Įkraunama...
Įkraunama...

Virtuvės baldai

QUOTE(Maikutee @ 2012 12 14, 22:33)

Paciai iskilo problema virtuves baldai balti, kokios spalvos orkaite rinktis, jei orkaite imontuota auksciau, man atrodo butu graziau balta, bet ju  pasiula labai jau ribota. Visa technika imontuota tai ta viena orkaite sidabrine neaisku kaip ziuretusi  g.gif
Kas turite ar planuojate balta virtuve kokia orkaite dejote?

Dėjau baltą mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Nanita @ 2012 12 14, 16:11)
Kas del kampines tai man atrodo,kad pasidarius kampu(mano atveju) turiu ilgesni stalvirsi,man tai labai aktualu. smile.gif O ar patogu ar ne,jau zinosiu turedama nebent meistras atkalbes,pasiulys koki kita,gera varianta smile.gif

Nu va,o taip laukiau jusu nuomones  ax.gif  4u.gif Visi mes cia tokie komptetingi  biggrin.gif
( nekalbu apie kai kuriuos[/COLOR[COLOR=yellow]]Desimtukas jei teisingai supratau yra baldininkas )Kiekvieno is jusu nuomone yra svarbi,del to cia ir ateiname.Vienam atrodo vienaip,kitam is sales-kitaip.Ir tas kitas tikrai gali gerai,naudingai patarti,Nekalbu apie spalvu isdestima,cia jau tikrai labai individualu,bet apie stalciu,spinteliu isdestima.Dydi,auksti,kokybe ir tt.
Mano dabar galvos skausmas biggrin.gif apatiniu stalciu aukstis.Siame projekte-99cm.Ar ne per aukstai? g.gif pasidejau keleta knygu,tai nzn ar ne patogu,gal neiprasta.bet vienaip su knygom,kitaip kai jau turesiu stalvirsimir kelio atgal nebebus  smile.gif

nežinau, mano nuomonė kiek kitokia - pasidarius kampų, praktiškai panaudojamo stalviršio nepadaugėja.
ar tu pasidarai du stalviršius kampu ar lygiagrečiai vieną prieš kitą - jų plotas lieka tas pats, o priėjimo perimetras lygiagrečiai sudėtame variante lieka didesnis. Bet gal aš klystų. jeigu kada gyvenimas priverstų daryti kampinę spintelę, bandyčiau galvoti apie tokia jei kalbame apie L formą. arba jei tokio neišeina pasidaryti, palikčia tokį durelių atsidarymo variantą.

o kas apie patogumą - nepykite, man arba patinka vaizdas arba ne smile.gif čia gal Dešimtukas galėtų pakomentuoti iš gamybos/praktinės pusės, na ir kažkiek gal būt individualu - kažkam užtenka trijų puodų ir ji turi būti sukišti į spinteles, kitiems reikia 6 skirtingų keptuvių, 12 puodų ir visi jie turi būti sukabinti pvz virš salos. Kažkas kaupia atsargas, pas kažką gal ir makaronų pakelio nerasi. gal nuo to ir priklauso kiek ir kokio pasidėjimo reikia.
aš gal pasisakysiu ten kur suprantu, o kur nelabai - geriau patylėsiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nanita @ 2012 12 14, 17:11)
Kas del kampines tai man atrodo,kad pasidarius kampu(mano atveju) turiu ilgesni stalvirsi,man tai labai aktualu. smile.gif O ar patogu ar ne,jau zinosiu turedama nebent meistras atkalbes,pasiulys koki kita,gera varianta smile.gif

Nu va,o taip laukiau jusu nuomones  ax.gif  4u.gif Visi mes cia tokie komptetingi  biggrin.gif
( nekalbu apie kai kuriuos[/COLOR[COLOR=yellow]]Desimtukas jei teisingai supratau yra baldininkas )Kiekvieno is jusu nuomone yra svarbi,del to cia ir ateiname.Vienam atrodo vienaip,kitam is sales-kitaip.Ir tas kitas tikrai gali gerai,naudingai patarti,Nekalbu apie spalvu isdestima,cia jau tikrai labai individualu,bet apie stalciu,spinteliu isdestima.Dydi,auksti,kokybe ir tt.
Mano dabar galvos skausmas biggrin.gif apatiniu stalciu aukstis.Siame projekte-99cm.Ar ne per aukstai? g.gif pasidejau keleta knygu,tai nzn ar ne patogu,gal neiprasta.bet vienaip su knygom,kitaip kai jau turesiu stalvirsimir kelio atgal nebebus  smile.gif

