Įkraunama...
Įkraunama...

Siamai, Orientalai, Seišeliai-Rytų katės (16 tema)

QUOTE(Whatever? @ 2012 11 29, 11:51)
Neisizeidziau... Tiesiog pasimokiau, kad SM geriau reikstis kuo maziau smile.gif Arba nesireiksti visai biggrin.gif
Jei tikrai idomu, tai  apie 4-5 sios temos puslapi galite rasti info smile.gif
Nesiplesiu daugiau sita tema...

Tik noriu parasyti, kad supratau esmini skirtuma..
Veisejams rupi tik veisle....

Augintojams - tik katinas...
IR tik tas vienas vienintelis, nepriklausomai, ar jis kazkam atrodo negrazus, negeras, netobulas ir t.t.  mirksiukas.gif  Gal veisejams sunku suprasti, kad ne del nuopelnu parodose zmones laiko katinus smile.gif
Vaikai irgi  toli grazu ne visi grazus ir tobuli kitu akimis...Bet ar tevai juos del to myli maziau?

Nereikia reikštis, jei nenori išgirsti kitokios nuomones. Skaičiau pasisakymus...nenorėjot suprasti protingų patarimų.
Mes saviškį paiėmėm beveik 4 mėn., o ir tai atrodė tooooks mažas, tooooks trapus. Vyras net svarstė, gal reikėjo ilgiau palikti prie mamos rolleyes.gif Vat to jūsų skubėjimo ir aš nesuprantu...kodėl?

Veisėjams rūpi veislė, rūpi ir kačiukai. Jei nerūpėtų išdalintų mėnesio kleckus ir galvos nesuktų. O dabar augina, auklėja, maitina, socializuoja, skiepija...kam visa tai? Dėl veislės ar dėl kačiuko?

Kiekvienai pelėdai savas pelėdžiukas gražiausias. O tai kačiukai skirti namams? Jie kam, ne žmonių džiaugsmui?

Kodėl jūs tokia nusistačiusi prieš veisėjus?
Atsakyti
Na, ko nezinom, to ir nepasakojam, "pasaku"nesekam. Kazkaip nepatogu, kad forumas tampa vos ne dialogu, pasikalbet prasom i az. mirksiukas.gif Kazkaip niekas nepasigiria Kauno parodos pasiekimais, maciau lyg tai nemazai orientalu gerai ivertinti buvo?
Atsakyti
QUOTE(asčiukas @ 2012 11 28, 22:09)

šitas vaikas man visada patiko wub.gif
Papildyta:
O va štai mes blogietės, ir su taip nemylimais kačiukais, kurie karias ant kelių tongue.gif

user posted image
Atsakyti
Na, dialogas, ne dialogas, bet neisgirdau protingu priezasciu, del ko namu dziaugsmui nupirktus kastratus arba kad ir dar ne kastratus, bet neplanuojamus veisti kasarus tempt i parodas...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pujolis: 29 lapkričio 2012 - 12:21
QUOTE(Whatever? @ 2012 11 29, 10:51)
Tik noriu parasyti, kad supratau esmini skirtuma..
Veisejams rupi tik veisle....

Augintojams - tik katinas...
IR tik tas vienas vienintelis, nepriklausomai, ar jis kazkam atrodo negrazus, negeras, netobulas ir t.t.  mirksiukas.gif  Gal veisejams sunku suprasti, kad ne del nuopelnu parodose zmones laiko katinus smile.gif
Vaikai irgi  toli grazu ne visi grazus ir tobuli kitu akimis...Bet ar tevai juos del to myli maziau?(...)
Gal kas galite parasyti, kur rasti sifravimus tu kodu (NOM BIS; WCF  ir pan.) ? smile.gif

Kodėl taip kategoriškai???? blink.gif

Kaip viskas paprasta i gavosi. Veisėjams rūpi tik kažkokia abstrakti sąvoka "veislė", o va augintojai tai jau tie tikrieji mylėtojai, rūpintojėliai, kuriems visai nesvarbu ar tas kačiukas laimi parodose ar ne. Juk ne už tai jie juos myli.
O va tie veisėjai, tai jiems tik pasireklamuoti parodose svarbu, tik pasikonkuruoti ir šiaip matyt jie neturi kur savęs išreikšti doh.gif

O kodėl Jums atrodo, kad veisėjai nemyli savo kačių ir kačiukų???? patikėkite BE MEILĖS VEISĖJU nebūsi. (daugintoju galbūt, bet tikrai ne veisėju).

