Įkraunama...
Įkraunama...

Siamai, Orientalai, Seišeliai-Rytų katės (16 tema)

Pradžiai šiek tiek svarbios informacijos:
Prieš įsigydami gyvūną pažiūrėkite šį filmuką ir gerai pagalvokite, ar norite remti tuos, kuriems gyvūnai rūpi tik dėl pinigų.

Šios katės traukia žvilgsnį savo gracija, pavergia sielą savo prieraišumu, sužavi savo protu....Ir jų niekada nebūna per daug!

user posted image

O štai tokie mes visi gražus ir protingi wub.gif

user posted image
user posted image
user posted image
user posted image

Veislynai:

Ideal Cat
Monoceros
Nicoco
Made in Lithuania
Bald Era
Bast Whisper

Sena tema čia
Papildyta:
Kadangi Jolkutė nekurė temos, tai aš padariau copy paste - visi akmenai į jos daržą tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kykute: 19 lapkričio 2012 - 10:33
Brigita, nesymėtyk čia akmenais tongue.gif Aš juk nesu vienintelė čia, tau irgi visai neblogai sekas, ypač kai pridedi ką nors ir nuo savęs mirksiukas.gif

Aš tik kaip ir praitoje temoje norėčiau pakopinti TEISINGAS mintis apie dokumentuotus gyvūnus. Vistik mūsų tikslas yra išsaugoti ir pagerinti veislę ir labai labai nesinori matyti skelbimų apie bedokumenčius kačiukus.

Jonavietis
Dokumentai negarantuoja jums sveiko katino. Dokumentai yra patvirtinimas, kad jūs perkat būtent tos veislės atstovą, kurio norit, psichiką ir charakterį būdingą tai veislei.

Apie sveikatą  g.gif  serga visi ir dokumentuoti ir be dokumentų. Tiesiog geram veislyne atranka didesnė veisimui, tai ir tikimybė daug didesnė, kad kačiukas bus sveikas. O va bedokumenčiai kergiami bele su kuo, su tėvais, broliais. Tai ir pagalvokit kiek procentų jūs duosit kačiuko sveikatai su kilmės dokumentais ir be. Aš 1/50 teduočiau. O veterinaras labai teisingai pasakė - kaip pasiseks. Gyvūnas yra gyvas sutvėrimas ir nežinai kada kas atsitiks. Korniai serga nei daugiau nei mažiau kaip kitų veislių katinai.

Kiekvienas renkasi tą ką nori ir mokosi iš savų klaidų.

Tiesiog bandau suprasti kodėl žmonės už kačiuką, kuris be dokumentų, negaili 600-700 litų. Man skelbime parašymas "grynaveislis be dokumentų" kelia juoką. Kodėl žmogus mokėdamas už Mersedes jį ir ima, o neima Golf. Koks skirtumas, taigi irgi mašina  biggrin.gif  Kol žmonės nesupras, kad juos tiesiog apgaudinėja, įkišdami gyvūną be dokumentų kaip tam tikros veislės atstovą, tai ir bus.

LaiLaa
Nu žinot, aš irgi laaaabai noriu D&G rankinuko... Laaabai noriu. Alia pinigų gaila tiek mokėt. Nusiperku gariūnuose rankinuką su D&G  ženklu ir laiminga.
Nu koks skitumas ir iš gariūninio daiktai neišrenta ir ant peties nešiot galima ir telpa viskas... Ir ženklas yra.
Taip kam mokėti 10 kartų daugiau. Ir visiems galiu iki apsikakojimo aiškint, kad originalas.  Kas supranta pasijuoks, kas nesupranta patikės ir tiek.

Ai, čia tema be galo.
Seniai viskas aišku veisėjai bijo bizniuką prarast, tai ir draskosi čia. O žmonės myli ir daugina kačiukus, o ne dokus    lotuliukas.gif

Tik jau vienas dalykas nervina baisiausiai, prisiperka kačiukų iš daugintojų, o patarimų klausia pas veisėjus, bėdai ištikus.
Taigi mielieji ir kreipkitės pas tuos, kurie jums pardavė (už brangiai sakyčiau) kačiuką. Ar anie pažinti jūsų nenori?