ikisim trigrasi...kiek zinau L formos (kampine) virtuves yra vienos populiariausiu variantu nedidelese virtuvese (10-15kv.m)...judejimas yra labai patogus,nes pvz is kaires jus turit 2m stalvirsio,is desines 2m stalvirsio,is vienos ir kitos puses yra daugybe variantu kur susideti saldytuva,kaitlente,plautuve ir darbine satlvirsio zona ir viskas pasiekiama per zingsni.....kiti veikejai jums rekomenduoja isstisine virtuve...tai cia nebent kai dideles patalpos...pasidarysit 6m ilgio ir galesit marsiruoti nuo vieno galo iki kito galo bigsmile.gif ....beabejo konsultuokites su meistru,nes jis turi patirties,o taip pat panarsykite per google,kur rasit daug atsakymu i klausimus ir turesit virtuve,kuria dziaugsites drinks_cheers.gif .......apie stalvirsio auksti cia jau daug kalbeta,net sukauta siame forume....paskaitykite ankstesnius postus ir beabejo per google...nes jei bus nepatogus stalvirsio aukstis tai jausit kasdien g.gif
Atsakyti
Dabar turiu stalvirsi 120cm ilgio,puse uzkrauta:asociu su vandeniu,krepseliu su svogunais,vaza su vaisiais,prieskoniai, biggrin.gif doh.gif tai stalvirsio darbui turiu apie 60cm.O naujoje virtuveje turesiu 150cm.Tuscio smile.gif nes visi daiktai keliaus i stalcius/spintas.Dabar jiems vietos ten nera.
Skaiciau apie stalvisrsio auksti,kiekviena ir kiekvieno posta atydziai skaitau 4u.gif bet galutinai ir neapsisprendziau.Dabar stalv. aukstis 84cm nuo grindu,zemai.Pasilenkus turiu darbuotis. unsure.gif nepatogu.Bet 99cm g.gif vaikas sumustinio jau nepadarys smile.gif.ir kaip tada plaunant indus,tikriausiai nepatogu?

Atsakyti
QUOTE(Nanita @ 2012 12 15, 11:44)
Dabar turiu stalvirsi 120cm ilgio,puse uzkrauta:asociu su vandeniu,krepseliu su svogunais,vaza su vaisiais,prieskoniai,  biggrin.gif  doh.gif tai stalvirsio darbui turiu apie 60cm.O naujoje virtuveje turesiu 150cm.Tuscio  smile.gif nes visi daiktai keliaus i stalcius/spintas.Dabar jiems vietos ten nera.
Skaiciau apie stalvisrsio auksti,kiekviena ir kiekvieno posta atydziai skaitau 4u.gif bet galutinai ir neapsisprendziau.Dabar stalv. aukstis  84cm nuo grindu,zemai.Pasilenkus turiu darbuotis. unsure.gif nepatogu.Bet 99cm g.gif vaikas sumustinio jau nepadarys  smile.gif.ir kaip tada plaunant indus,tikriausiai nepatogu?

yra kompromisinis variantas-aukstis 91cm....kai dirbat prie stalvirsio neturi isitempti nei nugara (per zemas),nei rankos su peciais (per aukstas)....is kitos puses pasiziurekit koks jusu ugis...jei jis standartinis,tai tada bus sunku pritaikyti stalvirsi,nes is auksciau esanciu postu galima suprasti,kad moters tradicinis ugis yra 145cm,o vyro apie 212cm g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kasco E-robot @ 2012 12 15, 12:44)
yra kompromisinis variantas-aukstis 91cm....kai dirbat prie stalvirsio neturi isitempti nei nugara (per zemas),nei rankos su peciais (per aukstas)....is kitos puses pasiziurekit koks jusu ugis...jei jis standartinis,tai tada bus sunku pritaikyti stalvirsi,nes is auksciau esanciu postu galima suprasti,kad moters tradicinis ugis yra 145cm,o vyro apie 212cm g.gif

mano 172 cm smile.gif tai cia koks? su aukstakulniais namie nevaikstau.megstu basom smile.gif
Atsakyti
Seiki,
QUOTE(kad ji kur galas @ 2012 12 14, 13:05)
nuoširdžiai rekomenduočiau atsisakyti kampinių virtuvės variantų, jei tai leidžia virtuvės išplanavims. Ta vidinio kampo spintelė tikrai neprideda žavesio. Naujoje virtuvėje atsisakėme bet kokių kampinių spintelių.

