Įkraunama...
Įkraunama...

Kastracija ir sterilizacija, visi "už" ir "prieš"

QUOTE(JarasieneO @ 2013 05 23, 07:34)
Esu dviem rankom ir kojom UZ katyciu sterilizacija, kastracija  thumbup.gif  ir galu gale itikinau savo tevuka, kad reikia pagailet ir sterilizuot jo dvi kates ( mat anksciau tevukas porino ,kad sterilizuotos kates jam peliu tvarte negaudys doh.gif  ), mat tas pastovus morcius po langais, apmyztos durys, jau nekalbu kaip alinamos kates per metus atsivedancios ne viena ir ne dvi vadas  doh.gif  verysad.gif bet pagyvenusio zmogaus isitikinimus sunku perlauzt, aciu Dievui man pasiseke  thumbup.gif
TIK dabar man kylo toks skausimelis, kada gi tas kates galima sterilizuot, g.gif  nes jos arba morciuojasi arba nescios vaiksto, pertraukos nebuna jokios unsure.gif  ar galima  nestuke.gif  katyte sterilizuoti?

Siaip mano abi laukinukes nestukes buvo. Bet nestumas buvo nedidelis. kates nescios vaiksto 63 dienas. tad jei nescios tik pora sav manau viskas ok. Kiek girdejau morciaus periodu geriau ne sterelizuoti.
Atsakyti
QUOTE(Eroni @ 2013 05 23, 19:53)
Siaip mano abi laukinukes nestukes buvo. Bet nestumas buvo nedidelis. kates nescios vaiksto 63 dienas. tad jei nescios tik pora sav manau viskas ok. Kiek girdejau morciaus periodu geriau ne sterelizuoti.

na su ta sterilizacija morciaus metu, tai manau kiek zmoniu tiek nuomoniu. As nebuvau nieko apie tai girdejus kai nuveziau savo metu katyte sterilizuoti, beje, morciaus metu. Vienos vet.klinikos kaune gydytojas mane patikino kad tikrai galima sterilizuoti, net jei ir morciuojasi kate, tik tiek, kad pati operacija sudetingesne nes kraujagystes labiau issipletusios, tai as daviau savo katyte sterilizuoti, stai praejo jau nemazai metu, viskas tvarkoj, mano kate judri, nenutukusi, ir peles gerai gaudo, ir jokios meiles nekamuoja.
Atsakyti
QUOTE(kykute @ 2013 05 20, 11:00)
Tik nuo senų laikų likęs pavadinimas, kad kastruojami patinai, o sterilizuojamos patelės - lengviau atskirti smile.gif
Kaip jau sakiau, veterinarijoje gyvūnai dažniausiai kastruojami, nesvarbu, kad tai vadinama sterilizacija. Bent jau mus mokino šalinti viską - ir gimdą ir kiaušides. Nežinau, gal kurioje klinikoje dar daro ir kitaip, bet tokių nepažįstu  ax.gif

Kykute, o man labai įdomu dėl tokio varianto - kai jaunoms katytėms, dar nerujojusioms, pašalinamos tik kiaušidės. Žinau dvi klinikas vilniuje, kur tai praktikuojama. Argumentas - lengvesnė, trumpesnė operacija, mažesnis pjūvis. Bet neramu - ar tikrai palikus gimdą nelieka piometros rizikos? Kiek suprantu piometros pasireiškimas susiję su hormonų svyravimais, kurių kiaušides pašalinus kaip ir nebelieka, bet vis tiek baisoka būtų rinktis tokį variantą...
Atsakyti
Na o musu maziuke jau po sterelizacijos. Nesuprantu kaip kyskai kelias dienas vaikscioti su tuo gaubtu ant galvos. Negali nei esti, nei lakti vandenuko. Net normaliai atsigulti neina. Tas daiktas visur kliuva. Istverem pusvalanduka ax.gif Vaiksto mano grazuole su maikute dabar. Na tikrai patogiau. Gan ramiai elgesi. Tik siandien toks juokas paeme... sumasciau, kad gal jau gana (praejo keturios dienos) ir nuemiau drabuzelius. Tai atrodo kate igavo antra kvepavima. Lyg ne tas katinukas butu. Siutimas, lakstymas prasidejo. Na, bet per kelias minutes sugebejo nuo ziazdos sasa nulaizyti, tad, kad ir kaip urzge, buvo vel aprengta. Ir katukas vel patapo ligoniu. Guli ir ziuri piktu zvilgsiu. Ir zaidimai baigesi biggrin.gif
Mano pikciurna smile.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ppavasariss: 09 birželio 2013 - 12:54
QUOTE(ppavasariss @ 2013 06 09, 13:50)
Na o musu maziuke jau po sterelizacijos. Nesuprantu kaip kyskai kelias dienas vaikscioti su tuo gaubtu ant galvos. Negali nei esti, nei lakti vandenuko. Net normaliai atsigulti neina. Tas daiktas visur kliuva. Istverem pusvalanduka  ax.gif Vaiksto mano grazuole su maikute dabar. Na tikrai patogiau. Gan ramiai elgesi. Tik siandien toks juokas paeme... sumasciau, kad gal jau gana (praejo keturios dienos) ir nuemiau drabuzelius. Tai atrodo kate igavo antra kvepavima. Lyg ne tas katinukas butu. Siutimas, lakstymas prasidejo. Na, bet per kelias minutes sugebejo nuo ziazdos sasa nulaizyti, tad, kad ir kaip urzge, buvo vel aprengta. Ir katukas vel patapo ligoniu. Guli ir ziuri piktu zvilgsiu. Ir zaidimai baigesi  biggrin.gif
Mano pikciurna  smile.gif
user posted image

