Įkraunama...
Įkraunama...

Buto pirkimo etapai ir sumos

QUOTE(Anabeliukė @ 2013 06 01, 22:55)
o jeigu vaikai gyvens įkeistam būste, leidimą irgi lengvai gausim? situacija tokia, kad įkeičiam savo butą  ir dar imam paskolą namui pirkti. tai prašyme galim rašyti, kad vaikai gyvens erdvesniam būste ir pan.?  unsure.gif

Ikeitimui irgi reikia teismo leidimo mirksiukas.gif bet taip, galit rasyti, kad gyvens erdvesniame buste smile.gif

QUOTE(Eve-line @ 2013 06 02, 20:50)
Nuo kada skaitosi, kad butas jau nupirktas? Kai pasirasoma pirkimo-pardavimo sutartis pas notara?
Kaip elgtis tokioj situacijoj, kai pasakoma, kad seimininkams reikes 1,5 menesio issikraustyti is buto? (esu zalia pirkime tai nzn kaip reaguoti) Jei sutartis bus pasirasyta pvz. per pora savaiciu, o jie dar neissikraustys menesi, tai man reikes moket paskola, bet pati as dar negyvensiu bute...  unsure.gif  Ar kaip cia yra is tikruju?  unsure.gif

NT iregistruojama is karto po pirkimo-pardavimo sandorio iforminimo pas notara (notaras gali pats nusiust duomenis i registra, jums eiti nereikes, mes ejom, nes buvo uzluze sistemos).
Issikraustymo terminas man atrodo yra sutartinis, jus galit reikalauti, kad issikraustytu per menesi nuo notarines sutarties pasirasymo, visisko atsiskaitymo ar tiesiog suderinus konkrecia data (mano atveju as rinkausi pirkejais tuos, kurie dave ilgesni issikraustymo termina, bet jei jums joks kitas pirkejas i nugara nekvepuoja, galit nurodyti savo salygas).
taip, paskola reikes moketi...deja....taip jau yra....nebent galima atideti pirmos imokos termina menesiui ar ilgesniam laikui
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaiciuke: 03 birželio 2013 - 14:27
QUOTE(vaiciuke @ 2013 06 01, 19:09)

tai ka tada uzsideda firmos situos sertifikatus isduodancios...jei as pasirinkau pigiausia varianta ir sumokejau 80 lt uz dokumenta, kurio nereikia niekam...cia pigiausias variantas buvo, kiti siulesi uz 100 ir daugiau..
o notarai gauna atlyginimus is sandoriu sumu, nereik noret, kad jie uz dyka dirbtu wink.gif be to, jie yra privatus  smile.gif

Taip, tos firmos kraunasi pinigelius is nezinanciu/neiskanciu/nesidominciu. Bet juk jie del to nera kalti, kad Jus nezinot? Apibendrinant, nezinojimas neatleidzia nuo atskaomybes..

O del notaru- noreti, kad jie kartais dirbtu uz dyka galima. Juk istatyme numatyta galimybe notarui atsizvelgus i turtine padeti is viso ar is dalies atleisti asmeni nuo atlyginimo mokejimo... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Kadija @ 2013 06 04, 23:26)
Taip, tos firmos kraunasi pinigelius is nezinanciu/neiskanciu/nesidominciu. Bet juk jie del to nera kalti, kad Jus nezinot? Apibendrinant, nezinojimas neatleidzia nuo atskaomybes..

