QUOTE(arkava @ 2014 04 01, 13:21)
Laisvai imanoma. Pasidarott kadastrinius su 100 proc, susirenkat pazymas, sertifikata energet naudingumo ir i stat inspekcija. Gaisrininkai nevaziavo ir netikrino, parasu ju atrodo nereikia...
Na, gal tada meginsim patys kazkaip tvarkytis,laiko darbo dienom kaip ir turiu.
Tai kaip suprantu turetume pradet nuo kadastriniu matavimu?
Dar yra vienas neaiskumas, gal kas gales atsakyt:
Pas mus namas yra blokuotas su kaimynais.
Is pradziu statybos leidimas buvo tos imones vardu,is kurios pirkome nama, ten buvo leidziama: statyti gyvenamosios paskirties (vieno buto )pastatai (namai), kategorija-neypatingas, butu skaicius -2 vnt. Namas buvo zymimas su numeriu 19 A.
(visi dokumentai,kuriuos mes turime: projektas,inzin.tinklu aktai ir kt. yra paruosti visam namui bendrai 19A)
Paskui mes leidima persirasem savo vardu (statytojas vienas- mano vyras) ir cia jau atsirado ne vienas vienetas 19A, o issiskaide i du: 19B ir 19C (t.y. i musu ir i kaimynu dali), kadastrinis nr. liko nepakites.
Dabar leidime rasoma: gyvenamas namas, gyvenamosios paskirties (vieno buto) pastatai (namai), kategorija- neypatingas.
Leidime dar rasoma, kad isduota pagal ,,Dviieju blokuotu vienbuciu gyvenamuju namu 19B ir 19C statybos projekta.
Tai klausimas dabar butu toks:
1. ar turime savo dali pridavinet butinai kartu su kaimynais? (kai tvarkemes pries 2 metus leidima mums sake, kad galesim atskirai prisidavynet,mes savo dali be problemu, o kaimynai irgi gales atskirai tvarkytis, tik pries tai tures gauti igaliojima is mano vyro,kadangi jo vardu leidimas isduotas, bet dabar gal jau kitokia tvarka???)
2. Ar mes dar papildomai turime pasidaryti kazkoki ,,pastatu garso klasifikavimo protokola", kadangi namas blokuotas per siena?
Jei taip, tai gal kas zino kokia instancija tuo uzsiima ir kiek tai mazdaug kainuoja? (vienas zmogus-uzsiimantis dokumentu tvarkymu man pasake, jog tai kainuoja apie 2000 lt, ar realu???
3. Ar neturint kadastriniu matavimu galima pradet rinkti kitas pazymas (pvz. is energetikos inspekcijos ir darytis energinio naudingumo sertifikata? ar kol nera kadastriniu niekas su mumis visai nekalbes?
Buciau labai dekinga uz atsakymus, nes juodas miskas man visam sitam reikale