Įkraunama...
Įkraunama...

Namo pridavimas

QUOTE(Brighton @ 2018 10 22, 19:48)
Arilina, pamėginkit paieškoti atsakymų portale www.newhouse.lt, jie ten turi daug informacijos pirkėjams apie dokumentus ir t.t., aš esu iš ten atsisiuntus nemokamai sutarčių šablonus.

aciu, bet ten pateikta informacija ne ta kuri mane domina
Atsakyti
QUOTE(arilina @ 2018 10 19, 10:51)
Sveiki,
apziurint nama/kotedza pries pirkima, kokius dokumentus reiketu prasyti, kad savininkas parodytu, kad paskui nebutu problemu, kad kazko truksta arba kazkas ne taip padaryta ir i kokia informacija tuose dokumentuose ypatingai atkreipti demesi?
1. jau pastatytam, irengtam, gyventam namui
2. ka tik pastatytam, irengtam, negyventam?
3. dalines apdailos namui/kotedzui?

Zinau, kad prasyti statybu leidimo, inventorines knygeles (ar kaip ji ten) ir ko dar???
Kitas dalykas - jei leidimas isduotas statyti vienbuti, bet pastatytas dvibutis su kokiomis bedomis susidurciau ateityyje?

Aciu!

Visi jūsų išvardinti trys variantai yra be galo skirtingi, todėl ir žiūrėti reikia skirtingai. Plius žiūrint į dokumentus, juose reikia kažką suprasti smile.gif nepagailėkit kvalifikuotam teisininkui konsultacijai, nei paskui gailėsitės, kad nusipirkote beaišku ką.
Pirma. Svarbiausias yra pardavėjas. Jei perkate iš atsakingos įmonės, kuri veikia daug metų, nusipirkus statinį turėsite kam pareikšti pretenzijas dėl defektų. Priešingu atveju už visų defektų taisymus mokėsit patys.
Antra. Jei suprojektuotas vienbutis, o pastatytas dvibutis, automatišksi turit problemų. Valstybinė statinių inspekcija gali po statinio pridavimo dar kurį laiką ginčyti tokias "makles" ir įpareigoti griauti.
Trečia. Reikia žiūrėti, ar parduodamas objektas atitinka projektą, ar energinio naudingumo sertifikatas bus išduotas, ar žemės sklypo matavimai atnaujinti, kokios komunikacijos, jei tai vietinės, ar yra jiems leidimai ir t.t.
Žodžiu tiek galimų variantų, visų aprašyt neįmanoma.
Atsakyti
Sveiki, aš su klausimais keliais, kažin ar yra čia dar gyvų ax.gif
Pati prieš 3 m. pridavinėjau savo namą, viskas buvo gerai.Dabar tėvai prašo padėti, bet nieko nebeatsimenu biggrin.gif
Namas tik pastatytas, dėžutė, langai, durys.Nori registrų centre įregistruoti bent 50 % baigtumą.Prieš tai buvo senas namas, jį nugriovė ir pastatė naują.Statybų leidimas išduotas 2017 m. Buvau pas statybų inspektorių, susakė, kokių dokumentų reikia.Viską pasidarėm.Galvoju dabar sukelsiu, tik neatsimenu nuo ko pradėti rolleyes.gif
1.Pildyti deklaraciją apie statybos užbaigimą?
2.Statytojo duomenys? t.y mano tėvai?
3.Ar reikia duomenų apie rangovą? statybų techninį prižiūrėtoją turi
4.Peržiūrėjau įrašą apie deklaracijos pateikimą, bet nemačiau kurioje vietoje reikia pateikti geodezinę nuotrauką, kadastrinių matavimų bylą ir kitus dokumentus

Ačiū labai už atsakymus 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(laurita99as @ 2018 11 28, 20:49)
Sveiki, aš su klausimais keliais, kažin ar yra čia dar gyvų ax.gif
Pati prieš 3 m. pridavinėjau savo namą, viskas buvo gerai.Dabar tėvai prašo padėti, bet nieko nebeatsimenu  biggrin.gif
Namas tik pastatytas, dėžutė, langai, durys.Nori registrų centre įregistruoti bent 50 % baigtumą.Prieš tai buvo senas namas, jį nugriovė ir pastatė naują.Statybų leidimas išduotas 2017 m. Buvau pas statybų inspektorių, susakė, kokių dokumentų reikia.Viską pasidarėm.Galvoju dabar sukelsiu, tik neatsimenu nuo ko pradėti rolleyes.gif
1.Pildyti deklaraciją apie statybos užbaigimą?
2.Statytojo duomenys? t.y mano tėvai?
3.Ar reikia duomenų apie rangovą? statybų techninį prižiūrėtoją turi
4.Peržiūrėjau įrašą apie deklaracijos pateikimą, bet nemačiau kurioje vietoje reikia pateikti geodezinę nuotrauką, kadastrinių matavimų bylą ir kitus dokumentus