O del notaru- noreti, kad jie kartais dirbtu uz dyka galima. Juk istatyme numatyta galimybe notarui atsizvelgus i turtine padeti is viso ar is dalies atleisti asmeni nuo atlyginimo mokejimo...  biggrin.gif

Su viskuo sutinku mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vaiciuke @ 2013 06 05, 08:48)
Su viskuo sutinku  mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif musu notaro paslaugos dar laukia... matysim kaip seksis.
o klausykite, kas susidurete su tomis pazymomis is visu vandentiekiu, elektros tinklu ir t.t. ar ilgai jas rengia? nes kaip suprantu jie turi atvykti uzfiksuoti skaitikliu parodymus, per kiek dienu jie atvyksta?
Atsakyti
QUOTE(Kadija @ 2013 06 05, 11:21)
o klausykite, kas susidurete su tomis pazymomis is visu vandentiekiu, elektros tinklu ir t.t. ar ilgai jas rengia? nes kaip suprantu jie turi atvykti uzfiksuoti skaitikliu parodymus, per kiek dienu jie atvyksta?

Nebepamenu, bet berods ar kita diena, ar per kelias dienas. ziurint, koks uzimtumas. pacias pazymas isduoda is karto vietoje. LESTO israso online, reikia tik skambucio, kad tokia pazyma reikalinga, atsiuncia el pastu. Bet jei name yra bendrija, uztenka tik bendrijos pazymos.

Uz Vilniaus vandenu ir Vilniaus energijos pazymas reikia moketi po 5 lt, LESTO pazyma nemokama 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaiciuke: 05 birželio 2013 - 11:38
QUOTE(vaiciuke @ 2013 06 05, 11:37)
Nebepamenu, bet berods ar kita diena, ar per kelias dienas. ziurint, koks uzimtumas. pacias pazymas isduoda is karto vietoje. LESTO israso online, reikia tik skambucio, kad tokia pazyma reikalinga, atsiuncia el pastu. Bet jei name yra bendrija, uztenka tik bendrijos pazymos.

Uz Vilniaus vandenu ir Vilniaus energijos pazymas reikia moketi po 5 lt, LESTO pazyma nemokama  4u.gif

Dekui uz informacija.. mat musu pardaveja tokia pasimetusi su tomis pazymomis, tai gal jai NT vadybininke pades jas uzsakyti ir gauti greiciau internetu.. ax.gif zinosiu ir as dabar situacija thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Kadija @ 2013 06 05, 10:21)

O kaip su registrų centru, kai parduodi butą - reikia eiti ten išrašo ar nereikia? g.gif Nes kažkur skaičiau, kad parduodanr butą reikia gauti iš registrų centro išrašą. Bet paskambinau į registrų centrą, ten man pasakė, kad visus reikalingus dokumentus užsako notaras ir galime su notaru susiskambinti ir pasitikslinti nebent...tai taip išeina, kad jei aš parduodu savo butą, man iš registrų centro nereikia nieko? g.gif
O tas visas pažymas (Lesto, vandens ir t.t.) - reikia užsakinėti jau po pardavimo-pirkimo sutarties pasirašymo?
Atsakyti
QUOTE(konfetti @ 2013 06 05, 12:52)
O kaip su registrų centru, kai parduodi butą - reikia eiti ten išrašo ar nereikia?  g.gif Nes kažkur skaičiau, kad parduodanr butą reikia gauti iš registrų centro išrašą. Bet paskambinau į registrų centrą, ten man pasakė, kad visus reikalingus dokumentus užsako notaras ir galime su notaru susiskambinti ir pasitikslinti nebent...tai taip išeina, kad jei aš parduodu savo butą, man iš registrų centro nereikia nieko? g.gif
O tas visas pažymas (Lesto, vandens ir t.t.) - reikia užsakinėti jau po pardavimo-pirkimo sutarties pasirašymo?