Kitas dalykas, kad "leisti katytei susikergti" ar "katinukui sukergti ką nors" tai NĖRA MEILĖS IŠRAIŠKA wink.gif nemaišykite sąvokų

Beje, veisimas tai ne tik tobulas veislės atstovas (dar didelis klausimas ar toks egzistuoja lotuliukas.gif ) pagal savo išvaizdą. Tai gerokai daugiau: tobulas charakteris, gera sveikata, puiki socializacija ir tt ir tt
Ir labai malonu būna kai "augintojai" įsigyję iš tavęs kačiuką tau skambina ir dėkoja (net po metų, dviejų), per Kalėdas siunčia mažas dovanėles su laiškeliu, kurio pabaigoje katino pėdutės atspaudas. Kai jie sako, kad niekada negalvojau, jog gali egzistuoti TOKS gyvūnas, kai jie sako, kad mano gyvenimas apsivertė- aš dabar jaučiuosi laimingas kaip niekada.... VA ČIA YRA KAIFAS thumbup.gif Va čia tu suvoki, kad ne tik valai kačių kakus, bet ir iš tiesų darai kažką gero.

ir tai nėra nieko bendra su parodomis, jeigu ką.....
Atsakyti
QUOTE(Pujolis @ 2012 11 29, 12:20)
As manau, kad veisejai, turintys "naujausios laidos" ekstremalios isvaizdos katinus gali daug issamiau supazindint zmones su veisle, negu zmogelis, turintis viena ar du kastratus, kurie dazniausiai (neskaitant retu isimciu) pagal isvaizda yra tik vidutiniokai, o ir tokiu vidutinioku seimininkai ne ka "nuraukia" apie veisle, kad galetu daugiau papasakot, negu jos tobulinimu uzsiimantis profesionalas...

zmones, kurie domisi veisle,"nuraukia" ne ka maziau nei veisejai, beto jie labai daug bendrauja su veisejais, kitas dalykas, "paprastam" zmogui daug lengviau pasakoti apie veisle, auginima ir t.t. kitam paprastam zmogui, trecias dalykas, neuzsiciklinkit ant eksremalaus tipo, eiliniam pilieciui dazniausiai standartas mielesnis, ketvirtas dalykas, nebukit "zadina" kuri tik sau augina ir niekam nerodo savo grozio, beje kiek dalyvauju parodose (WCF) paskutiniu metu tik 1 siamas ir tebuna, turbut del tokios nuomones, kad su kastratu dalyvaut neverta sad.gif ir paskutinis dalykas, normalios psichikos katinas parodose nestresuoja, o labai noriai su visais bendrauja ir savo laimejimais suteikia dziaugsmo ir veisejui ir seimininkui ir pasaliniams pielieciams thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo apgamele: 29 lapkričio 2012 - 12:33
QUOTE(apgamele @ 2012 11 29, 14:30)
zmones, kurie domisi veisle,"nuraukia" ne ka maziau nei veisejai, beto jie labai daug bendrauja su veisejais, kitas dalykas, "paprastam" zmogui daug lengviau pasakoti apie veisle, auginima ir t.t. kitam paprastam zmogui, trecias dalykas, neuzsiciklinkit ant eksremalaus tipo, eiliniam pilieciui dazniausiai standartas mielesnis, ketvirtas dalykas, nebukit "zadina" kuri tik sau augina ir niekam nerodo savo grozio, beje kiek dalyvauju parodose (WCF) paskutiniu metu tik 1 siamas ir tebuna, turbut del tokios nuomones, kad su kastratu dalyvaut neverta sad.gif ir paskutinis dalykas, normalios psichikos katinas parodose nestresuoja, o labai noriai su visais bendrauja ir savo laimejimais suteikia dziaugsmo ir veisejui ir seimininkui ir pasaliniams pielieciams  thumbup.gif

Na, cia jau yra argumentai. O as ne "zadina". Gi parodziau savo grozius ir giminem, ir draugam lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(apgamele @ 2012 11 29, 12:30)
zmones, kurie domisi veisle,"nuraukia" ne ka maziau nei veisejai, beto jie labai daug bendrauja su veisejais, kitas dalykas, "paprastam" zmogui daug lengviau pasakoti apie veisle, auginima ir t.t. kitam paprastam zmogui, trecias dalykas, neuzsiciklinkit ant eksremalaus tipo, eiliniam pilieciui dazniausiai standartas mielesnis, ketvirtas dalykas, nebukit "zadina" kuri tik sau augina ir niekam nerodo savo grozio, beje kiek dalyvauju parodose (WCF) paskutiniu metu tik 1 siamas ir tebuna, turbut del tokios nuomones, kad su kastratu dalyvaut neverta sad.gif ir paskutinis dalykas, normalios psichikos katinas parodose nestresuoja, o labai noriai su visais bendrauja ir savo laimejimais suteikia dziaugsmo ir veisejui ir seimininkui ir pasaliniams pielieciams  thumbup.gif

Žmonės kurie jau nusipirko gyvūną namams nei domisi per daug veisle, nei juo labiau bendrauja su kitais veisėjais (aisku visada yra išimčių).

