Įkraunama...
Įkraunama...

Buto pirkimo etapai ir sumos

O kaip su dar nepastatyto būsto rezervacija? kokie dokukentacija turi būti pasirašyta ?
Atsakyti
sakykit kiek laiko turi buti isdirbes vienoje imoneje kad galetum eiti per bankus? smile.gif
Papildyta:
QUOTE(22kriste @ 2013 02 26, 18:31)
sakykit kiek laiko turi buti isdirbes vienoje imoneje kad galetum eiti per bankus?  smile.gif

ir dar klausimas,kiek laiko uztruko busto pirkimas nuo ejimo i banka iki kol viska susitvarket,nes laikas ribotas,vyras namie bus nepilnas 4 savaites,ar imanoma spet? bustas jau nusiziuretas.
Atsakyti
labas,gal kas zinote kur rasti sutarti apie paimtus pinigus(nevisa suma),o kai bus sumoketa visa suma tuomet bus perasomas butas.kol kas nenorim eit pas notara,nes bus iduotas tik avansas.
ir dar,kas zinote apie buto sertifikavima.musu butas senas jam virs 100metu,kur gaut ta pazyma?aciu
Atsakyti
lod, šnekat apie duotus rankpinigius? pasirašot preliminarią pirkimo-pardavimo sutartį, įvardinat duotą rankpinigių sumą ir sąlygas jei apsigalvojat pirkti,ar apsigalvoja parduoti ( dažniausiai grąžinama dviguba rankpinigių suma) notaro patvirtinimo nereikia.

22kriste, vienam banke manęs klausė ar esam išdirbę 3 metus toje pačioje darbovietėje, tai gal tada būtų 3 m .. (bijau sumeluoti)

o kiek viskas užtrunka neatsakysiu.. būstui pirkti imsit paskolą ? apie tai,ar paskolą suteiks bankas praneša per įvairų laikotarpį, vienas per 1d.d. kitas per 3-4 d.d. į banką kreiptis turit su verintojo būsto įvertinimu, tai šitą galit susitvarkyti iki grįžtant vyrui,vsi greičiau bus g.gif
Atsakyti
Sveiki.Perkant buta grynais pinigais,pinigai pervedami i pardavejo sask. pries einant pas notara?O kada turi buto pardavejas issiregistruot(issideklaruot) is to buto?Pries pasirasant sutarti?koki nors dokumenta jis pateikti turi,kad tikrai issiregistravo? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zaika-niznaika: 27 vasario 2013 - 16:17
QUOTE(Grantee @ 2013 02 27, 16:14)
lod, šnekat apie duotus rankpinigius? pasirašot preliminarią pirkimo-pardavimo sutartį, įvardinat duotą rankpinigių sumą ir sąlygas jei apsigalvojat pirkti,ar apsigalvoja parduoti ( dažniausiai grąžinama dviguba rankpinigių suma) notaro patvirtinimo nereikia.

22kriste, vienam banke manęs klausė ar esam išdirbę 3 metus toje pačioje darbovietėje, tai gal tada būtų 3 m .. (bijau sumeluoti)

o kiek viskas užtrunka neatsakysiu.. būstui pirkti imsit paskolą ? apie tai,ar paskolą suteiks bankas praneša per įvairų laikotarpį, vienas per 1d.d. kitas per 3-4 d.d. į banką kreiptis turit su verintojo būsto įvertinimu, tai šitą galit susitvarkyti iki grįžtant vyrui,vsi greičiau bus  g.gif

paskola imsim namui soduose.reikes tada susitvarkyt su vertinimu iki vyro gryzimo. aciu smile.gif
Atsakyti
sveiki, ar galete padeti suzinojau kaip panasai elgtis kai perki savo pinigaius...
bet kaip suszinoti ar viskas su moketa..kad neilistume i skolas? blush2.gif
kur reiktu nueiti ir viska suzinoti,kad viskas uzmoketa nera skolu g.gif gal per interneta yra galimybe ar reiks kaskur eiti..noreciau kaune pirkti padekit..taip bijom, kad pirmas pirkinys nebutu nesekmingas ax.gif
Atsakyti
sveiki,
perkam buta su paskola. man neaaiskus keli momentai:
-kada as turiu sumoketi savo dali (iki pirmo ejimo pas notara, po jo)
-kada gausiu raktus buto - pasirasius pirkimo-pardavimo sutarti ar po galutinio atsiskaitymo, t.y. ikeitus hipotekai? Kadangi tarp siu datu gali buti ir menesio tarpas, tai kas moka komunalinius mokescius uz ta tarpa (esant sildymo sezonui, tai aktualu)?
Atsakyti
QUOTE(saulutem @ 2013 03 05, 09:04)
sveiki,
perkam buta su paskola. man neaaiskus keli momentai:
-kada as turiu sumoketi savo dali (iki pirmo ejimo pas notara, po jo)
-kada gausiu raktus buto - pasirasius pirkimo-pardavimo sutarti ar po galutinio atsiskaitymo, t.y. ikeitus hipotekai? Kadangi tarp siu datu gali buti ir menesio tarpas, tai kas moka komunalinius mokescius uz ta tarpa (esant sildymo sezonui, tai aktualu)?

Sveiki, bent mano atveju, tai pinigus sumokėti reikia tą pačią dieną, kai einu pas notarą, tada atiduoda ir raktus, kad galėčiau pradėti įsirenginėti butą. Tai ir mokesčiai jau man priklauso. O jei raktus gauni tik po mėnesio, tau manau nelogiška būtų mokėti už butą, į kurį net užeiti negali.
Atsakyti
Dėkui!
Banke man pasakė, kad viskas yra susitarimo su pardavėju reikalas.
Bandysim tartis smile.gif

QUOTE(Vaida* @ 2013 03 05, 14:00)
Sveiki, bent mano atveju, tai pinigus sumokėti reikia tą pačią dieną, kai einu pas notarą, tada atiduoda ir raktus, kad galėčiau pradėti įsirenginėti butą. Tai ir mokesčiai jau man priklauso. O jei raktus gauni tik po mėnesio, tau manau nelogiška būtų mokėti už butą, į kurį net užeiti negali.

Atsakyti
QUOTE(saulutem @ 2013 03 05, 13:20)
Dėkui!
Banke man pasakė, kad viskas yra susitarimo su pardavėju reikalas.
Bandysim tartis smile.gif

Na taip, realiai tai galima visaip susitarti. Galima ir per kelis sykius tą savo dalį atiduoti, bet kiekvieną sykį einant pas notarą reikės mokėti, tai nelabai ir apsimoka.
Taip pat, dažniausiai notaro mokestis yra dalijamas perpus pirkėjui ir pardavėjui ax.gif
Atsakyti
Nerandu tokios temos. Bet kadangi cia perka, tai gal ir parduoda ax.gif . Kazin, ar pardavus savo asmenini buta, kuriame buvo gyventa daug metu, reikia pildyti pajamu deklaracija? Pardaviau vasara, o dabar tik atsibudau del tu deklaraciju doh.gif
Atsakyti