Įkraunama...
Įkraunama...

Kauno Krikščioniškieji Gimdymo Namai (KKGN)

[quote=_Foxy_,2013 07 03, 20:22]
Nemokamas, jei jį paskiria budinti gydytoja. Jei tariesi su gydytoja ir nori epidūro už jį teks mokėti.
[/quote

o kokiu atveju gydytoja gali paskirti,išskyrus CP? Ar yra kam gydytoja paskyrus epidūrą,nes nevyksta veikla,t.y.nesiveria kaklelis? Gal kas iš patirties gali pakomentuoti. 4u.gif
Atsakyti
Mano supratimu, kad kai nevyksta veikla, tai epidūrą netgi vengiama skirti, kad ta veikla dar labiau nesislopintų (na teko girdėt, kad kartais turi tokį poveikį). Tai labiau susiję su skausmo intensyvumu, pacientės "skausmo slenksčiu" - na turi medikai savo būdų tam "pamatuoti": kraujospūdis, pacientės elgesys ir t.t.

Štai radau:
"Dažniausiai pasitaikantys šio metodo pašaliniai efektai yra gimdymo veiklos (tai yra sąrėmių) susilpnėjimas bei gimdyvės arterinio kraujo spaudimo sumažėjimas."
http://vaikas24.lt/g...nuskausminimas/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fazano plunksna: 03 liepos 2013 - 23:03
Daugumai moterų,kai nesiveria niekaip gimdos kaklelis, atlikus epidūrą,jis ima greit ir atsiveria,aš čia apie šitą veiklą. smile.gif tai vat man ir įdomu,ar čia prie indikacijų priklauso...
Atsakyti
QUOTE(kleckis @ 2013 07 03, 20:52)

kleckis, 03 Lie 2013 - 20:52, parašė:

kleckis, 03 Lie 2013 - 20:52, parašė:

o kokiu atveju gydytoja gali paskirti,išskyrus CP? Ar yra kam gydytoja paskyrus epidūrą,nes nevyksta veikla,t.y.nesiveria kaklelis? Gal kas iš patirties gali pakomentuoti. 4u.gif

Man taip ir buvo, kai gimdžiau pirmą dukrytę. Su niekuo tada nesitariau, gimdžiau pas budinčią gydytoją. 10 ryto nuleido vandenis ir lašino skatinančius, sąrėmiai buvo kas 2 minutes visą dieną, o vakare 19 val. buvo 4 cm, taigi jau tada skyrė epidūrą. Dėl tam tikrų priežasčių nuo skausmo net ir dviguba ar triguba dozė man visiškai nesuveikė, tačiau 21:30 jau buvo pilnas atsidarymas ir sėkmingai pagimdžiau thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(kleckis @ 2013 07 04, 14:17)

kleckis, 04 Lie 2013 - 14:17, parašė:

kleckis, 04 Lie 2013 - 14:17, parašė:

Daugumai moterų,kai nesiveria niekaip gimdos kaklelis, atlikus epidūrą,jis ima greit ir atsiveria,aš čia apie šitą veiklą. smile.gif tai vat man ir įdomu,ar čia prie indikacijų priklauso...

Epidūras nėra skatinamasis vaistas, jis tik nuskausmina ir dažniausia suleidus epidūrą prireikia ir skatinamųjų, nes jis slopina gimdymo veiklą, kadangi malšina skausmus.
Atsakyti
QUOTE(kleckis @ 2013 07 04, 13:17)

kleckis, 04 Lie 2013 - 13:17, parašė:

kleckis, 04 Lie 2013 - 13:17, parašė:

Man rods epidūrą painiojat su skatinamaisiais. Asmeniškai esu gavus epidūro, bet kaklelis atsidarinėjo itin lėtai ir epidūras tame kontekste kiek pamenu buvo svarstytas kaip slopinantis. wink.gif Mano supratimu nesivystanti gimdymo veikla greičiau yra indikacija ne epidūrui, o skatinamiesiems...
O kaip tiedu gali būt susiję, paaiškino Juodukė.

QUOTE(_Foxy_ @ 2013 07 04, 13:47)

_Foxy_, 04 Lie 2013 - 13:47, parašė:

_Foxy_, 04 Lie 2013 - 13:47, parašė:

Dėl tam tikrų priežasčių nuo skausmo net ir dviguba ar triguba dozė man visiškai nesuveikė

Dėl tam tikrų priežasčių nuo skausmo net ir dviguba ar triguba dozė man visiškai nesuveikė

Mąstau kokios gali būt to priežastys ir sumąstau tik tokias: arba nuskausminančio medikamento netinkamumas jūsų organizmui, arba nuskausminančių ir skatinančių mix'as neveikė kai "priešingi" medikamentai "nesusikalba", arba prastai padaryta anestezija, arba kažkokie jūsų fiziologiniai ypatumai. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fazano plunksna: 05 liepos 2013 - 14:50
QUOTE(Fazano plunksna @ 2013 07 05, 15:49)