Iste
Na aš gal kiek po laiko, bet iš savo praktikos pasakysiu. (pirmiausia noriu pasakyti, kas visu svarbiausia jog gyvūnas butu sveikas ir neagresyvus).
<....>
O niekada nesusimastėt: dėl ko bedokumenčiu dauguma būna agresyvūs, sysina kur papuola, ir t.t... ? Jie neturi genetinio atsiekamumo. Vadinasi, jų visu genetikoje yra artimesnes ar tolimesnes kraujomaišos. Kas ir gali duoti tokius psichikos nukrypimus.  Veisiant gyvūnus su dokumentais yra atidžiai studijuojamos jų linijos, jo protėviai ir žiūrima, kad nebūtu kergiami giminingi katinai. Taip pat parodu metu yra atrenkami geriausiai veisles standartus atitinkantys tos veisles atstovai ir tik jie gali būti veisiami.
Labai džiaugiuosi dėl tu bedokumenčiu, kurie neturi sveikatos problemų, atitinka veisles charakteri, nera agresyvūs.
Nieko nesmerkiu, čia tik pamąstymui... kas kaip ir dėl ko  smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kykute: 19 lapkričio 2012 - 10:34
Na tai registruojuosi naujoje temoje 4u.gif
Mano mažiai:
Ideal Cat ZICA:
user posted image

Ideal Cat ZAPPA:
user posted image

Situ neturiu koliazu tai po viena smile.gif
ZOSIUKAS smile.gif
user posted image

Ideal Cat ZEBRA:
user posted image
user posted image

Kai kurie dar vis iesko namu 4u.gif
Atsakyti
Sveiki,

Seniai galvojam apie orientaliu veisles katinuka..Jie be galo grazus...
Galvojom veliau isigyti,kai mazasis paaugs, po metu geru..Bet pasitaike patraukus pasiulymas...Katinelis su dokumentais is labai nedidele kaina (700 lt). Ar realu, kad sveikas, geras katinukas butu parduodamas uz tokia kaina?Gal kazkas su juo ne taip? Katinukas mazas, 2.5 menesio....Kaip ir viskas skamba graziai...bet kirba daug bet...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Whatever?: 13 lapkričio 2012 - 23:01
QUOTE(Whatever? @ 2012 11 14, 01:00)
Sveiki,
Galvojom veliau isigyti,kai mazasis paaugs, po metu geru..Bet pasitaike patraukus pasiulymas...Katinelis su dokumentais is labai nedidele kaina (700 lt). Ar realu, kad sveikas, geras katinukas butu parduodamas uz tokia kaina?Gal kazkas su juo ne taip? Katinukas mazas, 2.5 menesio....Kaip ir viskas skamba graziai...bet kirba daug bet...

manau realu! mirksiukas.gif Cia jau kaip veiseja ivertina savo gyvuna-tokia ir kainele. Jei skirtas kastracijaj-tai ir kaina nedydele. Buna ajsku ir labai brangiu kastratu, nes palei isvaizda ir tipa begalo grazus!! Dazniausiai pygiau parduodami tarpiniai variantai- jei mama ar tevas peterboldas (plikas) o kita puse orientalas. Jas kazkodel parduoda kaip orientalus,nes turi plauka... bigsmile.gif ir ju kaina tikrai nesikandziuoja !!! Buna ir uz 300 lt.!!
bet pirkti 2,5 men.sakyciau peranksti. reiketu pirkti po skiepu komplekto kai jam sukaks 3 men.+savajte adaptacijaj su mama.
Priie to pacio pareklamosime ir savo 1 kaciuka, kuris gyvena Siauliose. Liko 1 berniukas shokoladinis taskuotas su sidabriuku!! begalo murkanti butybe !! manau Tatjana uz paskutini kaciuka neprasus labai daug pynigeliu! Nors kaciukas tikrai neprastas!!:mirksiukas:

Papildyta:
dar 1 foto Dzemuko 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Whatever? @ 2012 11 13, 23:00)
Sveiki,

Sveika,
o taip, kad orientalai patys gražiausi iš visų, šitoj temoj sutiks visi biggrin.gif Bet nereikia pamiršti, kad jie ir labai aktyvūs ir mėgstantys pakalbėti ir jiem tiesiog yra būtina skirti daug dėmesio bigsmile.gif

Na jei jus tik dėl kainos renkatės, nežinau ar tai geras sprendimas. Gyvūną įsigysite daugiau mažiau 10-čiai metų, tai man asmeniškai kaina išvis tampa nereikšmingas dalykas. O 2,5 mėn veislynai neatiduoda, nebent nuo tokio amžiaus galite rezervuoti. Dokumentai jei nėra veislyno, tai klausimas kas tai per dokumentai?
Pasiteiraukite žmogaus kuris parduoda kačiuką ar jis turi registruotą veislyną, paklauskit pavadinimo, kokiam klubui priklauso, galite pasidomėti ar kačiuko tėvai dalyvavę parodose. Taip pat niekas nemuš jei paklausite kodėl kaina tokia? Gavę atsakymus į šiuos klausimus, turėtumėte susidarysi šiokį tokį supratimą apie žmogų kuris parduoda gyvūną ir apie patį gyvūną. Šie klausimai yra visai normalūs ir padorus veisėjas į juos atsakys atvirai, išsisukinėjimas man asmeniškai sukeltų įtarimų. Tik perspėsiu, jei gyvūno norite namams, t.y. neveisimui, klausimai apie tėvus veisėjui gali nepatikti, todėl reikėtu paaiškinti kodėl šito klausiate. Esme tame, kad kačiukas turės dokumentus tik tuo atveju jei abu jo tėvai yra gavę parodinius įvertinimus ir jei veisėjas yra įregistravęs veislyną.
Tikiuosi bent kažkiek padėjau 4u.gif Ir sėkmės ieškant savo vienintelio mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(dzokonda @ 2012 11 14, 10:30)
Dazniausiai pygiau parduodami tarpiniai variantai- jei mama ar tevas peterboldas (plikas) o kita puse orientalas.

