Įkraunama...
Įkraunama...

Buto pirkimo etapai ir sumos

QUOTE(lod @ 2013 05 01, 14:53)
o jei tame bute niekas nera registruotas,vaikai su mama registruoti kitoje seniunijoje.

Vis tiek reikia teismo leidimo, nes nors ir vaikai registruoti kitur, tai yra seimos turtas ir tokia praktika susideliojusi yra, kad nuejus pas notara, jis gali pareikalauti to teismo leidimo. Bus gaistamas laikas. Geriau iskart viska susitvarkyt (teismo leidimas isduodamas nemokai ir maksimaliai per 5 darbo dienas, bet buna ir greiciau).
Atsakyti
Iškilo toks klausimas,butas yra mano paveldėtas,ar reikia vyro ir vaikų sutikimo norint jį parduoti
Atsakyti
QUOTE(Lady Dy @ 2013 05 15, 10:27)
Iškilo toks klausimas,butas yra mano paveldėtas,ar reikia vyro ir vaikų sutikimo norint jį parduoti

Vaiku sutikimo nereikia, bet jei jie nepilnameciai, o jus su seima tame gyvenate reikes teismo leidimo parduoti. Net jei ir ne seimos bustas, vis tiek gali reiketi teismo leidimo.

Vyro sutikimo reikia notarine forma.
Atsakyti
QUOTE(La Lobe @ 2013 05 15, 11:29)
Vaiku sutikimo nereikia, bet jei jie nepilnameciai, o jus su seima tame gyvenate reikes teismo leidimo parduoti. Net jei ir ne seimos bustas, vis tiek gali reiketi teismo leidimo.

Vyro sutikimo reikia notarine forma.

Mes jame negyvename,kiek žinau skyrybų atveju jis nedalomai liktų man
I dar galimi buto pirkėjai jauna šeima,aišku jie imtųsi paskolą,o kaip notarui reiks nurodyt tikrąją pardavimo-pirkimo sumą,nes dažnai nurodoma mažesnė,kad mokėt mažesnius mokesčius
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lady Dy: 15 gegužės 2013 - 10:46
QUOTE(Lady Dy @ 2013 05 15, 11:39)
Mes jame negyvename,kiek žinau skyrybų atveju jis nedalomai liktų man
I dar galimi buto pirkėjai jauna šeima,aišku jie imtųsi paskolą,o kaip notarui reiks nurodyt tikrąją pardavimo-pirkimo sumą,nes  dažnai nurodoma mažesnė,kad mokėt mažesnius mokesčius

Vyro sutikimo reikes TIK jei tas butas yra "jungtines nuosavybes". Jei jis yra Jusu asmenine nuosavybe tada vyras cia ne prie ko.

Kitas aspektas yra jei sis butas yra "seimos turtas". Seimos turtui priskyriamas tas nekilnojamasis turtas kuris priklauso jums arba vyrui(nesvarbu kokios nuosavybes teise: asmenines ar jungtines) kuriame jus gyvenate su seima, ARBA jei tai yra vienintelis seimos nekilnojamasis turtas(t.y. pvz jusu seima turi nuosava buta Alytuje, bet jus ten negyvenate, o nuomuojates buta Vilniuje ir daugiau nekilnojamojo turto neturite. Tai tas butas Alytuje butu seimos turtas). Taigi siuo atveju norint parduoti seimos turta reikia ir teismo leidimo ir vyro sutikimo.

Kas del mazesnes pardavimo sumos sutartyje:

Nieko neiseis jei butas perkamas su paskola ir paskolos dydis bus daugiau negu 70% nuo busto vertes. Jei pirkejai neturi daug grynu, tai is kur jie juos paims kad sumoketi jums uz buta "neoficialiai"? Taip pat kaip tokiu atveju jus zadate uztikrinti tu pinigu gavima, pasitikesite pirkejo zodziu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Su44ka: 15 gegužės 2013 - 13:21
Mes gyvename nuosavame name,o tą butuką aš paveldėjau, ir dar ten nesu registruota,ar tai sudarys kokių nors problemų parduodant?
Atsakyti
QUOTE(Lady Dy @ 2013 05 15, 15:13)
Mes gyvename nuosavame name,o tą butuką aš paveldėjau, ir dar ten nesu registruota,ar tai sudarys kokių nors problemų parduodant?

Neturetu buti jokiu problemu, bet kadangi siaip ar taip bendrausite su notaru ir sudarinesite pirkimo-pardavimo sutarti pasiteiraukite. Notarai turi suteikti visa informacija
Atsakyti
Sveiki,
esu labai zalia buto pirkime, ir man reikai patarimo.
Is kur zinoti, ar butas turi isiskolinimu? noriu pirkti buta, ir noriu buti apsaugota nuo praeitu seimininku skolu.
Atsakyti
QUOTE(Eve-line @ 2013 05 15, 16:47)
Sveiki,
esu labai zalia buto pirkime, ir man reikai patarimo.
Is kur zinoti, ar butas turi isiskolinimu? noriu pirkti buta, ir noriu buti apsaugota nuo praeitu seimininku skolu.

Bent mano a a tėvukas taip darė,su pardavėjais pervažiavo per visas instancijas,su dokumentais ir pasitikrino ar nėr skolų,tik po to pinigėlius sumokėjo
Atsakyti
QUOTE(Lady Dy @ 2013 05 15, 15:56)
Bent mano a a tėvukas taip darė,su pardavėjais pervažiavo per visas instancijas,su dokumentais ir pasitikrino ar nėr skolų,tik po to pinigėlius sumokėjo

Dabar visi registrai yra online ir notarai tikrina patys, sudarant sandori, ar nera isiskolinimu, hipotekos ir t.t.
Del skolu dujoms, lesto ir kt. - yra skaitikliu rodmenys, o buto savininkas turi pateikti paskutini apmokejima (ji galima istraukti ir e.bankininkystes), kuriame matysis, iki kokio rodmens yra apmoketa.
Atsakyti
Sveikos,

ar teko dabar (po krizės) rezervuoti (pasirašyti buto preliminarią pirkimo-pardavimo sutartį ~10% nuo visos kainos), kai projekto darbai tik prasidėjo. Geriausi butai pastatytame name jau būna išpirkti, o rizikuoti irgi baisu g.gif
Atsakyti
Niekas nepirko nepastatyto buto per paskutinius metus? doh.gif
Atsakyti