Fazano plunksna, 05 Lie 2013 - 15:49, parašė:

Fazano plunksna, 05 Lie 2013 - 15:49, parašė:

Mąstau kokios gali būt to priežastys ir sumąstau tik tokias: arba nuskausminančio medikamento netinkamumas jūsų organizmui, arba nuskausminančių ir skatinančių mix'as neveikė kai "priešingi" medikamentai "nesusikalba", arba prastai padaryta anestezija, arba kažkokie jūsų fiziologiniai ypatumai.  g.gif

Mąstau kokios gali būt to priežastys ir sumąstau tik tokias: arba nuskausminančio medikamento netinkamumas jūsų organizmui, arba nuskausminančių ir skatinančių mix'as neveikė kai "priešingi" medikamentai "nesusikalba", arba prastai padaryta anestezija, arba kažkokie jūsų fiziologiniai ypatumai.  g.gif

Turiu stuburo išvaržą netinkamoje vietoje. Anesteziologas tikrai gerai atliko savo darbą, tik iš anksto perspėjo, kad gali nesuveikti. Dažniausiai skatinant epidūrą siūlo iš karto, nes sąrėmiai visai kitokie būna, nei natūraliai. O epidūras veikia kaip kam. Kai kurioms veiklą stabdo, bet tikrai dažnai paspartina, kaip buvo ir mano atveju - nesuveikė nuskausminimas, bet kaklelis greitai atsivėrė ...
Atsakyti
QUOTE(_Foxy_ @ 2013 07 06, 11:10)

_Foxy_, 06 Lie 2013 - 11:10, parašė:

_Foxy_, 06 Lie 2013 - 11:10, parašė:

Turiu stuburo išvaržą netinkamoje vietoje. Anesteziologas tikrai gerai atliko savo darbą, tik iš anksto perspėjo, kad gali nesuveikti. Dažniausiai skatinant epidūrą siūlo iš karto, nes sąrėmiai visai kitokie būna, nei natūraliai. O epidūras veikia kaip kam. Kai kurioms veiklą stabdo, bet tikrai dažnai paspartina, kaip buvo ir mano atveju - nesuveikė nuskausminimas, bet kaklelis greitai atsivėrė ...

Butent, man irgi lasinant skatinamuosius nesivere visiskai kaklelis, o skausmai buvo nepakeliami. Taciau epiduro teko pareikalauti paciai(cia buvo klinikose), kitur gydytojai patys tokiu atveju pasiulo. Man idomu buvo igirsti atsakymus,kaip yra KKGN,kam buvo ta pati situacija. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kleckis @ 2013 07 06, 22:08)

kleckis, 06 Lie 2013 - 22:08, parašė:

kleckis, 06 Lie 2013 - 22:08, parašė:

Butent, man irgi lasinant skatinamuosius nesivere visiskai kaklelis, o skausmai buvo nepakeliami. Taciau epiduro teko pareikalauti paciai(cia buvo klinikose), kitur gydytojai patys tokiu atveju pasiulo. Man idomu buvo igirsti atsakymus,kaip yra KKGN,kam buvo ta pati situacija.  4u.gif

Butent, man irgi lasinant skatinamuosius nesivere visiskai kaklelis, o skausmai buvo nepakeliami. Taciau epiduro teko pareikalauti paciai(cia buvo klinikose), kitur gydytojai patys tokiu atveju pasiulo. Man idomu buvo igirsti atsakymus,kaip yra KKGN,kam buvo ta pati situacija.  4u.gif

Tai manau ir čia kaip koks gydytojas ... smile.gif
Atsakyti
Na ka as apie sius namucius gimdymo galiu pasakyti tik geriausius zodzius smile.gif na aisku buvo niuansu,bet kur ju nebuna smile.gif labai norejome atskiros palatos,bet toks laikas buvo,kad buvo visos uzimtos,taigi pagulde mus su vyru i tokia palata,kur atrodo,kad saldiklis butu smile.gif nors viskas vyko uz pinigelius ":) sako pakentekite iki ryto,smile.gif,bet rytas isauso,ziurime atnesa mums tepalini radiatoriu ir sako iki vakaro dar pakentekite,paskuo perkelsime i palata smile.gif tai va kas labiausiai nepatiko tai palata kurioje praleidome viena diena:) o visa kita tiesiog nuostabu.
Atsakyti
Estrejad, manau normalu jei neturejo palatu, tai jums skyre ta ka rado 4u.gif cia jau manau ir pinigai nepadeda biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes 4u.gif

norejau paklausti, gal kuri nors is jusu gimdete pas gyd. Liekiene? As pas ja lankausi dabar ir planuoju i KKGN vaziuot gimdyt, tik va nezinau ar verta su ja tartis, ar tiesiog vaziuoti ir gimdyti pas budinti personala tos dienos... Sunku nuspresti, nelabai daug komentaru apie sia gydytoja radau, o ir tie 5 metu senumo... Idomu, gal kas neseniai gimdete/lanketes/ruosiates gimdyti?

Aciu!
Atsakyti