Na kad jau apie kainas pakrypo kalba, tai pas mane virtuvė 4,48*2,35m. 6 stalčiai, visur blum bėgeliai ir lankstai, šaldytuvas neįmontuojamas, apatinėse spintelėse įfrezuotos rankenėlės, viršutinėse - be rankenėlių - prailgintos durelės, fasadas egger, stalviršis termopal ( ar atvirkščiai ) - suma 7100lt. Man atrodo normali kaina. Sumontavo prieš 2 savaites.
Papildyta:
Stalčiai man atrodo, kad kuo platesni - tuo gali trumpiau laikys bėgeliai - juk jei didesnis, tai ir prikrausi daugiau, kyla pavojus, jog bus daugiau kg nei paskaičiuota pagal gamintoją. Tai man atrodo, kad tikrai 60 - 90cm pločio pats tas
gavau klausimą iš šalies, bet atsakysiu čia, nes manu gal bus ir daugiau kam įdomu.
"paprasta LMDP", tai čia kokia? - Laminuota Medžio Drožlių Plokštė, sutrumpintai LMDP. Tai paprasta drožlių plokštė, dažniausiai padengta melaminu ar popieriumi kuris vadinamas Laminatu. Kartais tas popierius yra dažomas, nors dažniausiai klijuojamas jau spalvotas. Iš tokios plokštės paprastai daromi korpusai baldams, o jei norisi pataupyti - ir fasadai. Tuomet jie būna lygūs, briauna kantuojasi. Norint pagyvinti vaizdą, kantas gali būti imamas storesnis ir kontrastingos spalvos. Dar gali būti daromi fasadai iš 2 skirtingų spalvų LMDP, supjautų kokiu nors įstrižu kampu, o jos užkantuojamos kartu. gaunasi kiek įdomesnis vaizdelis, bet šiek tiek brangiau.
tai būtų pigiausias būdas gamintis fasadus.
Kokios būna nepaprastos? - na nepaprastų gal, nebūna, nebent gali būti neįprastos medžiagos naudojamos baldų gamybai. Įvairesnės medžiagos dėl savo kainos dažniausiai naudojamos fasadų gamybai. Populiariausia be LMDP,
Medžio masyvas (įvairios medienos rūšys)
medžio masyvo faneruotės - plonas masyvo sluoksnis klijuojamas ant plokštės ir beicuojams, lakuojamas, vaškuojamas, aliejuojamas ar kas tik dar su juo nedaroma. retai, bet jau naudojama ir termiškai apdorotos medienos faneruotės.
MDF - labai retai grynas (esu matęs, bet vaizdas labai savotiškas) dažniausiai dažytas, faneruotas, ar aptrauktas plėvele
aliuminio - stiklo fasadai - labai stipriai populiarėjantis būdas, dažniausiai naudojamas moderno stiliuje
fanera - labai savotiškas stilius ir vaizdas.
Įvairus metalas - ypač viešojo maitinimo įstaigose - naudojamas maistinis plienas visiems darbo paviršiams. Daroma ir namuose, vadinamas "restoraninis stilius"
na ir ko tik žmonės neprisigalvoja bekomponuodami šias medžiagas
nepykite, jei ką nors ir pamiršau
jeigu kam nors neaiškūs kokie nors trumpiniai (MDF, HDF, MDP, HPL, PVC, MPP ir t.t. ) ar sąvokos - klauskite, bandysime bendrom jėgom išsiaiškinti.
"paprasta LMDP", tai čia kokia? - Laminuota Medžio Drožlių Plokštė, sutrumpintai LMDP. Tai paprasta drožlių plokštė, dažniausiai padengta melaminu ar popieriumi kuris vadinamas Laminatu. Kartais tas popierius yra dažomas, nors dažniausiai klijuojamas jau spalvotas. Iš tokios plokštės paprastai daromi korpusai baldams, o jei norisi pataupyti - ir fasadai. Tuomet jie būna lygūs, briauna kantuojasi. Norint pagyvinti vaizdą, kantas gali būti imamas storesnis ir kontrastingos spalvos. Dar gali būti daromi fasadai iš 2 skirtingų spalvų LMDP, supjautų kokiu nors įstrižu kampu, o jos užkantuojamos kartu. gaunasi kiek įdomesnis vaizdelis, bet šiek tiek brangiau.
tai būtų pigiausias būdas gamintis fasadus.
