Įkraunama...
Įkraunama...

Namo pridavimas

QUOTE(Gorada @ 2015 03 31, 13:15)
Man tik klausimas kyla dėl geodezijos, reikia statybos inspekcijai pateikti sklypo geodezinę kontrolinę nuotrauką, kur matytųsi atstumai ir aukštis naujo pastato. O tada ką reikės pateikti registrų centrui įregistruojant baigtą statybą? Ar tai tas pats dokumentas ar dar kažkas kito?

Vadovaujantis Nekilnojamojo turto kadastro įstatymo 12 str. 1 ir 2 dalimi, kartu su dokumentais dėl nekilnojamojo daikto kadastro duomenų įrašymo į nekilnojamojo turto kadastrą ar jų pakeitimo, Kadastro tvarkytojui turi būti pateikiamas prašymas įrašyti nekilnojamojo daikto kadastro duomenis į nekilnojamojo turto kadastrą ir nekilnojamojo daikto kadastro duomenų byla.
Nekilnojamojo turto kadastro nuostatų 15.5. p. nustatyta, kad jeigu žemės sklype buvo pastatyti, rekonstruoti, kapitališkai suremontuoti pastatai ar iškasti tvenkiniai, nutiesti keliai ar įrengti kiti inžineriniai statiniai (išskyrus tuos atvejus, kai dėl rekonstruotų ar kapitališkai suremontuotų pastatų arba inžinerinių statinių žemės sklypo užstatymo plotas ir statinių forma (konfigūracija) nepasikeičia). Šiuo atveju žemės sklypo kadastro duomenys privalo būti pakeičiami ne vėliau kaip iki statinio, kurio statybos (rekonstravimo, kapitalinio remonto) darbai užbaigti, įregistravimo arba statinio kadastro duomenų pakeitimo Nekilnojamojo turto registre.

Taigi VĮ Registrų centrui turi būti pateikiamas atnaujintas žemės sklypo planas, kuriame matytųsi namo kontūrai ir būtų nustatyta užstatyta teritorija. To daryti nereikia, jei žemės sklypo plane šie duomenys atsispindi, užstatymo plotas nesikeitė ir šis planas įregistruotas viešame registre.
Taip pat baigus statinį VĮ Registrų centrui reikia pateikti Deklaraciją apie statybos užbaigimą bei statinio kadastro duomenų byą.
Geodezinės kontrolinės nuotraukos VĮ Registrų centrui neteikiamos.
Atsakyti
Sveiki,

Norejau pasiteirauti del Kotedzo pridavimo, gal zinot kokios turi detis durys i san mazga ar tinka, bet kokios? Ir kokios kainos norint priduoti? Siuo metu ant popieriaus baigtumas 60 proc...
Atsakyti
QUOTE(LaBras @ 2015 06 04, 10:49)
Sveiki,

Norejau pasiteirauti del Kotedzo pridavimo, gal zinot kokios turi detis durys i san mazga ar tinka, bet kokios? Ir kokios kainos norint priduoti? Siuo metu ant popieriaus baigtumas 60 proc...

duris kokias idesit, tokias.

priduot kaina priklauso nuo daug ko.

kadastriniai matavimai namo + zemes (jei jau buvo padaryta aplinkine riba ir neinestas pastatas ) - ~300 eur.
butu kadastrines bylutes ~200 eur. (cia jei 2 butai. galit jau ir atskirai darytis nuo kaimynu tai po 100)
kontrolines geodezines nuotraukos ~ 170 eur.

energ. naud. sertifikatas 50-100 eur.(jei reikalingas)

pastato garso izoliacijos matavimai (nebent jungiasi per garaza) - ??? nezinau kainos.

o jei dar norit kad jas jums nuskanuotu, uzpildytu deklaracijas + ??? (nuo zmogaus tvarkancio priklauso. ) siaip apie 100-300 eur.

kainas parasiau is praktikos. geodezininku kainas parasiau daugmaz kokias patys imoneje imam.
Atsakyti
Sveikos,
norint pridavinėti namą internetu, yra Prašymas užregistruoti/patvirtinti deklaraciją apie statybos užbaigimą ir Prašymas išduoti statybos užbaigimo aktą. Ar juos abu reikia pildyti?
Atsakyti
QUOTE(virmante @ 2015 07 02, 14:58)
Sveikos,
norint pridavinėti namą internetu, yra Prašymas užregistruoti/patvirtinti deklaraciją apie statybos užbaigimą ir Prašymas išduoti statybos užbaigimo aktą. Ar juos abu reikia pildyti?

