Jūs, švelniai tariant, keistoka - jau ne pirmą kartą prašote manęs, kad pagrįsčiau ne savo nuomonę. Jūs tai sugalvojot, jūs ir pagrįskit, prie ko čia aš? Aš geriau tada pabandysiu susidaryt ir pagrįst savo pačios nuomonę:
- Taigi mano Nuomonė šiuo aštriu laiptinių valymo klausimu. Kokia gi ji? Kaip žinome iš prieš tai sekusios diskusijos, nesu asmeniškai susijusi su laiptinių valymu - mūsų namas turi samdytą valytoją. Žmonėms, kurių namas samdytos valytojos neturi, reikia spręsti švaros palaikymo laiptinėse klausimą patiems. Ir čia jie nesutaria, čia ir iškyla aštrioji problema. Vieni žmonės norėtų, jog laiptinę paeiliui valytų vis kito buto gyventojai, o kiti nenori tuo rūpintis, jiems geriau nusamdyti ką nors. Jei pastarųjų būna daugiau, nieko ypatingo nenutinka, tiesiog kiekvienas butas gauna keliais litais didesnę sąskaitą, o jei kas dėl to burba, to net nesigirdi. Kas kita, jei laiptinių valymo būdo balsavime nugali taupiųjų dauguma. Tuomet mažumai nelieka kur dingti, jie, kad ir kaip nenorėdami, privalo plauti laiptinę! Tarp tų mažumų yra įvairių žmonių, kurie dėl įvairiausių priežasčių pasirinko patys neplauti laiptinės. Pavyzdžiui, žmonės, kurie didžiąją laiko dalį gyvena kitur, gavę nurodymą plauti, jie karts nuo karto apsilanko savo sename bute tam, kad išplautų laiptinę. Arba žmonės, kurių dienotvarkė suplanuota minutės tikslumu, kurie grįžta naktį po kelių darbų ir tada puola plauti laiptinę, sukeldami kitų gyventojų pasipiktinimą - kas čia per triukšmas naktį? Taip pat žmonės, kurie nenori plauti, nes jiems baigti tris aukštuosius padėjo mintis "aš visa tai darau tam, kad nereikėtų plauti laiptinių", tiesą sakant, kaimynų nuosprendis buvo didžiulis smūgis jų pasaulėžiūrai, laiptinę jie plauna net apsiašaroję, per tą plovimą netgi pasimetė vienas aukštojo diplomas ir dabar jie turi tik du. Tarp mažumų yra ir eksperimento mėgėjų - jie sako "aš neplausiu, ir pažiūrėsiu, kas man ką padarys". Jie nėra vieninteliai, nusprendę nevykdyti savo naujosios pareigos - dar kiti kaimynai nusprendė neplauti tiesiog iš principo, kai ateina jų eilė, jie tiesiog nukeliauja į forumą ir ten dalyvauja ilgose bei aistringose diskusijose apie šį išmislą. Man berašant, vyras staiga grįžo, įdomios veiklos pasiūlė, tai baigėsi įkvėpimas, tai gal užteks mano Nuomonės ir jos pagrindimo.