O va čia tai geras - tarpinis variantas lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Indrei patiks hihihi.gif
Atsakyti
Whatever? labas smile.gif smagu, kad patinka orientalai smile.gif

Jei rimtai, katinėlis už 700lt su dokumentais, man taip pat keltų įtarimų, nebent.... tai būtų vyresnio amžiaus kastruotas katinas/katė, kuris parduodamas kaip jau nebedalyvaujantis veisimo programoje, arba užsilikęs kastratas, turintis kokių defektų, kaip lūžus uodega ar pan. Bet jaunas, sveikas 2,5mėn katinukas už tokią kainą... na tikrai, įtarimų kyla.
Kaip Jolkutė minėjo, 2,5mėn katino joks veislynas su dokumentais parduoti negali, nes kačiukai iki 3 mėn. amžiaus privalo augti su motina. Tik 3mėn. kačiukai yra aktuojami, čipuojami ir jiems išduodami dokumentai. Aš irgi patariu išsiklausinėti kiek įmanoma daugiau apie veislyną. Yra buvę variantų su padirbtais dokumentais. Prieš kiek laiko yra tekę susirašinėti su viena mergina, kuri buvo įsigyjus katiną su pieštais dokumentais...

O geriausia, pasakykit mums, kur jūs esat tą kačiuką nusižiūrėjus, nes mes daugiau mažiau pažįstam visus LT veisėjus, susitinkam parodose, tada galėsim pasakyt kažką daugiau apie konkretų veislyną. Jei nenorit viešai, galit į AŽ.

QUOTE(dzokonda @ 2012 11 14, 11:30)
Dazniausiai pygiau parduodami tarpiniai variantai- jei mama ar tevas peterboldas (plikas) o kita puse orientalas.

Miela Natalija, nėra tokių veislių kaip "tarpinis variantas". Jei vienas iš tėvų peterboldas, kitas orientalas, tai NIEKADA vaikai nebus orientalais ar kažkokiais "tarpiniais variantais". Tai yra Peterboldas varietta.
Atsakyti
aciu, labai, merginos, uz atsakymus....
Jus teisingai pastebejote - dabar dar kaciuku negalima pasiimti, tik
rezervuoti...
Katinukus atiduos skiepytus, cipuotus...
Yell, aciu - parasysiu jums az 4u.gif

koks grazus Dzemukas 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Whatever?: 14 lapkričio 2012 - 12:42
QUOTE(Yell @ 2012 11 14, 11:42)
Miela Natalija, nėra tokių veislių kaip "tarpinis variantas". Jei vienas iš tėvų peterboldas, kitas orientalas, tai NIEKADA vaikai nebus orientalais ar kažkokiais "tarpiniais variantais". Tai yra Peterboldas varietta.

Jau viršuje parašė, kas kaip ri kodėl dėl kačiuko rinkimosi tai nesiplėsiu, nes labai teisingos pastabos.
Pasiplėsiu toliau dėl taip vadinamo tarpinio varianto biggrin.gif

Jau kai kurie veisėjai pradėjo peterbald varietas vadinti orientalais ir tai mane didžiai stebina. Bet tipo taip lengviau parduoti, tai ypač mėgsta baltarusiai, todėl bijau, kad ši mada gali ir į Lietuvą ateiti.

Tad tada iškyla klausimas, kiek tas veisėjas yra patikimas,kuris peterbaldą su plaukais stumdo kaip orientalą?

Whatever - man taip pat galit parašyti AŽ ir galėsiu išsakyti savo nuomonę.
Atsakyti
QUOTE(Yell @ 2012 11 14, 13:42)

Gitele, aciu uz pastaba!!! 4u.gif butent tai ir turejau omeny-Peterboldas varietta ! biggrin.gif
bet paprastam zmogui tai paaiskinti butu kur kas sudetingiau. Todel pasakiau savo zodziais. Ir charakteris panasus ir buna begalo graziu, bet juk tai tikrai ne orientalai !!! drinks_cheers.gif
Atsakyti
Noriu paklausti,ar nerealios katinukai parduodami?
Koks man tas Zosiukas grazus..... wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Whatever? @ 2012 11 14, 16:11)
Noriu paklausti,ar nerealios katinukai parduodami?
Koks man tas Zosiukas grazus..... wub.gif

Tikiuos Indrė tuoj pasirodys pati, bet jei gerai pamenu Zica buvo laisva 4u.gif
Atsakyti