Įkraunama...
Įkraunama...

Buto pirkimo etapai ir sumos

QUOTE(schaba911 @ 2015 07 02, 15:19)
Nuosavybės registravimas (per 5 d.d.) - 125eur (sutvarkė viską notaras);

OMG, čia gal nuo buto vertės šita suma labai priklauso? aš už šitą procedūrą sumokėjau 14,40eur. irgi per 5 d.d.
Atsakyti
Sveiki, ir mūsų šeimyna nusprendė, kad užteks mokėti nuomą kažkam ir reikia pirkti savo namučius. blush2.gif
Dabar esam turto vertinimo etape ir gyvent ramiai neduoda klausimas, ar kredito komisija (ar kaip ten vadinas) leis senos statybos butui duoti 15, o ne 20% pradio įnašo. Kokį mokėjimo būdą renkatės? Anuiteto ar linijinį? Kintamas palūkanas? Kas kiek perskaičiuojamas? Mums rekomenduoja imti kas tris mėn. perskaičiuojamas ir linijinį, bet anuiteto mažesnė įmoka (o turint mintį, kad planuojame išsimokėt anksčiau laiko, tai gal visai gerai jis?) blink.gif
Atsakyti
QUOTE(schaba911 @ 2015 07 02, 14:19)
Sveiki, beveik baigiame buto pirkimo reikalus. Pati daug naudingos informacijos sužinojau šitam forume, tai pasidalinsiu kiek patys išleidom. Butas 107000eur vertės, Vilniuje. Šiai dienai išleista (suapvalinus):

Turto vertinimo ataskaita (Butas Tau) - 140eur;
Pirkimo pardavimo sutartis - 290eur (mokėjom per pusę su pardavėjais, taip pat turėjom dar pasirašę preliminarią sutartį, bet be notaro);
Nuosavybės registravimas (per 5 d.d.) - 125eur (sutvarkė viską notaras);
Kreditavimo sutartis (Nordea) - 150eur;
Hipotekos tvirtinimas ir registravimas - 225eur;
Buto draudimas metams (if) - 62eur;

Dar po galutinio banko atsiskaitymo liks pakvitavimas, bet čia jau nedidelės išlaidos palyginus, tai galutiniam rezultate perkopsim 1000eur.

Šiandien galutinai atsiskaitėm:
pakvitavimas pas notarą - 6eur
Registrų centras (notaras sutvarkė) - 35 eur.

QUOTE(Kliamka @ 2015 07 11, 14:07)
OMG, čia gal nuo buto vertės šita suma labai priklauso? aš už šitą procedūrą sumokėjau 14,40eur. irgi per 5 d.d.

Nuo sumos priklauso berods, ir pas mus dar buvo papildomai prie buto vietos dvi parkinge, irgi reikėjo apiformint, be to esam nesusituokę, todėl kaip suprantu reikėjo dvigubai susimokėt biggrin.gif Labai nesigilinau į to mokesčio sudėtį unsure.gif
Atsakyti
smile.gif+2015 07 13, 12:04-->
QUOTE(Skaidrute smile.gif @ 2015 07 13, 12:04)
Sveiki, ir mūsų šeimyna nusprendė, kad užteks mokėti nuomą kažkam ir reikia pirkti savo namučius. blush2.gif
Dabar esam turto vertinimo etape ir gyvent ramiai neduoda klausimas, ar kredito komisija (ar kaip ten vadinas) leis senos statybos butui duoti 15, o ne 20% pradio įnašo. Kokį mokėjimo būdą renkatės? Anuiteto ar linijinį? Kintamas palūkanas? Kas kiek perskaičiuojamas? Mums rekomenduoja imti kas tris mėn. perskaičiuojamas ir linijinį, bet anuiteto mažesnė įmoka (o turint mintį, kad planuojame išsimokėt anksčiau laiko, tai gal visai gerai jis?) blink.gif

Dėl procentų nežinau, čia nuo buto stovio kiek supratau priklauso ir gal dar nuo ko. Aš moku kintamas perskaičiuoja kas 3 mėn, linijiniu mokam ko gra, na tas kur pastovi dalis įmokos o kinta palūkanos. Šeip išsimokėt anksčiau laiko pradžioj planavom, bet manau kad tai auginant vaikus nerealu o ir finansiškai nenaudinga.
Kažkada kažka pirkom lizingu, tai išsimokėt anksčiau laiko apsimokėjo, nes mažėjo procentai.o dabar neapsimoka.Tuo labiau vaikam augant poreikiai labai kinta....
Atsakyti
Perkames būsta....

