Įkraunama...
Įkraunama...

Valstybės tarnyba :) Tęsiam ...

Aš neseniai nešiau dokumentus į vieną konkursą, tai man davė 54 blink.gif teisės aktų sąrašą, iš kurių bus parengta 40 testo klausimų. Čia normalu, ar tiesiog norima, kad žmogus iš gatvės nelaimėtų? Funkcijose dar nurodoma, kad reikia išmanyt teismų praktiką, tarptautines sutartis, kurių nėra tam sąraše, tad tektų mokytis neįsivaizduojamą kiekį.
Beje, pas mus institucijoj neseniai buvo konkursas į 12 kategoriją, vienas reikalavimas - turėti teisinį išsilavinimą, nei patirties, nei itin gero užsienio kalbų mokėjimo nereikalaujama. Atėjo tik 1 žmogus, nors dokumentus pridavusių buvo daugiau.
Atsakyti
Mano sarase specializuotos srities aktu irgi apie 44, bet tai kai kurie juk tik po kelis psl, neissigaskit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(alyvine:D @ 2012 11 19, 08:59)
pagal taisykles kiekvienas komisijos narys uzduoda po klausima. o ju turetu buti nuo 5 iki 7  ax.gif
nebūtinai mirksiukas.gif
klausimai užrašyti - pasiskaitai ir atsakinėji.
Atsakyti
QUOTE(_alba @ 2012 11 19, 13:11)
nebūtinai mirksiukas.gif
klausimai užrašyti - pasiskaitai ir atsakinėji.

taip pat nebutinai mirksiukas.gif sodroje duoda skaityti, vmi tiesiai i akis kiekvienas komisijos narys klausia. rolleyes.gif
kaip kitur nzn.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alyvine:D: 19 lapkričio 2012 - 15:43
QUOTE(alyvine:D @ 2012 11 19, 15:38)
taip pat nebutinai  mirksiukas.gif  sodroje duoda skaityti, vmi tiesiai i akis kiekvienas komisijos narys klausia.  rolleyes.gif
kaip kitur nzn.

Ojei... Sodroje geriau tada.. Nezinai atsakymo tai ir tiek to, padedi tą lapeli ir tiek.. Na, VMI turi gi kažkaip vis išsiskirti iš visų. Negana, kad personale tokie visi " malonūs " sėdi, tai dar ir testavimą pasitobulinę.. O klausimai kaip ten, tokie kur itin giliai kapstyti reikia, ar tokie labiau elementarūs, jei ne paslaptis? O be to, kai pamąstai, aplamai kur garantas tada, kad jie tuos klausimus visiems vienodus užduoda doh.gif Et, kažkaip pradeda atrodyti, kad čia bergždžiai švaistomas laikas....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fainulkina: 19 lapkričio 2012 - 17:09
QUOTE(fainulkina @ 2012 11 19, 17:57)
Ojei... Sodroje geriau tada.. Nezinai atsakymo tai ir tiek to, padedi tą lapeli ir tiek.. Na, VMI turi gi kažkaip vis išsiskirti iš visų. Negana, kad personale tokie visi " malonūs " sėdi, tai dar ir testavimą pasitobulinę.. O klausimai kaip ten, tokie kur itin giliai kapstyti reikia, ar tokie labiau elementarūs, jei ne paslaptis? O be to, kai pamąstai, aplamai kur garantas tada, kad jie tuos klausimus visiems vienodus užduoda  doh.gif  Et, kažkaip pradeda atrodyti, kad čia bergždžiai švaistomas laikas....

"malonus" ir komisijoj sedi. jei neatsakai, akis pavarto, mazdaug ko tu cia tada atejai doh.gif as jau dabar kasnakt ta komisija sapnuoju unsure.gif
o klausimai buvo ir paprasti, ir tokie kur kapstyti reikia blink.gif
Atsakyti
QUOTE(alyvine:D @ 2012 11 19, 18:17)
"malonus" ir komisijoj sedi. jei neatsakai, akis pavarto, mazdaug ko tu cia tada atejai  doh.gif as jau dabar kasnakt ta komisija sapnuoju  unsure.gif
o klausimai buvo ir paprasti, ir tokie kur kapstyti reikia  blink.gif

Reikia jiems atgal akis pavartyti jaučiu bigsmile.gif Na, būtų juokinga, jei nebūtų graudu iš tikro. Atrodo, kad mes jų ten gyvenimo paslaugos prašytumėm doh.gif Gėda būtų ko nežinoti, kai ten dirbi, o čia.. Dalis susirenka buhalterinio darbo net nečiupinėję tai kokio stebuklo iš tų atsakinėjančių tikisi? Kad pasiskaitys teisės aktus ir atlėkę pyškins viską kaip iš švento rašto.. Po tavo tokio pasakymo kažkaip net nebesinori ten eiti doh.gif Tiesa, ta apysenė bobutė kur personale sėdi, prasitarė, kad 36 bus į vieną vietą šį kart..
Atsakyti
QUOTE(fainulkina @ 2012 11 19, 19:24)
Reikia jiems atgal akis pavartyti jaučiu  bigsmile.gif Na, būtų juokinga, jei nebūtų graudu iš tikro. Atrodo, kad mes jų ten gyvenimo paslaugos prašytumėm  doh.gif  Gėda būtų ko nežinoti, kai ten dirbi, o čia.. Dalis susirenka buhalterinio darbo net nečiupinėję tai kokio stebuklo iš tų atsakinėjančių tikisi? Kad pasiskaitys teisės aktus ir atlėkę pyškins viską kaip iš švento rašto.. Po tavo tokio pasakymo kažkaip net nebesinori ten eiti  doh.gif  Tiesa, ta apysenė bobutė kur personale sėdi, prasitarė, kad 36 bus į vieną vietą šį kart..

