QUOTE(Anabeliukė @ 2013 06 01, 22:55)
o jeigu vaikai gyvens įkeistam būste, leidimą irgi lengvai gausim? situacija tokia, kad įkeičiam savo butą ir dar imam paskolą namui pirkti. tai prašyme galim rašyti, kad vaikai gyvens erdvesniam būste ir pan.?
Ikeitimui irgi reikia teismo leidimo bet taip, galit rasyti, kad gyvens erdvesniame buste
QUOTE(Eve-line @ 2013 06 02, 20:50)
Nuo kada skaitosi, kad butas jau nupirktas? Kai pasirasoma pirkimo-pardavimo sutartis pas notara?
Kaip elgtis tokioj situacijoj, kai pasakoma, kad seimininkams reikes 1,5 menesio issikraustyti is buto? (esu zalia pirkime tai nzn kaip reaguoti) Jei sutartis bus pasirasyta pvz. per pora savaiciu, o jie dar neissikraustys menesi, tai man reikes moket paskola, bet pati as dar negyvensiu bute... Ar kaip cia yra is tikruju?
Kaip elgtis tokioj situacijoj, kai pasakoma, kad seimininkams reikes 1,5 menesio issikraustyti is buto? (esu zalia pirkime tai nzn kaip reaguoti) Jei sutartis bus pasirasyta pvz. per pora savaiciu, o jie dar neissikraustys menesi, tai man reikes moket paskola, bet pati as dar negyvensiu bute... Ar kaip cia yra is tikruju?
NT iregistruojama is karto po pirkimo-pardavimo sandorio iforminimo pas notara (notaras gali pats nusiust duomenis i registra, jums eiti nereikes, mes ejom, nes buvo uzluze sistemos).
Issikraustymo terminas man atrodo yra sutartinis, jus galit reikalauti, kad issikraustytu per menesi nuo notarines sutarties pasirasymo, visisko atsiskaitymo ar tiesiog suderinus konkrecia data (mano atveju as rinkausi pirkejais tuos, kurie dave ilgesni issikraustymo termina, bet jei jums joks kitas pirkejas i nugara nekvepuoja, galit nurodyti savo salygas).
taip, paskola reikes moketi...deja....taip jau yra....nebent galima atideti pirmos imokos termina menesiui ar ilgesniam laikui