Sveikos,
gal kas nors turit patirties man rupimu klausimu. Vyras pardave buta, kuriame buvo registruotas, kaip savininkas. Naujasis buto savininkas norejo isregistruoti mano vyra, bet neisregistruoja, neva reikia triju liudininku, kad jis tikrai ten negyvena arba kazka meluot, kad isvaziavo i uzsieny... nu kazkokia nesamone, negi neimanoma paprastai isregistruot ir taskas, bejokiu ceramoniju su liudininkais ir vaidybom apie uzsieny?
QUOTE(Požiūris @ 2013 10 10, 13:53)
Sveikos,
gal kas nors turit patirties man rupimu klausimu. Vyras pardave buta, kuriame buvo registruotas, kaip savininkas. Naujasis buto savininkas norejo isregistruoti mano vyra, bet neisregistruoja, neva reikia triju liudininku, kad jis tikrai ten negyvena arba kazka meluot, kad isvaziavo i uzsieny... nu kazkokia nesamone, negi neimanoma paprastai isregistruot ir taskas, bejokiu ceramoniju su liudininkais ir vaidybom apie uzsieny?
Tai priregistruokit vyra ten, kur dabar gyvena ir jis automatiskai bus iregistruotas is seno buto
Naujasis buto savininkas norejo isregistruoti mano vyra, bet neisregistruoja, neva reikia triju liudininku
Nesąmonė. Aš pati išregistravau 3 žmones iš savo buto, vienas iš jų nepilnametis. Nuėjau su nuosavybės dokumentais į seniuniją, parašai prašymą ir per ~1mėn išregistruoja. Paskui atsiunčia laišką, kad išregistravo.
Alia kaip smagu, kad žmonės rūpinasi, kad būtų išregistruoti iš seno buto.. man tai pačiai reikėjo eiti ir išmesti juos iš savo buto..
Štai ir mes baigėm šitą reikalą. Vertė 115 k, Klaipėda.
Pilnos išlaidos:
Rankpinigiai - 2000 lt
Turto vertinimas - 300 lt
Sutarties mokestis (su nuolaida) - 300 lt
Notaras (p-p - 400) - 535 lt
Agentūros mokestis - 1000 lt
Hipoteha - 555 lt
Viso: 4690 lt.
Be rankpinigių ir agentūros mokesčio: 1690 lt.
Pilnos išlaidos:
Rankpinigiai - 2000 lt
Turto vertinimas - 300 lt
Sutarties mokestis (su nuolaida) - 300 lt
Notaras (p-p - 400) - 535 lt
Agentūros mokestis - 1000 lt
Hipoteha - 555 lt
Viso: 4690 lt.
Be rankpinigių ir agentūros mokesčio: 1690 lt.
Sveikos,
As tai manau, kad vyrui reikia tiesiog prisideklaruoti kitoje vietoje ir neber bedu (nejaugi nera galimybes deklaruotis jam tame paciame buste, kur jus realiai ir gyvenat?).
Del tokio paprasto isregistravimo, kaip mini Tra-lia-lia, nemanau..ypac jei nepilnametis yra....musu buto pirkejai is karto paprase mus uztikrinti issideklaravima, o kadangi dar tuo metu nebuvom nusipirke naujo busto, deklaravomes pas mano tevus.
Musų banko vadybininkė sakė, kad buvęs savininkas turi kažkokią duoti pažymą, kad mes nesam skolingi ir panašiai? Kur tą pažymą reikia nešti?
QUOTE(ause makaliause @ 2013 10 15, 13:17)
Musų banko vadybininkė sakė, kad buvęs savininkas turi kažkokią duoti pažymą, kad mes nesam skolingi ir panašiai? Kur tą pažymą reikia nešti?
Paimkit iš seniūnijos ir neškit bankui.
QUOTE(Sunreja @ 2013 10 10, 16:08)
Tai priregistruokit vyra ten, kur dabar gyvena ir jis automatiskai bus iregistruotas is seno buto
Negalime, nes gyvenam nuomojamam buste. Jis noretu prie savivaldybes prisiregistruot, o, kad galetu tai padaryt, reikia buti isregistruotam is esamo busto.