Varksiuke. Linkiu greiciau sugyti.
Kiek teko sterelizuoti ir kastruoti mazyliu ir viena suaugusia kate, tai nei karto nedejo mums jokiu gaubtu ar marskineliu. Veterinaras seke susiuvo dviguba siule, viena vidine su tirpstanciais siulais, kita istorine kuriuos po 10 dienu reikia isimti.
Atsakyti
Maniškiui - 5 metai. Kastruotas, kai buvo maždaug 5 mėn. Kiekvienais metais vykdavo užmiestin atostogų, būdavo apie 2 sav, šiemet pasisekė labiau - "ilsėjosi" 1 mėn. Ten laisvė, vaikšto kur nori, aplink laukai. Bet pastebėjau, kad šiemet pradėjo žymėti teritoriją, tai ant žolės prie namo, tai ant tvoros stačias pakrapina, ant mašinos, kai atvažiavo (dabar parvežtas namo - nežymi). Ankstesniais metais to nebuvo. Ar kastruoti katinai žymi teritoriją g.gif ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dzindziliaa: 22 birželio 2013 - 17:44
Sveiki 4u.gif
Reikia pagalbos! Katytė sterilizuota šeštadienį, uždėtas gaubtas, bet kažkaip vis tiek pasiekė ir trečiadienį buvo likę tik du siūlai, o vakar jautik vienas. Matyt kad laižosi tą vietą verysad.gif žaizda susiūta tirpstančiais siūlais. Vakar aprengėme marškinukais kad neišsitrauktų likusio siūlo. Patarkite ką daryti? Bijome kad nebūtų kas blogo. Operavęs veterinaras tik patarė uždėti marškinukus kad nebesilaižytų verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Eli_ @ 2013 09 06, 13:41)
Sveiki  4u.gif
Reikia pagalbos! Katytė sterilizuota šeštadienį, uždėtas gaubtas, bet kažkaip vis tiek pasiekė ir trečiadienį buvo likę tik du siūlai, o vakar jautik vienas. Matyt kad laižosi tą vietą  verysad.gif  žaizda susiūta tirpstančiais siūlais. Vakar aprengėme marškinukais kad neišsitrauktų likusio siūlo. Patarkite ką daryti? Bijome kad nebūtų kas blogo. Operavęs veterinaras tik patarė uždėti marškinukus kad nebesilaižytų  verysad.gif
Ne pagal temą, bet norejau paklausti - is kur jus imate marskinelius, pvz. kaip nuotraukoje auksciau, ar kitus? Kur galima nupirkti?
Ar tik vienas variantas - pirkti naujagimio drabuzelius ir kirpt?

nuemiau drabuzelius. Tai atrodo kate igavo antra kvepavima
Tai tas pats, kaip su antkakliu, ypac dar nepriprate gyvunai - iskarto bando kovoti su "uzpuolusiu objektu", o matant kad "nenugales" jo, tiesiog pasiduoda.
Atsakyti
QUOTE(adca @ 2013 09 06, 12:53)
Ne pagal temą, bet norejau paklausti - is kur jus imate marskinelius, pvz. kaip nuotraukoje auksciau, ar kitus? Kur galima nupirkti?

Tai tas pats, kaip su antkakliu, ypac dar nepriprate gyvunai - iskarto bando kovoti su "uzpuolusiu objektu", o matant kad "nenugales" jo, tiesiog pasiduoda.

Gyvenu Kaune. Nuėjau į veterinarijos vaistinę esančią aukštaičių gatvėj, papasakojau situaciją ir pardavė rubelį už 5lt.
Atsakyti
QUOTE(Eli_ @ 2013 09 06, 15:01)
Gyvenu Kaune. Nuėjau į veterinarijos vaistinę esančią aukštaičių gatvėj, papasakojau situaciją ir pardavė rubelį už 5lt.
O Vilniuje, mūsų veterinarijos gydykla/vaistinė patarė užsakyti internetu.
Dabar plačiai reklamuoja specializuotą veterinarijos vaistinę VET-1. Gal ten reiktu pabandyti, nors interneto kataloge ir nelabai platus asortimentas.
Atsakyti
Norėčiau paklausti, ar kastruotus katinėlius reikia būtinai maitinti specialiu maistu? Girdėjau, kad kastruoti katinai neretai suserga šlapimo takų akmenlige.
Atsakyti
QUOTE(adca @ 2013 09 06, 14:53)

Atsakysiu, ką mes darėm po katės sterilizacijos: paėmiau medvilninės sunešiotos pėdkelnės gabaliuką, prakirpau kojytėms skylutes ir dar į galus įvėriau raištelius (palei kaklą ir ant užpakalio užrišt), ir gavosi puikus kombinezonas... katytė aišku bandė savo "kamzielką" padraskyt, vis palaižydavo... bet ramiai užgijo žaizda, viskas buvo tvarkoj.
O vat dabar teko siūti kojytę - tai nusipirkom tą skafandrą, ale įsigudrindavo pasiekti žaizdą, ir viskas... ir dar su aštriu gaubto kraštu nusidraskydavo... tai teko užbintuoti žaizdą. Užbintuotos jau nepasiekdavo nusidraskyt, tai gydėm persirišinėdami...
Atsakyti