Ačiū labai už atsakymus 4u.gif  4u.gif

Visu pirma reikia pildyti ne deklaraciją, o "Prašymas išduoti pažymą apie statinio statybą be nukrypimų nuo esminių statinio projekto sprendinių"

statotas yra jūsų tevas arba mama, taip kaip nurodyta statybos leidime. (geriausiai prisijungti jų vardu, nereikės suvedinėti daug dalyku, pasirinksite statybos leidimą iš sąrašo ir daug kas bus supildyta)

Duomenų reikia apie statybos vadova (+techninį prižiūrėtoją jei namas virš 300kv arba dvibutis). Arba apie statybos vadovą ir rangovą, jei turite rangovą. (Reik būt paskelbus apie darbų pražią)

dokumentus reikia pridėti, kai suformuosite prašymą (deklaracijos atveju, kai pasirašysite deklaraciją elektroniniu parašu)
Atsakyti
QUOTE(grunge @ 2018 11 29, 09:18)
Visu pirma reikia pildyti ne deklaraciją, o "Prašymas išduoti pažymą apie statinio statybą be nukrypimų nuo esminių statinio projekto sprendinių"

statotas yra jūsų tevas arba mama, taip kaip nurodyta statybos leidime. (geriausiai prisijungti jų vardu, nereikės suvedinėti daug dalyku, pasirinksite statybos leidimą iš sąrašo ir daug kas bus supildyta)

Duomenų reikia apie statybos vadova (+techninį prižiūrėtoją jei namas virš 300kv arba dvibutis). Arba apie statybos vadovą ir rangovą, jei turite rangovą. (Reik būt paskelbus apie darbų pražią)

dokumentus reikia pridėti, kai suformuosite prašymą (deklaracijos atveju, kai pasirašysite deklaraciją elektroniniu parašu)

Pirma šitą, o paskui deklaraciją?
Kokią įmoką reikėjo sumkoėti? Statybų inspektoriu man sakė 16 eur, bet kažkodėl pildant prašymą rodo , kad 20 eur? Ir jeigu jau sumokėjom 16e eur, ar eina damokėti 4 eur? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(laurita99as @ 2018 11 29, 22:08)
Pirma šitą, o paskui deklaraciją?
Kokią įmoką reikėjo sumkoėti? Statybų inspektoriu man sakė 16 eur, bet kažkodėl pildant prašymą rodo , kad 20 eur? Ir jeigu jau sumokėjom 16e eur, ar eina damokėti 4 eur? 4u.gif

deklaracija yra kai statyba užbaigiama, keičiama paskirtis.

imokos dydis pasikeitė nuo spalio mėnesio. Jei sumokėjote 16 eur, reikės primokėti kiek trūksta valstybinei mokesčių inspekcijai su imokos kodu 5809. vmi saskaitos https://www.vmi.lt/c...kamoji-saskaita
darydami apmokėjimą, nurodykite pradini mokėtoją su asmens kodu, kitaip negalės indentifikuoti mokėjimo.
Atsakyti
QUOTE(grunge @ 2018 11 30, 08:57)
deklaracija yra kai statyba užbaigiama, keičiama paskirtis.

imokos dydis pasikeitė nuo spalio mėnesio.  Jei sumokėjote 16 eur, reikės primokėti kiek trūksta valstybinei mokesčių inspekcijai su imokos kodu 5809. vmi saskaitos https://www.vmi.lt/c...kamoji-saskaita
darydami apmokėjimą, nurodykite pradini mokėtoją su asmens kodu, kitaip negalės indentifikuoti mokėjimo.

Ačiū, viskas pavyko.Dokumentai patvirtinti, nunešti jau į registru centra yahoo.gif Liko pabaigti namuka ir susitvarkyti dokumentus iki galo ax.gif
Atsakyti
sveiki,

Namas senesnes statybos, kazkiek % priduotas, gal kas turite kokius kontaktus kad pagelbetu su pridavimu Klaipedoj- patiems, manau, truks ilgai.. Aciu, i az
Atsakyti
yra zmoniu utenoje, kurie galetu padaryti namo "uznesima" ant sklypo?
Atsakyti
QUOTE(locato @ 2019 01 17, 11:05)
yra zmoniu utenoje, kurie galetu padaryti namo "uznesima" ant sklypo?

Kontrolinės geodezinės nuotraukos reikia (su atstumais iki sklypo ribų ir aukščių) ar atnaujinti žemės sklypo planą?
Atsakyti

Sveiki,

Bandome savo jėgomis priduoti namą ir iškilo klausimas kas šiuo atveju įeina į kambarių skaičių? Gal galite pagalbėti.

Atsakyti

Sveiki,

Bandome savo jėgomis priduoti namą ir iškilo klausimas kas šiuo atveju įeina į kambarių skaičių? Gal galite pagelbėti.

Atsakyti