QUOTE(Noa @ 2012 11 17, 18:32)
Ale tai žinok, kur konkrečiai šokt
Kitą kartą atsitiktinai kur įšoki, o ten - baisybės ir smarvė
Pas močiutę viešėdama (šiaurės Lietuvoj) sykį aplankiau "didįjį turgų" - tikrai labai daug dėvėtų rūbų, bet nič nieko neišsirinkau
Aš pamenu, kaip kartą kvailu snukiu vėpsojau į medžiagą medžiagų parduotuvėj. Etiketėj parašyta: KAŠMYRAS. Sudėtis: 100 proc. poliesteris
Marks and spencer tai turi tokią akrilinių megztinių seriją
cashmilon Tipo "švelnus kaip kašmyras"
Beje, palyginti neseniai sužinojau, kad satinas - tai ypatingu būdu išdirbta medvilnė, o visai ne blizgus poliesteris, kaip kad seniau maniau
QUOTE(inc @ 2012 11 17, 18:43)
Paskaičiau apie tai kaip jūs su vilna ir šilku elgiatės. Aš visus vilnonius ir šilkinius tik rankom skalbiu ir tai vos pajudindama ir tai pergyvenu, kad kašmyro plaukų daug nuplaukia su kiekvienu skalbimu. Labai jau jis liaunas plaukiukas. Net neseniai pamislijau, kad ateityje geriau pirksiu merino ar šiaip vilnonius, nes kašmyras gan pretenzingas, o ir dėmelės kokios ant šviesių kai pasidaro, tai sunkoka ir išplaut būna.
Žinoma, jei dėvėtuos rasčiau kokį gerulį, tai nedvejodama imčiau vis tiek, nes nu malonumas dėvėt, tai neišpasakytas
Matai, aš tinginė esu, ne daiktui tarnauju, bet jis man turi tarnaut. Kašmyrinius megztinius turiu 2 (vieną iš kuistuko už nebrangiai, kitą baisiai nepigų iš jav), abu skalbiu mašinoj, abu nė kiek nepasikeitę, nenuplikę - na kaip nauji
Tik aš skalbiu būtinai šaltam vandeny, būtinai su spec skalbikliu, ant spec programos ir - jau sakiau, tai labai labai svarbu - be gręžimo. Ir džiovinu ant ranšluosčio patiesus.
Vat šilkas man pasirodė pretenzinga medžiaga.
Iš anytos gavau dovanų jos megztą melsvą šaliką, nu koks gražus, mielas ir šiltas
Ir prie melsvos skrybėlės tinka