QUOTE(Tra-lia-lia @ 2013 10 15, 09:55)
Nesąmonė. Aš pati išregistravau 3 žmones iš savo buto, vienas iš jų nepilnametis. Nuėjau su nuosavybės dokumentais į seniuniją, parašai prašymą ir per ~1mėn išregistruoja. Paskui atsiunčia laišką, kad išregistravo.
Alia kaip smagu, kad žmonės rūpinasi, kad būtų išregistruoti iš seno buto.. man tai pačiai reikėjo eiti ir išmesti juos iš savo buto..
O pas mus atrodo situacija tokia, kad buto savininkas visai nerodo noro isregistruot mano vyro Aj, mazdaug, kadanors... O vyrui butinai reik but isregistruotam, nes del ginklu reikalus turi tvarkytis(nu cia jau nebe esme)...
QUOTE(Požiūris @ 2013 10 15, 16:55)
Negalime, nes gyvenam nuomojamam buste. Jis noretu prie savivaldybes prisiregistruot, o, kad galetu tai padaryt, reikia buti isregistruotam is esamo busto.
O pas mus atrodo situacija tokia, kad buto savininkas visai nerodo noro isregistruot mano vyro Aj, mazdaug, kadanors... O vyrui butinai reik but isregistruotam, nes del ginklu reikalus turi tvarkytis(nu cia jau nebe esme)...
Tada teks zygiuoti i savivaldybe ir gerintis prie buvusio buto seimininko Arba galit vyra pas tevus priregistruoti, t.y. deklaruot gyvenama vieta
QUOTE(vaiciuke @ 2013 10 15, 14:12)
Del tokio paprasto isregistravimo, kaip mini Tra-lia-lia, nemanau..ypac jei nepilnametis yra...
šiaip aš irgi maniau, kad nepilnamečio gal neišregistruos.. Bet išregistravo visus. Negi apgavo? Arba aš ne apie tuos pačius dalykus kalbu.
QUOTE(ause makaliause @ 2013 10 15, 14:17)
Buves buto savininkas? tai cia gal kalbama apie tai, kad pirkejai galutinai atsiskaite su pardaveju? jeigu taip, tai tokia pazyma/pareiskimas rasomi pas notara ir tuomet su ta pazyma reikai eiti i nekilnojamo turto registra, kur bustas perregistruojamas be isiskolinimo (iki tol buvo su isikolinimu, nes bankas nebuvo sumokejes pardavejui visos sumos).
kokia pazyma gali isduoti seniunija apie skolas, neisivaizduoju...
QUOTE(Tra-lia-lia @ 2013 10 16, 11:55)
šiaip aš irgi maniau, kad nepilnamečio gal neišregistruos.. Bet išregistravo visus. Negi apgavo? Arba aš ne apie tuos pačius dalykus kalbu.
Galbut tas nepilnametis buvo kitur jau priregistruotas arba tai vyko gerokai seniau...nes dabar nepilnametis negali buti be deklaruotos gyv vietos arba buti deklaruotas kitur nei jo tevai....
Požiūri, gal galit deklaruotis pas savo/jo tevus, draugus/ seses/brolius....As deklaruociau, jei manes prasytu. Apie deklaravima mes kalbejom darzeliu temoje, tai ten viena mamyte mane nuleido ant zemes, kad ne taip viskas paprasta su ta deklaracija, bet jei pvz tevai, tikrai nemanau, kad priestaraus, jog ju sunus/zentas deklaruos gyv vieta pas juos (juk mokesciu nebera nuo gyvenanciu skaiciaus)
QUOTE(vaiciuke @ 2013 10 18, 10:51)
bet jei pvz tevai, tikrai nemanau, kad priestaraus, jog ju sunus/zentas deklaruos gyv vieta pas juos (juk mokesciu nebera nuo gyvenanciu skaiciaus)
Deja, bet mokesciai yra priklausomi nuo zmoniu skaiciaus bute