Pagalvojau pasidalinsiu patirtimi. smile.gif

Kelis kartus buvome apžiūrėti patikusį būstą. Apgalvojome visus niuansus ir nusprendėme pirkti. Tada dar nusiderėjome šiek tiek, ir jau sutarę dėl sumos sudarėme preliminarią sutartį (nu tą, pirkimo-pardavimo).

Tada aš paprašiau sutartyje nurodyti baldus, kurie tame būste liks (perkame su baldais). tiesiog girdėjau atvėjų, kai rozetes išsuka, tai nusprendžiau apsidrausti. Juo labiau, su apsilankymais baldų buvo vis mažyn ir mažyn.... Šeimininkė nebuvo labai patenkinta, tarstelėjo, kad galim ir žodžiu susitarti, bet sutiko.

Taigi ką galiu pasakyti, išgaravo televizorius, keletas sofų, šaldytuvas, orkaitė nu ir ten pora šviestuvų.... biggrin.gif nors iš pradžių (skelbime ir iš agentės žodžių) šitie baldai ir technika turėjo likti kartu su namu. Dėl tų baldų jau nesileidome į diskusijas, tik dabar galvoju, gerai kad sutartyje nurodėme kitus baldus, nes gal būtų ir visą kitą išneše.... g.gif

O va, lempučių, rozečių ir radiatorių neįtraukėm kažkaip. Tik parašėm "kita neišmontuojama technika". sakau gal atvažiuosim bus išsukti... biggrin.gif blink.gif
Atsakyti
smile.gif+2015 07 13, 11:04-->
QUOTE(Skaidrute smile.gif @ 2015 07 13, 11:04)

Jei būstas senos statybos (tiksliai nežinau nuo kurių metų laiko nauja, bet tikrai ne 1990), neleis inešti tik 15%, o jeigu būstas iš senesnių (kokių 1970), gali ir daugiau paprašyti, manęs prašė 30%. Aš pasirinkau anuitetinį, daug nepermokėsiu, nes mano suma nėra didelė, visada žinosiu kiek moku ir palūkanas fiksavau 10 metų, kad ramiai miegočiau. Atsižvelkit į savo galimybes, turint linijinį mokėjimą, ar galėsite mokėti jei palūkanos žymiau pakils, ypač kai bus dažnai perskaičiuojamos tai faktas kad jos tai kils, tai leisis.
Atsakyti
sveikos.

Na, pagaliau, namai yra tik mūsų ir senieji šeimininkai daugiau nebeatvažiuos (tfu tfu tfu... biggrin.gif)...

Su kiekvienu apsilankymu vis "prisimindavo" kokį baldą... net seną, suklypusią taburetę, ir tą išvežė... Paskutinį kartą net į namus nesinorėjo įleisti, bet ką darysi, atvažiavo kopečių pasiimti, kurias mums buvo paskolinę (neklauskit, kurių galų, nes nežinau - tikrai neprašėme. biggrin.gif) Tai visa povyza rodė: "na, ką čia dar išvežus"... Net spinteles pradėjo darinėti! Čia jau mano kantrybė trūko, liepiau nelandžioti po mūsų spinteles...

Ir vis padūsaudavo apie savo slyvą... Obuolius nurinko, o slyvos dar nesunokusios, taigi ablomas.

Geriausia vieta tai buvo tada, kai pareiškė, kad jų brolis nori atsiimti šiukšliadėžę! Atseit čia buvo jo, tai jis pasiims! (puikiai prisimenu kaip anksčiau sakė, kad įmonė, vežanti šiukšles tą šiukšlinę jiems nemokamai davė, o dabar jau, mat, brolis...).
Pasakiau, kad broliui reikėjo anksčiau galvoti, o dabar namas parduotas SU BALDAIS, KT. DAIKTAIS ir neišmontuojama technika. (nors pakabinamą drabužių džiovyklę tai išmontavo...).

Vienu žodžiu... Nesuprantu žmonių, kurie pirma parduoda būstą, o tada baldus išsiveža... Mes butą parduodami darėme atvirksčiai, kad pirkėjas iškarto matytų, kokie daiktai bus kartu su bustu... Juk žmogui ir susiplanuoti reikia, ką jis gaus, ką savo turi, o ką reikės pasieškoti...