O paklauskit savęs, kodėl žmones labiau domina standartas ar pet klasės gyvūnai???? Ogi gal dėl to kad parodose jie tokius ir mato? Tai koks čia veislės tobulinas?

Žodžiu, palaikau aš Pujolio numonę, nors panašu kad žmogus nėra veisėjas, bet masto išties protingai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jolkutė: 29 lapkričio 2012 - 12:39
QUOTE(Pujolis @ 2012 11 29, 12:20)
Na, dialogas, ne dialogas, bet neisgirdau protingu priezasciu, del ko namu dziaugsmui nupirktus kastratus arba kad ir dar ne kastratus, bet neplanuojamus veisti kasarus tempt i parodas...

Pujoli, nustebsite, bet yra kačių (katinų) kuriems tikrai patinka važinėti po parodas (ty labai daug laiko praleisti su savo mylimu šeimininku ir išklausyti begales pagyrų savo asmenybei).
katėms patinka kai jas giria. SiaOriPetrikams patinka leisti laiką su savo Žmogumi ir nesvarbu ar laikas leidžiamas mašinoje, parodoje ar namie.
Kaip tik namie jo Žmogus turi daug užsiėmimų (pvz SM biggrin.gif) o va parodoje ir kelionėje į ją visas dėmesys skiriamas katei.
O kur dar skanėstai kuriuos jos gauna parodos metu.

Tikrai nesakau, kad visoms patinka. Bet tikrai yra kačių kurioms PATINKA.

O dėl kastratų parodose. Ne visais atvejais kačiukai parduodami kastracijai yra prastesti, labai dažnai būna "politinis" dalykas smile.gif
Pvz aš dabar turiu gera orientalą kačiuką. Jei jis išvažiuotų į užsienį tai būtų show/breed klasės kačiukas. Jei jis liktų Lietuvoje tai kategoriškai su sąlyga, kad jis turi būti kastruotas.
Jo kokybė nesuprastėjo, bet...
Aš žinau, kad nekastruotas jis tiksliai žymės teritoriją, bandys pabėgti ir tt. Vadinasi šeimininkai jį bars, bus nepatenkinti, nelaimingi etc. Aš šito nelinkiu savo vaikui.
Kitas niuansas, kad aš prisibijau, kad šeimininkai nuspręs nesilaikyti duoto žodžio ar sutarties (būkime sąžiningi, nelabai jos LT veikia) ir nuspręs "padaryti bizniuką" ty mano katiną sukergti su viskuo kas juda ir pareiškia norą daugintis doh.gif

O va po keleto tokių "mylinčių šeimininkų" orientalų laukia kornišų, britų, rusų mėlynųjų likimas. Kai yra krūva bedokumenčių užimbridinguotų per daug artimų giminių su krūva sveikatos, išvaizdos, charakterio problemų.
Man to reikia? NE. ir visiems skaitantiems šią temą taip pat ne.

taigi, tačiau šitas berniukas būtų puikus SHOW kastratas, ty katinas kuris drąsiai galėtų dalyvauti parodose ir:
1) gautų savo pagyras
2) šeimininkai turėtų fainą hobby- tikrai malonu kai tavo gyvūnas laimi
3) katinas turi daug šansų laimėti krūvą dovanų (tsakant apsirūpinti sau maistu, drąskyklėmis ir tt)
4) savininkas susipažintų/susidraugautų su kitais veisėjais ir jau nebebūtų "žmogus iš gatvės" jei sugalvotų užsiimti veisimu
5) Pas savininką susiformuotų teisingas požiūris į tai kas yra show kas yra breed, kas yra pet gyvūno kokybė
6) veisėjas džiaugtųsi tokia reklama wink.gif

Atsakyti
QUOTE(Jolkutė @ 2012 11 29, 13:38)
Žmonės kurie jau nusipirko gyvūną namams nei domisi per daug veisle, nei juo labiau bendrauja su kitais veisėjais (aisku visada yra išimčių).

O paklauskit savęs, kodėl žmones labiau domina standartas ar pet klasės gyvūnai???? Ogi gal dėl to kad parodose jie tokius ir mato? Tai koks čia veislės tobulinas?

