QUOTE(*panteriuke* @ 2013 03 12, 14:15)
tik vat jau dabar pradėjom mąstyti, ką gi reikės daryti jai ugtelėjus, ar sterelizuoti ar ne..
kai pagalvoji gaila bus, kai katukas kankinsis po operacijos, juk skaudės jai..
, o kas labiausiai neduoda ramybės, tai tai, jog gyvūnėlis gali pasikeisti po sterelizacijos..,kaip cia kažkas minėjo, kad katytė nuo leteniuko kailiuka nusigriaužė..,baisu........ Tabletėmis šerti, taip pat nesinori, hormoninės vis gi.. Tikra aklavietė..
Gal aš čia pati per daug stresuoju, nieko gal blogo toje sterelizacijoje nėra..
Laba diena,
gal mano pasisakymas kažkiek padės prie apsispręsti
Pas mane gyvena vienas katinėlis ir dvi katytės. Katinėliui jau 14 metų, katytėms vienai 3, o kitai 5 metai. ir katinėlis kastruotas ir katytės sterilizuotos. Jokių pasikeitimų bent savo augintiniuose nepastebėjau. Kai reikėjo prieš 14 metų kastruoti katinėlį , tai labai bijojau, nes tada ir tiek vet. klinikų nebuvo. Dvejojau ilgokai, bijojau dėl visko, bet kai pradėjo visur žymėti ir kambaryje kvapas baisinis buvo pasiryžau. Ir nė kiek nesigailiu, jis kaip buvo labai meilus toks ir išliko, jokių pakitimų. O kai atsirado katytė, tai net negalvodama, kai tik atėjo laikas, tai ir nunešiau sterilizuoti. Palikau klinikoje ir kitą dieną atsiėmiau jau atsigavusią ir namie parsinešus ji jau dūko.Kitą katytę priglaudžiau jau sterilizuotą. O su vaistais reikia atsargiai. Draugė savo katytei davė vaistus, kol ji nesusirgo ir neteko užmigdyti.
Na o apsispręsti aišku kad labai sunku, nes tikrai visokių atvejų būna.