Kokios būna nepaprastos? - na nepaprastų gal, nebūna, nebent gali būti neįprastos medžiagos naudojamos baldų gamybai. Įvairesnės medžiagos dėl savo kainos dažniausiai naudojamos fasadų gamybai. Populiariausia be LMDP,
Medžio masyvas (įvairios medienos rūšys)
medžio masyvo faneruotės - plonas masyvo sluoksnis klijuojamas ant plokštės ir beicuojams, lakuojamas, vaškuojamas, aliejuojamas ar kas tik dar su juo nedaroma. retai, bet jau naudojama ir termiškai apdorotos medienos faneruotės.
MDF - labai retai grynas (esu matęs, bet vaizdas labai savotiškas) dažniausiai dažytas, faneruotas, ar aptrauktas plėvele
aliuminio - stiklo fasadai - labai stipriai populiarėjantis būdas, dažniausiai naudojamas moderno stiliuje
fanera - labai savotiškas stilius ir vaizdas.
Įvairus metalas - ypač viešojo maitinimo įstaigose - naudojamas maistinis plienas visiems darbo paviršiams. Daroma ir namuose, vadinamas "restoraninis stilius"
na ir ko tik žmonės neprisigalvoja bekomponuodami šias medžiagas
nepykite, jei ką nors ir pamiršau
jeigu kam nors neaiškūs kokie nors trumpiniai (MDF, HDF, MDP, HPL, PVC, MPP ir t.t. ) ar sąvokos - klauskite, bandysime bendrom jėgom išsiaiškinti.
QUOTE(kad ji kur galas @ 2012 11 14, 10:57)
už mano minėtus metalbox.
METABOX
QUOTE(gabby_jz @ 2012 11 14, 11:01)
Žodž kviestis baldininkus iš už 100km jaučiu gausis pigiau, nei imt iš savo miesto!
kartais tikrai taip...
QUOTE(kad ji kur galas @ 2012 11 14, 11:02)
va čia yra tautinė bėda. Niekas nenori būti tuo triušiu, visi tyli ir moka pinigėlius o meistrai rankas trina bet taip jau yra
kas del mano blumu.. tai mano baldziui nenubires nei centas ar as rinksiuos blumus ar kitus... perku furnitura pati... tik jie man kliedi kad grass labai sunkiai montuojasi ir reguliuojasi.. tebunie..
QUOTE(dolile @ 2012 11 14, 11:19)
Stalčiai man atrodo, kad kuo platesni - tuo gali trumpiau laikys bėgeliai - juk jei didesnis, tai ir prikrausi daugiau, kyla pavojus, jog bus daugiau kg nei paskaičiuota pagal gamintoją. Tai man atrodo, kad tikrai 60 - 90cm pločio pats tas
nemanau kad kas nors keisis, jei laikysiesi instrukciju.. tai yra krausi tik tiek, kiek jie paveza.. 30, 50 kg ar 65kg..
kad ji kur galas - Ačiū
QUOTE(Google @ 2012 11 14, 10:37)
METABOX
kartais tikrai taip...
kas del mano blumu.. tai mano baldziui nenubires nei centas ar as rinksiuos blumus ar kitus... perku furnitura pati... tik jie man kliedi kad grass labai sunkiai montuojasi ir reguliuojasi.. tebunie..
nemanau kad kas nors keisis, jei laikysiesi instrukciju.. tai yra krausi tik tiek, kiek jie paveza.. 30, 50 kg ar 65kg..
kartais tikrai taip...
metabox, metalbox, sambox ir t.t. - visi jie yra sinonimai tos pačios konstrukcijos stalčių sistemos, Pavadinimus lipdo gamintojai. Čia kaip sauskelnių sinonimas yra "pampers"
tai pasidalinkite patirtim, kaip Jums pavyko rasti tokius meistrus, kurie atsisakė savo maržos ant furnitūros ir ar gavosi taip pigiau?
QUOTE(kad ji kur galas @ 2012 11 14, 11:51)
tai pasidalinkite patirtim, kaip Jums pavyko rasti tokius meistrus, kurie atsisakė savo maržos ant furnitūros ir ar gavosi taip pigiau?
svarbu gerai paieskoti... pigiau, kiek tiksliai parasysiu kai virtuves baldai stoves... na planuoju kita savaite, jei issidazysiu sienas.
QUOTE(Google @ 2012 11 14, 11:00)
svarbu gerai paieskoti... pigiau, kiek tiksliai parasysiu kai virtuves baldai stoves... na planuoju kita savaite, jei issidazysiu sienas.