Aš irgi už nekampines, na kai didesnės viruvės - gal, bet kai 6kv.... doh.gif biggrin.gif Dėl to ir nusprendėm palikti normalią tiesią 2m vieną baldų dalį, o kita dalis - ūkinė spinta (kurioje įsipaišys šaldytuvas, orkaitė, indaplovė, ir nemažai gilių lentynų). Kai viską dėsčiau, tai su kampine gavos daaaaug mažiau vietos, nei bus dabar.

O dėl aukščio.... Na aš vis tik apsistojau ties 92cm. Nors dar mąstau rašyt baldininkui, kad darytų 94cm biggrin.gif Bet aukščiau, tai jau manau būtų nepatogu, nes tikrai įsitemps rankų raumenys, bandžiau irgi pasidėti ant dabartinio stalviršio pora daiktų ir papjaustyti, na 99cm man jau per aukštai (nors esu 180cm).

Beje, aš maniau, tiksliau kažkas čia minėjo, kad aukštis reguliuosis kojelėse, tai yra didinant pasirinktą aukštį, tiesiog bus dedamos aukštesnės kojelės. Tai turiu pasakyti, kad mums baldininkas sakė, kad kojelės bus 10cm, o visa kita eina į spinteles/stalčius 4u.gif

Ar kas nors esate po kriaukle įsidėję stalčių, kuriame laikoma šiukšlinė? Kokio aukščio tas stalčius?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gabby_jz: 15 gruodžio 2012 - 16:10
QUOTE(Nanita @ 2012 12 15, 12:56)
mano 172 cm  smile.gif tai cia koks? su aukstakulniais namie nevaikstau.megstu basom  smile.gif

ania..tai sildomos grindys,kad basom tongue.gif ....prie tokio ugio thumbup.gif - 91cm butu pats tas bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(gabby_jz @ 2012 12 15, 16:08)

Beje, aš maniau, tiksliau kažkas čia minėjo, kad aukštis reguliuosis kojelėse, tai yra didinant pasirinktą aukštį, tiesiog bus dedamos aukštesnės kojelės. Tai turiu pasakyti, kad mums baldininkas sakė, kad kojelės bus 10cm, o visa kita eina į spinteles/stalčius  4u.gif

Ar kas nors esate po kriaukle įsidėję stalčių, kuriame laikoma šiukšlinė? Kokio aukščio tas stalčius?

kojelės reguliuojamos, kažkiek. bet nematau prasmės daryti aukšto "plintuso", nebent ten organizuoti stalčius. darai plintusą protingo ir proporcingo aukščio, o kas liko išdalini durelėms ar stalčiams.
Atsakyti
Labas 4u.gif Ilgai skaičiau temą, bandžiau įsivaizduoti savo svajonių virtuvę, atsinešu pasirodyti kas gavosi, kaip manote, ar išdėstymas bus patogus, gal ką pasiūlysite pakeisti ax.gif Tik kol kas nežiūrėkite į stalčius, dar jų nesusidėliojau kur kokių norėsiu, dar turiu tam laiko smile.gif
user posted image
Čia taip virtuvė atrodys iš įėjimo pusės, durys bus stumdomos.
user posted image
Čia viena virtuvės pusė, ten kur pirma aukšta spintelė bus šaldytuvas.
user posted image
Čia kita pusė, kur lyg ir viskas matosi aiškiai smile.gif
Apie spalvas irgi galvoju panašias, tik ten tarp spintelių programoj neradau nieko panašesnio tai bet ką uždėjau smile.gif
Na lauksiu jūsų kritikos ir patarimų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(nepavyzdinga @ 2012 12 16, 19:47)
Čia kita pusė, kur lyg ir viskas matosi aiškiai smile.gif
Apie spalvas irgi galvoju panašias, tik ten tarp spintelių programoj neradau nieko panašesnio tai bet ką  uždėjau smile.gif
Na lauksiu jūsų kritikos ir patarimų smile.gif

Aš asmeniškai nedėčiau skirtingose pusėse kaitlentės ir plautuvės, esu tokia terlė, kad benešiojant nuo vienos pusės į kitą grindys būtų amžinai purvinos doh.gif Bet čia tik mano asmeninė nuomonė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(irisas @ 2012 12 16, 21:05)
Aš asmeniškai nedėčiau skirtingose pusėse kaitlentės ir plautuvės, esu tokia terlė, kad benešiojant nuo vienos pusės į kitą grindys būtų amžinai purvinos  doh.gif Bet čia tik mano asmeninė nuomonė smile.gif

Na dabar kai pasakėt... g.gif bet kad galimybių į vieną pusė nelabai yra sukišt dėl vamzdžių ir ventiliacijos... na bet ačiū už pastabą, gal dar kas kokių minčių smile.gif
Atsakyti