QUOTE(Rebutia @ 2012 11 11, 18:30)
Aš nestumiu į kampą, bet kai sako, kad turėjo ta pretendentė būti pašalinta iš konkurso, aš klausiu - kodėl? Todėl, kad neužpildė lentelės? Bet niekur nenurodyta, kad ta lentelė privaloma.
Lygiai taip pat - jei pretendentas užrašo suteiktą šifrą kitur nei viršutiniame kairiame kampe - reikia jį pašalinti iš konkurso? Nes tvarkos apraše parašyta, kur turi būti šifras užrašytas. Bet niekas tokių pretendentų nešalina. Kodėl? Todėl, kad tame pačiame tvarkos apraše nenumatyta ir nepasakyta, kad toks parašymas yra pažeidimas.
Todėl nematau jokios logikos, kodėl minėta pretendentė turėjo būti pašalinta iš konkurso, kad neužpildė lentelės.
Taip, teisi, niekur TIKSLIAI neparašyta. Tačiau konkursai organizuojami laikantis skaidrumo, lygiateisiškumo principais, tad jei buvo pasakyta VISIEMS, tai galioja visiems. Jei pasakoma, kad bus tikrinama lentelė, tai kitokių tikrinimų negali būti, ir tuščia lentelė reiškia, kad atsakymų nėra ir kandidatas surenka 0 balų. Jei šifras užrašomas ne taip, kaip buvo prašyta garsiai ir visiems, reiškia kad kažkas gali vykti ne skaidriai. (nors asmeniškai šifro vietos užrašymo nesureikšminčiau...)O jei kandidatas nesupranta lietuvių kalbos, jis neatitinka bendrųjų reikalavimų.
Mano istorijoje viena kandidatė ups, pamiršo įrašyti tų papildomų 30 atsakymų į lentelę. Komisija dar gražiai paklausė visų, ar leisti pasitaisyti, tačiau visi kategoriškai pareiškė - NEEEE

žodžiu, visiems vienodos sąlygos...