Šaunuolė!! vadinasi jei labai labai norisi, tai įmanoma
Mano patirtis kartesnė - imant furnitūrą atskirai, meistrai taiko furnitūros sumontavimo mokestį, kuris dažnai viršija sutaupytų pinigėlių suma, perkant furnitūra pačiam. O kur dar lakstymas, važinėjimas, dar žiūrėk ne tą nupirksi
na dar paskui su garantija įmanomos bėdos - gali motyvuoti, jog patys furnitūrą pirkotės - tai ir bėdos pačių
QUOTE(kad ji kur galas @ 2012 11 14, 12:12)
Šaunuolė!! vadinasi jei labai labai norisi, tai įmanoma
Mano patirtis kartesnė - imant furnitūrą atskirai, meistrai taiko furnitūros sumontavimo mokestį, kuris dažnai viršija sutaupytų pinigėlių suma, perkant furnitūra pačiam. O kur dar lakstymas, važinėjimas, dar žiūrėk ne tą nupirksi
na dar paskui su garantija įmanomos bėdos - gali motyvuoti, jog patys furnitūrą pirkotės - tai ir bėdos pačių
kiek kitur ieskojau, buvo be ar su furnitura kaina vienodai...
siaip minusas tas, kad iskaulyti furnituros saraso su kodais nelengva. Tenka paciai irgi suktis. Bet su draugiu pagalba, issiversiu kaip nors..
QUOTE(Kasco E-robot @ 2012 11 13, 20:58)
normaliu virtuves baldu beginio metro kaina prasiseda nuo 700lt ir tesiasi iki begalybes.....normaliu turiu minty estiska arba lenkiska plokste visur ir vokiska stalvirsi,plius blum lankstai........paskui jau viskas kyla i virsu ir manau uz 1000lt uz begini metra jau galima sukisti puse fasadu dazyta MDF,blum lankstus su stabdziukais ir pan....zodziu i 1000lt isipaisoma
Grubiai 5 tiesiniai metrai virtuvės baldų be montavimo darbų kainavo 4250 Lt. Su įvairiom įmanomom nuolaidom taikomom baldininkams, apatinės spintelės 12 tandemboxų, Grass furnitūra, plokštė austriška ir vokiška. Taigi, 1000 Lt už tiesinį metrą yra ekonominio tipo virtuvės, be mandrybių, o 700 Lt - čia jau iš fantastikos srities, nebent tik spintelės be stalčių.
QUOTE(gabby_jz @ 2012 11 14, 11:01)
Hmmm, na ir man keistas pasakymas pasirodė, kad nuo 700lt/kv jau kažkas gero išeina, nu tikrai jokių pribumbasų nenoriu, paprastų paprastulytė mano virtuvė, nu ir pigiau 3500lt BE BLUMŲ nieks nepaskaičiavo.... Už 3,3m, iš kurių 1,3m spinta nišoj, be jokių stalčių ir su paprastais mechanizmais.... Jei tik žinot REALIŲ pavyzdžių, kur tikrai galima už 1000lt/kv pagaminti baldus su blum ar kita gera furnitūra - PASIDALINKIT!!!!!!!
***** nes aš va pora radau įmonių ir savam mieste, tai su vidut.medžiagom ir 6 blum stalčiais be sistemos šonų (viršutinės spintelės išvis be blumų) paskaičiavo apie 4000lt...
Apie dažytą mdf net nekalbu už tokią kainą
Žodž kviestis baldininkus iš už 100km jaučiu gausis pigiau, nei imt iš savo miesto!
O dėl Alanto - man jie paskaičiavo gal brangiausiai iš kokių 15 įmonių
***** nes aš va pora radau įmonių ir savam mieste, tai su vidut.medžiagom ir 6 blum stalčiais be sistemos šonų (viršutinės spintelės išvis be blumų) paskaičiavo apie 4000lt...
Apie dažytą mdf net nekalbu už tokią kainą
O dėl Alanto - man jie paskaičiavo gal brangiausiai iš kokių 15 įmonių
mergaites ir berniukai....kiekvienas atvejis yra individualus....mano atvejis:
1. virtuve montuota-miestas mociuciu.
