Įkraunama...
Įkraunama...

Buto pirkimo etapai ir sumos

QUOTE(Vilmitele @ 2013 06 26, 07:48)
labas rytas, Kadija ačiū už komentarą. Perkame už 135 tūkst. Įsivertinome 145 tūkst. savo įnašo bankas reikalavo min 15 proc. juos turime. sumokėsime pardavėjui per banką, nes tik 5 proc. leido mokėti grynais, kitus pavedimu.
Bankas pardavėjui perves 115 tūkst., nes 20 tūkst. mokame patys. likę 10 (nuo 145 tūkst.) liktų mums. Tik nelabai supratau, kokiu pagrindu bankas mums suteiks 10 tūkst. kreditą? smile.gif

As jau aiskinau, kad atskiro kredito griciausiai Jums nesuteiks.. rodysite, kad perkate uz 145 tukst. ,o ne uz 135000 buta. Tada jusu 15% imoka butu 21750lt. Bankas perves pardavejui 123250lt likusius. Taigi, gaunate is banko 8250lt didesni kredita, kuris jums lieka remontui. Tiesiog tokiu budu "apgausite" banka, paimdami didesne paskola, o ne atskira paskola. Jusu paskola bankui bus ne 115 tukst., o 123250 litai. (del matematiniu paskaiciavimu galejau ir suklysti, nes su skaiciavimu nelabai draugauju.. blush2.gif ) bet bandau jums paaiskinti pacia ideja, kaip jus gausite daugiau pinigu, neimdami jokios antros paskolos..
Nebent jums is tiesu siulo atskira paskola remontams, bet daznaisuiai tada jos buna vartojamosios paskolos su labai didelemis palukanomis, todel anksciau mano papasakotas variantas daugeliui yra priimtinesnis..

O sakykite kokiu metu statybos jusu perkamas bustas ir kokiam banke imate/ketinate imti paskola? ax.gif man idomu, nes kai mes ememe, mums DNB siule 80% vertes suteikti, o jei 85% vertes duoda, tai siule papildomu salygu.. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kadija: 26 birželio 2013 - 10:25
Kadija, mes Swedbanke imsim paskolą. 68 metų statybos butui.
Na, artimiausiomis dienomis ketiname pildyti paraišką, tai išsiaiškinsiu su vadybininke, visus niuansus. O jums ačiū už konsultaciją smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilmitele @ 2013 06 26, 12:05)
Kadija, mes Swedbanke imsim paskolą. 68 metų statybos butui.
Na, artimiausiomis dienomis ketiname pildyti paraišką, tai išsiaiškinsiu su vadybininke, visus niuansus. O jums ačiū už konsultaciją smile.gif

Aaa.. smile.gif swedbankas, supratau smile.gif
Atsakyti
kiek apytiksliai jums is patirties uztrunka etapas tarp pasirasymo sutarties pas notara iki jau visisko buto perejimo i jusu rankas?
turesiu apie 2,5 savaites iki issikraustymo is nuomojamo buto, kazin ar spesiu viska sutvarkyti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Eve-line @ 2013 06 26, 18:14)
kiek apytiksliai jums is patirties uztrunka etapas tarp pasirasymo sutarties pas notara iki jau visisko buto perejimo i jusu rankas?
turesiu apie 2,5 savaites iki issikraustymo is nuomojamo buto, kazin ar spesiu viska sutvarkyti  g.gif

cia pagal susitarima tas visiskas perejimas ivyksta mirksiukas.gif vieni daro, kad po pingu gavimo pardavejas per 2 savaites isikelia, kiti, kad po pirkimo-pardavimo sutarties iregistravimo pas notara..
Atsakyti
Sveikos,
Norėjau užklausti dėl kreipimosi į teismą parduoti būtą, kuriame gyvename su vaiku. O jei pardavus šį būta mes perkame erdvesnį? Kaip tada gauti leidimą?
Atsakyti
QUOTE(ingulis5 @ 2013 07 05, 06:19)
Sveikos,
Norėjau užklausti dėl kreipimosi į teismą parduoti būtą, kuriame gyvename su vaiku. O jei pardavus šį būta mes perkame erdvesnį? Kaip tada gauti leidimą?

