai nesmagaus puolimo todel, kad 100% neklausiau SM temos patarimu, o pasiklioviau ir kitu kaciu augintoju bei veterinarijos gydytojo isvadomis, tiesiog nusprendziau pasitraukti is temos ir nebebuti pykcio sukeleju smile.gif

Uz man skirta demesi ir laika tikrai esu nuosirdziau dekinga 4u.gif

QUOTE(------ @ 2012 11 29, 12:34)
Kaip viskas paprasta i gavosi. Veisėjams rūpi tik kažkokia abstrakti sąvoka "veislė", o va augintojai tai jau tie tikrieji mylėtojai, rūpintojėliai, kuriems visai nesvarbu ar tas kačiukas laimi parodose ar ne. Juk ne už tai jie juos myli.
O va tie veisėjai, tai jiems tik pasireklamuoti parodose svarbu, tik pasikonkuruoti ir šiaip matyt jie neturi kur savęs išreikšti  doh.gif

O kodėl Jums atrodo, kad veisėjai nemyli savo kačių ir kačiukų???? patikėkite BE MEILĖS VEISĖJU nebūsi. (daugintoju galbūt, bet tikrai ne veisėju).

Kitas dalykas, kad "leisti katytei susikergti" ar "katinukui sukergti ką nors" tai NĖRA MEILĖS IŠRAIŠKA wink.gif nemaišykite sąvokų

Beje, veisimas tai ne tik tobulas veislės atstovas (dar didelis klausimas ar toks egzistuoja  lotuliukas.gif ) pagal savo išvaizdą. Tai gerokai daugiau: tobulas charakteris, gera sveikata, puiki socializacija ir tt ir tt
Ir labai malonu būna kai "augintojai" įsigyję iš tavęs kačiuką tau skambina ir dėkoja (net po metų, dviejų), per Kalėdas siunčia mažas dovanėles su laiškeliu, kurio pabaigoje katino pėdutės atspaudas. Kai jie sako, kad niekada negalvojau, jog gali egzistuoti TOKS gyvūnas, kai jie sako, kad mano gyvenimas apsivertė- aš dabar jaučiuosi laimingas kaip niekada.... VA ČIA YRA KAIFAS  thumbup.gif  Va čia tu suvoki, kad ne tik valai kačių kakus, bet ir iš tiesų darai kažką gero.

ir tai nėra nieko bendra su parodomis, jeigu ką.....

Niekur apie sukergima isvis nekalbejau.
As nerasiau, kad veisejai nemyli kaciuku...
Nereikia istraukti is konkteksto....

Ir kodel as nesilaikiau sau duoto pazado lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Bet antra karta nebeuzlipsiu ant greblio smile.gif

Graziu svenciu 4u.gif
sekmes visoms 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Whatever?: 29 lapkričio 2012 - 13:20
Na tikrai smagu,kad prasidejo idomios diskusijos smile.gif .As siame forume visai nesenai ir man tikrai labai idomu butu apie orientalus suzinoti kuo daugiau,skaitau viska ka randu ir ka paraso musu veisejos.Pries metus isigijau savo pirmaji orientala Breikuti namams.Ir jis teikia be galo daug dziaugsmo mums,neturejome jokiu problemu ir nusivylimu.Dar pries metus as visiskai kitomis akimis ziurejau i orientalus,negaledama nieko konkreciai apie juos pasakyti.O dabar jau tikrai kitaip matau smile.gif ,nors tai nera dar toks matymas,kuri turi veisejos.Ziuredavau i mergaiciu ikeltas foto ,lygindavau ir stengiausi isidemeti smile.gif .Todel negailekite foto mielos veisejos smile.gif .Nesvarbu,kad kaciukai yra skirti namams ,ju foto visada malonu matyti tikrai.Viskas gyvenime ko mes norime pasiekti yra procesas,o ne vienos akimirkos rezultatas.Smagu kai sulauki palaikymo ir patarimu kai ju taip reikia.Gal kas galetu pasakyti kur galima pasiskaityti apie labiausiai orientalus puolancias ligas?
Atsakyti
QUOTE(Whatever? @ 2012 11 29, 13:58)

Uz man skirta demesi ir laika tikrai esu nuosirdziau dekinga 4u.gif

Svarbu padėjo lotuliukas.gif
Atsakyti

Kiek daug prirasita doh.gif net galva apsisuko!!! umn.gif

O mes turime kaciuku!!! tongue.gif
2 dar laisvi !!!
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Nereali @ 2012 11 29, 02:14)
Dzokonda tikrai galvojau, kad kate tavo veisimo  :4u: 
Jei ne tai dabar beveik bijau klausti kieno, bo tuoj busiu apkaltinta, kad domiuosi tik "kieno veisimo ir pagal tai vertinsiu kate"  :oh

As parodoje nebuvau o pagal nuotraukas neskubu vertinti, nes puikiai žinau kad gero fotografo rankose (arba būna gerai valdančio fotošopą :D) net vidutinė katė atrodys super-duper-puper ir atvirkščiai gera katė prasto fotografo rankose atrodys baisi.

