QUOTE(konfetti @ 2013 06 05, 13:52)
O kaip su registrų centru, kai parduodi butą - reikia eiti ten išrašo ar nereikia? tai taip išeina, kad jei aš parduodu savo butą, man iš registrų centro nereikia nieko?
O tas visas pažymas (Lesto, vandens ir t.t.) - reikia užsakinėti jau po pardavimo-pirkimo sutarties pasirašymo?
O tas visas pažymas (Lesto, vandens ir t.t.) - reikia užsakinėti jau po pardavimo-pirkimo sutarties pasirašymo?
Pazymas is Nt registro uzsako notaras (galit turbut ir patys, truputi sutaupysit pinigeliu, bet laiko tai tikrai ne...man taip isejo, kad turejau pati eiti, valanda laiko laukiau eilej.....)
Lesto vandens ir kitos pazymos butinos sutarties pasirasymui pas notara.
QUOTE(Kadija @ 2013 06 05, 14:00)
as nelabai eksperte, gal mane pataisys, jei suklysiu.. bet tos pazymos iki prikimo- pardavimo dienos turi buti isimtos. Nes, kaip suprantu, nuo tu rodmenu toliau jau mokesite uz suteiktas paslaugas Jus, o ne pardavejas.. juk jus tapsite buto savininku. bent as taip suprantu..
tik as mastau, ar pasikeitus savininkui, reikia eiti i lesto, vandentieki ir t.t., kad perrasytu paslaugu teikimo sutartis? ar lieka galioti sudarytos ankstesniojo gyventojo?
tik as mastau, ar pasikeitus savininkui, reikia eiti i lesto, vandentieki ir t.t., kad perrasytu paslaugu teikimo sutartis? ar lieka galioti sudarytos ankstesniojo gyventojo?
nelabai taip savininkas tai pasikeicia, bet jei senieji savininkai dar vis gyvena tame paciame bute, tai jie ir moka uz paslaugas. Naujiems savininkams pareiga moketi uz paslaugas pereina nuo senuju savininku issikelimo momento, o tai nebutinai yra sutarties pasirasymo data. Tos pazymos reikalingos kaip patvirtinimas, kad savininkas nera skolingas uz paslaugas. gal pvz jis keleta metu jau nemoka uz paslaugas.
notarineje sutartyje (bent jau musu atveju) yra punktas, kad per menesi berods naujieji savininkai privalo perregistruot sutartis savo vardu. neprisimenu, kaip buvo sutartyje, kai mes pries 9 metus pirkom buta, bet kai kuriu sutarciu as taip ir neperrasiau savo vardu
QUOTE(lod @ 2013 06 05, 18:31)
Labas,noriu paklausti,pardavem buta geguzes pradzioj ,pas notara patvirtinti visi dokumentai.notare perspejo,naujus seimininkus,kad kuo greiciau iregistruotu buta savo vardu.bet jie dar to nepadare,nes atejo saskaita uz vandeni musu vardu.ka daryt?butas jau nemusu,o saskaitos eina musu vardu.
Jau atsakiau anksciau ir Levander atsake, kad NT iregistravimas registre visiskai nesusijes su sutarciu pasirasymu del paslaugu bustui teikimo (vanduo, elektra ir tt.)
Beje, geriau reikalauti, kad pirkejas perrasytu sutartis savo vardu, kadangi jeigu kokia skola ar kas, gali buti bedu paskui...irodinek, kad negyvenai, nenaudojai ir tt.... kai eisiu pasirasyt naujuoju adresu sutartis, perklausiu ir del senuju, nes su pirkejais susipykom buta perduodami, tai visokiu fintu gali pridaryti....