Na ką, išdidžiai pranešu, kad namo pridavimo vargelius jau praėjau
beliko abiem su vyru nulėkt į registrų centrą, na dar išsiaiškinti ar nereiks sklypo kadastro bylos perdarinėti. Mūsų turimoj namas jau yra, bet maža ką...
Iš deklaracijos nukopinau kokius dokumentus teikiau:
1.įgaliojimas - vyras ranka surašė, kad mane įgalioja tvarkyt popieras.
2. požeminių inžinerinių tinklų geodezines nuotraukas - geodeziningkai papaišė kur kas pravesta.
3. statinio projektą
4. statinių kadastro duomenų byla
5. pažyma apie statinio atitiktį projektui - pati surašiau pagal esamą formą
6. Prašymas patvirtinti/užregistruoti deklaraciją
7. Statybos leidimas
8. Energinio naudingumo sertifikatas
9. Energetikos inspekcijos pažymos - 2 vnt. viena dėl šildymo katilo (jai gauti reikėjo hidraulinių bandymų protokolo ir katilo tech paso) antra dėl elektros tinklo (tvarkė kolega, nežinau ko reikėjo)
10. Ašių nužymėjimo aktas, turėjau tai ir pridėjau
iki pridavimo momento mano namas jau įregistruotas buvo 86 procentais, kadangi ėmėm paskolą dalimis tai iki tol buvo dar keli registravimai. Kai eidavau pažymos dėl baigtumo į statybos inspekciją, prašydavo statybų žurnalo, o jame gi turi pasirašinėti tech. prižiūrėtojas, tai turėjom mes tokį. Žurnalą pati pildžiau, o jis tik parašiukus dėdavo. Keista, kad priduodant namą to žurnalo jau nebeprašė, bet aš ir nesiūliau, nes buvo gal lapas mano užpildytas, o tech. priežiūros parašų jau nebesurinkau...
Iš esmės tai tas statybų žurnalas labai patogus dalykas dėl savęs: praėjus penkiems metams tikrai nebeprisimenu kokie bruseliai sumontuoti vienoj ar kitoj vietoj, ar koks grindinio šildymo vamzdelis paklotas, o ten juk visi kiekiai, visos medžiagos smulkmeniškai surašytos. Kaip istorinis dokumentas gavosi
Kas liečia patį pridavimą, vargau kelis mėnesius dėl visiškų nesąmonių... Pridaviau dokus per infostatyb, pasirodė pranešimas: per dieną peržiūrėsim. WOW pagalvojau. Tada pralaukiau dvi savaites, neiškentus paskambinau: oi soriukas jūsų deklaracija buvo pražiūrėta... Tą pačią dieną ir atmetė. Priežastis? Kažkas nedaskaitė mano statybos objekto ir pareiškė, kad blogai užpildžiau deklaraciją... Užpildžiau iš naujo, pateikiau. Laukiu toliau. Nieko... SKambinu ir bandau aiškintis kokiam inspektoriui mano namas priskirtas, paaiškėja, kad to etato nebėra (kuriam priklauso mano rajonas anot svetainės) ir neaišku kaip kas su ta deklaracija, todėl sako, kad būtų operatyviau atneškit visus dokumentus į priėmimo skyrių. Atnešu: gaunasi taip, kad tas laikas pralauktas dėl infostatybos nieko nereiškia... Vėl nuo nulio pradedam. Šį kartą detaliau paskaito mano dokumentus, ir man pasako, kad vistik anksčiau deklaracija buvo užpildyta gerai, o va dabar neteisingai, vėl taisykit... kabinėjasi iki tokio lygio "nr turėtų būti iš didžiosios"........ vėl palieku dokumentus.
po kiek laiko skambinu ir klausiu, kaip? sako atmesta, yra raštas atvažiuokit. OK.
Paskaitau raštą: kadangi pateiktas ne tos formos prašymas, deklaracija nebus nagrinėjama net. O juk prašymą tai jie patys davė užpildyti, kai atėjau dėl pridavimo.............. Ištinka isterija, kaip tyčia nebėra tos darbuotojos, kuri man tą formą pakišo. Užpildau prašymo formą, kalbu jau gal nebesklandžiai, bet paaiškinu darbuotojam, kad aš čia turbūt jau penktą kartą
Ir pagaliau, mano dokai perduodami dar kitai inspektorei, ji per derą savaitę viską peržiūri ir patvirtina deklaraciją.
Taip, kad viskas užtruko keletą mėnesių, bet prie mano namo dokumentų nei kart niekas neprisikabino....
Patarimas teiksiantiem dokus: skanuokite viską tik spalvotai. Nes reikės pakartotinai važiuoti...