Tai prašyme teismui jūs ir turite viską parašyti - kad ketinate pirkti erdvesnį ir kad vaiko gyvenimo sąlygos nepablogės. Ir manau, kad jau turėsite ir įrodyti, kad tikrai pirksite - pridėti bent jau preliminarią naujojo buto pirkimo sutartį.
Atsakyti
Sveiki, esu bedarbė, jokių pašalpų negaunu, tik kompensaciją už vandenį, šildymą. Tėvai man perka šį butą už 59 tūkst., ar galiu dėl to susilaukti kokių nemalonumų su mokesčių inspekcija? Jei taip, tai gal paprašyti, kad pardavėjas rodytų mažesnę sumą.. g.gif
Ačiū už info 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ingulis5 @ 2013 07 05, 07:19)
Sveikos,

Reikalinga preliminari pirkimo sutartis, kitaip abejoju, ar duos teismas leidima....buvo ir mums tokia situacija: parasytas buvo patvrtinimas, kad seima iki naujo busto isigijimo gyvens kitame buste (neatlygintinai, nes tai giminaicio namas), netiko......tada pasirase ji preliminaria sutarti (kuria suplese po gauto teismo leidimo) ir tiek ziniu. beje, lygiai taip pat pasielgem ir mes: sudarem fiktyvia preliminaria sutarti ir kreipemes i teisma. jei neissirinkot naujo busto, tai susiraskit draugus/tevus/giminaicius, kurie sutiktu su jumis pasirasyti tokia sutarti, ji nieko neipareigoja, nes bet kada gali buti nutraukta 4u.gif

QUOTE(Mėlyna♥ @ 2013 07 07, 14:05)
Sveiki, esu bedarbė, jokių pašalpų negaunu, tik kompensaciją už vandenį, šildymą. Tėvai man perka šį butą už 59 tūkst., ar galiu dėl to susilaukti kokių nemalonumų su mokesčių inspekcija? Jei taip, tai gal paprašyti, kad pardavėjas rodytų mažesnę sumą..  g.gif 
Ačiū už info  4u.gif

Tevai galetu pirkti savo vardu ir jums ta busta padovanot, nebent notaras pasiulytu kita varianta. savo vardu net ir mazesnes sumos manau negaletumet nurodyti...nes bedarbei be jokiu pajamu susitaupyt kad ir 40 tukst neimanoma 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vaiciuke @ 2013 07 08, 10:04)
jei neissirinkot naujo busto, tai susiraskit draugus/tevus/giminaicius, kurie sutiktu su jumis pasirasyti tokia sutarti, ji nieko neipareigoja, nes bet kada gali buti nutraukta  4u.gif

O teismas neprisikabintu dėl to, kad perkame iš tėvų? Ar svarbu, kad mes perkame ir viskas?smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ingulis5 @ 2013 07 08, 10:39)
O teismas neprisikabintu dėl to, kad perkame iš tėvų? Ar svarbu, kad mes perkame ir viskas?smile.gif

prie musu neprisikabino, net nebuvo jokiu klausimu. turbut neieskojo ir nesigilino (pavardes skirtingos mano ir tevu). pirkti is tevu taip pat nedraudzia istatymas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vaiciuke @ 2013 07 08, 12:11)
prie musu neprisikabino, net nebuvo jokiu klausimu. turbut neieskojo ir nesigilino (pavardes skirtingos mano ir tevu). pirkti is tevu taip pat nedraudzia istatymas  mirksiukas.gif

pritariu, prisikabinti neturetu mirksiukas.gif
Atsakyti