Kitas dalykas, kad pas mus labai jau lietuviai nemėgsta susitarimų laikytis. 
Aš parašiau savo BLOGĄ patirtį, po manęs Živilė parašė savo BLOGĄ patirtį. Manau, kad čia atsirastų daugiau kas galėtų pasidalinti savo BLOGA patirtimi apie susitarimų nesilaikymą.
Kiekvienas veisėjas, kuris bando apsaugoti savo veislę nuo totalaus dauginimo ir paliekantis veisime TIK GERIAUSIUS anksčiau ar vėliau susiduria su nesąžiningais pirkėjais įsigyjančiais kates ne veisimui. Ir kaip bebūtų gaila, net sutartys nuo to dažniausiai neapsaugo.  :verysad:

Tačiau atsiranda "DEJA VU" ("Jau matyta") efektas. Pradedi atpažinti tipažus, elgsenos modelius ir situacijas. 

Ir labai dažnai žmogus sudalyvavęs parodoje ir išgirdęs daug pagiriamųjų žodžių ten (jis dar nežino, kad paroda toks dalykas, kur visi visus giria  :lotuliukas: ) staiga užsimano tą savo nu nerealiai gražią katę sukergti.... Visai pamiršęs, kad pirko ją be šios teisės.  :oh

Ir labai keista, kad kažkodėl kai kurios naujokės vos pasirodžiusios forume pradeda šūkauti apie tai, kaip čia jų niekas nemyli.  :blink:  Dažniausiai tai įvyksta po "NEPATOGIŲ" klausimų.  Arba kai visai netyčia būna bakstelėjama į "skaudžią vietą" :) Va tada lengviausia pašūkauti kokie visi aplink blogi o mes baltos ir pūkuotos. Kaip sakoma geriausia gynyba-puolimas.
Papildyta:
Beje, aš labai gerai atsimenu kai su pirmąja savo peterbalde, kuri Lietuvoje parodoje laimėjo Best of Best II vietą nuvažiavome i Lenkiją ir pakliuvome pas teisėją, kuri yra ir veislės autorė. Ir ji mums pasakė: " jei norite važinėti į parodas tai ir ĮSIGYKITE PARODINĮ GYVŪNĄ. Šitai katei duodu titulą (CACIB) su sąlyga, kad Jūs jos daugiau po parodas nevežiosite"
Patikėkit buvau šakės kaip įsižeidusi  :lotuliukas:  Taigi, čia mano katė, kuri LT laimėjo BOB II, ką čia šita sena tarka nusimano, atsirado mat paaiškins...  :lotuliukas:

Iki kol nenuvažiavau į Peterburgą ir nepervažiavau kažkur 20 veislynų.... Ir tada aš pamačiau KAIP ATRODO PARODINĖ KATĖ. Pamačiau gyvai, o ne paveiksliukuose ar standarto skaityme.  Ir va tik tada pradėjau suvokti ką Mironova turėjo omenyje mano "laimėtoją" katę išvadinusia netgi ne pačiu geriausiu "breed materialu" :blink:

Taigi, parodos ir net laimėjimai jose dar toli gražu ne viskas.

O naujokės, kurioms jų katės atrodo super-duper-puper ir jei forume negaunate tokio paties "paaikčiojimo" kuris būna  Jūsų draugams (pirmus kartus matantiems orikus) atėjus į svečius tai susimąstykite kad gal vistik priežastis ne "senbuvių nedraugiškumas" ...  :4u: Nes geros katės VISADA būna pagiriamos  :4u:

O norit nudžiuginsiu?  Šiaip tai nei vienas save gerbiantis veisėjas neparduos katės veisimui žmogui "iš gatvės". Ty beveik neįmanoma įsigyti show klasės PIRMĄJĄ savo gyvenime katę, na nebent ji bus bendrasavininkystės variante.
Tačiau antrąja jau yra įmanoma ;) Vistiek orikams/siamams/petrikams po vieną perdaug liūdna :)
Tai klauskit. :4u:
Kažkaip labai retai matau naujokų klausimus. Dažniausiai tik pretenzijas ir nepasitenkinimus bei skaitymus tarp eilučių tai KAS NET NEPARAŠYTA !!!!
Liza simpson, aš Jūsų nepažįstu. Tekstą rašiau galvodama, kad tai Džokondos veisimo katė parduota ne veisimui. Ir netgi NETAIKIAU JUMS ASMENIŠKAI (perskaitykite dar kartą).
Kad Jūsų katė nebuvo išgirta taip kaip Jums norėjosi normalu. Idėkite normalias nuotraukas, kur matosi jos snukis en fas, kūnas su profiliu. Nuotraukas pagal kurias galima vertinti gyvūną. ir GIRTI JĮ JEI JIS TO VERTAS.
Aš kaip minėjau parodoje nebuvau. Gyvai Jūsų katės nemačiau. Teisėjai, kurie ten teisėjavo man neimponuoja (taigi jų nuomonė irgi nelabai).
Būčiau mačiusi katę gyvai, reikščiau savo nuomonę. Nuotrauka yra JOKIA. Pažiūrėkite kritiškai į šią nuotrauką ir pamirškite, kad tai Jūsų katė. Ką galite pasakyti iš jos???
Tiesus profilis, bet nelabai ilgas snukis. Geras smakras. IR VISKAS.
Nesimato nei ausų, nei jų pastatymo, nei kūno, proporcijų, netgi spalva yra nelabai aiški. Lyg tai spottedas, lyg tai prastas tikingas.
Na ir ką galima sakyti ? Jei būčiau iš karto surašiusi tai ką dabar surašiau, būtų įsižeidimo šimtą kartų daugiau ir aš būčiau apkaltinta "naujokų nemėgimu" ir "vertinimu pagal nuotraukas". Taigi, aš patylėjau. Kitos veisėjos irgi patylėjo. Ir vistiek yra blogai  :lotuliukas:

Taip kad mielos brangios mylimos gerbiamos naujokės, kreipiuosi į tas, kurios čia jaučiasi "skriaudžiamos". KAIP ŠAUKSI TAIP ATSILIEPS. Ateikit gražiai ir mandagiai. Prisistatykit, supažindinkite su savimi (ty įdomiau Jūsų katinai/katės). Parodykite juos. Paskui pasimokykite kaip reikia teisingai rodyti orientalus (jei nežinote paklauskite) ir gausite ir patarimus ir pagalbą ir pagyrimus viską.
O ne deklaruokite čia baisiai "atviros širdies" tačiau už šito labai greit išlendančių bjaurių minčių/žodžių.
P.S. Mūsų tema aš sakyčiau, kad yra labai mandagi ir subtili  va nueikite į pvz sfinksų temą  :lotuliukas:
Papildyta:
Asčiukas, o man Jūsų katinas patinka. :super  Tikrai labai gražus siamas. Jau ne pirmą nuotrauką matau ir atsimenu kažkada domėjausi kieno jis veisimo  Įdomu juk pas ką gimsta tokie geri katinai.
Tik va nepritariu tam ką parašėte antrame savo poste. Man net idomu pasidare ir kas gi ten nepageidaujami?
As pvz kai kuriu veislynu pavadinimu net nezinojau  :geda2:  (gerai, kad ne aš sukūriau temą  Šiaip siamų orientalų tema 50psl pasiekia ne taip jau ir greitai, tai patikėkite ne visada viskas yra atsimenama kas buvo prieš pusmetį  :oh

Na iš tikrųjų yra toks jausmas, kad skaitoma tai kas neparašyta  :4u: 
O jei taip skaityti ir neieškoti tekstuose priekabių a?

Taip nuotrauka tikrai prasta, kodel as tureciau isizeisti? O del draugu "paaikčiojimo"(jeigu cia skirta man asmeniskai) - ja isrinko trys teisejai(vieningai) kaip ir geriausia sios veisles berniuka.Man nerupi show klases mano kate ar ne,nereikia ir pagirimu.Uztektu paprastu zodziu pvz.sveikinu,saunole,faina katyte!
Atsakyti
QUOTE(dzokonda @ 2012 11 29, 22:23)
Kiek daug prirasita doh.gif  net galva apsisuko!!! umn.gif

2 dar laisvi !!!

user posted image
user posted image

SUPERINIAI MAŽIAI, O KYCIUKAS PASKUTINĖJE NUOTRAUKOJE TAI IŠ VIS FAINAS:) SVEIKINU SU GRAZIA VADA smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dzokonda @ 2012 11 29, 22:23)