Žodžiu, palaikau aš Pujolio numonę, nors panašu kad žmogus nėra veisėjas, bet masto išties protingai.

tai atvezkit i parodas ne tik standartus beje orientalu buna ir eksremaliu parodose

esme dabar ne apie tipa eina, o apie dalyvavima parodose, pacios nedalyvaujat, kaciuku seimininku nekvieciat, nesiulot, o paskui stebites kodel parodoje tiek nedaug 4 grupes doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolkutė @ 2012 11 29, 12:18)

O va štai mes blogietės, ir su taip nemylimais kačiukais, kurie karias ant kelių  tongue.gif

user posted image

Aga labai tipinis nemylimų kačiukų vaizdas biggrin.gif Čia vakar Jolkutė su viena angle buvo pas mane svečiuose.
Taip, mano kačiukai ant tiek nemylimi, kad jie tiesiog sulipa ant kelių visiems svečiams, kad tik jie juos greičiau iš čia paimtų (nu kaip iš vaikų namų) lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Nereali @ 2012 11 29, 14:40)
Pujoli, nustebsite, bet yra kačių (katinų) kuriems tikrai patinka važinėti po parodas (ty labai daug laiko praleisti su savo mylimu šeimininku ir išklausyti begales pagyrų savo asmenybei).
katėms patinka kai jas giria. SiaOriPetrikams patinka leisti laiką su savo Žmogumi ir nesvarbu ar laikas leidžiamas mašinoje, parodoje ar namie.
Kaip tik namie jo Žmogus turi daug užsiėmimų (pvz SM biggrin.gif) o va parodoje ir kelionėje į ją visas dėmesys skiriamas katei.
O kur dar skanėstai kuriuos jos gauna parodos metu.

Tikrai nesakau, kad visoms patinka. Bet tikrai yra kačių kurioms PATINKA.

O dėl kastratų parodose. Ne visais atvejais kačiukai parduodami kastracijai yra prastesti, labai dažnai būna "politinis" dalykas smile.gif
Pvz aš dabar turiu gera orientalą kačiuką. Jei jis išvažiuotų į užsienį tai būtų show/breed klasės kačiukas. Jei jis liktų Lietuvoje tai kategoriškai su sąlyga, kad jis turi būti kastruotas.
Jo kokybė nesuprastėjo, bet...
Aš žinau, kad nekastruotas jis tiksliai žymės teritoriją, bandys pabėgti ir tt. Vadinasi šeimininkai jį bars, bus nepatenkinti, nelaimingi etc. Aš šito nelinkiu savo vaikui.
Kitas niuansas, kad aš prisibijau, kad šeimininkai nuspręs nesilaikyti duoto žodžio ar sutarties (būkime sąžiningi, nelabai jos LT veikia) ir nuspręs "padaryti bizniuką" ty mano katiną sukergti su viskuo kas juda ir pareiškia norą daugintis  doh.gif

O va po keleto tokių "mylinčių šeimininkų" orientalų laukia kornišų, britų, rusų mėlynųjų likimas. Kai yra krūva bedokumenčių užimbridinguotų per daug artimų giminių su krūva sveikatos, išvaizdos, charakterio problemų.
Man to reikia? NE. ir visiems skaitantiems šią temą taip pat ne.

taigi, tačiau šitas berniukas būtų puikus SHOW kastratas, ty katinas kuris drąsiai galėtų dalyvauti parodose ir:
1) gautų savo pagyras
2) šeimininkai turėtų fainą hobby- tikrai malonu kai tavo gyvūnas laimi
3) katinas turi daug šansų laimėti krūvą dovanų (tsakant apsirūpinti sau maistu, drąskyklėmis ir tt)
4) savininkas susipažintų/susidraugautų su kitais veisėjais ir jau nebebūtų "žmogus iš gatvės" jei sugalvotų užsiimti veisimu
5) Pas savininką susiformuotų teisingas požiūris į tai kas yra show kas yra breed, kas yra pet gyvūno kokybė
6) veisėjas džiaugtųsi tokia reklama wink.gif

Jusu pasisakymai man visada labai imponuoja, bet...As daznai lankausi parodose, aisku be katinu. Ir pastebejau tik viena kita katina, kuris, kaip jus minejot, dziaugiasi savo dalyvavimu. O dauguma nabageliu guli susiguze narveliuose, arba prisiklijave prie seimininko.O ir ziurovai ne visi protingai elgiasi, kaisioja pirstus i narvelius, lenda prie gyvunu, triuksmauja...Ypac nemalonu buna tose parodose, kuriose iejimas nemokamas gal uz tai ten ir dalyvauja tik vienas kitas siamas. Be to, kad ir ka besakytumet, uzsikresti ivairiomis ligomis parodose yra padidinta tikimybe, nors gyvunas ir skiepytas. Vienzo, mano nuomone, paroda tikrai nera ta vieta, kur seimininkas ir katinas gali dziaugtis vienas kitu.Suprantu, kad veisejas ten turi dalyvauti, bet parodos man asocijuojasi daugiau su sunkiu darbu ir itampa, negu su maloniu laisvalaikio praleidimo budu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pujolis: 29 lapkričio 2012 - 12:52