Įkraunama...
Įkraunama...

Kastracija ir sterilizacija, visi "už" ir "prieš"

Ar yra amžiaus riba, kada geriausia sterilizuoti katiną? 4,5,7 mėnesių?
Atsakyti
ieskau kaune kas sterilizuoja nebrangiai. tiesiog priklydo katyte, priglaudem, atsivede viena kaciuka, daugiau nebenorim. paprasta katyte, gyvena lauke, islaidaut negalim, patys turim tris vaikus 4u.gif
Atsakyti
veterinarė atkalbėjo nuo kastracijos keturių mėn, sako palaukt iki šešių. g.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif norėjau jūsų paklausti ar pasitaiko tokių atvejų, kad sterelizuota katė gali rujoti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(gmikute @ 2015 07 30, 18:44)
ieskau kaune kas sterilizuoja nebrangiai. tiesiog priklydo katyte, priglaudem, atsivede viena kaciuka, daugiau nebenorim. paprasta katyte, gyvena lauke, islaidaut negalim, patys turim tris vaikus 4u.gif

Man irgi aktualu nebrangi sterilizacija kiemo katėms. Taip pat priglaudėm į kiemą priklydusią katę. Pradžioje neprisileisdavo tai net nebuvo aišku, katė ten ar katinas. O kol jaukinome, apsikačiavo. Dabar kieme turim katę su trimis kačiukais. Kačiukai sveiki, jaukūs, bet mažai tikėtina, kad pavyks surasti namus jiems. O tokios šeimynos išlaikymas kainuoja. Nu bet neišvysim gi dabar. Jei nepavyks rasti šeimininkų kačiukams, teks visiems dalintis mūsų kiemu. Tik norim ateičiai daugėjimo išvengti ir sterilizuoti ir katę, ir katytę iš vados.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pagyvenus: 17 rugpjūčio 2015 - 23:19
QUOTE(pagyvenus @ 2015 08 18, 00:18)
Man irgi aktualu nebrangi sterilizacija kiemo katėms. Taip pat priglaudėm į kiemą priklydusią katę. Pradžioje neprisileisdavo tai net nebuvo aišku, katė ten ar katinas. O kol jaukinome, apsikačiavo. Dabar kieme turim katę su trimis kačiukais. Kačiukai sveiki, jaukūs, bet mažai tikėtina, kad pavyks surasti namus jiems. O tokios šeimynos išlaikymas kainuoja. Nu bet neišvysim gi dabar. Jei nepavyks rasti šeimininkų kačiukams, teks visiems dalintis mūsų kiemu. Tik norim ateičiai daugėjimo išvengti ir sterilizuoti ir katę, ir katytę iš vados.

Kačiukai tikrai gali pasidovanoti. Tereikia gražių nuotraukų ir skelbimų gyvunugloba.lt, skelbiu.lt ir pan. ir šiek tiek pastangų. Jei sterilizuosite, kastruokite ir katinus - išvengsite smarvės ir kovų kieme. Taip pat greitos gyvūno žuties (per rują katinai ne tokie atsargūs, gali pakliūti po automobilių nukeliauti toli nuo namų ir t.t. ir pan.)
Atsakyti
QUOTE(BurmeSS @ 2015 07 30, 19:51)
veterinarė atkalbėjo nuo kastracijos keturių mėn, sako palaukt iki šešių. g.gif

Jei patys laikysite ir nedovanosite katuko... Tai tikrai siūlyčiau palaukti kol katinukui sueis 7-8 mėn., tada jie pilnai subresta.
Aš jau pati patyriau,ką reiškia ankstyva kastracija katinukui,kuris 3,mėn. buvo kastruotas... Dabar mano katinui tik 5m.,o mes jau turėjome problemų su šlapimtakiais ir inkstais... Aišku ir kiti kastruoti katinai gali turėti tokių problemų,bet kurie per anksti kastruoti-manau jiems rizika tokiom ligom tik didėja,nes jie nesubrendę iškastruoti būna...
Dabartinį globotinuką-rastinuką,kuriam dar tik maždaug 4mėn. irgi žadam kastruoti tik maždaug 7-8mėn.
Ir beje,kam aktualu Kaune pigiau kastruoti-sterilizuoti priklydūsias katytes,rašykit man AZ.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sandra29: 18 rugsėjo 2015 - 16:39
kastravom beveik šešių mėnesių. Nesinorėjo sulaukt žymėjimo. O ir veterinarė patarė kastruot ne anksčiau 6 mėnesių.
Atsakyti
QUOTE(renesanse @ 2015 08 15, 23:11)
Sveikos  4u.gif norėjau jūsų paklausti ar pasitaiko tokių atvejų, kad sterelizuota katė gali rujoti?  g.gif

Įmanoma, jei ne iki galo buvo pašalintos katės kiaušidės. Jei yra paliekama kažkuri jų dalis, kiaušidės ir toliau gali gaminti hormonus, kas ir lemia katės tokį elgesį. Čia reikėtų pasikonsultuoti su veterinaru ir galbūt ne tuo pačiu, kuris jūsų katę kastravo.

O kaip tai pasireiškia?
Atsakyti
Sveiki,

Išoperavom prieš 3 mėn katytę. Ilgai ieškojau atsiliepimų, mėčiausi, skambinau.

Tad jeigu kas dabar mano vietoje, drąsiai rekomenduoju Jeruzalės kliniką. thumbup.gif

Kainos Vilniuje daug maž vienodos, jie vieninteliai duota apsauginį rūbelį. Nors mano katė kategoriškai prieštaravo ir atsisakė vaikščioti su juo, bet 2 dienas iškentėjome, paskui viskas buvo labai gerai. wub.gif

Atsakyti
QUOTE(Iriska @ 2015 09 22, 20:10)
Sveiki,

Išoperavom prieš 3 mėn katytę. Ilgai ieškojau atsiliepimų, mėčiausi, skambinau.

Tad jeigu kas dabar mano vietoje, drąsiai rekomenduoju Jeruzalės kliniką.  thumbup.gif

Kainos Vilniuje daug maž vienodos, jie vieninteliai duota apsauginį rūbelį. Nors mano katė kategoriškai prieštaravo ir atsisakė vaikščioti su juo, bet 2 dienas iškentėjome, paskui viskas buvo labai gerai.  wub.gif

o aš rekomenduoju Vaidos kliniką, nes ten labai atkalbinėja nuo ankstyvos kastracijos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Iriska @ 2015 09 22, 21:10)

Tad jeigu kas dabar mano vietoje, drąsiai rekomenduoju Jeruzalės kliniką.  thumbup.gif

Jeruzales klinikoje puikus gydytojai dirba, jau trecia kate ten gydoma, buvo ir rimtu operaciju, vien tik geri atsiliepimai apie juos, irgi drasiai galiu visiems rekomenduoti thumbup.gif
Atsakyti