omg, 36 doh.gif kaip reikes speti vaika is darzelio pasiimti doh.gif
na, tu nekreipk demesio i mano zodzius. tikrai nenoriu atbaidyti ir gasdinti anksciau laiko. gal si karta visai draugiska komisija susirinks mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(alyvine:D @ 2012 11 19, 19:41)
omg, 36  doh.gif kaip reikes speti vaika is darzelio pasiimti  doh.gif
na, tu nekreipk demesio i mano zodzius. tikrai nenoriu atbaidyti ir gasdinti anksciau laiko. gal si karta visai draugiska komisija susirinks  mirksiukas.gif

Nekreipiu, bet tai tikrai pati nemaloniausia institucija, į kurią kada nors gyvenime nešiau dokumentus bigsmile.gif Policijoje ir toje šnekasi visi draugiškai, maloniai, nu ten pasijauti nusikaltęs vien dėl to, kad " patrukdyti" išdrįsai. Tai gal nesusirinks paprasčiausiai visi, o ir į žodinę dalį ne visi tikrai varginsis eiti.. Gal spėsi ir vaikiuką iš darželio pričiupti. Nemanau, kad su mumis jie teiksis cackintis po darbo valandų ir gaišinti savo darbo laiką rolleyes.gif
Tiesa, ar į A6 kategoriją dokus nešei? Aš tai nunešiau iš anksto, nes kažkaip nutuokiu, kad per tuos 2 kur dabar bus nepraeisu.. Kaip tyčia vaikiukas buvo sunkiai apsirgęs ir pasiruošti trečiadieniniui bent jau nelabai galėjau. O ir nei karto VMI nedalyvavus, sunku ir ruoštis net nenutuokian iš ko ten jie kvočia bigsmile.gif
Atsakyti
Na aš irgi VMI bandysiu, bet Vilniuj. Nė karto dar toj įstaigoj nedalyvavau, tai ir smalsu, ir baisu truputi.
Dėl klausimų, tai nebūtinai kiekvienas komisijos narys po vieną. Esu buvus vienoj vietoj, kur kiekvienas narys po 2 uždavinėjo, tai iš viso 10 susidarė. O dar pradžioj ir apie save liepė pasakot.
Sodroj esu buvus, kai dalyvavo keli šimtai žmonių, tai jie buvo pasiruošę 10 klausimų, bet patys pasakė, kad kiek užduoti spręs pagal tai, kiek žmonių praeis į antrą etapą. Tai praėjo apie 150. Tai tada uždavė po 4 klausimus,. bet pakankamai plačius.
O 36 žmonės manau turėtų per darbo valandas suspėt, kiek iš praktikos man atrodo.
Atsakyti
Sveikos,

teko man vakar pirma karta dalyvauti konkurse i valstybes tarnyba Sodroje, Vilniuje, deja nelaimejau, bet bent jau pamaciau kaip viskas vyksta ir i ka reikia labiau gilintis ruosiantis konkursui.
Buvo keturios vietos pareigybems uzimti. I konkursa uzsirase 132 zmones, o atvyko is ju 77, 3 pretendentai iskrito po dalies rastu. Dalyvavo ir kelios pakaitines.
Dalyje zodziu buvo 7 klausimai grynai is teises aktu tai konkreciai pareigybei.

Gal kuri nors is Jusu, merginos, irgi dalyvavo ir zino su kokiais balais laimejo pretendentai ir kiek is ju buvo pakaitiniu?? Butu gerai, jei pasidalintumet.
As rezultatu nesulaukiau, nes po dalies zodziu jau zinojau, kad tikrai nepraejau.
Atsakyti
QUOTE(fainulkina @ 2012 11 19, 20:50)
Nekreipiu, bet tai tikrai pati nemaloniausia institucija, į kurią kada nors gyvenime nešiau dokumentus  bigsmile.gif  Policijoje ir toje šnekasi visi draugiškai, maloniai, nu ten pasijauti nusikaltęs vien dėl to, kad " patrukdyti" išdrįsai. Tai gal nesusirinks paprasčiausiai visi, o ir į žodinę dalį ne visi tikrai varginsis eiti.. Gal spėsi ir vaikiuką iš darželio pričiupti. Nemanau, kad su mumis jie teiksis cackintis po darbo valandų ir gaišinti savo darbo laiką  rolleyes.gif
Tiesa, ar į A6 kategoriją dokus nešei? Aš tai nunešiau iš anksto, nes kažkaip nutuokiu, kad per tuos 2 kur dabar bus nepraeisu.. Kaip tyčia vaikiukas buvo sunkiai apsirgęs ir pasiruošti trečiadieniniui bent jau nelabai galėjau. O ir nei karto VMI nedalyvavus, sunku ir ruoštis net nenutuokian iš ko ten jie kvočia  bigsmile.gif

zinok nenunesiau, bet susiplanavau paskutine diena nunesti, gal pavyks mirksiukas.gif
as irgi turiu didele vilti, kad susirinks daug maziau nei uzsirase. beje, ar gavai informacija, kad kitas konkursas pirmadieni? jei sakai, kad nespejai pasiruosti, tai treciadieni ateik pasipraktikuoti, tada lengviau bus sekanciam ruostis mirksiukas.gif
beje, ar gavai laiska, jog ryt vyks is karto 2 konkursai tuo paciu metu? idomiai cia skamba, atrodo makalyne turetu buti. na, bet jie geriau zino rolleyes.gif
Atsakyti