as nelabai eksperte, gal mane pataisys, jei suklysiu.. bet tos pazymos iki prikimo- pardavimo dienos turi buti isimtos. Nes, kaip suprantu, nuo tu rodmenu toliau jau mokesite uz suteiktas paslaugas Jus, o ne pardavejas.. juk jus tapsite buto savininku. bent as taip suprantu.. g.gif
tik as mastau, ar pasikeitus savininkui, reikia eiti i lesto, vandentieki ir t.t., kad perrasytu paslaugu teikimo sutartis? ar lieka galioti sudarytos ankstesniojo gyventojo? g.gif
mums padeda NT vadybininke, tai sake visas pazymas reikalingas is registru centro ji uzsakys, suderins su notaru ar pan. , tai as nelabai zinau kaip su siomis pazymomis viskas vyksta.. rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kadija: 05 birželio 2013 - 13:01
QUOTE(Kadija @ 2013 06 05, 13:00)
as nelabai eksperte, gal mane pataisys, jei suklysiu.. bet tos pazymos iki prikimo- pardavimo dienos turi buti isimtos. Nes, kaip suprantu, nuo tu rodmenu toliau jau mokesite uz suteiktas paslaugas Jus, o ne pardavejas.. juk jus tapsite buto savininku. bent as taip suprantu..  g.gif
tik as mastau, ar pasikeitus savininkui, reikia eiti i lesto, vandentieki ir t.t., kad perrasytu paslaugu teikimo sutartis? ar lieka galioti sudarytos ankstesniojo gyventojo?  g.gif
mums padeda NT vadybininke, tai sake visas pazymas reikalingas is registru centro ji uzsakys, suderins su notaru ar pan. , tai as nelabai zinau kaip su siomis pazymomis viskas vyksta..  rolleyes.gif

radau savo buto pirkimo sutartį (prieš 14m sudarytą) - tai ten joje įrašyta, kad tie buvę savininkai įsipareigoja jau po sutarties pasirašymo per kažkiek dienų atsiskaityt su visom tom elektros, vandens tiekimo bendrovėm g.gif
O pasikeitus savininkui - būtinai reikia visas sutartis (su Lesto ir kitom įstaigom) perrašyti savo vardu, kad paskui nebūtų kokių netikėtų nemalonumų.
Atsakyti
QUOTE(konfetti @ 2013 06 05, 14:02)
radau savo buto pirkimo sutartį (prieš 14m sudarytą) - tai ten joje įrašyta, kad tie buvę savininkai įsipareigoja jau po sutarties pasirašymo per kažkiek dienų atsiskaityt su visom tom elektros, vandens tiekimo bendrovėm  g.gif
  O pasikeitus savininkui - būtinai reikia visas sutartis (su Lesto ir kitom įstaigom) perrašyti savo vardu, kad paskui nebūtų kokių netikėtų nemalonumų.

4u.gif aciu
Atsakyti
Labas,noriu paklausti,pardavem buta geguzes pradzioj ,pas notara patvirtinti visi dokumentai.notare perspejo,naujus seimininkus,kad kuo greiciau iregistruotu buta savo vardu.bet jie dar to nepadare,nes atejo saskaita uz vandeni musu vardu.ka daryt?butas jau nemusu,o saskaitos eina musu vardu.
Atsakyti
QUOTE(lod @ 2013 06 05, 18:31)
Labas,noriu paklausti,pardavem buta geguzes pradzioj ,pas notara patvirtinti visi dokumentai.notare perspejo,naujus seimininkus,kad kuo greiciau iregistruotu buta savo vardu.bet jie dar to  nepadare,nes atejo saskaita uz vandeni musu vardu.ka daryt?butas jau nemusu,o saskaitos eina musu vardu.

tai nereiškia, kad jie buto neįregistravo savo vardu 4u.gif pirkėjai tik nenuėjo į vandenis ir nepersirašė ant savęs mirksiukas.gif
mums jau 5 metai sąskaita už karštą vandenį ateina buvusios savininkės vardu. visur susitvarkėm ant savęs, o kai ten nuėjom, sako jokio skirtumo, galit ir neperrašyt mirksiukas.gif tai taip ir palikom, nes buvusi savininkė-mano anyta biggrin.gif jei svetimas žmogus būtų, tai aišku būtumėm tą sutartį perrašę.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Levander: 05 birželio 2013 - 19:59