2 dar laisvi !!!
user posted image[/url]
user posted image

Juodukas tikras pantera smile.gif grazuoliai. Gal kas gali isduot paslapti kaip graziai nufotografuot orientalus? Maniskis visada "veiksme", sunku pagaut kadra.
Atsakyti
QUOTE(Nereali @ 2012 11 29, 13:46)

user posted image

Aga labai tipinis nemylimų kačiukų vaizdas biggrin.gif Čia vakar Jolkutė su viena angle buvo pas mane svečiuose.
Taip, mano kačiukai ant tiek nemylimi, kad jie tiesiog sulipa ant kelių visiems svečiams, kad tik jie juos greičiau iš čia paimtų (nu kaip iš vaikų namų)  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

doh.gif  doh.gif  doh.gif

Mes irgi lankėmės pas Nereali, katinėliai neišpasakytai meilūs!!! Visi lipa, visi murkia, garbė žodis- visus norėjosi vežtis namo smile.gif
Patys auginame vieną gražuolį iš Nerealios, ir tikrai neatsidžiaugiame koks puikus katinas smile.gif Šeimininkus myli beprotiškai!
Atsakyti
QUOTE(asčiukas @ 2012 11 30, 07:20)
SUPERINIAI MAŽIAI, O KYCIUKAS PASKUTINĖJE NUOTRAUKOJE TAI IŠ VIS FAINAS:) SVEIKINU SU GRAZIA VADA smile.gif

Aciukas, asciukas biggrin.gif !!! 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(princeless @ 2012 11 30, 10:47)
Juodukas tikras pantera  smile.gif grazuoliai. Gal kas gali isduot paslapti kaip graziai nufotografuot orientalus? Maniskis visada "veiksme", sunku pagaut kadra.

Aciu!!! malonu, kad patiko!! ax.gif
Su fotografavimu-tai cia klausimas profesionalam bigsmile.gif
Cia pas mus is profu situ klausimu butu Jolkute, manau tikrai pades jums patarimais!!
Atsakyti
Įdomu paskaityti, tema atgijusi. Retai kada reiškiuosi, tačiau temą seku jau gal kokie 5 metai. Mūsų katinui greitai bus 3,5 m. Namų džiaugsmelis.
Aš ne Jolkutė, bet patinka pafotografuot. Ką pastebėjau:
1.Visų pirma APŠVIETIMAS (geriausia netūralus - prie lango, lauke ir pan.) Nenaturaliam apšvietime fotoaparatui gali būt sunku susidorot su baltos spalvos balansu, dėl ko gali šiek tiek iškreipti spalvas.
NENAUDOTI BLYKSTĖS! (blikai, iškreipia akių spalvą ir t.t.)
2. Fotografuojant snukutį iš priekio - geriausia katino akių lygyje arba šiek tiek iš žemesnio taško nei katino akių lygis. Tada išryškėja ausys ir jų pastatymas.
user posted image

user posted image

Profilis
user posted image

3. Geriausia, kad fotografas turėtų kokį pagalbininką, kuris užimtų gyvūną su jo megstamais žaisliukais ir pan., kad katinas dėmesį koncentruotų į tą pusę, kur reikia fotgrafui.

P.S. Papasakosiu vakarykštį nuotykį: iš vakaro buvau balkone (balkonas įstiklintas) palikus atšilt užšaldytą lašišą. Vakar palikau balkono duris praviras ir trumpam išlėkiau į parduotuvę. Grįžus radau pragražtą storą celofaninį maišą ir "apėstą" lašišą doh.gif Pasirodo vaikinas puotavo doh.gif Šiandien svečiai atvažiuoja, vakare teko lėkt į parduotuvę pirkt naują lašišą... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smilguna: 01 gruodžio 2012 - 10:50
QUOTE(Smilguna @ 2012 12 01, 11:37)
P.S. Papasakosiu vakarykštį nuotykį: iš vakaro buvau balkone (balkonas įstiklintas) palikus atšilt užšaldytą lašišą. Vakar palikau balkono duris praviras ir trumpam išlėkiau į parduotuvę. Grįžus radau pragražtą storą celofaninį maišą ir "apėstą" lašišą  doh.gif Pasirodo vaikinas puotavo doh.gif Šiandien svečiai atvažiuoja, vakare teko lėkt į parduotuvę pirkt naują lašišą...  doh.gif

Aciu uz patarimus 4u.gif nu paskutinis nuotykis primine slapta sugrauzta musu 'gerai' paslepta naminio katino dietinio maistelio maisa lotuliukas.gif radau tik skutus, tik kad katinas sotus butu nepastebejau niekad kazkaip smile.gif o siaip jie gudrus, lapce kisa leksten ir vagia maista is panoses, tik uzsizioplink biggrin.gif bet svarbiausia vaidina abejingus ir ziuri visai i kita puse, atseit 'cia ne as' lotuliukas.gif

beje, jusu kacius fotogeniskas labai thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo princeless: 01 gruodžio 2012 - 11:14