2. gamintojas-individuali imone-miestas Klaipeda
3. virtuves ilgis 3m 60cm
4. stalvirsis EGGER
5. karkasas ir apatines spinteles-lenku kronopol (del to,kad spalva patiko,sokoladine limba,beja,labai grazi)
6. virsus dazytas MDF (blizgantis),virsus aukstas (72cm)
7. visi lankstai blum ir su stabdziukais
8. viena dalis skirta stalciams (80cm plocio)-3 blum stalciai su pritraukejais
9. i kaina ieina projektavimas vietoje,paskui atvezimas ir sumontavimas 4 aukste...ispjauta skyle kriauklei,ileista kriaukle,ispjauta skyle kaitlentei,sumontuota kaitlente.
10. taip pat pagaminta atskira spintele duju skaitikliui paslepti (dazytas MDF)
11. viso sito kaina 3700....t.y. 1000lt uz begini metra...ir neuzmirskit,kad dazytas MDF,jei butu lenku ar estu plokste tai tikrai butu iseje pigiau...galiu parodyti nuotraukas....welcome
Papildyta:
QUOTE(Jurgitak @ 2012 11 14, 19:52)
Grubiai 5 tiesiniai metrai virtuvės baldų be montavimo darbų kainavo 4250 Lt. Su įvairiom įmanomom nuolaidom taikomom baldininkams, apatinės spintelės 12 tandemboxų, Grass furnitūra, plokštė austriška ir vokiška. Taigi, 1000 Lt už tiesinį metrą yra ekonominio tipo virtuvės, be mandrybių, o 700 Lt - čia jau iš fantastikos srities, nebent tik spintelės be stalčių.
cituoju is mano virtuves baldu gamintojo puslapio:
Mūsų gaminami baldai iš tikro pasižymi geru kainos ir kokybės santykiu, nes gaminami iš aukščiausios kokybės medžiagų, o kaina yra gerokai žemesnė, nei stambiųjų gamintojų. Visuose virtuvės balduose į dureles dedame tik BLUM firmos lankstus su stabdžiukais, kurie yra sertifikuoti 200 000 atidarymo ciklų ir tarnauja apie 20 metų.
Virtuvės baldų kainą labiausiai įtakoja gaminiui pasirenkama (LMDP) laminuota medžio drožlių plokštė ir naudojama furnitūra. Kokybiškiausios ir išvaizdžiausios - vokiškos ir austriškos plokštės, ekonomiškesnės estiškos ir lenkiškos. Žinoma, galimos įvairios plokščių kombinacijos, pavyzdžiui, lenkiškas karkasas ir vokiškos durelės. Kurį variantą naudoti gamyboje spresite Jūs. Kainą labai įtakoja pasirenkamas stalčių skaičius, fasado (durelių) rūšis... Taip pat panaudojamų aliuminio ir stiklo durelių kiekis. Pateikiu keletą pavyzdukų kaip skiriasi kaina. Šie pavyzdukai padės lengiau įsivaizduoti kiek gali kainuoti Jūsų baldai (nurodoma apytikslė 1 bėginio metro virtuvės baldų kaina lt.) :
a) estų arba lenkų LMDP karkasas ir durelės, austrų Eger arba vokiečių Thermopal stalviršis, -700 Lt.
estų arba lenkų LMDP karkasas, austrų Eger arba vokiečių Thermopal durelės irstalviršis, -800 Lt.
c) estų arba lenkų LMDP karkasas, austrų Eger arba vokiečių Thermopal stalviršis, dureles Postformingo (LMDP suapvalintais kraštais), -900 Lt.
d) estų arba lenkų LMDP karkasas, austrų Eger arba vokiečių Thermopal stalviršis, dureles dažytos MDF, -1000 Lt (šviesios spalvos tonai), -1050 Lt (ryškios ir tamsios spalvos).
Šiuo metu virtuvės baldų pagaminimo trukmė yra 3-4 savaitės.
ir viskas pasitvirtino...labai dziaugiuosiu,kad radau si gamintoja...gaila jie neapsieme pagaminti gana sudetinga spinta stumdomomis durimis.....
QUOTE(Kasco E-robot @ 2012 11 14, 21:04)
mergaites ir berniukai....kiekvienas atvejis yra individualus....mano atvejis:
dar nepamirškit parašyti kuriais metais gaminta virtuvė.
QUOTE(Jurgitak @ 2012 11 14, 22:09)
dar nepamirškit parašyti kuriais metais gaminta virtuvė.
lygiai pries 1m ir 1men......jus tikriausiai turit minty tai,kad dabar visi sako-"oi,zinokit,viskas subrango"