Įkraunama...
Įkraunama...

Kastracija ir sterilizacija, visi "už" ir "prieš"

QUOTE(*panteriuke* @ 2013 03 14, 17:13)
Na taip, Jūsų teisybė, užėjus į namus kuriuose gyvena katytė, jei ji nesterilizuota taip pat jaučiasi kvapas specifinis..  Na o kas liečia sterilizaciją, tai kiek čia skaičiau reikia daryti tarp pirmos ir antros rujos..? Kada maždaug reikėtu to tikėtis..?  smile.gif

Nereikia laukti rujos. Katėms kartais prasidėjusi ruja gali trukti ilgai, arba su kelių dienų pertrauka.
Siūlyčiau tiesiog sulaukti kada katytei sueis 6 mėnesiai ir sterilizuoti. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Colomba @ 2013 03 14, 20:04)
Nereikia laukti rujos. Katėms kartais prasidėjusi ruja gali trukti ilgai, arba su kelių dienų pertrauka.
Siūlyčiau tiesiog sulaukti kada katytei sueis 6 mėnesiai ir sterilizuoti. smile.gif

Tai o kokio amžiaus karytei prasideda ruja?
Atsakyti
QUOTE(*panteriuke* @ 2013 03 15, 14:31)
Tai o kokio amžiaus karytei prasideda ruja?

Gali nuo 6 mėnesių ir vyresnės. Nors turėjau vieną, kuriai jau 4-ą mėnesį prasidėjo.
Beje, katėms tikrai nereikia laukti rujos.
Atsakyti
QUOTE(Colomba @ 2013 03 15, 15:40)
Gali nuo 6 mėnesių ir vyresnės. Nors turėjau vieną, kuriai jau 4-ą mėnesį prasidėjo.
Beje, katėms tikrai nereikia laukti rujos.

Tai žodžiu nepaisant to rujos jau ar ne, bet nešti sterilizacijau sulaukus 6 mėnesiu.. smile.gif
Na tai dar nepilni 5 mėnesiukai rezerve like.. biggrin.gif
Atsakyti
Taigi ketvirtadieni sterilizavom katyte. Pataikem i tarpeli tarp morciu biggrin.gif
dabar ji elgiasi taip kaip ir anksciau - laksto, zaidzia, atrodo kad viskas ok.
Siandien pabandziau paziuret, kaip gyja randas, o ten rando apacioje toks gan kietas gumbas. ar reiktu vezti pas vet parodyt, ar cia normalu?
kazkaip nepamenu, kaip buvo su musu sena katyte. lyg ir nebuvo jokiu gumbeliu g.gif
Atsakyti
Lasiux - gumbas susidarė nes patinę vidiniai audiniai ties siūle. Kiekvienai katytei būna individualiai - vienoms labiau kitoms mažiau patinsta. Mano abiems katytėms susidarė po gumbą, vienai mažesnis, kitai didesnis. Jeigu žaizda nešlapiuoja ir nepūliuoja - tai viskas tvarkoje. Gumbas išsivaikčios galutinai maždaug per mėnesį smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lasiux @ 2013 03 17, 16:45)
Taigi ketvirtadieni sterilizavom katyte. Pataikem i tarpeli tarp morciu biggrin.gif
dabar ji elgiasi taip kaip ir anksciau - laksto, zaidzia, atrodo kad viskas ok.
Siandien pabandziau paziuret, kaip gyja randas, o ten rando apacioje toks gan kietas gumbas. ar reiktu vezti pas vet parodyt, ar cia normalu?
kazkaip nepamenu, kaip buvo su musu sena katyte. lyg ir nebuvo jokiu gumbeliu g.gif

O as tai manau, kad reikia vezt pas veterinara. Buna, kad kaupiasi skysciai, kartais reikia juos pasalint. Veterinaras apzirejes kate geriausiai zinos, reikia nutraukt tuos skyscius, ar nereikia.
Atsakyti
Lasiux, pasikartosiu iš kitos temutės:
O siūlai savaime tirpstantys ar reikės važiuoti išimti? Šiaip, jei neparaudusi žaizda, nieko daryti nereikia. Mes nei vienai katei nedėjom nei marškinukų nei dar kažko, jos pačios nelabai lietė žaizdas, jei ir palietė tikrai nesmarkiai ir nepažeidė nieko.. Šiaip gali būti susidaręs gūzikas, nereikia išsigąsti, svarbu, kad nebūtų paraudusi ir nepradėtų pūliuoti. Gūziukas gali susidaryti iki putpelės kiaušinio dydžio ir tai yra normalu, su laiku išsivaikšto...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juoduke`: 18 kovo 2013 - 10:25
Juoduke` ir Magnuna, aciu labai aciu uz atsakymus 4u.gif 4u.gif 4u.gif

gumbas isties jau link putpeles kiausinio, bet nepuliuoja niekas ir neparaude. tai man kur kas ramiau smile.gif
Atsakyti
Labas,siandiem atliko katiniui kastracija. Ar nieko blogo jei jis guli ant sildomu grindu?labai atsale jo leteneles.nenori gulet griuvinedamas iesko valgyt.
Atsakyti
QUOTE(Ziedlapiux @ 2013 03 21, 18:52)
Labas,siandiem atliko katiniui kastracija. Ar nieko blogo jei jis guli ant sildomu grindu?labai atsale jo leteneles.nenori gulet  griuvinedamas iesko valgyt.

Manau, kad nieko blogo. smile.gif Tegul sau guli. smile.gif
Atsakyti
Labasvakaras 4u.gif pabandykit duoti atsigerti, o kai atsiguls - apklokite smile.gif kol veikia norkozė, katinui sunku pačiam kontroliuoti kūno temperatūrą. Gali ir papykinti ir pasiusioti ne vietoje gali kol narkozė neišsivaikščiojo ir orientacija pilnai negrįžo. Gali būti ir neramus, keltis ir gultis po kelis kartus, eiti prie biūdelių bet nevalgyti, bandyti eiti nežinia kur ir nežinia ko arba lysti pasislėpti pačioj netinkamiausioj vietoj. Mano kaciai tai man ant kelių miegodavo kol neatsigaudavo, net bandydavo eiti paskui mane svirduliuodami jeigu bandydavau nueiti smile.gif Šiandien paslaugykite o rytoj jau viskas bus gerai 4u.gif
aš irgi manau kad nieko blogo dėl šildomų grindų - ieško šilumos o jos jam dabar ir reikia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Magnuna: 21 kovo 2013 - 19:54