O šiaip norėčiau duoti patarimą pirkėjams - VISUS daiktus įtraukit į sutartį! net pačius smulkiausius. Net jei pardavėjas sako, kad "galima žmogiškai susitarti" ir tiek...
Atsakyti
QUOTE(Kliamka @ 2015 07 19, 15:08)
Jei būstas senos statybos (tiksliai nežinau nuo kurių metų laiko nauja, bet tikrai ne 1990), neleis inešti tik 15%, o jeigu būstas iš senesnių (kokių 1970), gali ir daugiau paprašyti, manęs prašė 30%. Aš pasirinkau anuitetinį, daug nepermokėsiu, nes mano suma nėra didelė, visada žinosiu kiek moku ir palūkanas fiksavau 10 metų, kad ramiai miegočiau. Atsižvelkit į savo galimybes, turint linijinį mokėjimą, ar galėsite mokėti jei palūkanos žymiau pakils, ypač kai bus dažnai perskaičiuojamos tai faktas kad jos tai kils, tai leisis.

SEB leidžia/leido ir tik 15 proc. senos statybos (1970-1975) butams.
Atsakyti
QUOTE(MadlenaX @ 2015 09 07, 22:07)

Su kiekvienu apsilankymu vis "prisimindavo" kokį baldą... net seną, suklypusią taburetę, ir tą išvežė... Paskutinį kartą net į namus nesinorėjo įleisti, bet ką darysi, atvažiavo kopečių pasiimti, kurias mums buvo paskolinę (neklauskit, kurių galų, nes nežinau - tikrai neprašėme. biggrin.gif) Tai visa povyza rodė: "na, ką čia dar išvežus"... Net spinteles pradėjo darinėti! Čia jau mano kantrybė trūko, liepiau nelandžioti po mūsų spinteles...

Ir vis padūsaudavo apie savo slyvą... Obuolius nurinko, o slyvos dar nesunokusios, taigi ablomas.

galima nebent pasižiaugti, kad ir seną chlamą išvežė... mirksiukas.gif obuoliai vėlgi - jei neplanavote uogienės virti, tai tik mažiau rūpesčių. bet dėl viso kito, tai blink.gif ypač jei baldeliai dar kokybiški buvo ir planavote juos naudoti.

Atsakyti
QUOTE(MadlenaX @ 2015 09 07, 22:07)
sveikos.

Na, pagaliau, namai yra tik mūsų ir senieji šeimininkai daugiau nebeatvažiuos (tfu tfu tfu... biggrin.gif)...
<...>

Jūs nesupykit, bet visa ta būsto pirkimo istorija iš šono be galo juokingai skamba lotuliukas.gif
Atsakyti
kvailai istorija visikai neatrodo, isties ir as patariu daryti sutartis, fotkinti ir t.t.

mes kai pardavynejome savo buta, dareme tvarkingas nuotraukas, tiksliau tvarkingo buto, be visokio "surmulio" fone, ty knygu, rubu, kavos aparatu ir t.t. Visikai atsitiktinai (tiksliau net pagalvoti negalejau) nuotraukose ant stalo buvo likes mano loptopas smile.gif)))))))))))) pirkejai paprase palikti ir ji(per raktu pridavima), nes skelbime buvo parasyta parduodamas butas su baldais- viskas matosi foto. na mano nervai butu neislaike , bet ta proga kad pardavem uz labai gera kaina, vyras liepe nusiraminti, ir paliko jiems savo senuti vos veikianti loptopa smile.gif))))

bet cia tai naglumas ane? vat taip va buna
Atsakyti
QUOTE(looo @ 2015 09 22, 16:31)
kvailai istorija visikai neatrodo, isties ir as patariu daryti sutartis, fotkinti ir t.t.

mes kai pardavynejome savo buta, dareme tvarkingas nuotraukas, tiksliau tvarkingo buto, be visokio "surmulio" fone, ty knygu, rubu, kavos aparatu ir t.t. Visikai atsitiktinai (tiksliau net pagalvoti negalejau) nuotraukose ant stalo buvo likes mano loptopas smile.gif)))))))))))) pirkejai paprase palikti ir ji(per raktu pridavima), nes skelbime buvo parasyta parduodamas butas su baldais- viskas matosi foto. na mano nervai butu neislaike , bet ta proga kad pardavem uz labai gera kaina, vyras liepe nusiraminti, ir paliko jiems savo senuti vos veikianti loptopa smile.gif))))

bet cia tai naglumas ane? vat taip va buna

doh.gif nu jooooooooooooo ... kartais fotiko dėklas koks guli ant stalo kai fotkini, tai gal ir fotika dar pridėt.
debilizmas kai pagalvoji.
Atsakyti