Įkraunama...
Įkraunama...

Namo pridavimas

QUOTE(Grelita @ 2014 09 23, 07:34)
Sveiki, prasau patarimo priduodant nama. Taigi buvau statybu inspekcijoj susirinkt reikiamas formas pildymui. Susiskanavau i diskeli namo projekta, inventorizacine byla, energinio naudingumo sertifikata, energetines 3 pazymas, pozeminiu inzinieriniu tinklu geodezines nuotraukas. Tai dabar pildau deklaracija apie statybos uzbaigima, pazyma apie statinio atitikti projektui ir i statybu inspekcija, ar taip viskas?  g.gif

thumbup.gif
ir dar prasymas patvirtinti deklaracija apie statybos uzbaigima jei ne per sistema dedate.
Atsakyti
Vat sito tai man nedave statybu inspekcijoj kai buvau, tai gal duos vietoj uzpildyt kai viska nesiu g.gif
Na o kaip viskas vyksta toliau? Ar eina dar kokia priesgaisrine sauga tikrint ar kazkas pan?
Atsakyti
QUOTE(Grelita @ 2014 09 23, 08:16)
Vat sito tai man nedave statybu inspekcijoj kai buvau, tai gal duos vietoj uzpildyt kai viska nesiu  g.gif
Na o kaip viskas vyksta toliau? Ar eina dar kokia priesgaisrine sauga tikrint ar kazkas pan?

tos formos nereikia skanuoti, tai galima ir vietoje uzpildyti.
priduodate, inspektorius patikrina, suveda i sistema dokumentus. nuo uzimtumo priklauso kaip greitai jums atiduos dokumentus ir patvirtinta deklaracija. gali pora diena, gali savaite ir daugiau. tada inventorine byla + patvirtinta deklaracija nesate i registru centra.
beje ar perdare zemes dokumenta?
Atsakyti
Koki zemes dokumenta? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Grelita @ 2014 09 23, 21:48)

um. jeigu jusu žemės sklypo planas nepadarytas. arba padarytas ir uzregistruotas, bet ji dare kai dar nebuvo namo ir namas neipaisytas i sklypo plana, reikes perdaryti zemes dokumenta. Inpekcijai nerupi tai, bet registru centras neuzregistruos dokumentu. nebent kaip visada, skirtinga savivaldybe, skirtingi istatymai. g.gif .
Atsakyti
QUOTE(Grelita @ 2014 09 23, 22:48)

Nekilnojamojo turto kadastro nuostatų 15.5 p. nustatyta, jei žemės sklype buvo pastatyti, rekonstruoti, kapitališkai suremontuoti pastatai ar iškasti tvenkiniai, nutiesti keliai ar įrengti kiti inžineriniai statiniai (išskyrus tuos atvejus, kai dėl rekonstruotų ar kapitališkai suremontuotų pastatų arba inžinerinių statinių žemės sklypo užstatymo plotas ir statinių forma (konfigūracija) nepasikeičia). Šiuo atveju žemės sklypo kadastro duomenys privalo būti pakeičiami ne vėliau kaip iki statinio, kurio statybos (rekonstravimo, kapitalinio remonto) darbai užbaigti, įregistravimo arba statinio kadastro duomenų pakeitimo Nekilnojamojo turto registre, išskyrus tuos atvejus, kai statinio statytojui nuosavybės teise nepriklausančiuose žemės sklypuose esantys statiniai rekonstruoti, kapitališkai remontuoti ar pastatyti nauji tenkinant viešąjį interesą – Lietuvos Respublikos žemės įstatymo 45 straipsnio 1 dalyje nurodytoms reikmėms. Tokiu atveju atnaujinti žemės sklypo kadastro duomenys kadastro tvarkytojui gali būti pateikiami po statinio kadastro duomenų įregistravimo ar pakeitimo Nekilnojamojo turto registre.“
Jei jūsų turimame žemės sklypo plane nėra įbraižyto namo, reikės atlikti žemės sklypo kadasrtinius matavimus ir šiuos duomenis pateikti Registrų centrui, tik po to galėsite įregistruoti namo duomenis registre.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vi_ktorija: 24 rugsėjo 2014 - 09:18
Na va, viskas kaip ir gerai, tik truksta pastato kontrolines geodezines nuotraukos. Gal turit ka rekomenduot kas daro uz normalia kaina, Kaune. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Grelita @ 2014 09 25, 17:03)
Na va, viskas kaip ir gerai, tik truksta pastato kontrolines geodezines nuotraukos. Gal turit ka rekomenduot kas daro uz normalia kaina, Kaune. g.gif

o geodezininkai, kurie dare pozeminiu tinklu nuotraukas nedaro?
Atsakyti
Gal kam teko naudotis sistema infostatyba? Pridaviau dokumkentus prieš savaitę, Kauno r. statybos. Kažin yra šansų, kad ten kas nors įvyks, ar geriau važiuoti asmeniškai?
Atsakyti
QUOTE(Gorada @ 2014 09 27, 17:10)
Gal kam teko naudotis sistema infostatyba? Pridaviau dokumkentus prieš savaitę, Kauno r. statybos. Kažin yra šansų, kad ten kas nors įvyks, ar geriau važiuoti asmeniškai?

privalo ivykti. man vilniui karta irgi teko gal 10 dienu laukti, nes atostogavo inspektorius, o kitas nespejo.
Atsakyti
gal kas galit paasikint kur kreiptis Ir ka daryt- statybos inspekcija atmete, nes ant geodezines tinklu nuotraukos(kuri kazkodel pavadinta suvestintis tinklu planas nera savivaldybes spaudo- paskambinau I savivalydbe- o jie man aiskina , kad tas galutinis planas su kordinatem netiks, nes reik priduot atskirai kiekviena sistema- vandentieki, Elektra, kanalizacia- kiekvienam daryt atskira planeli ir nesti derint I savivaldybe- ar tikrai taip g.gif kas ta turetu padaryt- taip pat turi but nurodyti tinklu vamzdziu gyliai ir panasiai- tai is kur dabar viska gauti, kai jau zolyte zaliuoja....
Atsakyti
QUOTE(vasare02 @ 2014 09 29, 09:00)
gal kas galit paasikint kur kreiptis Ir ka daryt- statybos inspekcija atmete, nes ant geodezines tinklu nuotraukos(kuri kazkodel pavadinta suvestintis tinklu planas nera savivaldybes spaudo- paskambinau I savivalydbe- o jie man aiskina , kad tas galutinis planas su kordinatem netiks, nes reik priduot atskirai kiekviena sistema- vandentieki, Elektra, kanalizacia- kiekvienam daryt atskira planeli ir nesti derint I savivaldybe- ar tikrai taip g.gif  kas ta turetu padaryt- taip pat turi but nurodyti tinklu vamzdziu gyliai ir panasiai- tai is kur dabar viska gauti, kai jau zolyte zaliuoja....

nueinate pas savo geodezininkus, kurie parenge jums suvestini plana(nebent jus is projekto idejote plana biggrin.gif) ir sakote kad reikia atskirai paruosti geodezines nuotraukas ir suderinti su savivaldybes geodezininku.
is jusu savivaldybe negali priimti, nes geodezininkai turi pateikti siuos duomenis.
del gyliu ir pan. nesijaudinkite, nes tai nera jusu reikalas, o geodezininku.

beje siu planu ne visuose skyriuose inspekcija praso. vilniaus mieste uztenka geodezininko paruosto suvestinio plano. o trakuose tarkim turi buti atskiri planeliai suderinti su savivaldybes geodezininku.
Atsakyti