jei gyvenamasis namas tada patvirtinti deklaracija.

statybos uzbaigimo aktas kitokiems objektams skirtas
Atsakyti
Ačiū už atsakymą.
Dar neaišku:

Žemės sklypo bendraturčių rašytinių sutikimų kopijos, vnt., lapas (-ai, -ų). Esam su vyru bendraturčiai, statybos leidime nurodyta statytojas abu, dokumentus teiksiu aš, tai visvien reikia, kad vyras man parašytų sutikimą, jog jis sutinka, kad visus dokumentus tvarkyčiau aš?

7. Rašytinių pritarimų kopijos, vnt., lapas (-ai, -ų). Kas čia per daiktas, kam čia reikia pritarti?

9. Statytojo įgaliojimo pateikti prašymą kopija, lapas (-ai, -ų). Jei aš esu nurodyta, kaip viena iš statytojų, ar reikalingas įgaliojimas?
Atsakyti
QUOTE(virmante @ 2015 07 03, 08:37)
Ačiū už atsakymą.
Dar neaišku:

Žemės sklypo bendraturčių rašytinių sutikimų kopijos,  vnt., lapas (-ai, -ų). Esam su vyru bendraturčiai, statybos leidime nurodyta statytojas abu, dokumentus teiksiu aš, tai visvien reikia, kad vyras man parašytų sutikimą, jog jis sutinka, kad visus dokumentus tvarkyčiau aš?

7. Rašytinių pritarimų kopijos,  vnt.,  lapas (-ai, -ų). Kas čia per daiktas, kam čia reikia pritarti?
9. Statytojo įgaliojimo pateikti prašymą kopija,  lapas (-ai, -ų).  Jei aš esu nurodyta, kaip viena iš statytojų, ar reikalingas įgaliojimas?

Vyro sutikimo nereikia.

7. jei butu pvz kaimynu kokie sutikimai. jei nera, nereikia.

9. jei uz jus pateiktu prasyma kitas zmogus, tada reikia. jei patys teikiate nereikia.
Atsakyti
QUOTE(grunge @ 2015 07 03, 13:56)
Vyro sutikimo nereikia.

7. jei butu pvz kaimynu kokie sutikimai. jei nera, nereikia.

9. jei uz jus pateiktu prasyma kitas zmogus, tada reikia. jei patys teikiate nereikia.

Aciu uz atsakymus. Sistema Mano prasyma prieme, belieka laukti...atmes ar patvirtins
Atsakyti
Sveiki, iš statytojo pirksime namą su 80% baigtumu (pilna išorės ir dalinė vidaus apdaila). 100% namą prisiduoti turėsime patys. Kadangi esu visiškai žalia tokiuose reikaluose blush2.gif , kokius dokumentus mums turės duoti namo statytojas? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jonete @ 2015 07 09, 23:27)
Sveiki, iš statytojo pirksime namą su 80% baigtumu (pilna išorės ir dalinė vidaus apdaila). 100% namą prisiduoti turėsime patys. Kadangi esu visiškai žalia tokiuose reikaluose  blush2.gif , kokius dokumentus mums turės duoti namo statytojas? 4u.gif

iforminkite sutartyje, kad pardavejas iformins 100 % baigtuma, nustatykite tam termina.
Kitu atveju sugaisite daug brangaus laiko.
Atsakyti
QUOTE(cellado @ 2015 07 10, 09:41)
iforminkite sutartyje, kad pardavejas iformins 100 % baigtuma, nustatykite tam termina.
Kitu atveju sugaisite daug brangaus laiko.

Pagal jo siūlomą kainą mums netinka, rengsimės namo vidų patys,tai reikės patiems gaišti laiką 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jonete @ 2015 07 10, 10:33)
Pagal jo siūlomą kainą mums netinka, rengsimės namo vidų patys,tai reikės patiems gaišti laiką  4u.gif

tada patarimas butu kreiptis imones tuo uzsiimamcias
Atsakyti